قیمت طلا امروز




 روزنامه هفت صبح / ۱۴۰۵/۰۵/۰۷

تنگه هرمز؛ گره اصلی جنگ و مذاکره

بررسی آخرین تحولات پرونده تنگه هرمز و مذاکرات ایران و بسته پیشنهادی عمان
 تنگه هرمز؛ گره اصلی جنگ و مذاکره

گروه سیاسی | روز گذشته خبرگزاری رویترز مدعی شد که عمان پیشنهادی برای سازوکار منطقه‌ای مشترک برای مدیریت تنگه هرمز با هزینه‌های داوطلبانه به ایران ارائه کرده است. این خبرگزاری درباره جزئیات طرح عمان مطرح کرد که پیشنهاد عمان از حمایت منطقه‌ای برخوردار است و ایران به تنهایی کنترل آبراه حیاتی را اعمال نخواهد کرد. رویترز می‌نویسد که «آنطور که گفته می‌شود این پیشنهاد برگرفته از تنگه مالاکا است، جایی که کسانی که از این تنگه استفاده می‌‌کنند داوطلبانه به ناوبری، حفاظت از محیط زیست و جستجو و نجات کمک می‌کنند.»درپی گفت‌وگوی تلفنی شامگاه دوشنبه عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران با بدر البوسعیدی و  فیصل بن فرحان، وزرای خارجه عمان و عربستان این گزارش تهیه شده است. در بیانیه رسمی وزارت خارجه درباره آنچه در این گفت‌وگوها گذشت آمده است که عراقچی «بر تقویت همکاری‌ها و پیشبرد تلاش‌های دیپلماتیک مشترک برای برقراری ثبات در منطقه و رفع ناامنی‌های تحمیل‌شده بر تنگه هرمز به دلیل اقدامات تهاجمی آمریکا تأکید کرد». این روایتی کلی از گفت‌وگوی عراقچی با وزرای خارجه عربستان و عمان بود اما پیش از این گفته می‌شد که عمان بسته‌ای پیشنهادی درباره وضعیت تنگه هرمز ارائه داده است؛ تا حدی که برخی تحلیلگران باور دارند توقف حملات آمریکا به دلیل گفت‌وگوهایی است که عمان با ایران درباره این مسئله دارد.

مسئله تنگه هرمز در این ایام به مهم‌ترین مسئله جنگ تبدیل شده است و به باور کارشناسان حوزه بین‌الملل تا زمانی که تکلیف در این عرصه روشن نشود، وضعیت پایان جنگ نیز مبهم باقی خواهد ماند و بسیاری از رسانه‌ها موضع ضدونقیض و زیاده‌خواهی‌های آمریکا در موضوع تنگه هرمز را دلیل اصلی حل‌نشدن مشکلات پیرامون آن می‌دانند.

 

همین تازگی بود که روزنامه گاردین، چاپ لندن، در مطلبی با انتقاد از رویکرد دوگانه دولت ترامپ درباره تنگه هرمز، نوشت: «مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا در ماه ژوئن با رد موضع ایران اعلام کرد که هیچ کشوری مجاز به دریافت عوارض یا هزینه در یک آبراه بین‌المللی نیست. با این حال، ترامپ از آن پس گفت که خود ایالات متحده ممکن است دقیقا همین کار را انجام دهد و عوارض وضع کند. اگرچه او بعدا عقب‌نشینی کرد اما یادداشت تفاهم ماه گذشته با ایران پذیرفته است که این کشور به همراه عمان، حق دارد از ترانزیت از طریق تنگه هرمز درآمد کسب کند. با وجود از سرگیری حملات ایالات متحده و تهدیدهای هیستریک فزاینده ترامپ، این یادداشت تفاهم در حال حاضر تنها مبنای یک توافق صلح آینده است».به نوشته گاردین، موضع دوپهلوی ترامپ نشان‌دهنده فروپاشی گسترده‌تر اجماع بر سر دریای آزاد است که زیربنای قوانین دریایی بوده و زوال کلی نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین را تسریع می‌کند. ترامپ معتقد است که دست‌کم ایالات متحده حق مطلق دارد که به طور یک‌جانبه و بدون توجه به محدودیت قوانین، معاهدات یا توجه به منابع مشترک جهانی دریاهای آزاد، به نفع خود عمل کند که پیامدهای بی‌ثبات‌کننده‌ این رویکرد که توسط سایر کشورها نیز تقلید می‌شود، روز به روز آشکارتر می‌شود».

نشریه آمریکایی آتلانتیک هم می‌نویسد که ترامپ به این نتیجه رسیده است با درگیری نظامی، تنگه هرمز باز نمی‌شود. این نشریه می‌نویسد که ادامه بسته‌بودن تنگه  باعث شده است که از یک‌سو قیمت نفت به شدت افزایش یابد و از سوی دیگر ذخایر اضطراری نفت در جهان کاهش شدید یابد.

آتلانتیک به نقل از عاموس هوکشتاین، فرستاده پیشین کاخ سفید در غرب آسیا و مشاور ارشد دولت جو بایدن می‌نویسد: «تشدید کنونی تنش‌ها در تنگه هرمز می‌تواند از نظر اقتصادی خطرناک‌تر از قبل باشد، چراکه روسیه، آمریکا و چین دیگر نمی‌توانند مانند گذشته بازارهای جهانی را متعادل کنند؛ روسیه صادرات گازوئیل خود را کاهش داده، ذخایر نفت خام و راهبردی آمریکا به طور غیرعادی پایین است و چین مصرف نفت خود را به اندازه قبل کاهش نمی‌دهد».

با این اوصاف بسیاری باور دارند ترامپ در یک دو راهی سخت قرار گرفته است؛ از یک‌سو پذیرش انتظارات ایران درباره تنگه هرمز را یک شکست سیاسی-نظامی سخت برای خود می‌داند و تصور می‌کند در شرایطی که نتوانست در جنگ ایران را تسلیم کند، اگر بعد از این مدیریت تنگه در اختیار ایران قرار بگیرد، عملا ایران پیروز جنگ اخیر بوده است. 

از سوی دیگر نیز فشار اقتصادی بین‌المللی، فشار کشورهای هم‌پیمان آمریکا در خاورمیانه، کاهش ذخایر تسلیحاتی آمریکا و البته فشارهای سیاسی داخلی آمریکا همه و همه باعث شده است که او تصور کند راهی جز مذاکره با ایران ندارد. ایران نیز در مدت اخیر نشان داده است از مسئله مدیریت تنگه هرمز عقب نمی‌نشیند؛ کمااینکه به تازگی حسین نوش‌آبادی، مدیرکل پارلمانی و قوانین وزارت امور خارجه، در گفت‌وگویی به صراحت اعلام کرد: «تنگه هرمز، تنگه ایرانی و متعلق به ایران است و جمهوری اسلامی ایران هرگز از اعمال حق حاکمیت خود عقب‌نشینی نخواهد کرد و به هیچ قدرت خارجی نیز اجازه دخالت در امور این تنگه را نخواهد داد. جمهوری اسلامی ایران اجازه نخواهد داد تنگه هرمز به حوزه امنیتی تحت مدیریت آمریکا تبدیل شود».

این شرایط باعث شده است که ترامپ به شدت نسبت به آینده جنگ با ایران نگران باشد؛ به ویژه در حوزه آسیب‌های بسته‌ماندن تنگه هرمز و کاهش امکانات نظامی آمریکا؛ چنانکه بر اساس گزارش‌هایی، اخیرا در جلسه‌ای مقامات کابینه دولتش و مشاوران ارشدی به او هشدار داده بودند که گسترش حملات به ایران باعث می‌شود ذخایر مهمات، به‌ویژه مهمات سامانه‌های پیشرفته پدافندی آمریکا با کمبود جدی روبه‌رو شود. شاید اکنون همه این دلایل باعث شده که دونالد ترامپ به مذاکرات ایران و عمان چشم دوخته باشد تا شاید از این بن‌بست نظامی-سیاسی بیرون آید.



۸ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

تیم آمریکایی در حال بازطراحی توافق واشنگتن و تهران؛ ترامپ برای هرمز چه نقشه‌ای دارد؟

به گزارش ایلنا، منابع دیپلماتیک نزدیک به کاخ سفید به رسانه اماراتی «ارم نیوز» گفته‌اند دونالد ترامپ تیمی متشکل از مشاوران خود و مقام‌هایی از وزارت خارجه، وزارت جنگ، خزانه‌داری، پنتاگون و دستگاه اطلاعاتی آمریکا را مأمور بررسی احیای تفاهم‌نامه‌ای کرده است که پیشتر میان تهران و واشنگتن به حالت تعلیق درآمد.

اما تفاوت اصلی نسخه جدید با تفاهم قبلی، نحوه تعامل با تنگه هرمز است. بر اساس این طرح، آمریکا می‌خواهد ابتدا پرونده تردد و امنیت کشتیرانی در هرمز در قالبی جداگانه تعیین تکلیف شود و سپس مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌ها و دارایی‌های بلوکه‌شده دنبال شود.

این رویکرد از نگاه واشنگتن یک هدف مشخص دارد: جلوگیری از آنکه تهران در مذاکرات آینده، مسئله عبور و مرور کشتی‌ها از هرمز را به پرونده هسته‌ای و سایر مطالبات خود پیوند بزند.

واشنگتن به دنبال تغییر زمین بازی مذاکرات

یک دیپلمات آمریکایی نزدیک به کاخ سفید در گفت‌وگو با «ارم نیوز» مدعی شده است که ترامپ قصد دارد نسخه‌ای اصلاح‌شده از تفاهم‌نامه قبلی تهیه و آن را در اختیار میانجی‌ها قرار دهد تا بخشی از مسیر مذاکرات پیش از آغاز گفت‌وگوهای اصلی درباره برنامه هسته‌ای طی شود.

بر اساس این روایت، دولت آمریکا در مذاکرات قبلی به این جمع‌بندی رسیده که پیوند خوردن موضوع هرمز با پرونده هسته‌ای و دارایی‌های ایران، به تهران امکان می‌دهد از امنیت کشتیرانی به‌عنوان اهرم فشار در مذاکرات استفاده کند.

به همین دلیل، واشنگتن اکنون درصدد است این ارتباط را از میان ببرد؛ به این معنا که حتی در صورت بروز اختلاف در مذاکرات هسته‌ای، موضوع تردد کشتی‌ها در هرمز به‌عنوان یک ابزار فشار یا تهدید باقی نماند.

از این منظر، طرح جدید آمریکا صرفاً اصلاح یک متن دیپلماتیک نیست، بلکه تلاشی برای تغییر ساختار مذاکرات و محدود کردن اهرم‌های متقابل تهران و واشنگتن است.

هرمز؛ اولویت فوری آمریکا

اهمیت این تغییر زمانی بیشتر روشن می‌شود که بدانیم تنگه هرمز یکی از مهم‌ترین مسیرهای انتقال انرژی در جهان است و هرگونه اختلال در تردد کشتی‌ها می‌تواند مستقیماً بازار انرژی و اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار دهد.

به همین دلیل، آمریکا ظاهرا تلاش می‌کند پیش از ورود به پرونده‌های پیچیده‌تری مانند سطح غنی‌سازی، ذخایر اورانیوم، تحریم‌ها و دارایی‌های بلوکه‌شده، تکلیف هرمز را مشخص کند.

در همین چارچوب، مذاکرات تهران و مسقط درباره ترتیبات کشتیرانی در هرمز اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده ایران گفته است تفاهم جدید ایران و عمان درباره این تنگه، اجرای نهایی بند مربوط به هرمز در تفاهم‌نامه اسلام‌آباد محسوب نمی‌شود و صرفاً در چارچوب اصول و راهنمای مذاکرات قرار دارد.

بر اساس گزارش «ارم نیوز»، کشورهای منطقه نیز پذیرفته‌اند ایران و عمان به‌عنوان دو کشور ساحلی تنگه هرمز، مسئولیت رسیدن به تفاهم درباره سازوکارهای کشتیرانی در این آبراه را بر عهده داشته باشند.

سرنوشت تفاهم‌نامه ۱۴ بندی چه شد؟

تفاهم‌نامه‌ای که ۱۷ ژوئن با میانجیگری پاکستان میان تهران و واشنگتن امضا شد، ۱۴ بند داشت که دو بند آن به تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز و رفع محاصره دریایی ایران مربوط می‌شد.

سایر بندهای این تفاهم‌نامه موضوعاتی از جمله آتش‌بس، احترام به حاکمیت کشورها، عدم مداخله در امور داخلی، لغو تحریم‌های آمریکا و تعیین تکلیف ذخایر اورانیوم ایران را دربرمی‌گرفت.

این تفاهم تا ۸ ژوئیه در دستور کار مذاکرات قرار داشت، اما پس از آنکه ترامپ ایران را به هدف قرار دادن نفتکش‌ها در هرمز متهم کرد، پایان تفاهم را اعلام کرد. پس از حملات هوایی آمریکا به مواضع سپاه، تهران نیز چند روز بعد اعلام کرد این تفاهم‌نامه دیگر اعتبار ندارد.

با این حال، اکنون به نظر می‌رسد واشنگتن به دنبال احیای بخش‌هایی از همان چارچوب، اما با تغییراتی اساسی در نحوه اتصال پرونده‌هاست.

چرا آمریکا می‌خواهد پرونده‌ها را از هم جدا کند؟

تحلیل ارائه‌شده در این گزارش نشان می‌دهد نگرانی اصلی واشنگتن، ایجاد امکان «معامله پرونده‌ها» برای تهران است؛ یعنی ایران بتواند از یک موضوع مانند هرمز برای گرفتن امتیاز در پرونده‌ای دیگر مانند تحریم‌ها یا برنامه هسته‌ای استفاده کند.

از نگاه دولت ترامپ، جدا کردن هرمز می‌تواند دست آمریکا را در مذاکرات هسته‌ای بازتر کند و مانع از آن شود که امنیت انرژی و کشتیرانی جهانی به اهرمی برای کسب امتیازات سیاسی و اقتصادی تبدیل شود.

در مقابل، برای تهران نیز مسئله هرمز صرفا یک موضوع فنی مربوط به کشتیرانی نیست و به حاکمیت، امنیت منطقه‌ای و فشارهای اقتصادی آمریکا ارتباط پیدا می‌کند. بنابراین نحوه تفکیک این پرونده از سایر مسائل می‌تواند یکی از نقاط اصلی چانه‌زنی میان دو طرف باشد.

فرهاد دزه‌یی، پژوهشگر مرکز مطالعات «ستاندر»، با اشاره به تلاش میانجی‌های منطقه‌ای برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا گفته است با وجود ادامه بی‌اعتمادی میان دو طرف، هرمز در شرایط کنونی مهم‌ترین پرونده برای حرکت به سمت اجرای هرگونه تفاهم است.

به اعتقاد او، آمریکا می‌خواهد ابتدا وضعیت این آبراه را تثبیت کند؛ زیرا حل‌وفصل مسئله هرمز می‌تواند مسیر مذاکرات بعدی درباره برنامه هسته‌ای ایران را نیز هموار کند.

بر این اساس، اگر گزارش‌های منتشرشده درباره طرح جدید دولت ترامپ درست باشد، واشنگتن در حال حرکت از یک «توافق جامع و به‌هم‌پیوسته» به سمت «توافق‌های تفکیک‌شده» است؛ رویکردی که در آن، هرمز ابتدا تعیین تکلیف می‌شود و سپس پرونده‌های هسته‌ای، تحریم‌ها و دارایی‌های ایران در چارچوبی جداگانه مورد مذاکره قرار می‌گیرند. انتهای پیام/


۲ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

تاکید عمان و ژاپن بر تضمین آزادی دریانوردی در تنگه هرمز طبق قوانین بین المللی

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ «بدر البوسعیدی» روز دوشنبه با موتگی توشیمیتسو در مسقط دیدار کرد.

بر اساس بیانیه‌ وزیر امور خارجه عمان، ۲ کشور تاکید کردند که عبور ایمن از تنگه هرمز از امنیت و رفاه منطقه جدا نیست.

توشیمیتسو وزیر امور خارجه ژاپن گفت که از نقش عمان در حل بحران کشتیرانی در تنگه قدردانی می‌کند و وعده داد که هماهنگی با مسقط را برای تضمین دریانوردی آزاد و ایمن هم در هرمز و هم در باب المندب افزایش دهد.


۴ ساعت قبل / سایت نورنیوز

ونس: وارد مرحله جدیدی شده‌ایم؛ فشار اقتصادی

نورنیوز-گروه بین‌الملل : «جی دی ونس» روز پنجشنبه به وقت محلی در گفت وگویی با تکرار زیاده خواهی ها به رغم شکست سیاست فشار حداکثری و تحریم های واشنگتن طی دهه های گذشته مدعی شد: «ما به اعمال این فشار ادامه خواهیم داد، چون معتقدیم این بهترین راه برای دستیابی نهایی به هدف نهایی است.»

معاو.ن رئیس جمهوری آمریکا در این گفت وگو همچنین مدعی شد: با تلاش فوق‌العاده نیروهای نظامی‌ آمریکا، توانسته ایم مقدار زیادی نفت و گاز را از تنگه هرمز خارج کنیم.»

رئیس هیات مذاکره کننده آمریکا ادعا کرد: «باید مقدار بیشتری (نفت) را (از طریق تنگه هرمز) خارج کنیم، اما این کار تا اینجا بسیار موفقیت‌آمیز بوده است، چون تنگه هرمز همان نقطه اهرم فشار ایران است.»

آمریکا سال‌هاست از ابزارهای تحریم‌های مالی و اقتصادی که به اذعان رسانه های آمریکایی، کارایی خود را از دست داده اند، علیه کشورها و گروه هایی که همسو با سیاست ها و اهداف واشنگتن نیستند، استفاده می کند.

واشنگتن، افراد، نهادها و شرکت های مختلف در جهان را به بهانه های مختلف از جمله تهدیدکردن امنیت ملی یا مرتبط با فعالیت‌های غیرقانونی خود و متحدانش همواره تحت تحریم ها قرار داده است.

رئیس جمهوری آمریکا ۱۹ اوت برابر با ۲۸ مرداد ماه در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود با تکرار لفاظی‌هایش و درحالیکه در میانه مذاکرات به ایران تجاوز کرده است، ادعا کرد: هیچ‌کس بیش از من به جمهوری اسلامی ایران فرصت نداده است تا به یک توافق دست پیدا کند. متاسفانه، (البته) برای آنها، این فرصت را از دست دادند.

ترامپ که به شدت به دلیل پیامدهای تجاوز علیه ایران تحت فشار افکار عمومی مردم آمریکا و کنگره در آستانه انتخابات میاندوره‌ای قرار دارد، مدعی شد: بنابراین، امروز خردکننده‌ترین عملیات اقتصادی‌ که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است را اعلام می‌کنم! این یک جنگ اقتصادی و انزوای اقتصادی در مقیاسی بی‌سابقه خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا در حالی که واشنگتن سالهاست رویکرد خصمانه فشار اقتصادی و تحریم‌ها علیه ملت ایران را در پیش گرفته است، با اشاره به نبرد نورماندی و عملیات موسوم به «روز دی / D-DAY» ادعا کرد: «این یک روز - دی (تعیین کننده) اقتصادی خواهد بود و ما به همه متحدانمان نیاز داریم تا در کنار ایالات متحده آمریکا بایستند و برای منزوی کردن و شکست تهدید ایران همکاری کنند.» و «هر کشوری که به موسسات مالی، شرکت‌ها، فرودگاه‌ها و یا نهادهای دولتی خود اجازه دهد هر نوع حمایتی از ایران ارائه دهند، با پیامدهای شدید اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.»

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران نیز روز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ با انتشار دو تصویر درباره عبور بدهی ملی آمریکا از مرز ۴۰ تریلیون دلار، «روز D اقتصادی» ادعایی دونالد ترامپ علیه ایران را تلاشی برای انحراف افکار عمومی از بحران اقتصادی و بدهی فزاینده آمریکا دانست و تاکید کرد تداوم سیاست‌های شکست‌خورده واشنگتن، جز شکست بیشتر و افزایش خصومت ایرانیان نتیجه‌ای نخواهد داشت.

وی ۱۷ مرداد ۱۴۰۵ با بیان اینکه مذاکرات با عمان در خصوص سازکار حقوقی و مدیریت تنگه هرمز در خصوص تعیین مسیر تردد تنگه هرمز در حال انجام است و خیلی به توافق نزدیک هستیم، توضیح داد: در گذشته TSS یا مسیری وجود داشت که دیگر از نظر جمهوری اسلامی این مسیر برای تردد کشتی‌ها قابل قبول نیست و لازم است یک TSS جدیدی در نظر گرفته شود که البته دارای پیچیدگی‌های گسترده فنی و حقوقی است.




 واکنش چین به تهدید‌های جدید ترامپ علیه ایران/ پاکستان میانجی تهران و واشنگتن می‌شود؟/ بیانیه مشترک مصر، قطر و ترکیه در محکومیت تجاوزات اسرائیل
۱۰ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

واکنش چین به تهدید‌های جدید ترامپ علیه ایران/ پاکستان میانجی تهران و واشنگتن می‌شود؟/ بیانیه مشترک مصر، قطر و ترکیه در محکومیت تجاوزات اسرائیل

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...

 ادعای بسنت: احتمالا درگیری گسترده نظامی با ایران از سر گرفته نخواهد شد
۶ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

ادعای بسنت: احتمالا درگیری گسترده نظامی با ایران از سر گرفته نخواهد شد

«اسکات بسنت» وزیر خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه در گفت‌وگویی با شبکه سی‌ان‌بی‌سی ادعا کرد که احتمالا نیاز به درگیری گسترده با ایران وجود نخواهد داشت.

 سفر وزیر خارجه سوریه به پاکستان پس از ۱۹ سال
۱۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

سفر وزیر خارجه سوریه به پاکستان پس از ۱۹ سال

محمد اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، در اسلام‌آباد با اسعد الشیبانی، وزیر امور خارجه سوریه دیدار و گفتگو کرد.

 حمله به دادگستری بهبهان تکذیب شد/ تکذیب آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران؛ ماجرای دود غلیظ چه بود؟/ سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم
۱۶ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

حمله به دادگستری بهبهان تکذیب شد/ تکذیب آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران؛ ماجرای دود غلیظ چه بود؟/ سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...

 کره جنوبی: پیونگ‌یانگ تا ۱۲۰ کلاهک هسته‌ای دارد
۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

کره جنوبی: پیونگ‌یانگ تا ۱۲۰ کلاهک هسته‌ای دارد

وزیر دفاع کره جنوبی امروز گفت که تخمین زده می شود که کره شمالی بین ۸۰ تا ۱۲۰ کلاهک هسته‌ای داشته باشد. پیشتر رئیس جمهوری آمریکا مدعی شده بود که تعداد کلاهک های هسته ای پیونگ یانگ ۵۷ عدد است.

 الجزیره: برای ترامپ اجرای «پیامد‌های اقتصادی» علیه کشور‌هایی که با ایران تجارت می‌کنند، بسیار دشوار خواهد بود
۱۰ ساعت قبل / سایت هم میهن

الجزیره: برای ترامپ اجرای «پیامد‌های اقتصادی» علیه کشور‌هایی که با ایران تجارت می‌کنند، بسیار دشوار خواهد بود

ماسگریو، دانشیار علوم سیاسی در دانشگاه جورج‌تاون در قطر گفت که برای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اجرای «پیامدهای اقتصادی» علیه کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند، «بسیار دشوار خواهد بود».