قیمت طلا امروز




 روزنامه ستاره صبح / ۱۴۰۵/۰۵/۰۳

معامله آمریکا با عربستان

گروه بین‌الملل: محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در سال ۱۳۹۶ قدرت را در ریاض به دست گرفت. او از همان روزهای نخست زمامداری‌اش، دکترین توسعه عربستان و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین را در دستور کار قرار داد. وی شهری به نام «نئوم» را در دست ساخت دارد؛ شهری هوشمند که قرار است در آن فقط از انرژی‌های پاک استفاده شود.
 معامله آمریکا با عربستان



۳۶ دقیقه قبل / روزنامه آرمان امروز

برنامه جدید ترامپ

صابر گل عنبری

آرمان امروز : رئیس جمهور آمریکا بالاخره از اقدامات اقتصادی جدید خود علیه ایران رونمایی کرد و از آغاز آنچه «عملیات اقتصادی خردکننده بی‌سابقه» نامید، خبر داد.

برای کشوری که تحت محاصره شدید دریایی و تحریم‌های همه جانبه اقتصادی از قبل است، احتمالا این پرسش مطرح می‌شود که اقدامات جدید آمریکا به چه معناست و چه تاثیری می‌تواند داشته باشد.

واقعیت این است که تصمیم جدید دولت آمریکا تشدید تحریم‌های ثانویه علیه طرف‌های تجارت با ایران است. از این جهت، تاثیر عملیات اقتصادی جدید آمریکا را می‌توان در فشار مضاعف به کشورهای دارای مناسبات تجاری با ایران دانست و به عبارتی دیگر یک نوع اعلام جنگ اقتصادی به هر کشوری است که با تهران مراوده اقتصادی دارد و اینجا هدف بیشتر همسایگان است.

در این راستا، امارات پیش‌دستی کرد و در یک اقدام کاملا هماهنگ با واشنگتن و از قبل برنامه‌ریزی شده، کلیه روابط و مناسبات اقتصادی خود با ایران را قطع کرد.

هدف از برنامه جدید آمریکا را می‌توان تکمیل حلقه محاصره دریایی و گسترش آن به «محاصره خشکی» از طریق فشار تحریم به کشورهایی چون عراق، ترکیه و پاکستان و همچنین «محاصره هوایی» با تحریم ارائه هر نوع خدمات فرودگاهی به ایران دانست. در همین راستا هم ترامپ، کشورهای طرف تجارت با ایران را به «عواقب اقتصادی شدید» تهدید کرد.

در کل هم غایت این جنگ ثانویه، بی‌ثبات‌سازی اقتصادی، اجتماعی و سرزمینی ایران از طریق «محاصره همه جانبه» به دو شکل مستقیم (دریایی) و غیر مستقیم (خشکی و هوایی) و با وارد آوردن فشار و آسیب حداکثری به مردم ایران است تا از این طریق آنچه با جنگ نظامی به دست نیامد، بدین شکل به دست آید.


۱ ساعت قبل / سایت نورنیوز

12 کشور عربی و اسلامی: حمله اسرائیل به ابوالظهور نقض حاکمیت سوریه است

نورنیوز- گروه بین الملل: به نقل از شبکه الجزیره، وزیران امور خارجه الجزایر، ترکیه، اندونزی، اردن، لبنان، مالزی، موریتانی، پاکستان، فلسطین، قطر، عربستان سعودی و سومالی در بیانیه‌ای مشترک، حملات هوایی رژیم صهیونیستی به پایگاه نظامی ابوالظهور در شمال غرب سوریه را به‌شدت محکوم کردند.

رژیم صهیونیستی فرودگاه نظامی «ابو الظهور» در حومه ادلب در شمال غرب سوریه را هدف حمله هوایی قرار داد. در حملات جنگنده های ارتش رژیم صهیونیستی، چهار بار باند این فرودگاه هدف قرار گرفت.

وزارت خارجه سوریه حملات هوایی رژیم صهیونیستی به فرودگاه نظامی ابوالظهور در استان ادلب را به‌شدت محکوم کرد. این وزارتخانه افزود این حملات «تجاوزی غیرموجه و نقض آشکار حاکمیت سوریه و تمامیت ارضی این کشور» به شمار می‌رود.


۳ ساعت قبل / سایت مشرق

خواهان مسیر دیپلماسی از سوی آمریکا و ایران هستیم

به گزارش مشرق، وزارت خارجه هند اعلام کرد که خواستار حل‌وفصل مسالمت‌آمیز تنش‌های بین ایران و آمریکا از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی است.

راندیر جی‌سوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند گفت که هند تحولات را در غرب آسیا به دقت زیر نظر دارد.

وی در نشست خبری تأکید کرد: ما طرفدار حل‌وفصل مسالمت‌آمیز از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی هستیم.




 تهدید مستقیم نتانیاهو علیه اردوغان؛ تنش اسرائیل و ترکیه بالا گرفت
۵ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تهدید مستقیم نتانیاهو علیه اردوغان؛ تنش اسرائیل و ترکیه بالا گرفت

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، با متهم کردن رجب طیب اردوغان و ترکیه به تلاش برای گسترش نفوذ خود در سوریه و تهدید اسرائیل، هشدار داد تل‌آویو در برابر این تحرکات کوتاه نخواهد آمد.

 روسیه: در انتظار توضیح آمریکا و ترکیه درباره ارسال سلاح به کی‌یف هستیم - تسنیم
۱۴ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

روسیه: در انتظار توضیح آمریکا و ترکیه درباره ارسال سلاح به کی‌یف هستیم - تسنیم

ماریا زاخارووا گفت: به‌جز روسیه هیچ کشور دیگری وجود ندارد که بتواند حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین را تضمین کند.

 مقام آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز به بن‌بست رسیده است
۱۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

مقام آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز به بن‌بست رسیده است

یک مقام آمریکایی و یک مقام کاخ سفید به سمافور گفته‌اند که دولت ایالات متحده معتقد است مذاکرات ایران و عمان در روز‌های اخیر به بن‌بست رسیده است.

 چرا ترقی‌خواهان، دموکرات‌های سنتی را شکست می‌دهند؟
۲۸ دقیقه قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چرا ترقی‌خواهان، دموکرات‌های سنتی را شکست می‌دهند؟

دنیای‌اقتصاد: تحلیلگران رسانه‌ای بارها با سردرگمی تلاش کرده‌اند بفهمند چرا نامزدهای مترقی در آمریکا با وجود بودجه‌های انتخاباتی بسیار کمتری که دارند، دموکرات‌های سنتی را در انتخابات مقدماتی شکست می‌دهند. پاسخ این معما چندان پیچیده نیست. مترقی‌ها برخلاف دموکرات‌های تشکیلات‌گرا درباره مشکلات واقعی خانواده‌های طبقه کارگر صحبت می‌کنند و برای آنها راه‌حل‌های عملی دارند. این مشکلات طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود که از فساد در نظام مالی انتخابات و نابرابری بی‌سابقه ثروت تا بحران سیستم درمان، تهدیدهای هوش مصنوعی و سیاست خارجی مخرب را دربرمی‌گیرد.

 در پاسخ به اعلام جنگ اقتصادی ترامپ
۱۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

در پاسخ به اعلام جنگ اقتصادی ترامپ

یک دولت می‌تواند اتباع و قلمرو خود را اداره کند. اما نمی‌تواند به یک شرکت خارجی که در خارج از قلمرو آن دولت و مطابق قوانین دولت متبوع خود فعالیت می‌کند، دستور دهد تجارت قانونی خود با کشور ثالث را قطع کند.

 پاسخ آتشین ترکیه به نتانیاهو
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

پاسخ آتشین ترکیه به نتانیاهو

ترکیه روز جمعه اظهارات دفتر نخست‌وزیری اسرائیل علیه «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه را به‌شدت رد کرد و آن‌ها را فاقد «حقایق تاریخی و جدیت سیاسی» دانست.