قیمت طلا امروز




 سایت آخرین خبر / ۱۴۰۵/۰۴/۱۸

تنگه هرمز و طراحی الگوی بازدارندگی چندلایه

وطن امروز/متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست رضا رحمتی| تحولات امنیتی پیرامون خلیج فارس همواره این پرسش را در برابر تصمیم‌گیران ایرانی قرار داده است: مهم‌ترین مؤلفه بازدارندگی کشور چیست و چگونه می‌توان امنیت ملی را در محیطی پرتنش و رقابتی تضمین کرد؟ در سال‌
 تنگه هرمز و طراحی الگوی بازدارندگی چندلایه



۵ دقیقه قبل / سایت صفحه سیاست

کاهش تردد کشتی‌ها در خلیج فارس؛ تجارت دریایی زیر فشار ناامنی

صفحه سیاست-

بر اساس اعلام سازمان عملیات تجاری بریتانیا (UKTrade)، کاهش ترافیک کشتیرانی در خلیج فارس نشان‌دهنده تأثیر قابل توجه درگیری‌های منطقه‌ای بر تجارت جهانی است.

این سازمان تأکید کرده است که آمار موجود، چالش‌های لجستیکی و امنیتی پیش روی کشتیرانی بین‌المللی، به‌ویژه در مناطق درگیر جنگ، را برجسته می‌کند.

در همین حال، داده‌های شرکت فرانسوی ردیابی کشتی‌ها «کپلر» نشان می‌دهد که روز پنجشنبه، در شرایطی که نگرانی‌ها درباره خطرات کشتیرانی در خاورمیانه ادامه دارد و مذاکرات صلح میان آمریکا و ایران متوقف مانده است، هفت کشتی حامل کالا از تنگه هرمز عبور کرده‌اند.

تنگه هرمز؛ شاهراه تجارت جهانی

خلیج فارس یکی از آبراه‌های حیاتی جهان به شمار می‌رود که بازارهای آسیایی و اروپایی را به یکدیگر متصل می‌کند. هرگونه اختلال در این مسیر می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای زنجیره تأمین، تجارت بین‌المللی و مبادلات اقتصادی داشته باشد.

تداوم امنیت کشتیرانی در این منطقه، به‌ویژه در شرایطی که بسیاری از کشورها همچنان در حال جبران آثار درگیری‌های اخیر هستند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.


۶ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

کاهش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به ۴ درصد پیش از جنگ

جوان آنلاین: مرکز عملیات تجارت دریایی انگلیس اعلام کرد تردد کشتی‌ها از مبدأ و به مقصد خلیج فارس به چهار درصد سطح پیش از درگیری کاهش یافته است.

این گزارش در حالی است که طبق تازه ترین داده های شرکت کپلر (Kpler) که در زمینه ردیابی حرکت کشتی ها فعالیت می کند، تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به شدت کاهش پیدا کرده است.

طبق این داده‌ها، طی دیروز پنج شنبه گذشته تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده اند.

نشریه آمریکایی پولیتیکو پیشتر در گزارشی نوشته بود که دولت ترامپ مدعی است که تنگه هرمز برای تجارت باز است و عبور و مرور نفتکش‌ها در جریان است، اما ردیاب‌های بازار تصویر چندان خوش‌بینانه‌ای در این خصوص ندارند.

مقام های کشورمان هم همیشه تأکید کرده اند که تا رفتار آمریکا تغییر نکند و هزینه نقض تفاهم‌نامه اسلام آباد را متقبل نشود، تغییری در وضعیت تردد تنگه هرمز ایجاد نخواهد شد و عبور و مرور شناورها بر اساس تصمیم نیروهای مسلح ایران خواهد بود.


۳۳ دقیقه قبل / سایت صفحه سیاست

جنگ ایران، بازار گاز آلمان را تحت فشار گذاشت

صفحه سیاست-

ظرفیت مخازن گاز آلمان امسال به میزان قابل توجهی کمتر از سطح برنامه‌ریزی‌شده است و کارشناسان نسبت به پیامدهای آن در ماه‌های سرد سال هشدار داده‌اند.

نزدیک به ۵۰ مرکز ذخیره‌سازی گاز در آلمان در حال حاضر تنها حدود ۵۰ درصد پر هستند؛ در حالی که میزان پر بودن ذخایر در مدت مشابه سال گذشته حدود ۶۵ درصد بود. کارشناسان دستیابی به هدف ۷۰ درصدی تا ماه نوامبر را نیز در شرایط فعلی دشوار می‌دانند. افزایش قیمت گاز و کاهش ذخیره‌سازی

آندریاس شرودر، کارشناس انرژی از شرکت تحلیلی ICIS، وضعیت کنونی بازار را پرریسک توصیف کرده و هشدار داده است که همزمانی چند عامل می‌تواند شرایط را بحرانی کند.

به گفته وی، تغییر وضعیت بازار گاز یکی از عوامل اصلی کاهش ذخایر است. شرکت‌ها معمولاً در تابستان گاز را با قیمت پایین‌تر خریداری و در زمستان که تقاضا افزایش می‌یابد، عرضه می‌کنند؛ اما این الگوی تجاری در شرایط کنونی دیگر اطمینان سابق را ندارد.

جنگ علیه ایران و بسته شدن تنگه هرمز، در کنار افزایش تقاضای جهانی به‌ویژه در آسیا، موجب افزایش قیمت گاز شده است. قیمت گاز اکنون به بیش از ۶۰ یورو به ازای هر مگاوات ساعت رسیده و همین مسئله باعث شده برخی معامله‌گران ذخیره‌سازی گاز را به تعویق بیندازند. وابستگی جدید برلین به LNG

آلمان پس از اختلال در انتقال گاز از طریق خطوط لوله روسیه، تأمین انرژی خود را بازتنظیم کرده و گاز طبیعی مایع یا LNG نقش مهمی در این روند پیدا کرده است.

دولت آلمان با توسعه پایانه‌های LNG و افزایش ظرفیت واردات، امکان تأمین انعطاف‌پذیرتر گاز را فراهم کرده است؛ با این حال، این سیاست وابستگی‌های جدیدی نیز ایجاد کرده است.

حدود ۹۵ درصد از LNG تحویلی به بنادر آلمان در شرایط فعلی از آمریکا تأمین می‌شود؛ موضوعی که نگرانی‌هایی را درباره وابستگی برلین به بازار جهانی LNG و کشورهای تأمین‌کننده ایجاد کرده است.

کارشناسان هشدار می‌دهند در صورت وقوع زمستان سرد و همزمانی آن با اختلال در عرضه، سطح پایین ذخایر می‌تواند فشار بیشتری بر بازار انرژی آلمان وارد کند.




 درگیری مرزبانان سراوان با گروهک مسلح
۱۵ دقیقه قبل / سایت تابناک

درگیری مرزبانان سراوان با گروهک مسلح

مرزبانان هنگ مرزی سراوان، با اتکا به اشراف اطلاعاتی و آمادگی عملیاتی خود، شب گذشته تحرکات یک گروهک مسلح را که قصد ورود غیرقانونی به خاک کشور و انجام اقدامات...

 تخم‌مرغ از متهم قلب به غذای مفید رسید
۳۶ دقیقه قبل / روزنامه هفت صبح

تخم‌مرغ از متهم قلب به غذای مفید رسید

‌تخم‌مرغ از یک دشمن قدیمی قلب به غذایی مغذی و قابل استفاده در رژیم روزانه تبدیل شده است

 نماینده مجلس: دارو، خودرو نیست که بگویند مردم فعلا نخرند
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

نماینده مجلس: دارو، خودرو نیست که بگویند مردم فعلا نخرند

نایب‌ رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه توجیه علت کمبود دارو، درد مردم را درمان نمی‌کند، گفت: مجلس و به ویژه کمیسیون بهداشت موضوع تحقیق و تفحص از سازمان غذا و دارو را با جدیت دنبال می‌کنند و منتظر پاسخ مسئولان سازمان غذا و دارو هستیم اما در کنار بررسی و تحقیق و شنیدن توضیحات مسئولان، باید یک اقدام عملی و فوری برای رفع کمبود داروهای خاص و کنترل قیمت دارو انجام شود؛ چرا که توجیه کردن، مشکل مردم را حل نمی‌کند.

 رضاییان بی چشم و رو است که اینطور حرف می زند | جوانان جانشین خوب کسانی هستند که پیراهن استقلال را به پول فروختند
۵۱ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

رضاییان بی چشم و رو است که اینطور حرف می زند | جوانان جانشین خوب کسانی هستند که پیراهن استقلال را به پول فروختند

محمد نوری پیشکسوت تیم استقلال اعتقاد دارد؛ اگر به جای استقلال تیم پرسپولیس صدرنشین فصل گذشته بود مسئولان فدراسیون فوتبال جام قهرمانی را در مقابل درب باشگاه به آنها تقدیم می کردند.

 سرلشکر عبداللهی: پاسخ ایران به تهدیدات نوین دشمن ویرانگر است
۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

سرلشکر عبداللهی: پاسخ ایران به تهدیدات نوین دشمن ویرانگر است

رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: هرگونه خطای محاسباتی و تهدیدات متعارف و نوین دشمنان با پاسخ های انقلابی، کوبنده، پشیمان‌ کننده و ویرانگر مواجه خواهد بود.

 روابط اقتصادی ایران و عراق نیازمند نقشه راه است
۱ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

روابط اقتصادی ایران و عراق نیازمند نقشه راه است

رئیس مجلس شورای اسلامی، امنیت و اقتصاد را لازم و ملزوم هم دانست و گفت: توسعه روابط دوجانبه ایران و عراق با نقشه راه دقیق می‌تواند در منطقه و بر کشور‌های اسلا...