قیمت طلا امروز




 سایت باشگاه خبرنگاران / ۱۴۰۵/۰۴/۲۵

ترامپ از تعیین ضرب‌الاجل برای جنگ علیه ایران خودداری کرد

رئیس جمهور آمریکا ضمن خودداری از تعیین ضرب‌الاجل درباره مذاکرات یا تجاوزات نظامی این کشور، بار دیگر تهران را تهدید به ادامه حملات کرد.
 ترامپ از تعیین ضرب‌الاجل برای جنگ علیه ایران خودداری کرد



۱۰ ساعت قبل / سایت جماران

راهبرد ترامپ برای ترساندن ایران نتیجه معکوس داده است/ هزینه فوری تشدید تحریم‌ها احتمالاً پیش از هر گروه دیگری بر دوش مردم ایران خواهد افتاد/ احتمال ادامه بن‌بست میان تهران و واشنگتن، به اندازه احتمال از سرگیری جنگ جدی است

به گزارش سرویس بین‌الملل جماران، روزنامه «نیویورک‌تایمز» در گزارشی از وضعیت مبهم و پرتنش روابط ایران و آمریکا نوشت: دو کشور در شرایطی قرار گرفته‌اند که نه مذاکرات جدی میان آنها جریان دارد و نه درگیری نظامی به‌طور کامل از سر گرفته شده است؛ وضعیتی که می‌تواند به یک بن‌بست طولانی‌مدت یا آغاز دور تازه‌ای از جنگ منجر شود.

نیویورک‌تایمز با اشاره به ارزیابی تحلیلگران نوشت، مقام‌های ایرانی ظاهراً به این جمع‌بندی رسیده‌اند که مقاومت در برابر فشار اقتصادی آمریکا و حفظ اهرم تنگه هرمز، بیش از دادن امتیازات عمده در یک توافق احتمالی برای تهران دستاورد خواهد داشت. در مقابل، واشنگتن امیدوار است تشدید فشار اقتصادی بتواند نتیجه‌ای را رقم بزند که عملیات نظامی نتوانسته به آن دست یابد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه بار دیگر تهدید کرد کشورهایی که به تجارت با ایران ادامه دهند، با «پیامدهای اقتصادی بسیار سنگین» روبه‌رو خواهند شد.

«نیکول گراژفسکی»، استادیار مرکز مطالعات بین‌المللی دانشگاه ساینس‌پو در پاریس، وضعیت کنونی را «بلاتکلیفی دائمی» توصیف کرد و گفت طی ماه‌های گذشته تغییر اساسی چندانی رخ نداده، جز اینکه موضع ایران تثبیت‌تر شده و تلاش‌های مکرر آمریکا برای یافتن راه خروج از وضعیت فعلی نیز تاکنون به نتیجه نرسیده است.

بر اساس این گزارش، تهران در ماه جاری مجموعه‌ای از خواسته‌های خود را برای بازگشایی تنگه هرمز به واشنگتن ارائه کرده است. لغو تحریم‌ها، آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده و پرداخت غرامت جنگی از جمله خواسته‌هایی است که در این چارچوب مطرح شده است.

«مهرزاد بروجردی»، رئیس دانشکده هنر، علوم و آموزش دانشگاه علم و فناوری میسوری، نیز گفت تهران پس از عبور از شوک اولیه جنگ، اکنون تلاش دارد قدرت و توان بازدارندگی خود را به نمایش بگذارد. به گفته او، استفاده از تنگه هرمز به‌عنوان یک اهرم راهبردی و اتخاذ مواضع سخت‌گیرانه در مذاکرات موازی با آمریکا و عمان را باید در همین چارچوب ارزیابی کرد.

نیویورک‌تایمز در ادامه نوشت، اظهارات ترامپ طی ماه‌های گذشته میان تهدید به تشدید حملات علیه ایران و وعده نزدیک بودن یک توافق دیپلماتیک در نوسان بوده است. با این حال، اگر هدف از این رویکرد ایجاد ترس در تهران و وادار کردن مقام‌های ایرانی به امتیازدهی بوده باشد، نشانه‌ها حاکی از آن است که این سیاست نتیجه‌ای معکوس داشته است.

به نوشته این روزنامه، مقام‌های ایرانی ظاهراً به این ارزیابی رسیده‌اند که ترامپ تمایلی به ورود دوباره به یک جنگ تمام‌عیار ندارد؛ جنگی که می‌تواند قیمت جهانی نفت را افزایش دهد و در داخل آمریکا نیز از حمایت افکار عمومی برخوردار نباشد.

«الکس واتانکا»، پژوهشگر ارشد مؤسسه خاورمیانه در واشنگتن، در همین زمینه گفت به نظر می‌رسد محاسبه تهران این است که آمریکا در نهایت از یک رویارویی پرهزینه و بدون چشم‌انداز روشن خسته خواهد شد.

در همین حال، دولت آمریکا بخش عمده تمرکز خود را بر تشدید فشار اقتصادی علیه ایران قرار داده است. «جرد کوشنر»، داماد و فرستاده ترامپ، روز دوشنبه در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز مدعی شد مقام‌های ایرانی «هیچ علاقه‌ای به انجام کاری که برای ما منطقی باشد، نشان نمی‌دهند».

کوشنر، داماد و مشاور ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت مذاکرات، به محاصره دریایی اشاره کرد و گفت افزایش فشار بر اقتصاد ایران در حال حاضر یکی از محورهای اصلی سیاست ترامپ است.

ترامپ نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد این محاصره همچنان «به‌طور کامل» برقرار است. او در عین حال مدعی شد تنگه هرمز کاملاً باز است؛ ادعایی که در شرایطی مطرح می‌شود که مقام‌های دریانوردی از وقوع حملات اخیر به برخی کشتی‌ها خبر داده‌اند.

«اسکات بسنت»، وزیر خزانه‌داری آمریکا، نیز اخیراً در گفت‌وگو با نیوزمکس اعلام کرد واشنگتن در حال طراحی اقداماتی است که به ادعای او در تاریخ انزوای اقتصادی یک کشور بی‌سابقه خواهد بود.

نیویورک‌تایمز یادآور شد: ایران پیش از این نیز دوره‌های سنگین فشار و تحریم اقتصادی را تجربه کرده است. تهران در سال ۲۰۱۵، پس از سال‌ها تشدید تحریم‌های بین‌المللی، با توافق هسته‌ای موافقت کرد و محدودیت‌هایی را در برنامه هسته‌ای خود پذیرفت.

با این حال، این روزنامه تأکید کرد که هزینه فوری تشدید تحریم‌ها احتمالاً پیش از هر گروه دیگری بر دوش مردم ایران خواهد افتاد؛ مردمی که هم‌اکنون نیز با تورم بالا و فشارهای اقتصادی گسترده مواجه‌اند.

واتانکا همچنین هشدار داد که از سرگیری جنگ می‌تواند دامنه درگیری را به زیرساخت‌های انرژی منطقه، پایگاه‌های آمریکا در خاورمیانه و مسیرهای کشتیرانی تجاری گسترش دهد.

نیویورک‌تایمز در پایان نوشت: در شرایط فعلی، احتمال ادامه بن‌بست میان تهران و واشنگتن، بدون دستیابی به راه‌حلی برای اختلافات اصلی از جمله برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز، دست‌کم به اندازه احتمال از سرگیری جنگ جدی است.

گراژفسکی در جمع‌بندی این وضعیت هشدار داد هرچه این دوره بلاتکلیفی طولانی‌تر شود، تثبیت آن بیشتر خواهد شد و یافتن راه خروجی که هیچ‌یک از طرفین آن را به‌منزله عقب‌نشینی یا امتیازدهی تلقی نکند، دشوارتر می‌شود.

 


۲ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

در واکنش به جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران/سازمان ملل: نیازمند بازگشت به مذاکرات هستیم

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ استفان دوجاریک روز پنجشنبه به وقت محلی در واکنش به سیاست اعمال فشار اقتصادی بیشتر آمریکا گفت: ما در حال حاضر، شاهد تاثیر درگیری در خلیج فارس بر اقتصاد جهانی هستیم.

سخنگوی سازمان ملل، پیامدهای جنگ علیه ایران را «عدم آزادی حمل و نقل در تنگه هرمز، و اکنون نیز عدم آزادی دریانوردی در باب المندب، در خلیج عدن» برشمرد.

دوجاریک تاکید کرد: آنچه ما نیاز داریم، بازگشت جدی به مذاکرات است، زیرا افزایش فعالیت‌های نظامی و افزایش درگیری اقتصادی، برای اقتصاد جهانی خوب نخواهد بود.


۳ ساعت قبل / سایت مشرق

شکستِ فاجعه‌بار و تاریخی آمریکا در برابر ایران

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی IranicTV اظهارات جان مرشایمر، نظریه‌پرداز و دانشمند علوم سیاسی را منتشر کرد که معتقد است:

تنها راه خروج، تسلیم شدن در برابر ایرانی‌هاست. زمان زیادی صرف پرسیدن این سؤال می‌شود که چطور رئیس‌جمهور ترامپ تا این حد احمق بود که در ۲۸ فوریه به ایران حمله کند؟

برای ترامپ هیچ راهی وجود ندارد که حتی بتواند با یک پیروزی محدود از این جنگ خارج شود؛ پیروزی کامل که پیش‌کش! او حتی نمی‌تواند یک پیروزی محدود به دست آورد؛ او یا بهتر است بگویم آمریکا دچار یک شکست قاطع خواهد شد.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.




 واکنش چین به تهدید‌های جدید ترامپ علیه ایران/ پاکستان میانجی تهران و واشنگتن می‌شود؟/ بیانیه مشترک مصر، قطر و ترکیه در محکومیت تجاوزات اسرائیل
۱۰ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

واکنش چین به تهدید‌های جدید ترامپ علیه ایران/ پاکستان میانجی تهران و واشنگتن می‌شود؟/ بیانیه مشترک مصر، قطر و ترکیه در محکومیت تجاوزات اسرائیل

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...

 ادعای بسنت: احتمالا درگیری گسترده نظامی با ایران از سر گرفته نخواهد شد
۶ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

ادعای بسنت: احتمالا درگیری گسترده نظامی با ایران از سر گرفته نخواهد شد

«اسکات بسنت» وزیر خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه در گفت‌وگویی با شبکه سی‌ان‌بی‌سی ادعا کرد که احتمالا نیاز به درگیری گسترده با ایران وجود نخواهد داشت.

 سفر وزیر خارجه سوریه به پاکستان پس از ۱۹ سال
۱۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

سفر وزیر خارجه سوریه به پاکستان پس از ۱۹ سال

محمد اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، در اسلام‌آباد با اسعد الشیبانی، وزیر امور خارجه سوریه دیدار و گفتگو کرد.

 حمله به دادگستری بهبهان تکذیب شد/ تکذیب آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران؛ ماجرای دود غلیظ چه بود؟/ سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم
۱۶ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

حمله به دادگستری بهبهان تکذیب شد/ تکذیب آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران؛ ماجرای دود غلیظ چه بود؟/ سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...

 کره جنوبی: پیونگ‌یانگ تا ۱۲۰ کلاهک هسته‌ای دارد
۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

کره جنوبی: پیونگ‌یانگ تا ۱۲۰ کلاهک هسته‌ای دارد

وزیر دفاع کره جنوبی امروز گفت که تخمین زده می شود که کره شمالی بین ۸۰ تا ۱۲۰ کلاهک هسته‌ای داشته باشد. پیشتر رئیس جمهوری آمریکا مدعی شده بود که تعداد کلاهک های هسته ای پیونگ یانگ ۵۷ عدد است.

 الجزیره: برای ترامپ اجرای «پیامد‌های اقتصادی» علیه کشور‌هایی که با ایران تجارت می‌کنند، بسیار دشوار خواهد بود
۱۰ ساعت قبل / سایت هم میهن

الجزیره: برای ترامپ اجرای «پیامد‌های اقتصادی» علیه کشور‌هایی که با ایران تجارت می‌کنند، بسیار دشوار خواهد بود

ماسگریو، دانشیار علوم سیاسی در دانشگاه جورج‌تاون در قطر گفت که برای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اجرای «پیامدهای اقتصادی» علیه کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند، «بسیار دشوار خواهد بود».