قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۸

رئیس انجمن گلخانه‌سازان کشور: توسعه گلخانه‌ها دیگر یک انتخاب لوکس نیست

رئیس انجمن گلخانه‌سازان کشور با تأکید بر ضرورت توسعه گلخانه‌ها در شرایط محدودیت منابع آبی، تغییرات اقلیمی و افزایش هزینه‌های تولید، گفت: افزایش سطح گلخانه به‌تنهایی موفقیت محسوب نمی‌شود و باید نگاه خود را از «ساخت گلخانه» به سمت ایجاد یک کسب‌وکار گلخانه‌ای پایدار و اقتصادی تغییر دهیم.
 رئیس انجمن گلخانه‌سازان کشور: توسعه گلخانه‌ها دیگر یک انتخاب لوکس نیست

احمد مختاری امروز چهارشنبه ۲۸ مردادماه، در کنفرانس تخصصی صنعت گلخانه در شیراز، با اشاره به ضرورت حرکت به سمت توسعه این صنعت، اظهار کرد: توسعه گلخانه‌های کشور دیگر یک انتخاب لوکس یا صرفاً یک کشاورزی مدرن نیست، بلکه با توجه به محدودیت منابع آبی، تغییرات اقلیمی، افزایش هزینه‌های تولید، محدودیت زمین مناسب و ضرورت افزایش بهره‌وری، به یک ضرورت تبدیل شده است.

وی ادامه داد: ناچاریم به سمت کشاورزی دقیق‌تر، پایدارتر و اقتصادی‌تر حرکت کنیم، اما نکته بسیار مهم این است که افزایش سطح گلخانه به‌تنهایی به معنای موفقیت نیست.

ساخت گلخانه به‌تنهایی کافی نیست

رئیس انجمن گلخانه‌سازان کشور گفت: اگر هزاران هکتار گلخانه احداث کنیم، اما سرمایه‌گذار در آن به سود اقتصادی نرسد، سازه متناسب با اقلیم طراحی نشود، سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی و تهویه به‌درستی انتخاب نشود، محصول بدون شناخت بازار هدف انتخاب شود و سرمایه‌گذار پس از احداث مجموعه برای فروش و بازاریابی تنها بماند، نه‌تنها صنعت پایداری شکل نمی‌گیرد، بلکه با شکست مواجه خواهیم شد.

مختاری افزود: امروز باید نگاه خود را از ساخت گلخانه به سمت ایجاد یک کسب‌وکار گلخانه‌ای پایدار و موفق ببریم و این دو موضوع تفاوت زیادی با یکدیگر دارند.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذار باید پیش از آغاز عملیات اجرایی، تصویر روشنی از طرح خود داشته باشد، گفت: سرمایه‌گذاری که امروز وارد این حوزه می‌شود، باید از ابتدا بداند چه محصولی می‌خواهد تولید کند، بازار هدف آن کجاست، هزینه انرژی چقدر است، میزان سرمایه مورد نیاز و سرمایه در گردش چقدر خواهد بود و دوره بازگشت سرمایه چه مدت است.

مسئولیت موفقیت پروژه بر عهده یک بخش نیست

رئیس انجمن گلخانه‌سازان کشور با تأکید بر اینکه موفقیت یک پروژه گلخانه‌ای حاصل همکاری همه حلقه‌های زنجیره است، گفت: مسئولیت دولت فقط صدور مجوز نیست، مسئولیت شرکت گلخانه‌ساز نیز صرفاً اجرای سازه و مسئولیت مهندس فقط تهیه نقشه نیست؛ همچنین مسئولیت سرمایه‌گذار نیز فقط تأمین سرمایه نیست.

مختاری ادامه داد: یک پروژه موفق زمانی شکل می‌گیرد که همه این حلقه‌ها در کنار یکدیگر قرار گیرند و هر بخش وظیفه خود را به‌درستی انجام دهد.

کیفیت سازه، خط قرمز سرمایه‌گذاری گلخانه‌ای

وی یکی از دغدغه‌های جدی انجمن گلخانه‌سازان کشور را کیفیت اجرای پروژه‌ها و دفاع از سرمایه مردم عنوان کرد و افزود: گاهی سرمایه‌گذار در ابتدای کار برای کاهش چند درصدی هزینه احداث، به سمت طراحی یا اجرای ارزان‌تر می‌رود، اما همین صرفه‌جویی ممکن است در سال‌های بعد چند برابر هزینه را به وی تحمیل کند.

رئیس انجمن گلخانه‌سازان کشور تصریح کرد: سازه گلخانه باید در برابر بار باد، بار محصول، شرایط اقلیمی و عملکرد سیستم‌های تهویه مقاومت‌سنجی و بررسی شود و مطالعات و تحقیقات لازم پیش از آغاز ساخت‌وساز انجام گیرد.

وی تأکید کرد: رقابت در صنعت گلخانه باید بر اساس کیفیت، فناوری، خدمات و بهره‌وری باشد، نه صرفاً پایین آوردن قیمت.

ضرورت کوتاه شدن مسیر سرمایه‌گذاری

مختاری در ادامه با اشاره به چالش‌های سرمایه‌گذاری در صنعت گلخانه گفت: هزینه‌های سنگین زمین، سازه، تجهیزات، انرژی و سرمایه در کنار طولانی شدن فرآیندهای اداری و تعدد دستگاه‌های تصمیم‌گیر می‌تواند زمان اجرای پروژه را به‌شدت افزایش دهد.

وی از وزارت جهاد کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور خواست مسیر سرمایه‌گذاری در صنعت گلخانه را کوتاه‌تر، شفاف‌تر و قابل پیش‌بینی‌تر کنند.

رئیس انجمن گلخانه‌سازان کشور تأکید کرد: اگر قرار است سرمایه‌گذاری در صنعت گلخانه توسعه پیدا کند، باید موانع اداری و فرآیندهای زمان‌بر نیز هم‌زمان با آن اصلاح شود تا سرمایه‌گذار بتواند با اطمینان بیشتری وارد این حوزه شود.

انتهای پیام 





 ماجرای تغییر سنگ مزار اکبر عبدی و اهدای یادگاری‌هایش به موزه چیست؟
۳۲ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

ماجرای تغییر سنگ مزار اکبر عبدی و اهدای یادگاری‌هایش به موزه چیست؟

بخشی از وسایل شخصی زنده‌یاد اکبر عبدی برای نگه‌داری به یک موزه‌ در اردبیل سپرده شده است.

 ناکامی گروهک مسلح برای ورود به ایران/ یک عضو گروهک در مرز سراوان به هلاکت رسید
۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

ناکامی گروهک مسلح برای ورود به ایران/ یک عضو گروهک در مرز سراوان به هلاکت رسید

سخنگوی پلیس از ناکامی یک گروهک مسلح در ورود به خاک جمهوری اسلامی ایران و هلاکت یکی از عناصر این گروهک در مرزهای استان سیستان و بلوچستان خبر داد.

 انتقال عمران‌خان از بیمارستان به زندان
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

انتقال عمران‌خان از بیمارستان به زندان

سخنگوی حزب عمران خان امروز (جمعه) اعلام کرد که نخست وزیر سابق پاکستان پس از سپری کردن چند ساعت در بیمارستان و دریافت مراقبت‌های پزشکی، بار دیگر به زندان بازگردانده شده است.

 تسویه‌ حساب تاریخی در میرداماد/ چرا ۱۲۰ همت از «دارایی‌های بانک ایران‌زمین» سهم بانک مرکزی شد؟
۱۵ دقیقه قبل / سایت تابناک

تسویه‌ حساب تاریخی در میرداماد/ چرا ۱۲۰ همت از «دارایی‌های بانک ایران‌زمین» سهم بانک مرکزی شد؟

بانک مرکزی سرانجام برای تسویه بدهی بیش از ۱۰۰ همتی بانک ایران‌زمین، سند مالکیت ۷۵ همت از دارایی‌های این بانک را امضا کرد و ۴۵ همت دیگر نیز در نوبت انتقال است...

 ایجاد صندوقی برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده از جنگ
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

ایجاد صندوقی برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده از جنگ

مدیرعامل بانک مسکن گفت: با توجه به آسیب‌هایی که در جریان جنگ اخیر به بخشی از واحدهای مسکونی وارد شده، پیشنهاد ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری بازسازی مسکن را مطرح کرده‌ایم تا بتوان از ظرفیت بازار سرمایه برای بازسازی این واحدها استفاده کرد.

 ایده‌ای که دیگر آن‌قدرها هم سمی نیست؛ فرصت و دردسر ترامپ برای راست اروپا
۲ ساعت قبل / سایت اکوایران

ایده‌ای که دیگر آن‌قدرها هم سمی نیست؛ فرصت و دردسر ترامپ برای راست اروپا

اکوایران: «بازمهاجرت» در ابتدا ایده‌ای حاشیه‌ای بود، اما ترامپ و هواداران ماگای او آن را در مرکز دستورکار سیاسی داخلی خود قرار داده‌اند و از این طریق، حامیان اروپایی آن را به‌شدت تقویت کرده‌اند.