قیمت طلا امروز




 روزنامه شرق / ۱۴۰۵/۰۴/۱۲

درگذشت شاپور پساوند

شاپور پساوند - شاعر - در ۷۵ سالگی درگذشت.
 درگذشت شاپور پساوند



۳۰ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

روایت شفق از غزلی که به انتخاب رهبر شهید انقلاب با خط طلایی در روضه منوره حرم رضوی ماندگار شد

به گزارش شهرآرانیوز، محمدجواد غفورزاده، مشهور به «شفق»، امروز ۲۹ مرداد در مراسم «امین ایران ۴» بزرکداشت اربعین خاکسپاری رهبر سعید انقلاب در مشهد با اشاره به چگونگی انتخاب اشعارش برای کتیبه‌های روضه منوره حرم مطهر رضوی اظهار کرد: در دوران شیوع کرونا بود و از دفتر تولیت آستان قدس رضوی با من تماس گرفتند و اعلام کردند که کاری با من دارند. روز بعد به خدمت ایشان رسیدم و موضوع را مطرح کردند.

وی افزود: به من گفته شد که در قسمت پایین روضه منوره، سنگ‌هایی وجود دارد که کتیبه ندارند و قرار است برای این بخش، تعدادی شعر و اثر تهیه شود. آثاری نیز برای مقام معظم رهبری ارسال شده بود و ایشان پس از مشاهده آثار، فرموده بودند که در مشهد به من مراجعه شود.

این شاعر با بیان اینکه در آن مقطع شیوع ویروس کرونا به دلیل شرایط خاص، تقریبا هیچ‌کس در حرم حضور نداشت، ادامه داد: در همان ایام به همراه ایشان وارد روضه منوره شدیم تا محل کتیبه‌ها را ببینیم و مشخص شود چه میزان شعر و چند بیت برای هر بخش مورد نیاز است و قطع و قالب کتیبه‌ها چگونه باید باشد.

غفورزاده گفت: پس از بازدید از روضه منوره، اعلام کردم که چند روز بعد تعدادی اثر و نمونه را ارائه خواهم کرد تا برای مقام معظم رهبری ارسال شود و نظر ایشان درباره انتخاب نهایی اعمال شود.

در ادامه حتما بخوانید داریوش ارجمند: رهبر شهید انقلاب معجزه تاریخ ما بود + فیلم چهار غزل برای کتیبه‌های حرم امام رضا (ع)

وی با اشاره به چهار غزلی که برای این منظور انتخاب کرده بود، بیان کرد: چهار اثر را برای خودم انتخاب کرده بودم. غزل نخست با این مطلع آغاز می‌شد: «دوباره آمدم تا دوباره در بزنم / کبوترانه در این آستانه پر بزنم».

این شاعر ادامه داد: غزل دوم با این بیت آغاز می‌شد: «این حریم کیست با نور و جلال آمیخته / جلوه‌اش، چون باغ جنت با جمال آمیخته» و غزل سوم نیز با مطلع «سلام آمده‌ام تا به من امان بدهی / دلی به روشنی رنگ آسمان بدهی» آغاز می‌شد.

غفورزاده افزود: غزل چهارم نیز با این مطلع آغاز می‌شد: «این گلزار بهشت است غمی نیست در اینجا / حق را به جز این در حرمی نیست در اینجا».

وی تصریح کرد: پس از گذشت حدود دو تا سه هفته، با من تماس گرفتند و اعلام کردند که مقام معظم رهبری فرموده‌اند غزل چهارم برای کتیبه انتخاب شود. نقش بستن غزل با خط طلایی در روضه منوره

این شاعر برجسته کشور با اشاره به اجرای این طرح گفت: با عنایت تولیت محترم و تلاش استادان خوشنویسی و هنرمندان حرفه‌ای، این غزل در پایین پای مبارک امام رضا (ع)، از درِ نقره پایین پا تا قسمت ورودی بانوان، به‌طور کامل با خط طلایی و زیبا نقش بست.

غفورزاده این اتفاق را افتخاری برای خود دانست و اظهار کرد: برای من افتخار بزرگی است که توانسته‌ام بخشی از توان و قلم خود را در خدمت آستان مقدس امام رضا (ع) قرار دهم و چند بیت شعر برای کتیبه‌های این حرم مطهر بنویسم.


۳۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ناگفته‌های مهم افشین علا از گلایه‌هایش در فتنه 88 و برخورد امام شهید - تسنیم

فرهنگی

به گزارش خبرگزاری تسنیم، استاد افشین علا شاعر برجسته کشورمان در گفتگو با برنامه غمزه خبرگزاری تسنیم درباره ویژگی‌های شخصی رهبر شهید انقلاب اسلامی نکاتی بیان کرد. 

پس از وقایع سال 88، گردوغبارهایی به‌پا شده و حتی برای خود ما نیز ابهام‌ها و فاصله‌هایی پدید آمده بود. در نخستین دیداری که پیش آمد، من گله‌مند به محضر آقا رفتم؛ اما برخورد ایشان نه‌فقط برای من، بلکه شاید برای تاریخ فرهنگ و هنر انقلاب، سرفصل تازه‌ای آفرید. 

 ایشان در برابر همه گلایه‌ها و حتی قهر بعضی افراد با خودشان فرمودند: «از قول من به همه عزیزان بگویید از این طرف که منم، راه کاروان باز است.»

 آقا حساب شاعران، نویسندگان و فعالان فرهنگی ــ البته اهل قبله و قلم ــ را با جناح‌های سیاسی گره نمی‌زدند. 

 

.

 

 یک‌بار نیز متن گله‌آمیزی درباره رد صلاحیت‌ها برای ایشان نوشتم. آن زمان جوان بودیم و وارد رقابت‌های انتخاباتی می‌شدیم؛ اکنون می‌دانم که آن کار اشتباه بود. گمان می‌کنم روزنامه اطلاعات آن نوشته را منتشر کرده بود و مخاطبش نیز خود آقا بودند. خدا مرحوم آقای دعایی را رحمت کند. مدتی بعد با من تماس گرفت و گفت: «قلم و کاغذ بردار و هرچه می‌گویم بنویس.» پرسیدم: «چه شده، حاج‌آقا؟» گفت: «همین حالا از محضر آقا بیرون آمده‌ام. ایشان فرمودند: من هرگز عدم التزام شما به نظام را باور ندارم. از نظر من، شما شاعر انقلاب هستید و گرایش‌های سیاسی‌تان نیز به خودتان مربوط است.»

 ما بارها چنین برخوردهایی را از ایشان دیدیم. نمی‌دانم چگونه دل بعضی‌ها می‌آمد در برابر چنین انسانی اصرار و لجاجت کنند. ایشان واقعاً در انتظار کوچک‌ترین اشاره‌ای بودند تا همه افراد را، با هر سلیقه و گرایشی، در آغوش بگیرند. خط قرمزهایشان اسلام و ایران بود و وادادگی در برابر دشمن را برنمی‌تافتند. این اصول را 37 سال فریاد زدند و سرانجام با خون خود امضا کردند.

نسخه کامل این گفت و گو را در اینجا ببینید.

انتهای پیام/  




 بابک زمانی؛ داستان‌های نورولوژیست در فغان از جنگ
۸ ساعت قبل / سایت عصرایران

بابک زمانی؛ داستان‌های نورولوژیست در فغان از جنگ

اختصاص نشست عصر یکشنبۀ بخارا به کتاب «فعان ز جنگ» بهانه ای برای این یادآوری است که وقتی پزشکی می‌نویسد اولا در کار خود هم ذوقی دارد و ثانیا در رشتۀ تخصصی خود...

 «صبح جمعه با شما» به رادیو بازگشت
۱۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

«صبح جمعه با شما» به رادیو بازگشت

برنامه قدیمی «صبح جمعه با شما» پس از وقفه‌ در تولید با فصل جدید و با تغییر تیم تولید، از جمعه ۶ شهریور به رادیو بازمی‌گردد.

 آغاز فصل سوم «کارآگاه علوی»
۱ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

آغاز فصل سوم «کارآگاه علوی»

سریال «کارآگاه علوی» به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی روی آنتن رفت. فصل اول این مجموعه در سال ۱۳۷۵ و فصل دومش در سال ۱۳۸۷ روی آنتن رفت و توانست توجه مخاطبان را به خود جلب کند. این مجموعه حالا پس از نزدیک به دو دهه به ایستگاه فصل سوم رسیده است.

 انیمیشن چینی سودآورترین فیلم تاریخ سینما شد
۱۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

انیمیشن چینی سودآورترین فیلم تاریخ سینما شد

انیمیشن چینی Niu Lai با بودجه‌ای ناچیز و فروش میلیونی، لقب سودآورترین اثر تاریخ سینما را به خود اختصاص داد.

 اصغر فرهادی جایزه افتخاری قلب سارایوو را دریافت کرد
۱۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

اصغر فرهادی جایزه افتخاری قلب سارایوو را دریافت کرد

اصغر فرهادی در جشنواره سارایوو پس از دریافت قلب این جشنواره با شرکت در جلسه پرسش و پاسخ، درباره سینما و صداقت گفت و عنوان کرد که موفقیت می‌تواند یک چیز خطرناک باشد.

 نمی‌توانیم بگوییم چه کسی در تئاتر باشد و چه کسی نباشد! | مجموعه رسانه ای صبا
۱۵ ساعت قبل / سایت صبانیوز

نمی‌توانیم بگوییم چه کسی در تئاتر باشد و چه کسی نباشد! | مجموعه رسانه ای صبا

فرزانه سعادتی/صبا، در سال‌های اخیر، صحنه تئاتر ایران بیش از گذشته شاهد حضور بازیگران شناخته‌شده سینما و تلویزیون بوده است؛ چهره‌هایی که گاهی با سابقه طولانی در سینما و تلویزیون وارد تئاتر می‌شوند و گاهی نیز پس از سال‌ها دوری از صحنه، حضور خود را با یک نمایش تازه از سر می‌گیرند. این روند اگرچه