قیمت طلا امروز




 سایت آخرین خبر / ۱۴۰۵/۰۴/۲۰

هزینه حج ۱۴۰۶ چقدر می‌شود؟

فارس/ هر سال ثبت‌نام حج با واریز مبلغ علی‌الحساب آغاز می‌شد، اما امسال زائران در حالی وارد مرحله پیش‌ثبت‌نام می‌شوند که هنوز مبلغی برای پرداخت اعلام نشده است. پیش‌ثبت‌نام حج تمتع ۱۴۰۶ از ۲۱ تیر آغاز می‌شود اما امسال یک تفاوت مهم دارد. سازمان حج و زیارت اعلام کرده که دیگر خبری از پرداخت وجه اولیه در
 هزینه حج ۱۴۰۶ چقدر می‌شود؟



۳۸ دقیقه قبل / سایت جماران

علم‌الهدی: گاهی اوقات بعضی جملات را به زبان می‌رانند که ما با آمریکا می‌توانستیم جور دیگری رفتار کنیم؛ چطور رفتار کنیم؟ آمریکا به دنبال تمامیت‌خواهی و سلطه بر ایران است

به گزارش جماران،  امام جمعه مشهد گفت: آمریکا یک جریان تمامیت‌خواه است که همه چیز ایران را می‌خواهد و این خواسته آمریکاست.

حجت الاسلام سید احمد علم‌الهدی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی و امام جمعه مشهد، ظهر امروز در خطبه دوم نماز جمعه این هفته مشهد که در حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهارکرد:همه شما برادران و خواهران و خودم را به تقوای الهی سفارش می‌کنم. در هفته‌ای که پشت سر گذاشتیم، مراسم و یادبود چهلمین روز تدفین امام شهید مظلوم ما در این کشور برگزار شد.

وی افزود: چهل روز از دفن امام ما گذشت، معمولاً افرادی که به رحمت خدا می‌روند، بعد از چهلم، برای داغ‌دیدگان مسائل تا اندازه‌ای تسکین پیدا می‌کند؛ فقدان را می‌پذیرند و هجران را قبول می‌کنند و عزیزشان در زیر خاک قرار گرفته است، اما برای مردم داغ‌دیده ما نسبت به این امام شهید مظلوم، این مسئله قابل اجرا و تحقق نیست.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ادامه داد:کیست که آقا را فراموش کند و کیست که یادش برود؟ کدام دل است که در این داغ جان‌سوز آرام بگیرد؟ حتی بعد از چهلمین روز تدفین، سه چهار ماه بدن، بی‌غسل و بی‌کفن روی زمین ماند و بعد او را به خاک سپردند. چهل روز هم گذشت، اما هنوز آقا در دل‌های ما و در مغزهای ما وجود دارد و آتش داغش از درون ما شعله‌ور است.

علم‌الهدی تصریح کرد: این آتش به یاد انتقام و خون‌خواهی مظلومانه این امام شهید مظلوم است که با این مظلومیت، با عزیزانش به شهادت رسید و صحنه‌ای از صحنه‌های کربلا را در این شهادت برای مردم ما مجسم کرد. این فراموش‌شدنی نیست و از یادرفتنی نیست.

  رهبر شهید؛ حقیقتی فراموش‌نشدنی در دل ملت

وی خاطرنشان کرد: مخصوصاً انسان وقتی می‌نشیند و فکر می‌کند که ما چه چیزی را از دست دادیم، از ما چه گرفتند؟ چه کسی بود؟ چه چیزی بود؟ چه کسی را از ما گرفتند؟ مردم ما این حقیقت را از دست دادند؛ این واقعیت از دست ما رفت.

امام جمعه مشهد مقدس گفت: چه کسی بود؟ چقدر بصیرت بود، چقدر ارزش بود، چقدر مقام بود، چه ثروت پاکی از طهارت، علم، تقوا و دیانت بود که این‌گونه در عمرش مقابل ما درخشید؛ با درخشش خود ما را ساخت و با نور تابناکش ما را بیدار و هشیار کرد، خواب را از چشمان مردم ما ربود، هم دشمن را به ما شناساند و هم حرکت در مقابل دشمن را به ما آموخت و دشمن‌ستیزی را به ما یاد داد.

وی بیان کرد: چه کسی بود این آقا؟ با توجه به ابعاد شخصیتی این امام مظلوم شهید، بعد از این چهل روز که بدن نازنینش را زیر خاک دفن کردیم و روی قبرش داریم پروانه‌وار می‌چرخیم، شناخت عمیقی از این آقا برای ما قابل توجه است.

علم‌الهدی ادامه داد: اولاً امام شهید مظلوم ما عمر انقلابی‌اش از عمر انقلاب بیشتر بود. عمر انقلاب، اگر ما از ابتدای نهضت امام حساب کنیم، تقریباً قریب 52 یا 53 سال است، اما عمر انقلابی مقام معظم رهبری شهید 72 یا 73 سال بود.

  آغاز حرکت انقلابی از دیدار با نواب صفوی

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی اظهارکرد: در سن 14 سالگی ایشان با مرحوم نواب صفوی در مشهد ملاقات و دیدار کردند، در حالی که 14 سال بیشتر سن مبارکشان نبود. فرمودند: بنا بود نواب در مدرسه سلیمان‌خان سخنرانی کنند. من خودم را آنجا رساندم. آخر سخنرانی مرحوم نواب که تمام شد، جمعیت مقابل او می‌رفتند. من هم با جمعیت مقابل او رفتم. یک نگاه تند و تیزی نواب به صورت من کرد و گفت: «احسنت، آقازاده کوچک که آمد.»

وی ادامه داد: ایشان می‌فرمودند فردا قرار بود مرحوم نواب در مدرسه نواب سخنرانی کند. ما به مدرسه نواب رفتیم. مدرسه را فرش کرده بودند و آماده تشریف‌فرمایی ایشان بودند. سر وعده نیامدند و گفتند ایشان در مهدیه مرحوم حاجی عابدزاده سخنرانی دارند و سخنرانی طول کشیده است.

 علم‌الهدی افزود: ایشان گفتند ما با یک دسته از طلبه‌ها راه افتادیم به طرف مهدیه تا به استقبال مرحوم نواب برویم و به ایشان برسیم. فرمودند: وسط راه، من مرحوم نواب را دیدم که جلوی جمعیت بود و اطرافش را جمعیت فداییان اسلام گرفته بودند.

وی بیان کرد: در مسیر، به کسی برخورد می‌کرد که کراوات به گردنش زده بود، به او می‌گفت: برادر، این بند را دشمن به گردن تو آویخته است؛ این بند را از گردن خودت باز کن.» به کسی می‌رسید که کلاه شاپو بر سر داشت، می‌گفت:برادر، این کلاه را دشمن بر سر تو گذاشته است؛ تو خودت این کلاه را بردار.

  جرقه انقلاب اسلامی در دل رهبر شهید

امام جمعه مشهد گفت: ایشان می‌فرمودند وقتی نواب این جمله را می‌گفت، آدم کراوات خودش را باز می‌کرد، مچاله می‌کرد و در جیبش می‌گذاشت؛ کلاه شاپو را از سرش برمی‌داشت، مچاله می‌کرد و کنار می‌انداخت یا آن را در جیبش می‌گذاشت. تا این اندازه تحت تأثیر نفوذ کلام نواب قرار می‌گرفت.

وی افزود: فرمودند این نواب با این نفوذ کلام، در من اثری گذاشت که جرقه انقلاب اسلامی را در من روشن کرد. عین عبارتی که می‌فرمودند این بود: «همان وقت جرقه‌های انگیزش انقلاب اسلامی به وسیله نواب صفوی در من به وجود آمد» و هیچ شکی ندارم که اولین آتش را مرحوم نواب در دل ما روشن کرد.

 علم‌الهدی ادامه داد: ایشان از آن روز، در سن 14 سالگی، به عنوان یک شخصیت انقلابی وارد حرکت شد و در مسیر طلبگی با ایده انقلاب اسلامی حرکت کرد؛ چراکه مرحوم نواب تمام ادعایش این بود که حاکمیت کشور باید به دست مقام ولایت باشد و جز حاکمیت ولایت، حاکمیت دیگری را قبول نداریم.

وی خاطرنشان کرد: این منطق، مقام معظم رهبری را در مسیر انقلاب اسلامی راه انداخت؛ به‌گونه‌ای که در تمام زندگی، با در اختیار داشتن استعدادی فوق‌العاده و درخشان، فعالیت‌های علمی و تحصیلی خود را در مسیر انقلاب به راه انداختند.

  جایگاه علمی و ویژگی‌های شخصیتی رهبر شهید

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی اظهار کرد: به‌گونه‌ای بود که ایشان زمانی که رهبر انقلاب شدند، یک علامه بودند؛ یعنی از هر فنی خدمت ایشان صحبت می‌شد، ایشان مشغول صحبت می‌شدند و مطلب می‌گفتند. در هر موردی که پیش می‌آمد، ایشان سخن می‌گفتند.

وی افزود: افرادی که خدمت ایشان می‌رسیدند، در تمام مسائلی که مطرح می‌کردند، مقام معظم رهبری بسیار واردتر، قوی‌تر و نافذتر عمل می‌کردند.

علم‌الهدی گفت: ایشان در علوم غریبه وارد بودند. در ارتباطات خاص، گاهی از اوقات پیش‌بینی‌ها و آینده‌نگری‌های عجیبی را ایشان می‌فرمودند که بی‌شباهت به غیب‌گویی و معجزه نداشت.

وی ادامه داد: داماد عزیز ایشان که با ایشان به شهادت رسید، آقای دکتر مصباح باقری، دچار یک بیماری شده بود؛ بیماری جهاز هاضمه گرفته بود و بیماری خطرناکی بود. خودش نقل می‌کرد و برای ما گفت: من یک روزی خدمت آقا عرض کردم: آقا، من در این بیماری از بین می‌روم و عزیزانم را به شما می‌سپارم

  دعاهای رهبر شهید و نگاه نافذ ایشان

امام جمعه مشهد مقدس بیان کرد: آقا فرمودند: «نخیر، این‌طور نیست. شما از این بیماری نجات پیدا می‌کنید، خوب می‌شوید. من و تو با هم شهید می‌شویم.» این حرف را حداقل 15 یا 16 سال قبل از شهادت ایشان به آقای دکتر مصباح باقری زده بودند که از این کسالت نجات پیدا می‌کنی و ما با هم شهید می‌شویم.

وی افزود: از این نمونه‌ها از مقام معظم رهبری در عرصه زندگی‌شان کم شنیده نشده است که به خاطر آن صفای باطن و پاکی روح و دل بود که برای ایشان ارتباط به وجود آورد و ارتباطاتی را ایجاد کرده بود.

علم‌الهدی تصریح کرد: گاهی از اوقات افراد خدمت ایشان می‌رسیدند و از ایشان تقاضای دعا می‌کردند. ایشان دعاهای مخصوصی داشتند؛ یعنی برای هر کس که می‌خواستند دعا کنند، به گونه‌ای دعا می‌کردند که آینده خودش را در دعای آقا می‌دید.

وی خاطرنشان کرد: یک آقایی را بنده معرفی کردم خدمت آقا، جوانی بود. آقا فرمودند: «خدا ایشان را حفظ کند.» باز فرمودند: «خدا ایشان را حفظ کند.» دفعه سوم هم فرمودند: «خدا ایشان را حفظ کند.»

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: بنده گفتم هرچه هست، یک خطری در پیش تو، در معرض انحرافی قرار گرفتی، در وضعیتی قرار گرفتی که خطرناک است. آقا سه بار فرمودند: «خدا شما را حفظ کند.» دعاهایشان این‌گونه بود که گاهی از اوقات در یک دعا، آینده طرف را روشن می‌کردند.

  روایت دیدار رئیس‌جمهور روسیه با رهبر شهید

 علم‌الهدی اظهار کرد: پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، می‌خواست به ایران بیاید. قبلاً، خدا رحمت کند، مرحوم آقای رئیسی به ایشان گفته بود که آیا من می‌توانم با رهبری ملاقات کنم و به ایران بیایم؟ ایشان فرمودند بله، مانعی ندارد و آقا اجازه فرمودند.

وی افزود: وقتی که آمده بود و از ایران برگشت، خبرنگاران با او مصاحبه کردند و گفتند رهبر ایران را چگونه دیدی؟ گفت: من مسیح را ندیدم، احوالات مسیح و تعریف مسیح را در انجیل شنیدم و خواندم، اما وقتی به ایران رفتم، رهبر ایران را مسیح دیدم.

علم‌الهدی گفت: یک شخصیت با این عظمت، و لذا او می‌گوید من مسیح را در رهبری ایران دیدم و اینجا مسیح برایش مجسم شده، آن هم در جلوه آقا؛ چنین شخصیتی چهل روز زیر خاک رفت؛ مثل پروانه دور قبرش می‌چرخیم. این درد، این مصیبت نیست؛ در سازندگی غوغا بود. هم جامعه‌ساز بود و هم فردساز.

وی افزود: این خاطره را خودشان برای من نقل کردند. فرمودند وقتی من در مشهد درس می‌دادم، در درس من دو طلبه افغانی بودند. من در سیمای این‌ها یک رشادتی حس کردم. یک روز به این‌ها گفتم بیایید منزل، با شما کار دارم. این‌ها آمدند خانه. گفتم من در سیمای شما یک رشادتی دیدم که یک کار مهمی را انجام خواهید داد و من یک نوشته‌هایی دارم، مطالبی دارم؛ اگر بخواهید، با هم بنشینیم، گفت‌وگو کنیم و بحث کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: فرمودند این‌ها می‌آمدند در خانه پیش من و درباره مسائل انقلاب و مباحث انقلاب، در روزگاری که افغانستان در ید اتحاد جماهیر شوروی بود و کمونیست‌ها مسلط شده بودند، با این‌ها صحبت می‌کردند. این‌ها از ایران رفتند افغانستان و توانستند یک حزب را در میان شیعیان افغانستان به عنوان مبارزه با کمونیستی به وجود بیاورند. پیدایش این حزب، نقطه نطفه تشکیل لشکری بر ضد شوروی و به عنوان قیام در مقابل استعمار شرق به راه افتاد و این جریان باعث شد شوروی شکست بخورد، از افغانستان خارج شود و مردم افغانستان از افکار الحادی و کفر کمونیستی نجات پیدا کنند. آن دو طلبه هم در این جنگ به شهادت رسیدند.

علم‌الهدی تصریح کرد: قدرت سازندگی مقام معظم رهبری این بود. ما روزی که امام از دنیا رفتند، مقاومت ما تازه شروع شده بود. در حزب‌الله لبنان کسی فکر نمی‌کرد حلقه مقاومت در کشورهای شیعه‌نشین به وجود بیاید. مقام معظم رهبری در مقام تأسیس مقاومت در کشورهای شیعه‌نشین به وسیله شیعیان اقدام فرمودند.

  قدرت‌سازی و شکل‌گیری جریان مقاومت

وی بیان کرد: مردم فکر می‌کردند این مقاومت صرفاً یک اندیشه سیاسی است که در کشورهای اسلامی رسوخ کرده، اما روزی که بنای جنگ و درگیری و مقابله شد، معلوم شد این مقاومت یک جریان رزمنده، پویا و زنده است که مقام معظم رهبری در کشورهای شیعه ایجاد کردند و این‌ها پای جنگ ایستادند، پای فداکاری ایستادند و هماهنگ با رأس مقاومت که این کشور است، ایستادگی می‌کنند و دشمن مشترک را به زانو درمی‌آورند.

امام جمعه مشهد مقدس ادامه داد: هر شما از یمن قهرمان می‌شنوید، از حزب‌الله مقاوم لبنان که با همه مخالفت‌ها مرد و مردانه ایستاده می‌شنوید، از حشدالشعبی قهرمان، پرقدرت و متصلب عراق می‌شنوید، این جریان مقاومت ساخته و پرداخته تربیت و دست این رهبر عظیم الهی و آسمانی است که در این کشور بهترین جریان‌ها را به وجود آورد و این جریان را ایجاد و ساخت.

وی خاطرنشان کرد: قدرت سازندگی مقام معظم رهبری این بود و از همه بالاتر، من و شما ساخته شدیم. الان شش ماه است مقام معظم رهبری به شهادت رسیدند، اما در این شش ماه شما پرچم‌ها و تجمعات را رها نکردید، ایستادید، مرد و مردانه و قهرمانانه مقاومت می‌کنید و می‌گویید ما خونخواه و جان‌فداییم تا آن روزی که انتقام مظلومیت این رهبر را نگیریم و خونخواهی نکنیم، دست از این حرکت برنمی‌داریم.

 علم‌الهدی افزود: بیداری را طبق قلم شکسته ناپاک، در داخل و خارج ترویج می‌کنند و می‌گویند مقام معظم رهبری رهبر جنگ بوده، رهبر ستیز بوده و رهبر نبرد بوده است؛ در حالی که توجه نمی‌کنند مقام معظم رهبری قریب 30 سال با بازدارندگی تمام و کمال، آمریکا را به صورت یک سگی اطراف کشور واداشت پارس کند و جرئت نزدیک شدن نداشته باشد. این قدرت رهبری بود.

  بازدارندگی رهبری و ایستادگی در برابر آمریکا

وی گفت: بحث این نبود که آمریکا از امروز اول بخواهد حمله کند. 30 سال است می‌خواهد حمله کند. کدام رئیس‌جمهور آمریکا بوده که نگفته پروژه نظامی هم روی میز است؟ همه آن‌ها گفتند و همه آن‌ها می‌خواستند. به اینجا و در این مرحله رسیدند که دیدند اصلاً تمام استکبار و تمام قدرت امپراتوری جهانی‌شان در معرض خطر افتاده است. بدبخت‌ها اشتباه کردند، دست به جنگ زدند و با جنگ خودشان را بدبخت کردند.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی اظهار کرد: از عزیزان ما، ندانسته، گاهی اوقات بعضی جملات را به زبان می‌رانند که ما با آمریکا می‌توانستیم جور دیگری رفتار کنیم. چطور رفتار کنیم؟ مگر ما با آمریکا امروز رسیدیم؟ 70 سال است با آمریکا دست‌وپنجه نرم می‌کنیم. از 28 مرداد 1332 تا امروز، بیش از 70 سال است ما با آمریکا در حال چالش و کشمکش هستیم.

وی ادامه داد: بردند، خوردند، چاپیدند، دزدیدند، عزیزان ما را کشتند، مردم ما را شکنجه دادند، یک ربع قرن مردم ما را به استثمار و بدبختی و استعمار کشاندند. بعد هم با همه توطئه‌ها، جنایت‌ها و بیدادگری‌ها علیه نظام ما، انقلاب ما و خواسته مردم ما، مردم قیام کردند و دارند قیام می‌کنند. مگر ما امروز به آمریکا رسیدیم که بهتر از این می‌توانستیم با آمریکا برخورد کنیم؟

 علم‌الهدی تصریح کرد: یعنی با آمریکا بهتر برخورد کنیم؛ چه کار کنیم؟ از برجام بیشتر برخورد کنیم؟ برجام را خودتان ایجاد کردید. مگر قراردادهایی که بستید، بسیج زدند؟ مگر غیر از این بود؟ مگر واقعاً این 25 سال چکمه به پاهای آمریکایی را روی دوش مردم فراموش کردید؟ سابقه‌اش را فراموش کردید؟ این‌ها چقدر جنایت کردند؟ چه می‌کردیم غیر از این با آمریکا که آمریکا آرام می‌گرفت؟

  آمریکا به دنبال تمامیت‌خواهی و سلطه بر ایران است

وی افزود: آمریکا یک جریان تمامیت‌خواه است که همه چیز ایران را می‌خواهد؛ نه تنها یک چیز. معدن ما را می‌خواهد، ثروت ما را می‌خواهد، انسان‌های ما را می‌خواهد، افکار برجسته ما را می‌خواهد، استعدادهای درخشان جوانان ما را می‌خواهد و از همه بالاتر، دین ما را می‌خواهد که ما از دینمان هم دست برداریم. این خواسته آمریکاست و به یک چیز ختم نمی‌شود.

امام جمعه مشهد مقدس ادامه داد: چطور با آمریکا صحبت می‌کردیم؟ چطور با آمریکا حل می‌کردیم؟ در عرصه‌های بازدارندگی و دیپلماسی، راهی نبود مگر اینکه مقام معظم رهبری پیمودند. 30 سال در بازدارندگی، آمریکایی‌ها را پشت در نگه داشتند و سیاست بازدارنده رهبری بود که آمریکا قبل از این دست به کار جنگ نشد و در استیصال دست به کار جنگ شد و با جنگ هم جوری انجام گرفت که خودش را بدبخت کرد.

وی بیان کرد: خدایا، عزیز و آقای ما را از ما گرفتند، اما خدا، تو را از ما نگرفته‌اند. تو خدای ما هستی، ما هم خدا داریم، هم امام زمان داریم. امام زمان ما را از ما نگرفتند و نمی‌توانند بگیرند. «لَا یَزَالُونَ یُقَاتِلُونَکُمْ حَتَّىٰ یَرُدُّوکُمْ عَن دِینِکُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا». این‌ها می‌خواهند شما را برگردانند از دینتان، اگر بتوانند و نمی‌توانند. تو را از ما نمی‌توانند بگیرند، امام زمان را از ما نمی‌توانند بگیرند.

علم‌الهدی در پایان گفت: خدایا، آن عنایت و لطفی که تو داشتی که 36 سال این رهبر را بالای سر ما نگه داشتی و همه خصوصیات ما، عزت ما، عظمت ما، قدرت ما و قدرت دین و مذهب ما را این رهبر کاملاً حفظ کرد، خدایا همچنان تا آن روزی که پرچم پرافتخار «نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِیبٌ» آقا و صاحب آن، امام زمان(عج)، به اهتزاز دربیاید در دنیا، خدایا با همان عزت تا آن روز ما را حفظ کن و این عزت را به آن عزت جهانی که وجود اقدس مولا امام زمان(عج) ایجاد خواهند کرد، پروردگارا متصل بفرما.

 


۴۷ دقیقه قبل / سایت جماران

ابوترابی‌فرد، امام جمعه موقت تهران: عقل به تنهایی برای رفع اختلاف کافی نیست/ با وحدت و پیوند ملت و دولت، از این دوران و تنگناهای اقتصادی عبور خواهیم کرد

به گزارش جماران،  امام جمعه موقت تهران گفت: تحریم‌ها و تهاجم نظامی آمریکا که می‌خواست ایران را تحقیر، تسلیم و تجزیه کرده و زیرساخت‌های آن را نابود کند، به سکوی پرش و افزایش اقتدار ایران تبدیل شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابی‌فرد، امام جمعه موقت تهران، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به فرارسیدن هفته وحدت و میلاد پیامبر گرامی اسلام(ص)، وحدت و اختلاف را از مفاهیم پرتکرار در قرآن کریم دانست و گفت: حدود ۱۴۰ آیه از آیات قرآن کریم با استفاده از واژه «سِلم» و ریشه‌های آن، ناظر بر وحدت، انسجام و اتحاد جامعه اسلامی است.

وی در ابتدای خطبه‌های نماز جمعه، مؤمنان را به رعایت ادب در محضر خداوند سبحان، پایبندی به عمل صالح و دوری از گناه توصیه کرد و اظهار داشت: از خدای متعال عاجزانه درخواست می‌کنم این کوچک‌ترین و شما بزرگواران را در راه بندگی خود هدایت و ثابت‌قدم بدارد.

  هفته وحدت؛ فرصتی برای توجه به پیام قرآن درباره انسجام

امام جمعه موقت تهران با اشاره به قرار گرفتن در آستانه هفته وحدت و میلاد پیامبر عظیم‌القدر اسلام(ص) اظهار کرد: دوگانه وحدت و اختلاف از واژه‌های پرتکرار قرآن کریم است و حدود ۱۴۰ آیه از آیات قرآن کریم با واژه «سِلم» و ریشه‌های آن، ناظر به وحدت و انسجام و اتحاد جامعه اسلامی است.

وی افزود: تاریخ بشر گواه این حقیقت است که مدنیت و زندگی اجتماعی، مقتضای طبیعت انسان است و لازمه حیات اجتماعی، بروز اختلاف است. هر میزان که جوامع بشری توسعه کمی پیدا می‌کنند، زمینه بروز اختلافات نیز فراهم می‌شود.

  عقل به تنهایی برای رفع اختلاف کافی نیست

امام جمعه موقت تهران به ناتوانی عقل به تنهایی در هموار کردن مسیر وحدت، انسجام و رفع اختلاف اشاره کرد و گفت: با رشد و توسعه جامعه بشری، عقل به تنهایی نمی‌تواند راه را برای وحدت و انسجام و رفع اختلاف هموار کند؛ انسان‌ها نیازمند انبیا و پیامبرانی هستند که دارای کتب آسمانی باشند.

ابوترابی‌فرد ادامه داد: این مسیر از زمان حضرت نوح(ع) آغاز شده است. پیامبرانی مبعوث شدند که آراسته به بالاترین فضائل و در قله حیات عقلانی، اخلاقی و رفتاری بودند و در دست باکفایت آنان کتاب، دانش و علم قرار داشت.

وی با بیان اینکه خداوند کتاب را در اختیار این مردان برگزیده قرار داد تا در اختلافات میان مردم داوری کنند، افزود: «لیحکم بین الناس فیما اختلفوا فیه»؛ انبیا آمدند تا به کمک انسان بشتابند و زمینه کنترل اختلاف و نزاع در جوامع بشری را فراهم کنند.

  اختلاف پس از شناخت حق، مورد نکوهش قرآن است

امام جمعه موقت تهران در ادامه گفت: متأسفانه انسان‌ها بعد از آنکه حق را شناخته‌اند و راه باطل را تشخیص داده‌اند، برخلاف رهنمود عقل و شرع در مسیر اختلاف گام برداشته‌اند و این عمل، مورد نکوهش قطعی قرآن کریم است.

وی افزود: گاهی انسان اختلاف دارد، چون حق را نمی‌شناسد. این اختلاف، اختلاف مذمومی نیست؛ انسان‌ها بحث و گفت‌وگو و استدلال می‌کنند تا حق شناخته شود، اما بعد از آنکه انسان حق را شناخت، باید دست از اختلاف بردارد.

ابوترابی‌فرد تصریح کرد: بنابراین، فلسفه نخست بعثت انبیا، تربیت انسان و رشد عقلانی، علمی و وحیانی او برای رفع اختلاف است.

  رفع اختلاف، مقدمه شکوفایی علمی و تحقق عدالت است

وی با بیان اینکه کاهش اختلاف و نزاع، فضای امن و سالمی برای رشد جوامع فراهم می‌کند، اظهار داشت: اگر اختلاف و نزاع کاهش یافت، در یک فضای امن و سالم راه برای شکوفایی علمی، توسعه جامعه بشری و آراستگی به عدالت ـ «لیقوم الناس بالقسط» ـ هموار می‌شود.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: اگر بگوییم انبیا مبعوث شده‌اند تا با تربیت انسان، زمینه گسترش اختلاف، نزاع، درگیری، تقابل و جنگ در جوامع بشری را از بین ببرند، سخن حقی است، اما این هدف نهایی نیست.

ابوترابی‌فرد افزود: رفع اختلاف، مقدمه‌ای برای رشد علم و معرفت، تعالی و کمال، قیام به عدالت و رسیدن به قله‌های رفیع معرفت حق و به نظر خداوند متعال است.

  سه وظیفه انسان برای حرکت در مسیر سعادت

وی در ادامه با اشاره به دو حوزه‌ای که خداوند متعال برای رشد و تعالی انسان و جامعه بشری، انسان را به آنها فراخوانده است، گفت: فراخوان نخست، دعوت به سلوک عالمانه و عقلانی است و مخاطب آن، آحاد افراد بشر هستند.

امام جمعه موقت تهران با استناد به آیه «وَلا تَقْفُ ما لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْم» اظهار کرد: بر اساس حکم قطعی عقل و شرع، هر یک از ما باید تلاش کنیم قدم‌های خود را بر اساس علم و معرفت برداریم.

وی ادامه داد: همه افراد جامعه و هر یک از اعضای خانواده، اعم از همسر، زن، شوهر و فرزند، باید تلاش کنند تا قدم‌های آنان بر اساس عقل، علم و معرفت باشد.

ابوترابی‌فرد، دومین دعوت را «اسلام خویش و پیوند علم با عمل» عنوان کرد و گفت: انسان عالم باید عالمانه قدم بردارد و انسان مؤمن باید آراسته به عمل صالح باشد. اینکه انسان علم داشته باشد اما در مسیر علم و ایمان قدم برندارد، کافی نیست.

  علم، عمل و صبر؛ سه شرط حرکت در مسیر سعادت

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه وظیفه دوم انسان، سلوک عالمانه، عقلانی و وحیانی است، اظهار داشت: این مسیر یعنی پیوند ایمان و عمل. مخاطب این دعوت نیز آحاد افراد بشر هستند و هر یک از ما باید نخست در مسیر تحصیل علم قدم برداریم و سپس تلاش کنیم عالمانه قدم برداریم و عالمانه سخن بگوییم تا راه برای سعادت ما هموار شود.

وی سومین مؤلفه را «صبر» دانست و گفت: باید در این راه صابر بود. نمی‌شود انسان یک روز بر اساس معرفت و علم سخن بگوید و روز دیگر برخلاف آن عمل کند؛ یک روز در مسیر عبادت باشد و روز دیگر در مقام معصیت قرار گیرد. چنین رفتاری مسیر سعادت را هموار نمی‌کند.

ابوترابی‌فرد تأکید کرد: انسان باید ثبات قدم داشته باشد و انسان صابر و اهل استقامت به نتیجه می‌رسد.

وی در جمع‌بندی این بخش از سخنان خود گفت: علم، پیوند علم و عمل و سوم، صبر، سه مؤلفه‌ای هستند که این حوزه ناظر به حیات فردی همه ما و آحاد جامعه است.

  صبر و تواصی به حق، لازمه تحول اجتماعی

 ابوترابی‌فرد در ادامه خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به ضرورت صبر و استقامت در مسیر حق گفت: «یا أیها الذین آمنوا اصبروا و صابروا»؛ همه با هم باید صبر کنند. اگر شما به عنوان یک فرد به دنبال تحصیل علم هستید، بسیار خوب است، اما مسئولیت دوم شما آن است که بستر رشد علمی خانواده و جامعه را نیز فراهم کنید.

وی با اشاره به مفهوم «تواصی به حق» اظهار داشت: باید حق را معرفی کرد. اگر می‌خواهیم جامعه انسانی متحول شود، به حرکت جمعی نیاز داریم. قرآن کریم در آیات مختلف، همه افراد جامعه را مخاطب قرار داده است؛ همه باید عالم شوند، پس از علم به عمل صالح آراسته شوند و به ریسمان حق متمسک شوند.

امام جمعه موقت تهران افزود: «تواصوا بالحق» یعنی افراد یکدیگر را به حق توصیه کنند و به یکدیگر کمک کنند تا در کنار حق بایستند؛ نخست حق را بشناسند و سپس با دست در دست یکدیگر از حق دفاع کنند و در کنار هم صابر باشند.

وی تأکید کرد: تحولات اجتماعی مرهون سلوک عقلانی و علمی جامعه، سلوک مبتنی بر ایمان و معرفت جامعه و صبر جامعه در این مسیر است. اگر صبر جمعی، تواصی به حق و تواصی به صبر شکل نگیرد، جامعه متحول نخواهد شد.

  «واعتصموا بحبل‌الله جمیعاً»؛ تأکید قرآن بر وحدت جمعی

ابوترابی‌فرد در ادامه با اشاره به آیه شریفه «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» گفت: این آیه بسیار شفاف ما را در این مسیر هدایت می‌کند.

وی ادامه داد: اهل دقت و معرفت می‌فرمایند تمرکز این کریمه مبارکه تنها بر چنگ زدن به ریسمان توحید، ریسمان رسالت و امامت نیست و همچنین تنها بر تمسک فردی من و شما به قرآن کریم تأکید ندارد؛ بلکه تمرکز بر تمسک و چنگ زدن جمعی است.

امام جمعه موقت تهران با تأکید بر واژه «جمیعاً» در این آیه اظهار داشت: قرآن می‌فرماید «واعتصموا بحبل‌الله جمیعاً»؛ یعنی افراد بشر و اهل ایمان، همه با هم باید به قرآن چنگ بزنند، همه با هم باید در محضر پیامبر حاضر شوند تا جامعه تحول پیدا کند و همه با هم باید در کنار امیرالمؤمنین علی(ع) حضور پیدا کنند تا کربلا شکل نگیرد. در اینجا جامعه مخاطب است.

  دعوت قرآن به ورود جمعی در صلح و همبستگی

.ابوترابی‌فرد افزود: قرآن نمی‌فرماید من و شما به عنوان افراد جامعه باید وارد مسیر علم شویم؛ این وظیفه همه ماست، اما در این آیه می‌فرماید تلاش کنید جامعه اسلامی در «سلم» وارد شود؛ یعنی در صلح، دوستی، همبستگی، وحدت و اتحاد.

وی با اشاره به دیدگاه آیت‌الله جوادی آملی درباره این آیه گفت: مفسر عالیقدر قرآن کریم، استاد فرهیخته آیت‌الله جوادی آملی می‌فرمایند منظور از «سلم» در این آیه شریفه، صلح، سازش، اتحاد و برادری در درون جامعه و حوزه اسلامی است؛ مسلمانان «ادخلوا فی السلم کافة».

  «اگر قرآن در ما حکومت می‌کرد، استکبار بر دنیای اسلام سلطه نداشت»

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه وحدت امت اسلامی، عامل اقتدار جهان اسلام است، اظهار داشت: اگر این قرآن در ما حکومت می‌کرد، امروز استکبار جهانی بر دنیای اسلام سلطه نداشت.

وی افزود: اگر دست‌های جامعه اسلامی در هم تنیده بود، آیا امروز کسی می‌توانست فلسطین را مورد تهاجم و قتل‌عام قرار دهد؟ اگر امت اسلامی در کنار هم بودند، آیا ثروت امت اسلام به غارت می‌رفت؟

ابوترابی‌فرد با اشاره به نقش امام خمینی(ره) در ترویج وحدت اسلامی گفت: روح بلند امام و روح بلند قائد شهید امت، با اعظم محشور باد؛ عمر مبارک آنان در راه وحدت امت اسلام سپری شد.

وی تصریح کرد: اگر بگوییم بلندترین شعار انقلاب اسلامی، وحدت امت اسلام حول کلمه حق است، قطعاً سخن حقی است.

  تأکید بر تحکیم پیوندهای اجتماعی و وحدت امت اسلامی

امام جمعه موقت تهران گفت: رسالت همه ما این است که نخست در متن جامعه خود پیوندهایمان را مستحکم کنیم و هر قدر می‌توانیم دست یکدیگر را بفشاریم.

وی با اشاره به عوامل ایجاد تفرقه افزود: امام بزرگوار می‌فرمودند آنچه مایه تفرقه است، «منیت‌ها» و «خودخواهی‌ها»ست.

ابوترابی‌فرد مرحله دوم را تلاش برای وحدت امت اسلامی دانست و اظهار داشت: باید برای وحدت امت اسلامی تلاش کنیم. اقتدار امروز محور مقاومت، قدرتی برآمده از ایمان و وحدت است.

وی افزود: این ایمان، دست‌های امت اسلامی را در ایران، عراق، لبنان، فلسطین، یمن، پاکستان، ترکیه و همه جهان اسلام به یکدیگر گره زده است. اگر حاکمان در کنار این دل‌ها و قلب‌های پیوندخورده بایستند، قدرتی خلق خواهد شد که اسلام را بر اریکه عزت می‌نشاند.

  وحدت؛ پرتکرارترین واژه در پیام‌های رهبر انقلاب

امام جمعه موقت تهران با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: پیام‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی را مرور کنید؛ بدون کمترین تردید، یکی از پرتکرارترین واژه‌ها، وحدت، برادری و انسجام جامعه اسلامی است.

وی ادامه داد: پیوند آحاد جامعه با یکدیگر، پیوند مردم با مسئولان، پیوند جامعه با نیروهای مسلح و همه این پیوندها در صراط مستقیم و مسیری که رهبری معظم تبیین می‌کنند، موجب می‌شود جامعه با عزت و قدرت گام بردارد.

ابوترابی‌فرد در خطبه دوم نماز جمعه، با قرائت خطبه و ذکر صلوات بر پیامبر اکرم(ص)، اهل‌بیت(ع) و امام عصر(عج)، با اشاره به سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) اظهار داشت: شهادت امام و پیشوای امت اسلامی، حضرت امام حسن عسکری(ع)، را به یکایک شما بزرگواران، ملت عزیز، شیعیان، دلباختگان و دوستداران آن حضرت تسلیت عرض می‌کنم.

وی افزود: امیدوارم خدای متعال موانع ظهور را برطرف کند و در آینده نزدیک دیدگان ما به جمال نورانی امام عصر، حجت‌بن‌الحسن العسکری(عج)، نورانی شود.

امام جمعه موقت تهران سپس با اشاره به گرامیداشت چهلمین روز بدرقه پیکر شهید امت گفت: در این روزها ملت بزرگ ایران، ملت‌های مسلمان منطقه و آزادگان جهان، چهلمین روز بدرقه پیکر مجروح و مطهر قائد شهید امت را گرامی داشتند و در سوگ شهدای عالیقدر امت اسلام، سوگوار و عزادارند.

  ملت ایران با وجود رنج و آسیب، در کنار نیروهای مسلح ایستاد

ابوترابی‌فرد با تجلیل از مقاومت ملت ایران در برابر جنگ اظهار داشت: ملت عزیز و بزرگوار روزهای تلخ و شیرینی را سپری کرد. مردان، زنان، جوانان و نوجوانان با قلبی مجروح و دیدگانی اشکبار، اما با روحی لبریز از امید، اراده‌ای پولادین و برآمده از ایمان و جان و روحی سرشار از عشق به اسلام و ایران، با قامتی بلند و گام‌هایی استوار در کنار رزمندگان دلیر و اقتدارآفرین ارتش و سپاه ایستادند.

وی افزود: مردم ایران نقش خود را در آفرینش امنیت مردم‌پایه، به گونه‌ای اعجاب‌برانگیز به نمایش گذاشتند.

  توان نیروهای مسلح، توازن قوا را به نفع ایران تغییر داد

امام جمعه موقت تهران با اشاره به عملکرد نیروهای مسلح در جنگ گفت: آتش موشک‌ها و پهپادهای ارتش و سپاه و آفند و پدافند اقتدارآفرین نیروهای مسلح توانست برتری تحسین‌برانگیز آتش جنگ‌افزارهای فوق‌مدرن دو قدرت اتمی جهان را خاموش کند و قدرت برآمده از دانش و ایمان فرزندان سلحشور امام شهید را به رخ جهانیان بکشد.

وی ادامه داد: این توانمندی، توازن قوا را به نفع ملت مقاوم ایران و محور مقاومت تغییر داده و تثبیت کرد.

ابوترابی‌فرد با اشاره به سخنان مسئولان حوزه دفاعی کشور گفت: سرپرست محترم وزارت سپاه، برادر ارجمندم سردار نظام، که نقشی مهم در این قدرت و خانواده وزارت دفاع در خلق این قدرت دارند، در حوصله وقت بیانات دقیقی را مطرح کردند و از گوشه‌ای از توانایی‌ها و ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل نیروهای مسلح کشور پرده برداشتند.

  وفاق ملی، عامل عبور از تنگناهای پس از جنگ

وی با تقدیر از عملکرد قوای سه‌گانه و دولت اظهار داشت: تلاش بی‌وقفه دولتمردان برای گشودن گره‌ها و چالش‌های حاصل از تهاجم ارتش ایالات متحده و متحدان آن و همراهی بی‌نظیر ایرانیان در برون‌رفت از محدودیت‌ها، فصل نوینی از همدلی و وفاق ملی را به نمایش گذاشت.

امام جمعه موقت تهران افزود: این انسجام، اراده هیئت حاکمه آمریکا را در هم شکست و رژیم صهیونیستی را به فروپاشی سیاسی خود نزدیک کرد.

وی تأکید کرد: به یاری خداوند سبحان، با وحدت و انسجام ملی و پیوند مستحکم ملت و دولت، از این دوران و تنگناهای اقتصادی با عزت و قدرت عبور خواهیم کرد.

  تحریم‌ها و تهاجم نظامی به سکوی افزایش اقتدار ایران تبدیل شد

ابوترابی‌فرد با اشاره به فشارهای اقتصادی و نظامی علیه ایران گفت: تحریم‌ها و تهاجم نظامی آمریکا که می‌خواست ایران را تحقیر، تسلیم و تجزیه کرده و زیرساخت‌های آن را نابود کند، به سکوی پرش و افزایش اقتدار ایران تبدیل شد.

وی اقتدار ایران را برآمده از دانش، فناوری، ایمان و وحدت ملی دانست و افزود: ایرانیان بار دیگر رئیس‌جمهور بی‌کفایت و هیئت حاکمه آمریکا را در برابر نگاه شرق و غرب تحقیر خواهند کرد.

  نظام سلامت؛ یکی از دستاوردهای مهم جمهوری اسلامی

امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به قرار گرفتن در آستانه هفته وحدت و روز پزشک، به بیان برخی دستاوردهای نظام سلامت پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: وقتی از جامعه پزشکی و تیم سلامت کشور سخن می‌گوییم، نباید فقط از پزشک و بیمارستان سخن گفت؛ امروز باید از یک «نظام سلامت بالغ» سخن بگوییم.

وی افزود: این نظام در روز عادی به سمت عدالت و کاهش هزینه مردم برای دستیابی به سلامت حرکت می‌کند و «پزشک خانواده» و «نظام ارجاع» یکی از اقدامات ضروری برای ارتقای نظام سلامت کشور است.

ابوترابی‌فرد از مردم و دست‌اندرکاران نظام سلامت خواست برای اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده همکاری کنند.

  نظام سلامت ایران در شرایط جنگ نیز متوقف نشد

وی با اشاره به عملکرد نظام سلامت در شرایط بحرانی اظهار داشت: این نظام در بحران، ۶۶ هزار مجروح جنگی را درمان می‌کند و با جابه‌جایی حدود ۸ میلیون نفر در کشور به دلیل جنگ، زنجیره تأمین دارو و تجهیزات را حفظ می‌کند.

امام جمعه موقت تهران افزود: حتی در جنگ اجازه نمی‌دهد واکسیناسیون، مراقبت از مادران باردار و درمان بیماران مزمن متوقف شود.

وی این توانمندی را حاصل دانش، زیرساخت و مهم‌تر از همه، حضور انسان‌هایی دانست که با آراستگی به ایمان و دانش در سخت‌ترین لحظات می‌ایستند و خدمت می‌کنند.

  آمادگی نظام سلامت برای شرایط جنگی

ابوترابی‌فرد با اشاره به سخنان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزیر محترم بهداشت و درمان که در ارتقای نظام سلامت کشور نقش مهمی داشته است، می‌فرمودند برای جنگ اول و دوم آماده بودیم و هر آنچه برای تأمین سلامت و درمان لازم بود و در داخل نداشتیم، بیش از اندازه نیاز وارد کردیم.

وی افزود: در پاسخ به نیاز مجروحان، جامعه پزشکی کشور با همه توان حضور پیدا کرد.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: شخصاً از چند بیمارستان بازدید کردم و ریاست و مدیران بیمارستان‌ها گزارش می‌دادند که در جنگ، همه اعضای این بیمارستان در محل خدمت خود ماندند تا خدمت بهتری ارائه کنند.

وی با اشاره به فداکاری یکی از پرستاران گفت: در گزارشی آمده بود پرستاری در میناب که فرزندش در مدرسه بود و آن مدرسه بمباران شده بود و او نگران حال فرزندش بود، محل مأموریت خود را ترک نکرد، در درمانگاه ماند و به خدمات خود ادامه داد.

ابوترابی‌فرد این اقدام را مایه افتخار و سربلندی کشور دانست و گفت: امروز نظام درمان کشور از نظر زیرساخت‌ها و از نظر نیروی انسانی عالم، توانا و کارآمد، در جایگاه بسیار ممتاز و برجسته‌ای قرار دارد.

  ایران در تولید علم پزشکی در میان کشورهای اسلامی رتبه نخست را دارد

امام جمعه موقت تهران با اشاره به دستاوردهای علمی حوزه سلامت اظهار داشت: در تولید علم و دانش، نظام سلامت کشور در میان ۵۷ کشور اسلامی رتبه نخست را دارد و در میان ۱۵ تا ۱۷ کشور اول دنیا قرار گرفته است.

وی افزود: این جایگاه در پژوهش و تحقیق نیز ظرفیت‌هایی را فراهم کرده است که امروز حدود ۳۹۰ هزار پزشک، دندانپزشک، داروساز و فعال در سایر رشته‌ها در حوزه‌های آموزشی و درمانی حضور دارند.

ابوترابی‌فرد با تأکید بر خودکفایی کشور در حوزه پزشکی گفت: ایران در حوزه آموزش و درمان به خودکفایی رسیده و مطلقاً نیاز به اعزام بیمار به خارج از کشور ندارد؛ حتی برای یک مورد نیز چنین نیازی وجود ندارد.

وی همچنین گفت: ظرفیت علمی و درمانی کشور به گونه‌ای است که حتی برای طی دوره‌های علمی و تخصصی، در هیچ رشته‌ای نیاز به اعزام به خارج از کشور نداریم.

امام جمعه موقت تهران این دستاوردها را محصول انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: دوستانی که روزهای قبل از انقلاب را به خاطر دارند، می‌دانند که ما حتی پزشک عمومی به اندازه نیاز نداشتیم.

وی افزود: به جز تهران، در همه استان‌ها و شهرهای ایران برای پاسخ به نیازهای اولیه، پزشکان عمومی را از کشورهای شرق آسیا در اختیار داشتیم و آنان مسئولیت پاسخ به نیاز سلامت کشور را برعهده داشتند؛ آن هم به ازای هر ۱۸ هزار نفر یک پزشک.

ابوترابی‌فرد در پایان بخش ارائه‌شده از خطبه، بر تغییر بنیادین ظرفیت‌های علمی، درمانی و نیروی انسانی کشور پس از انقلاب اسلامی تأکید کرد.

 




 طراح اصلی طرح مقابله با نفوذ کیست؟
۴ دقیقه قبل / روزنامه توسعه ایرانی

طراح اصلی طرح مقابله با نفوذ کیست؟

نماینده شاهین شهر در مجلس درباره طراحان طرح مقابله با نفوذ نیز اظهار کرد: امضای خیلی از نمایندگان پای این طرح است و خودم هم آن را امضا

 اثر افزایش قیمت بنزین بر بازار خودرو و بورس
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

اثر افزایش قیمت بنزین بر بازار خودرو و بورس

یک تحلیل‌گر بازار سرمایه گفت: «اگر افزایش قیمت محدود باشد، افزایش قیمت‌ها و تورم نیز محدود خواهد بود. اگر افزایش قیمت شدید باشد، اثر اولیه آن بسیار زیاد خواهد بود. اما اگر افزایش قیمت تدریجی باشد، اثر اولیه آن محدود خواهد بود و باید دید اثر ثانویه آن به کجا می‌رسد و در چه نقطه‌ای متوقف می‌شود.»

 محاصره شدید اقتصادی   بدون راهبرد و دیپلماسی؟
۱ ساعت قبل / روزنامه شرق

محاصره شدید اقتصادی بدون راهبرد و دیپلماسی؟

«محاصره خردکننده اقتصادی» نامی است که دولت آمریکا برای راهبرد جدید خود در قبال ایران برگزیده است؛ راهبردی که ظاهرا قرار است با تشدید تحریم‌ها، محدودکردن صادرات نفت ایران و وادار‌کردن متحدان آمریکا و حتی چین به قطع یا کاهش تجارت با تهران، اقتصاد ایران را تحت فشار قرار دهد تا جمهوری اسلامی به پذیرش خواسته‌های واشینگتن تن دهد. اما آیا چنین راهبردی می‌تواند به هدف خود برسد؟ پاسخ به این پرسش، مستلزم بررسی چند پرسش اساسی درباره فرضیه، ظرفیت و هزینه‌های این راهبرد است. فرضیه این سیاست آن است که افزایش هزینه اقتصادی بر مردم، سرانجام باعث تغییر رفتار سیاسی حکمرانان در تهران خواهد شد. این همان منطقی است که در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ نیز تحت عنوان «فشار حداکثری» دنبال شد. اما تجربه نشان می‌دهد ‌حتی فشار حداکثری برای دستیابی به نتایج محدود نیز به ماه‌ها دیپلماسی مستمر و تلاش سیاسی برای همراه‌کردن …

 سازمان ملل دومین رای‌گیری غیررسمی را در رقابت برای جانشینی گوترش برگزار کرد
۳۳ دقیقه قبل / خبرگزاری ایسنا

سازمان ملل دومین رای‌گیری غیررسمی را در رقابت برای جانشینی گوترش برگزار کرد

شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز جمعه دومین رای‌گیری آزمایشی و غیرالزام‌آور خود را در تلاش برای بررسی میزان حمایت از نامزدها برای جانشینی «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل برگزار کرد.

 بازگشت Sons of Anarchy با روایتی جنون‌آمیز؛ مینی‌سریال Legends در راه است
۳۸ دقیقه قبل / سایت سلام سینما

بازگشت Sons of Anarchy با روایتی جنون‌آمیز؛ مینی‌سریال Legends در راه است

شبکه FX به‌طور رسمی چراغ سبز ساخت مینی‌سریال جدیدی با عنوان «Legends» را صادر کرد؛ اثری که به عنوان اسپین‌آفی بر مجموعه تلویزیونی محبوب «فرزندان آشوب» (Sons of Anarchy) شناخته می‌شود و با روایتی نامتعارف و ساختار «متا»، بازیگران اصلی این مجموعه را به دنیای پر‌مخاطره موتور‌سواران بازمی‌گرداند.

 اروگوئه: نتانیاهو به کشور مسلما بازداشت می‌شود
۴۳ دقیقه قبل / سایت هم میهن

اروگوئه: نتانیاهو به کشور مسلما بازداشت می‌شود

معاون وزیر خارجه اروگوئه اعلام کرد اگر نخست وزیر اسرائیل به اروگوئه سفر کند او را حتما بازداشت می‌کنیم.