قیمت طلا امروز




 سایت صفحه اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۵/۰۶

اتصال فروشگاه‌ها به سامانه ملی کالابرگ اجباری شد | مهلت تا پایان شهریور

وزارت رفاه با انتشار فراخوانی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و واحدهای پرفروش را ملزم به نصب سامانه فروشگاهی تا پایان شهریور کرد تا شفافیت خرید و تسویه‌حساب‌ها افزایش یابد.
 اتصال فروشگاه‌ها به سامانه ملی کالابرگ اجباری شد | مهلت تا پایان شهریور

صفحه اقتصاد -

اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی وارد مرحله تازه‌ای شده است؛ مرحله‌ای که در آن فروشگاه‌های طرف قرارداد باید به سامانه ملی کالابرگ متصل شوند تا فرآیند خرید، تسویه و نظارت بر اجرای طرح شفاف‌تر شود.

بر اساس اعلام یعقوب اندایش، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، شرکت‌های حقوقی چندشعبه‌ای و واحدهایی که بیش از یک میلیارد تومان فروش کالابرگی در ماه دارند، تا پایان شهریور فرصت دارند به سامانه فروشگاهی متصل شوند. فروشگاه‌های خرد با فروش ماهانه کمتر از یک میلیارد تومان نیز تا پایان آذرماه فرصت خواهند داشت صندوق فروشگاهی نصب کنند.

به گفته وی، قرار است نرم‌افزار ویژه‌ای روی دستگاه‌های فروش نصب شود تا اقلام خریداری‌شده از طریق بارکد ثبت شوند؛ اقدامی که امکان رصد دقیق‌تر نوع کالا، کنترل تخلفات، بررسی تخفیف‌ها و رفع سریع‌تر مغایرت‌های مربوط به تسویه را فراهم می‌کند.قرار است نرم‌افزار ویژه‌ای روی دستگاه‌های فروش نصب شود تا اقلام خریداری‌شده از طریق بارکد ثبت شوند؛ اقدامی که امکان رصد دقیق‌تر نوع کالا، کنترل تخلفات، بررسی تخفیف‌ها و رفع سریع‌تر مغایرت‌های مربوط به تسویه را فراهم می‌کند.

اتصال فروشگاه‌ها به این سامانه در شرایطی دنبال می‌شود که تاخیر در پرداخت مطالبات برخی فروشگاه‌های طرف قرارداد، در هفته‌های اخیر به یکی از مهم‌ترین چالش‌های اجرای طرح کالابرگ تبدیل شده است. ابتدا شماری از واحدهای صنفی از تاخیر بیش از دو هفته‌ای در دریافت مطالبات خبر دادند و در ادامه، برخی مغازه‌داران مدت انتظار را حدود ۲۵ روز اعلام کردند.

این تاخیر برای سوپرمارکت‌ها و واحدهای عرضه مواد پروتئینی که باید موجودی خود را به‌صورت روزانه یا هفتگی تامین کنند، دشواری بیشتری ایجاد کرد و تعدادی از آنها اعلام کردند که به‌طور موقت پذیرش کالابرگ را متوقف کردند.

اندایش درباره علت این تاخیرها نیز گفت: در برخی پرونده‌ها، شماره شبای معرفی‌شده مشکل داشته یا اطلاعات صاحب درگاه پرداخت با کد ملی ثبت‌شده مطابقت نداشته است. در پرونده‌هایی که مغایرتی وجود نداشته باشد، واریز انجام می‌شود. وزارتخانه به‌محض دریافت منابع، حتی در ساعات شب، عملیات تسویه با فروشگاه‌ها را انجام می‌دهد.

او …