قیمت طلا امروز




 سایت افکارنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۰۷

حمله به بندری در اوکراین روی میز ایران

در پی حمله اوکراین به یک کشتی تجاری ایرانی در دریای خزر، نیویورک تایمز مدعی شده که ایران گزینه‌هایی مانند حمله به یکی از بنادر اوکراین را مورد بررسی قرار داده، اما در حال حاضر، تلاش‌های دیپلماتیک اوضاع را قدری آرام کرده است.
 حمله به بندری در اوکراین روی میز ایران



۵ ساعت قبل / روزنامه ستاره صبح

آیا حمله اتمی در راه است؟

مناسبات قدرت در جهان برآشفته کنونی به گونه‌ای دگرگون شده که بازیگران نظام جهانی نه‌تنها هژمونی، بلکه بیشتر راهبرد بقا را دنبال می‌کنند. بازیگران بزرگ نظام جهانی مانند ایالات متحده امریکا، چین، روسیه، اتحادیه اروپا و در نهایت ایران با روندی از تهدید بقا روبه‌رو هستند که مؤلفه‌های آن پنهان و غیرشفاف هستند.

راهبرد بقا در بستر آنارشی دهه سوم قرن ۲۱ بر ادامه کنش بازیگران در بدترین شرایط ممکن و کمترین امکان کنش سازگار با دگرگونی مناسبات قدرت، بنیان شده و چشم انداز کنشگری بازیگران را تعریف می‌کند. منابع محدود یا کمیاب بازیگران در مناسبات قدرت با وجود جنگ افزارهای نسل ۵ و نسل ۶ جنگنده‌ها، موشک‌های بالستیک هوش مصنوعی و...، انقلاب پهپادی در جنگ‌های چند سال اخیر را برساخته که جنگ روسیه و اوکراین از فوریه ۲۰۲۲ تا تهاجم فراگیر یک سال گذشته اسرائیل و ایالات متحده امریکا به ایران با این انقلاب پهپادی شناخته می‌شوند.

در کنار انقلاب پهپادی در میدان جنگ‌های جهانی که هنر جنگ قرن 21 را شکل داده، ناتوانی قدرت‌های بزرگ یا ابرقدرت‌های نظامی جهان برای پیروزی کامل و پایان جنگ با مزایای بیشمار، سیاست‌گذاران را به سوی جنگ افزارهای هسته‌ای یا بمب اتمی متمایل کرده است. ناتوانی روسیه در شکست اوکراین، ناتوانی اتحاد اسرائیل، امریکا و اعراب در شکست ایران و... سبب بروز انگاره اثرگذاری بمب اتمی برای پایان جنگ شده است.

انگاره تهاجم اتمی ایالات متحده امریکا و اسرائیل به ایران برای باز کردن تنگه هرمز و پایان جنگ، همسانی روزافزونی با انگاره پایان جنگ اوکراین با بمب اتمی دارد! این دو انگاره بر الگوی ضربه سخت برای بازگشت به نظم پیشین یا همان نظم دو ابرقدرتی بنیان شده که دارای طرفدارانی در دولت دونالد ترامپ، دولت پوتین و بلکه برخی سیاستمداران تندروی اروپایی است. رویکردی هراسناک از تاکتیکی که می‌تواند جهان را به آتش کشیده و پایان تاریخ را رقم زند.

در اندیشه سیاست‌گذاران راهبردی غربی به‌ویژه ایالات متحده امریکا و برخی دولت‌های اروپایی، راه نهایی برای پایان جنگ اوکراین و روسیه، تشویق روسیه برای تهاجم اتمی به اوکراین است که اوکراین، قربانی منافع بازیگران بزرگ می‌شود. سیاست‌گذاران تندروی ایالات متحده امریکا به دنبال راهکاری برای بازگشایی تنگه هرمز و پایان جنگ یک سال گذشته امریکا و اسرائیل با ایران هستند که گویا تنها با بمب اتم و تهاجم اتمی به ایران امکان‌پذیر است. پیشینه تاریخی اروپای جنگ افروز و ایالات متحده ابرقدرت نشان می‌دهد که رهبران آنها، صلح را با کشتار فراگیر و جهان ویران امکان‌پذیر می‌دانند.

بنابراین جهان آشفته کنونی می‌تواند بار دیگر کارزار جنگ اتمی یا تهاجم اتمی بازیگران علیه یکدیگر باشد. روند رویدادهای جهان آشفته و مناسبات جدید قدرت که مورد پسند قدرت‌های بزرگ نیست، وحشت از جنگ اتمی را بر افکار عمومی چیره کرده است و سیاست‌گذاران را سرگردان می‌سازد. عادی‌سازی تهاجم اتمی به اوکراین یا ایران در افکار عمومی را می‌توان در اخبار و تحلیل‌های روزمره رسانه‌های بین‌الملل دنبال کرد که در چارچوب هشدارهایی از سوی سیاستمداران یا کارشناسان مطرح می‌شوند.

منبع:‌ دیپلماسی ایرانی


۲۹ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

ایزدی ، وقتی جنگ را بازی کامپیوتری می بیند

روزنامه خراسان در مطلبی با تیتر " ایزدی ، وقتی جنگ را بازی کامپیوتری می بیند" نوشت: خطر این پیشنهاد آن‌جاست که فقط پرده نخست جنگ را می‌بیند: ما تأسیسات نفتی دیگران را می‌زنیم، اما طرف مقابل ظاهراً نه توان پاسخ دارد، نه اراده انتقام و نه هدفی در ایران.

پرسش حذف‌شده این است: اگر پس از آن، زیرساخت‌های نفت، گاز، پالایش و صادرات ایران هدف قرار گرفت، مرحله بعد چیست؟ چرخه «بزنیم ـ بزنند» کجا متوقف می‌شود و در پایان چه چیزی از اقتصاد منطقه و ایران باقی می‌ماند؟ راهبردی که واکنش دشمن، آسیب‌پذیری خودی و نقطه پایان جنگ را محاسبه نکند، راهبرد نیست؛ خیال‌پردازی با جان و معیشت مردم است. ضمن آن‌که شوک نفتی می‌تواند آمریکا را گرفتار تورم و رکود کند، اما ادعای فروپاشی اقتصادی کشوری با تولید عظیم انرژی، ذخایر راهبردی و ابزارهای متنوع مهار بحران، سندی ندارد.

البته این محاسبات نباید ایران را محافظه‌کار یا منفعل کند؛ گاهی پذیرش خطر ضروری است. اما میان خطر محاسبه‌شده و هیجان‌فروشی، همان فاصله‌ای وجود دارد که عقلانیت انقلابی را از ساده‌سازی کودکانه جنگ جدا می‌کند. تصمیم جسورانه، واکنش دشمن، آسیب‌پذیری خودی و مسیر کنترل بحران را نیز می‌بیند. شجاعت، حذف پیچیدگی‌های واقعیت و ساده سازی مشکلات نیست؛ به‌کارگیری دقیق قدرت در زمان و نقطه درست است.

 خوش‌چشم؛ مین‌گذاری در خیالات

پیشنهاد مصطفی خوش‌چشم برای مین‌گذاری «خلیج فلوریدا» نمونه‌ای کم‌نظیر از ساده‌سازی جنگ دریایی و تبدیل یک عملیات فوق‌پیچیده به گفت‌وگویی دورهمی است. ابتدا باید روشن شود منظور او دقیقاً کدام پهنه آبی است؛ زیرا خلیج فلوریدا نام متعارف یک منطقه راهبردی مشخص نیست. احتمالاً منظور او تنگه فلوریدا، خلیج مکزیک یا آب‌های مجاور این ایالت بوده است. وقتی حتی جغرافیای عملیات به‌درستی تعریف نشده، چگونه می‌توان برای مین‌گذاری آن نسخه صادر کرد؟

ادعای این که آمریکا درمجموع سه مین‌روب دارد نیز گمراه‌کننده است. سه شناوری که احتمالاً مبنای این عدد قرار گرفته‌اند، ناوهای رزمی ساحلی «کانبرا»، «تالسا» و «سانتاباربارا» هستند که در سال ۲۰۲۵ با بسته مأموریتی مقابله با مین در بحرین مستقر شدند؛ نه تمام توان مین‌روبی آمریکا. از آن مهم‌تر، انتقال پنهانی حجم مؤثری از مین به سواحل آمریکا، عبور از شبکه‌های شناسایی و اجرای عملیات در هزاران کیلومتری ایران، خود مستلزم ورود به جنگی تمام‌عیار با پیامدهای نظامی، حقوقی و اقتصادی جهانی است. خوش‌چشم تمام این زنجیره را حذف می کند و مسئله را به «چند مین می‌ریزیم و آمریکا مصیبت می‌کشد» تقلیل می‌دهد. این راهبرد نیست؛ ساده‌سازی یک جنگ تمام‌عیار و تقلیل واقعیت پیچیده میدان به چند گزاره هیجان‌انگیز تلویزیونی است.

خلاصه آن که این افراد با ارائه راه‌حل‌هایی که هرگز معیار سنجش، نقشه اجرا و مسئولیت شکست ندارند، تصمیم‌گیر واقعی را خائن یا ناتوان معرفی می‌کند. ساده‌سازان همیشه پیروزند؛ چون خودشان هیچ‌گاه مسئول اجرای نسخه‌هایشان نیستند. هزینه شعار را مردم، نیروهای مسلح و اقتصاد کشور می‌پردازند؛ اما صاحب شعار فردای شکست، فقط یک نسخه ساده‌تر و پرصداتر ارائه می‌کند


۳۷ دقیقه قبل / سایت عصرایران

ساده سازی گرانی به سبک «حجت»

روزنامه خراسان در انتقاد از سخنان حجت عبدالملکی وزیر تعاون دولت رئیسی که گفته گرانی‌های اخیر «هیچ، حتی یک درصد هم به جنگ ربطی ندارد»، نوشت: در شرایطی که ایران از یک جنگ پرهزینه عبور کرده و هنوز با تهدید نظامی، محاصره تجاری، نااطمینانی اقتصادی و پرونده‌های پیچیده منطقه‌ای روبه‌روست، گروهی از تریبون‌داران با حذف متغیرها، ارائه اعداد بی‌منبع و نسخه‌های غیرقابل سنجش، خود را  تنها افراد بلد میدان  معرفی می‌کنند بدون این که در میدان کاری انجام دهند. حاصل این کار نه تحلیل درست، بلکه تولید بدبینی و تثبیت این گزاره که مسئولان یا خائن‌اند یا ناتوان هستند.

به گزارش عصر ایران، در ادامه این گزارش آمده است:

حجت‌ا... عبدالملکی برای اثبات ادعای خود، به‌جای ارائه داده، فهرست عناوینش را قرائت می‌کند. استاد دانشگاه، عضو تیم ۲۰ نفره اقتصاددانان و عضو تیم اقتصادی دولت. اما هیچ‌کدام از این عناوین جای مدل اقتصادی را نمی‌گیرد. وقتی کسی ادعا می کند سهم جنگ در گرانی حتی یک درصد نیست، باید مشخص کند درباره کدام شاخص قیمت، کدام دوره زمانی و براساس کدام سناریوی اقتصاد بدون جنگ سخن می‌گوید. عبدالملکی هیچ‌کدام را ارائه نکرده است.

- درست است که تورم ایران پیش از جنگ نیز به‌دلیل کسری بودجه، رشد نقدینگی، ناترازی بانکی و تحریم مزمن بود؛ اما از این گزاره نمی‌توان نتیجه گرفت جنگ اثری برابر با صفر داشته است. 

- رهبر انقلاب در بخشی از پیام نوروزی می فرمایند:« آمریکا و نظام صهیونی به تصور این که مردم ایران در اثر مشکلات اقتصادی تحمیل شده، نظر دشمن را عملی می نمایند، با استفاده از مزدوران خود فجایع بی شماری را رقم زدند .»این یعنی در کنار سوء مدیریت های داخلی،نقش تحریم های اقتصادی و محدودیت های دشمن خارجی بر اقتصاد این کشور را نمی توان نادیده گرفت.

-  جنگ از مسیر افزایش ریسک، جهش انتظارات تورمی، محاصره و اختلال در صادرات نفت و عدم واردات کالاهای اساسی کشور، افزایش هزینه بیمه و حمل‌ونقل و فشار بر بازار ارز، مستقیماً وارد قیمت کالاها می‌شود. حتی تولیدکننده داخلی نیز به مواد اولیه، ماشین‌آلات و قطعات وارداتی وابسته است. - این ادعاهای عبدالملکی ساده‌سازی   مسئله‌ای چندمتغیره و سپس فروش عنوان دانشگاهی به‌جای فکت های واقعی است. کسی که می گوید گرانی هیچ ربطی به جنگ ندارد، باید با حساب و کتاب این را اثبات کند نه این که عناوین و رزومه خودش را برای اثبات این گزاره غلط به خورد مخاطب دهد. پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر «تأمین حقوق قانونی مردم» شرط اصلی پیروزی بر جنگ روانی دشمن است نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : قادر باستانی: نظام اسلامی به يک تصميم و تفاهم بزرگ نياز دارد بیشتر بخوانید: علی قلهکی، فعال رسانه: عبدالملکی چند سال قبل به رهبری گزارش غیرواقعی از توان کشور داد (فیلم) حلال مان کن آقای عبدالملکی! روزی که مرحوم ترکان، حجت عبدالملکی را با خاک یکسان کرد / تو اصلاً عدد نمی شناسی... (بخشی از مناظره سال 1395) پیشنهاد اقتصادی حجت عبدالملکی به چین و روسیه چه بود؟ تماشاخانه یک جرعه آب برای هدهد؛ یک گودال مرگ برای کل و بزها / دو تصویر از یک ماجرا چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران




 ببینید| نماینده کنگره آمریکا: باید شرایط را برای مردم ایران کاملا طاقت فرسا کنیم
۸ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

ببینید| نماینده کنگره آمریکا: باید شرایط را برای مردم ایران کاملا طاقت فرسا کنیم

آنها (ایرانی‌ها) به عقب‌نشینی وجود ندارد، مگر اینکه آنها (ایرانی‌ها) به عقب‌نشینی وجود ندارد، مگر اینکه شرایط را برایشان کاملاً طاقت‌فرسا کنیم. اقتصاد یک ابزار است، اما صادقانه بگویم، اگر قرار است وارد جنگ شوید، هیچ جنگی با گذشت زمان محبوب‌تر نمی‌شود. ما باید از همان ابتدا ملاحظات را کنار می‌گذاشتیم و محکم به آنها ضربه می‌زدیم. باید شرایط را برای مردم آن کشور (ایران) کاملاً طاقت‌فرسا کنیم.

 قالیباف پس از سفر به عراق: نظم منطقه‌ای در حال تغییر است
۱۰ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

قالیباف پس از سفر به عراق: نظم منطقه‌ای در حال تغییر است

رئیس مجلس شورای اسلامی فضای حاکم بر مذاکرات با مسئولان رتبه اول عراق را حاکی از یک صمیمیت، گرمی و برادرانه توصیف کرد و گفت: نیروهای خارجی در آستانه خروج نهایی و قطعی از عراق هستند.

 طرح مقابله با نفوذ می‌تواند به ضد خود بدل شود
۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

طرح مقابله با نفوذ می‌تواند به ضد خود بدل شود

یک وکیل دادگستری با واکاوی ماده به ماده طرح «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولتها یا نهادهای بیگانه در کشور» که روز یکشنبه کلیات آن در مجلس به تصویب رسید و در محافل رسانه‌ای بسیار پربحث شد، به برخی نکات مربوط به این طرح و ایرادات وارد بر آن اشاره کرد.

 این سلاح راهبردی آمریکا به آخر خط رسید؟  | دو برنامه پهپادی تازه پنتاگون را بیشتر بشناسید
۱۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

این سلاح راهبردی آمریکا به آخر خط رسید؟ | دو برنامه پهپادی تازه پنتاگون را بیشتر بشناسید

ضربات مهلک پدافند هوایی ایران بر پیکر زرادخانه پهپادهای «ام. کیو ۹» در جریان جنگ ۴۰ روزه، ارتش آمریکا را به فکر چاره‌جویی برای جایگزین کردن این پهپاد راهبردی انداخته است.

 قالیباف: همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق وارد مرحله عملیاتی می‌شود
۱۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

قالیباف: همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق وارد مرحله عملیاتی می‌شود

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مقرر شد در سفر هیاتی از اتاق بازرگانی عراق به ایران و نشست با کارشناسان اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی، همکاری‌های اقتصادی دو کشور عملیاتی شود.

 توصیه تاجگردون به پزشکیان پیرامون اصلاح قیمت انرژی
۱۴ ساعت قبل / سایت تابناک

توصیه تاجگردون به پزشکیان پیرامون اصلاح قیمت انرژی

‌تاجگردون خطاب به پزشکیان: اگر کسی یا کسانی تاکید دارند الان وقت جراحی اصلاح قیمت انرژی هست، توجه نکن. وقتش الان نیست.