قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

تولید خیارشور در زوارم دیگر صرفه ندارد

اهالی روستای زوارم از توابع شهرستان شیروان نه‌تنها تواسته‌اند با تولید خیارشور امرار معاش کنند؛ بلکه اکنون به دنبال اخذ مجوز برای صادرات محصول خود نیز بودند.
 تولید خیارشور در زوارم دیگر صرفه ندارد

وقتی صحبت از تولید و ارزش افزوده می‌شود ذهنمان به سمت یک کارخانه عظیم سوق پیدا می‌کند که میلیاردها تومان تجهیزات می‌خواهد و چندین متخصص و ده‌ها کارگر حرفه‌ای و نیمه‌حرفه‌ای؛ کار را آنقدر سخت می‌پنداریم که مطمئن می‌شویم تولید امری ناممکن است. هیچ‌گاه نیز به این فکر نمی‌کنیم که سخت‌ترین راه‌ها، بهترین چاره‌ها نیست و گاهی ممکن است ساده‌ترین اقدامات بالاترین درآمدها را به دنبال داشته باشد.

تولید اگر به کلید واژه روستاها تبدیل شود، می‌تواند سبب برکات زیادی باشد. تولیدی که لزوماً نیازمند هزینه‌های گزاف نیست و می‌شود با کم‌ترین امکانات بیشترین بازدهی را کسب کرد. هرچند عده‌ای این حرف‌ها را شعاری می‌پندارند اما گروهی این شعارها را به واقعیت مبدل کرده‌اند و اکنون از یک ابتکار بسیار ساده درآمدی برای خود کسب کرده و به زندگی خود رونق داده‌اند.

اهالی روستای زوارم از توابع شهرستان شیروان از این گروه‌ها هستند که توانسته‌اند با اندکی همت، حال برای خود کسب و کار ویژه‌ای راه‌اندازی کنند. اما در این میان با چالش های مختلفی مواجه هستند.

نگران هستیم که جلوی صادرات گرفته شود

تقی نژاد یکی از تولیدکنندگان خیارشور در روستای زوارم شیروان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از پایین آمدن قیمت خیارشور نگران هستیم چراکه این محصول با هزینه‌های زیادی تولید شده است.

وی گفت: یکی دیگر از دغدغه‌های ما از این است که جلوی صادرات این محصول نیز گرفته شود که اگر این امر انجام شود، قیمت خیارشور به اندازه قیمت آب خواهد رسید.

تقی‌نژاد افزود: خیارشورها توسط تجار مشهدی خریداری می‌شود و سپس توسط آن‌ها به کشورهای عراق و افغانستان صادر می شود.

وی با تصریح بر اینکه امسال هزینه های تولید این محصول بسیار افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: قیمت دبه های نو به ۱۲۰ هزار تومان و دبه های دست دوم به ۷۰ هزار تومان رسیده این در حالی است که قیمت دبه های دست دوم در سال گذشته ۲۰ هزار تومان بوده است.

وی بیان کرد: خیار سبزها نیز برای تولید نیز به قیمت هرکیلویی ۱۳۰ تا ۱۷۰ هزار تومان خریداری می شود.

افزایش چشم گیر هزینه های تولید

شیرمحمدی یکی دیگر از تولیدکنندگان خیارشور در این روستا در گفت و گو با ایسنا ادامه داد: اوج تولید خیارشور در مرداد و شهریور است که طی این دو ماه قیمت های این محصول کاهش می یاید و این امر از چالش های ما است.

وی تصریح کرد: هزینه‌های تولید افزایش خیلی زیادی داشته بطوریکه مجبور هستیم دبه‌های دست دوم از ساندویچی های مشهد و گرگان خریداری کنیم و در غیر این صورت تولید برای ما صرفه اقتصادی ندارد.

شیرمحمدی گفت: در حال حاضر یک دبه خیارشور نوع یک ۴۰۰ هزار تومان، نول ۵۵۰ هزار تومان، ویژه ۸۵۰ هزار تومان و سوپر ویژه یک میلیون و ۴۵۰ هزار تومان به فروش می رسد.

افزایش چهار برابری تولید خیار سبز

تقی نژاد از تولیدکنندگان خیار سبز در زوارم شیروان در ادامه در گفت‌وگو با ایسنا تصریح کرد: هزینه های تولید خیار امسال افزایش خیلی زیادی داشته است.

وی گفت: قیمت سم امسال سه تا چهار برابر افزایش داشته است و بذر نیز افزایش قیمت چشم‌گیری داشته است.

فعالیت ۳۵ کارگاه تولید خیارشور در یک روستا

حمزه تیموری از دیگر تولیدکنندگان خیارشور در زوارم همچنین در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این کارگاه ۳۵ سال است که راه‌اندازی شده و سالانه حدود ۳۵ هزار دبه هشت کیلویی خیار شور تولید و به شهرستان‌های شاهرود، کرج، گرگان، گناباد، مشهد و تربت حیدریه ارسال می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت هشت نفر به صورت مستقیم در این کارگاه، افزود: کار اصلی از زمان برداشت خیارها، حدود بیستم تیرماه آغاز می‌شود و تا اول آبان‌ماه ادامه خواهد داشت و اکنون اوج کار ماست. ابتدا بار خیار را به کارگاه می‌آوریم و پس از طی مراحل شست و شو، اقدام به تولید خیارشور می‌کنیم.

نیاز به مجوز صادرات به کشورهای همسایه داریم

این تولیدکننده تصریح کرد: این کارگاه دارای مجوز و کد بهداشتی است، اما به طور محدود می‌تواند فعالیت کند زیرا مجوز صادرات به کشورهای دیگر را نداریم. به دلیل این‌که کارگاه‌های این روستا به صورت سوله‌ای فعالیت می‌کنند و هیچکدام مجوز کارخانه ندارند، استان‌های دیگر این محصول را از ما می‌خرند و با نام تجاری خود حتی به کشورهای همسایه صادر می‌کنند.

انتهای پیام





 فرهنگ می‌تواند زبان اتحاد ملت‌های جبهه مقاومت باشد
۲ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

فرهنگ می‌تواند زبان اتحاد ملت‌های جبهه مقاومت باشد

«رویای نیمه‌شب» قصه شیرینی است؛ مخلوطی از تضاد‌های مختلف بین زن و مرد، ثروت و فقر، حسادت و گذشت و فداکاری. اگر خوب دقت کنیم، می‌بینیم که مثل همه داستان‌های د...

 سردمداران ورود و خروج حقیقی‌ها - ۱۴۰۵/۰۵/۳۱
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

سردمداران ورود و خروج حقیقی‌ها - ۱۴۰۵/۰۵/۳۱

k: خروج | ورود | حقیقی | سردمداران

 محکومیت خواننده‌ زن به 4 سال حبس
۴ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

محکومیت خواننده‌ زن به 4 سال حبس

آرمان امروز : هیوا سیفی‌زاده که در جریان تک‌خوانی در «عمارت روبرو» در اسفند ۱۴۰۳ بازداشت شده بود، اعلام کرد در دادگاه بدوی برای او حکم چهار سال حبس صادر شده است. هیوا سیفی‌زاده که در جریان تک‌خوانی در «عمارت روبرو» در اسفند ۱۴۰۳ بازداشت شده بود، اعلام کرد در دادگاه بدوی برای او حکم [ ]

 انفجارهای مهیب انبار مهمات در لیبی - تسنیم
۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

انفجارهای مهیب انبار مهمات در لیبی - تسنیم

گزارش‌ها از لیبی از وقوع انفجارهای شدید در یک انبار مهمات خبرمی دهند.

 مصداق شکست بازار
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

مصداق شکست بازار

کالای عمومی کالایی است که منافع آن معطوف به غیر است؛ این کالا غیرشفاف است و نمی‌توان کسی را از مصرف آن مستثنا کرد. این کالا همچنین رقابت‌پذیر نیست؛ ازاین‌رو منحنی‌های معمول عرضه و تقاضا برای آن قابل استفاده نیستند و هزینه تمام‌شده آن نیز بر اساس چارچوب‌های معمول هزینه تمام‌شده در اقتصاد خرد محاسبه نمی‌شود. تولید و تهیه کالای عمومی یک هزینه کلی دارد و پس از تولید، همگان می‌توانند از آن استفاده کنند و هزینه تولید نهایی آن به صفر نزدیک می‌شود. همین که کالای عمومی، مانند نظم عمومی، تولید و عرضه شد، همه مردم، خواه‌ناخواه، از آن استفاده می‌کنند.

 افزایش تولید راه‌حل ناترازی نیست
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

افزایش تولید راه‌حل ناترازی نیست

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: راه‌حل پایدار چالش ناترازی سوخت فقط افزایش تولید و عرضه نیست، بلکه باید از مسیر اصلاح الگوی مصرف، ارتقای بهره‌وری، سرمایه‌گذاری در بخش تقاضا و مشارکت همه ذی‌نفعان در تصمیم‌سازی محقق شود.