قیمت طلا امروز




 سایت نفت ما / ۱۴۰۵/۰۴/۱۰

پساتحریم و پتروشیمی ایران: ضرورت بازتعریف حکمرانی سرمایه‌گذاری | نفت ما

ادبیات توسعه، سال‌هاست بر یک حقیقت بنیادین تأکید دارد: مسئله ملت‌ها نه کمبود منابع بلکه وفورِ منابعِ فاقد حکمرانی است. تاریخ اقتصاد، بارها نشان داده است که ثروت‌های طبیعی، در غیاب حکمرانی کارآمد، نه به سکوی جهش، بلکه به دام «نفرین منابع» و اتلاف فرصت‌های تاریخی تبدیل می‌شوند. از همین رو، ثروت، آنگاه به اقتدار اقتصادی بدل می‌شود که بر آن حکمرانیِ خردمندانه حاکم باشد.
 پساتحریم و پتروشیمی ایران: ضرورت بازتعریف حکمرانی سرمایه‌گذاری | نفت ما



۴ ساعت قبل / سایت بورس 24

سود خالص علی‌بابا بیش از ۷۵ درصد سقوط کرد | علی‌بابا میان توسعه هوش مصنوعی و افت سود گرفتار شد

بورس24 : سود خالص علی‌بابا، غول تجارت الکترونیک چین، در پی افزایش چشمگیر سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی و کاهش مصرف در بازار داخلی، بیش از ۷۵ درصد کاهش یافت؛ این افت در شرایطی رخ داده که تقاضا برای خدمات ابری این شرکت همچنان در حال رشد است.

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از زومیت، درآمد علی‌بابا در سه‌ماهه منتهی به ژوئن با رشد ۹ درصدی همراه شد که مطابق با پیش‌بینی‌ها بود. با این حال، سود خالص این گروه با افت شدید به ۱۰.۵ میلیارد یوان، معادل ۱.۶ میلیارد دلار، رسید و خروج جریان نقدینگی آزاد نیز از ۶.۶ میلیارد دلار فراتر رفت.افت شدید سود در سایه سرمایه‌گذاری سنگین روی هوش مصنوعی

این ارقام نشان‌دهنده افزایش هزینه‌های پروژه‌های هوش مصنوعی و زیرساخت‌های محاسباتی است. در پی انتشار نتایج مالی، ارزش سهام علی‌بابا در معاملات پیش از بازار آمریکا ۴ درصد کاهش یافت.

علی‌بابا با معرفی مدل‌های هوش مصنوعی Qwen جایگاه خود را به‌عنوان یکی از بازیگران جهانی این حوزه تقویت کرده است. این شرکت میلیاردها دلار برای خرید تراشه، راه‌اندازی دیتاسنترها و توسعه هوش مصنوعی عامل‌محور هزینه می‌کند.

تلاش‌های این گروه مستقر در هانگژو برای رقابت با شرکت‌هایی مانند آنتروپیک و OpenAI نیز حاشیه سود آن را تحت فشار قرار داده است. هم‌زمان، کاهش تقاضا در بازار مصرف چین بر کسب‌وکار اصلی خرده‌فروشی آنلاین علی‌بابا اثر گذاشته است.تمرکز علی‌بابا بر Qwen و توسعه خدمات ابری

تحت مدیریت ادی وو، مدیرعامل علی‌بابا، تمرکز اصلی این گروه بر بخش‌های هوش مصنوعی و خدمات ابری قرار گرفته است. علی‌بابا بخش عمده تیم‌های پژوهشی و محصول خود را در واحد تجاری جدیدی به نام «مرکز توکن علی‌بابا» ادغام کرده که مستقیماً زیر نظر مدیرعامل فعالیت می‌کند.

وو می‌گوید «رشد هوش مصنوعی بر ملاحظات سودآوری کوتاه‌مدت اولویت دارد.» او قصد دارد سرمایه‌گذاری در این حوزه را فراتر از بودجه ۳۸۰ میلیارد یوانی مصوب برای سه سال آینده افزایش دهد.

هدف علی‌بابا، پنج برابر کردن درآمد بخش ابری و هوش مصنوعی و رساندن آن به ۱۰۰ میلیارد دلار طی پنج سال آینده عنوان شده است.

شرکت‌های هوش مصنوعی چین در شرایطی با فشار فزاینده سرمایه‌گذاران برای تبدیل هزینه‌ها به سود مواجه هستند که بسیاری از مدل‌های خود را به‌صورت رایگان یا با هزینه بسیار پایین ارائه می‌کنند.

علی‌بابا نیز با متن‌باز کردن بزرگ‌ترین مدل خود، یعنی Qwen 3.8 Max، بار دیگر رقابت برای جذب کاربر را بر کسب سود کوتاه‌مدت ترجیح داده است.


۶ ساعت قبل / سایت فرکانس

چرا پروژه پتروشیمی فسا متوقف شد؟ + عکس

به گزارش فرکانس، تکمیل در پایان سال به حدود ۶۲.۹ میلیارد تومان رسیده است؛ اما نکته مهم‌تر از رقم ثبت‌شده، سرنوشت نامعلوم این سرمایه‌گذاری است. تحریم‌ها، مشکلات تأمین آب، کمبود منابع مالی و حتی اختلافات و ابهامات مربوط به جانمایی پروژه، از جمله موانعی عنوان شده‌اند که موجب شده‌اند طرح از برنامه اولیه فاصله زیادی بگیرد. پروژه‌ای که هنوز از مرحله اجرا فاصله دارد

برآورد شرکت این است که در صورت رفع موانع مالی، تکمیل و بهره‌برداری از پروژه حدود ۳۶ ماه زمان خواهد برد. اما همین برآورد نیز با یک شرط اساسی همراه است: ابتدا باید موانع مالی، از جمله موضوع تسهیلات ارزی، برطرف شود. این در حالی است که تا زمان تأیید صورت‌های مالی، به گفته حسابرس، به جز مطالعات امکان‌سنجی و بخش قابل توجهی از طراحی مهندسی، اقدام عمده‌ای برای احداث کارخانه انجام نشده است. تغییر مسیر پروژه؛ از پتروشیمی به صنایع پایین‌دستی

بلاتکلیفی پروژه به حدی رسیده که سناریوی اولیه نیز در حال تغییر است. طبق تصمیمات مطرح‌شده، قرار است زمین و تأسیسات احداث‌شده با توجه به توقف عملیات ساخت پتروشیمی، برای طرح‌های صنعتی صنایع پایین‌دستی مورد استفاده قرار گیرد. طرح‌هایی برای این منظور در مرحله امکان‌سنجی و تصویب قرار دارند و حتی موضوع احداث شهرک صنعتی صنایع پایین‌دستی پتروشیمی در شهرستان شیراز نیز در حال پیگیری عنوان شده است.

این تغییر مسیر را نمی‌توان صرفاً یک اصلاح اجرایی ساده تلقی کرد. پروژه‌ای که در ابتدا با هدف احداث واحد پتروشیمی تعریف شده بود، اکنون با گذشت سال‌ها و خرج ده‌ها میلیارد تومان به دنبال تعریف کاربری جایگزین برای زمین و تأسیسات خود است. زمینی که شرکت هنوز مالک آن نیست

ریسک پروژه تنها به منابع مالی و ساخت کارخانه محدود نمی‌شود. زمین محل اجرای طرح متعلق به اداره کل منابع طبیعی وزارت جهاد کشاورزی است و در قالب قرارداد اجاره ۱۰ ساله در سال ۱۳۹۲ در اختیار شرکت قرار گرفته است. اما واگذاری زمین نیز مشروط به احداث کارخانه و بهره‌برداری از طرح شده است.

این موضوع یک ریسک مهم برای پروژه ایجاد می‌کند؛ زیرا با توجه به پیشرفت تنها ۱۳.۵ درصدی و توقف عملیات، شرط اصلی قرارداد زمین هنوز محقق نشده است. در چنین شرایطی، تداوم بلاتکلیفی پروژه می‌تواند وضعیت حقوقی و اقتصادی استفاده از زمین را نیز پیچیده‌تر کند.


۸ ساعت قبل / سایت بورس 24

۷ شهریور؛ بزرگ‌ترین عرضه اولیه تاریخ بازار سرمایه در راه است

بورس24 : مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری اهداف با اشاره به برنامه‌ریزی انجام‌شده برای عرضه تابان فردا گفت: طبق برنامه‌ریزی صورت‌گرفته، روز دوم شهریورماه، هم‌زمان با آغاز هفته دولت، جلسه معارفه این عرضه برگزار خواهد شد و بنا داریم در روز هفتم شهریورماه، که آخرین روز هفته دولت و همچنین مصادف با هفدهم ربیع‌الاول، ولادت رسول اکرم(ص) است، عرضه سهام تابان فردا در بازار سرمایه انجام شود. 

در حال‌حاضر اطلاعیه‌ای از شرکت بورس در این خصوص منتتشر نشده است.




 طرح جدید بنزین و سهمیه‌بندی به روایت عضو کمیسیون اقتصادی مجلس/ هزینه تحمیلی می‌تواند بعنوان زیرساخت یک انفجار اجتماعی عمل کند
۶ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

طرح جدید بنزین و سهمیه‌بندی به روایت عضو کمیسیون اقتصادی مجلس/ هزینه تحمیلی می‌تواند بعنوان زیرساخت یک انفجار اجتماعی عمل کند

اقتصادنیوز: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در فضای مجازی نوشت: حداقل تاکنون گزارش‌هایی که در دسترس مجلس از طرح بوده است نشان می‌دهد، هیچ مطالعه قابل اتکایی در مورد اثرات اجتماعی طرح (به عنوان مثال همین که هزینه یک باک بنزین برای مازاد سهمیه به حدود ۴ میلیون تومان ممکن است افزایش پیدا کند) و نحوه مدیریت این تبعات وجود ندارد.

 ترافیک سنگین در جاده چالوس و محور هراز - تسنیم
۱۵ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ترافیک سنگین در جاده چالوس و محور هراز - تسنیم

سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از ترافیک سنگین در جاده چالوس و محور هراز خبر داد.

 قیمت جدید انواع روغن موتور خودرو در بازار + جدول ۲۹ مرداد ۱۴۰۵
۴ ساعت قبل / روزنامه تعادل

قیمت جدید انواع روغن موتور خودرو در بازار + جدول ۲۹ مرداد ۱۴۰۵

گروه اقتصادی اقتصادآنلاین، قیمت روغن موتور خودرو در مردادماه همچنان تحت تأثیر موج تازه‌ای از تغییرات هزینه‌ای قرار دارد و بررسی بازار نشان می‌دهد خریداران با...

 درس بزرگ جنگ علیه ایران برای اعراب خلیج‌فارس | الجزیره: نبرد پهپاد‌ها و موشک‌های ارزان با پدافند‌های میلیارد دلاری؛ معادلات را تغییر داد
۲ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

درس بزرگ جنگ علیه ایران برای اعراب خلیج‌فارس | الجزیره: نبرد پهپاد‌ها و موشک‌های ارزان با پدافند‌های میلیارد دلاری؛ معادلات را تغییر داد

اقتصادنیوز: پس از گذشت پنج ماه از آغاز جنگ میان آمریکا و ایران، نشانه‌های آینده امنیت خلیج فارس در حال آشکار شدن است. رفت‌وآمد کشتی‌های تجاری بر اساس ترتیباتی که هم‌اکنون میان عمان و ایران در حال مذاکره است، از سر گرفته شده؛ ترتیباتی که بر اساس قواعد جدید، نقش مستمر تهران در تنگه هرمز را به رسمیت می‌شناسد.

 قیمت تتر امروز
۱۴ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت تتر امروز

اقتصادنیوز:قیمت تتر امروز در صرافی‌های معتبر داخلی با کاهش 0.05 درصدی، به 189,398 (یکصد و هشتاد و نه هزار و‌ سیصد و نود و هشت) تومان رسید.

 قیمت تتر، بیت‌کوین و اتریوم امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ | تتر در کانال ۱۸۸ هزار تومان؛ جهش ۸ هزار دلاری بیت‌کوین و رشد ۱۳.۸ درصدی اتریوم
۸ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت تتر، بیت‌کوین و اتریوم امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ | تتر در کانال ۱۸۸ هزار تومان؛ جهش ۸ هزار دلاری بیت‌کوین و رشد ۱۳.۸ درصدی اتریوم

اقتصادنیوز: بازار رمزارزها پنج‌شنبه با رشد بیش از ۸ درصدی ارزش کل بازار صعودی شد؛ بیت‌کوین بیش از ۸ هزار دلار افزایش یافت و به کانال ۷۲ هزار دلار رسید، اتریوم بازدهی دو رقمی ثبت کرد و تتر نیز در رفت‌وبرگشت میان کانال‌های ۱۸۸ و ۱۸۹ هزار تومان معامله شد.