قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۳۷ ساعت قبل

جنگ و گرما؛ تهدیدی برای افزایش قیمت جهانی نان و ماکارونی

پیش‌بینی می‌شود که قیمت جهانی مواد غذایی در سال جاری ۱۱.۸ درصد و در سال ۲۰۲۷ به میزان ۴.۸ درصد افزایش یابد و شدیدترین تاثیر آن بر محصولات کشاورزی شامل غلات، میوه‌ و سبزی و لبنیات خواهد بود.
 جنگ و گرما؛ تهدیدی برای افزایش قیمت جهانی نان و ماکارونی

به گزارش ایسنا، طبق گزارش آکسفورد اکونومیکس، این وضعیت در حالی رخ می‌دهد که گرمای شدید و خشکسالی در اروپا به محصولات کشاورزی آسیب رسانده و کشاورزان نیز با قیمت بالای انرژی و کود مواجه هستند که تحت تاثیر جنگ علیه ایران و جنگ روسیه و اوکراین تشدید شده است.

به دنبال موج گرمای اروپا، انجمن تجارت غلات و دانه‌های روغنی اروپا (Coceral)، مستقر در بروکسل، در ژوئیه با انتشار یک به‌روزرسانی ویژه، پیش‌بینی خود را برای مجموع برداشت غلات در اتحادیه اروپا (شامل ۲۷ کشور عضو) و انگلیس، از ۲۹۵٫۵ میلیون تن به ۲۸۶٫۶ میلیون تن کاهش داد. این رقم در مقایسه با برداشت ۳۱۰ میلیون تنی سال ۲۰۲۵ است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه و به نقل از هشدار روز سه‌شنبه انجمن کشاورزان آلمان، پیش‌بینی می‌شود که میزان برداشت غلات در این کشور در سال جاری به دلیل خشکسالی شدید و موج‌های گرما، هفت درصد کاهش یابد. این انجمن میزان تولید را ۴۱.۹ میلیون تن پیش‌بینی کرده است.

در حالی که موج گرما خسارات قابل توجهی را به بار آورده است، اما کشاورزان به دلیل اختلال در تامین نفت و سایر مواد اولیه پس از مسدود شدن تنگه هرمز در پی جنگ علیه ایران، با هزینه‌های بالاتری نیز مواجه هستند.

توماس دووراک، اقتصاددان ارشد، گفت: مهم‌ترین تاثیر بر قیمت مواد غذایی در سطح جهان ناشی از تجاوز آمریکایی صهیونی به ایران و پیامدهای آن بر نهاده‌های تولید مواد غذایی، به ویژه نفت (دیزل)، گاز طبیعی و کود است.

موسسه آکسفورد اکونومیکس اعلام کرد که قیمت جهانی دیزل در ماه ژوئیه نسبت به ژوئیه سال قبل ۳۶ درصد افزایش یافته که بخشی از آن به دلیل اختلال در تنگه هرمز است، همچنین پیش‌بینی می‌شود قیمت کود در سال جاری، ۲۲ درصد افزایش یابد. در عین حال، جنگ در اوکراین نیز تاثیر قابل‌توجهی بر قیمت‌های جهانی مواد غذایی دارد.

بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، قیمت جهانی مواد غذایی در ژوئیه نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد افزایش یافت به‌طوری که قیمت غلات ۶.۹ درصد و قیمت روغن‌های نباتی حدود ۱۷.۳ درصد رشد داشت.

کدام قیمت مواد غذایی می‌تواند بیشترین تاثیر را داشته باشد؟

دوراک به یورونیوز بیزینس گفت: شدیدترین تاثیر در محصولات کشاورزی خواهد بود. او افزود که این محصولات بیشترین آسیب را از خشکسالی و گرما دیده‌اند. وی در ادامه گفت: این موضوع بر قیمت محصولات فرآوری‌شده مانند نان، پنیر، یا روغن نیز تاثیر خواهد گذاشت. در مقابل، انتظار می‌رود محصولاتی نظیر گوشت کمتر تحت تاثیر قرار گیرند.

بر اساس گزارش یورونیوز، محققان، اظهار کردند: گندم به عنوان یک محصول وابسته به کود، تحت بیشترین فشار قیمت قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود قیمت آن در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۶ با ۳۶ درصد افزایش نسبت به سال گذشته به ۶.۹۲ دلار در هر بوشل - معادل حدود ۲۷ کیلوگرم گندم - برسد. گندم در مواد غذایی فرآوری‌شده، از نان و ماکارونی گرفته تا غلات صبحانه و بیسکویت، استفاده می‌شود.

دووراک گفت: در مورد مواد غذایی تازه، به ویژه میوه و سبزی، تاثیر آن نسبتا سریع خواهد بود و احتمالا طی دو تا سه ماه در قیمت مصرف‌کننده قابل مشاهده خواهد بود. اما درخصوص مواد غذایی فرآوری‌شده، با توجه به زمان برداشت و فرآوری، این تاخیرها طولانی‌تر است. از این رو، انتظار داریم که اوج تاثیر آن بر قیمت‌های مصرف‌کننده حدود ۶ تا ۹ ماه دیگر باشد.

این بدان معناست که قیمت مواد غذایی تازه ممکن است بین ماه‌های اکتبر و نوامبر ۲۰۲۶ نشان‌دهنده این اختلال باشد، در حالی که بیشترین تاثیر بر قیمت مواد غذایی فرآوری‌شده احتمالا بین ماه‌های فوریه و مه ۲۰۲۷ احساس خواهد شد.

انتهای پیام



۶ دقیقه قبل / سایت شهرآرانیوز

مخالفت چینی‌ها با کمپین فشار اقتصادی ترامپ | اعمال تحریم و فشار بر ایران کمکی به حل مساله نمی‌کند

به گزارش شهرآرانیوز، دولت چین پنجشنبه، ۲۹ مرداد، با کارزار موسوم به روز D اقتصادی ترامپ علیه ایران مخالفت و بر لزوم استفاده از ابزار‌های دیپلماتیک برای پایان‌دادن به درگیری تاکید کرد.

لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در پکن به خبرنگاران گفت: اعمال تحریم و فشار کمکی به حل مساله نمی‌کند. چین از طرف‌های مربوطه می‌خواهد که اقدامات مسئولانه‌ای اتخاذ کنند و مسائل را از طریق ابزار‌های دیپلماتیک و سیاسی حل کنند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه، ۲۸ مرداد، برنامه خود برای پیاده‌سازی آنچه که خردکننده‌ترین عملیات اقتصادی انجام‌شده علیه هر کشوری نامیده می‌شود را اعلام و کارزار خود را برای منزوی‌کردن ایران تشدید کرد و به کشور‌ها و شرکت‌هایی که به تهران کمک می‌کنند، در مورد عواقب شدید اقتصادی هشدار داد.

وی گفت که ایالات متحده دنبال قطع کانال‌های مالی و تجاری است که از ایران حمایت اقتصادی می‌کنند.

در ادامه حتما بخوانید تکرار محاسبه غیرواقع‌بینانه آمریکا از تحریم بر ایران | ونس: فشار اقتصادی باعث می‌شود ایران به سوی بهبود رابطه با غرب حرکت کند

منبع: تابناک


۵۵ دقیقه قبل / سایت برترینها

همکاری یک کشور عربی با نقشه ترامپ علیه ایران

انتخاب: وال استریت ژورنال نوشت: امارات متحده عربی پس از هفته‌ها فشار دولت ترامپ، معاملات مالی و اقتصادی با ایران را به حالت تعلیق درآورد.

تلاش رئیس‌جمهور ترامپ برای تحت فشار قرار دادن ایران، تا حد زیادی به مهار یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی این کشور، یعنی دبی، بستگی خواهد داشت.

امارات متحده عربی شامگاه سه‌شنبه اعلام کرد که معاملات مالی و اقتصادی با ایران را به حالت تعلیق درآورده است؛ اقدامی که می‌تواند دسترسی تهران به یکی از منابع اصلی واردات و همچنین یک مسیر مالی پشتیبان برای ارتباط با جهان را تهدید کند.

این اقدام پس از هفته‌ها فشار و رایزنی دولت ترامپ با امارات برای اقدام علیه شبکه‌های مالی ایران در این کشور صورت گرفت. به گفته افرادی که از این موضوع اطلاع دارند، مقام‌های آمریکایی به مقام‌های اماراتی گفته‌اند که هدف قرار دادن جریان‌های مالی مرتبط با ایران می‌تواند تأثیری بیشتر بر تهران داشته باشد تا محاصره دریایی بنادر ایران.

 


۱ ساعت قبل / سایت خبرفوری

وزیر خزانه‌داری آمریکا: شدیدترین تحریم‌های تاریخ را علیه ایران اعمال خواهیم کرد/ فشار اقتصادی جایگزین درگیری نظامی با ایران می‌شود/ ویدئو

اسکات بسنت مدعی شد انزوای اقتصادی ایران به نتیجه خواهد رسید و واشنگتن شدیدترین تحریم‌های تاریخ را علیه جمهوری اسلامی اعمال خواهد کرد.

او با اشاره به سیاست‌های آمریکا در قبال ونزوئلا و کوبا گفت: «محاصره ما در ونزوئلا کارساز بود، در کوبا کارساز است و در ایران هم کارساز خواهد بود.»

وزیر خزانه‌داری آمریکا همچنین مدعی شد: «زمان آن رسیده است که متحدان آمریکا و سایر کشورهای جهان از تعامل با نظام ایران دست بکشند.»

وی در ادامه با اشاره به تنگه هرمز گفت: «ما کنترل تنگه هرمز را در اختیار داریم و حجم زیادی از نفت از این تنگه عبور می‌کند؛ ما شدیدترین تحریم‌ها را علیه ایران اعمال خواهیم کرد.»

او همچنین تأکید کرد که انزوای اقتصادی ایران، بزرگ‌ترین انزوای اقتصادی در تاریخ خواهد بود.

  فشار اقتصادی جایگزین درگیری نظامی با ایران می‌شود

وزیر خزانه‌داری آمریکا، اسکات بسنت، روز پنجشنبه در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفت اعمال «فشار اقتصادی حداکثری» علیه ایران احتمالاً مانع از سرگیری درگیری نظامی گسترده خواهد شد.

بسنت مدعی شد دولت آمریکا قصد دارد «بزرگ‌ترین انزوای اقتصادی هماهنگ در تاریخ جهان» را علیه ایران ایجاد کند؛ اظهاراتی که بلافاصله با افزایش قیمت نفت همراه شد.

این در حالی است که کارشناسان مختلف غربی تأکید کرده‌اند با توجه به تجربه چندین‌ساله ایران در مقابله با تحریم‌ها، تکرار این رویکرد از سوی دولت ترامپ تأثیری بر درگیری‌های کنونی نخواهد گذاشت.

وزیر خزانه‌داری آمریکا همچنین اعلام کرد روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری، جزئیات بیشتری از این طرح ارائه خواهد کرد.

در ادامه این گفت‌وگو، خبرنگار از بسنت پرسید که آیا کارزار اقتصادی علیه ایران، با توجه به شراکت اقتصادی چین با تهران، شامل چین نیز خواهد شد.

  تحریم‌ها و محاصره اقتصادی، نظام ایران را فرو می‌پاشاند

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، روز پنجشنبه در گفت‌وگو با شبکه CNBC مدعی شد واشنگتن قصد دارد «سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ» را علیه ایران اعمال کند.

بسنت با اشاره به همزمانی تحریم‌ها با محاصره اقتصادی ایران گفت: «این یک ضربه دوگانه است. ما محاصره را داریم و سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ را خواهیم داشت. این در ایران جواب خواهد داد و ما این رژیم را فروخواهیم پاشاند.»

این اظهارات با واکنش لارنس نورمن، خبرنگار وال‌استریت ژورنال، مواجه شد. نورمن در شبکه ایکس نوشت که این اظهارات، «اولین بار پس از مدت‌هاست که یک مقام ارشد دولت ترامپ خواستار تغییر نظام در ایران شده است» و پرسید آیا این موضع نشان‌دهنده بازگشت دولت آمریکا به اهدافی است که از ۲۸ فوریه دنبال می‌کرد.

در ماه‌های گذشته نیز مقام‌های آمریکایی و متحدان واشنگتن درباره احتمال فروپاشی حکومت ایران اظهارنظر کرده بودند، اما دولت ترامپ در مقاطع مختلف از استفاده صریح از عبارت «تغییر رژیم» خودداری کرده بود.


۱ ساعت قبل / روزنامه تعادل

واریزی نقدی دولت برای ۱۵ میلیون خانوار امروز ۲۹ مرداد ۱۴۰۵

 

گروه اقتصادی اقتصادآنلاین؛ یارانه نقدی مردادماه ۱۴۰۵ برای خانوارهای مشمول دهک‌های چهارم تا نهم به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. این مرحله از پرداخت، پس از اعمال کسورات احتمالی مربوط به تسهیلات و تعهدات مالی، هم‌اکنون قابل برداشت است. واریز یارانه نقدی مرحله ۱۸۶ مرداد ۱۴۰۵

یارانه نقدی مرحله ۱۸۶ مربوط به مردادماه ۱۴۰۵ به حساب سرپرستان خانوارهای دهک‌های چهارم تا نهم در سراسر کشور واریز شد.

بر اساس اعلام اداره‌کل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، در این مرحله مجموعاً ۱۳۵ هزار و ۱۰۳ میلیارد ریال به حساب ۱۵ میلیون و ۶۷۰ هزار و ۹۹۸ سرپرست خانوار واریز شده است.

یارانه افراد حاضر در دهک‌های چهارم تا نهم، به‌ازای هر نفر ۳۰۰ هزار تومان تعیین شده است؛ با این حال، مبلغ نهایی قابل برداشت هر خانوار با توجه به تعداد اعضا و همچنین اعمال کسورات احتمالی متفاوت خواهد بود. چند نفر یارانه ۳۰۰ هزار تومانی دریافت می‌کنند؟

طبق دهک‌بندی اعلام‌شده از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ۴۵ میلیون و ۲۲۴ هزار و ۵۶۹ نفر در دهک‌های چهارم تا نهم درآمدی قرار دارند.

یارانه این گروه هر ماه از طریق ۲۸ بانک عامل به حساب سرپرستان خانوار در سراسر کشور واریز می‌شود. مبلغ ۳۰۰ هزار تومان، مبلغ یارانه هر نفر است و میزان پرداختی به حساب سرپرست خانوار براساس تعداد اعضای خانوار محاسبه می‌شود. پیامک احراز سکونت برای برخی یارانه‌بگیران

هم‌زمان با واریز یارانه مرداد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فرآیند احراز سکونت برخی افراد را نیز آغاز کرده است.

افرادی که طبق اطلاعات فراجا احتمال دارد خارج از کشور باشند و در عین حال در فهرست مشمولان یارانه یا کالابرگ قرار دارند، پیامک دریافت می‌کنند. این افراد باید از ۱۲ مرداد تا پایان شهریور ۱۴۰۵، سکونت خود در ایران را به‌صورت حضوری احراز کنند. مدارک لازم برای احراز سکونت و حفظ یارانه

افرادی که پیامک احراز سکونت دریافت کرده‌اند، باید شخصاً به دفاتر منتخب پیشخوان دولت مراجعه کنند. این دفاتر همان مراکزی هستند که خدماتی مانند کارت ملی و شناسنامه ارائه می‌دهند.

مدارک و اقدامات لازم شامل موارد زیر است: کارت ملی تکمیل فرم مربوط به احراز سکونت ارائه تأییدیه آدرس از سامانه ملی املاک و اسکان مراجعه خردسالان فاقد کارت ملی با شناسنامه و همراهی سرپرست خانوار

مراجعه به وزارت تعاون، ادارات استانی یا سایر دستگاه‌های اجرایی ضرورتی ندارد. هشدار؛ پیامک یارانه لینک اینترنتی ندارد

بر اساس اطلاعیه وزارت رفاه، پیامک‌های مرتبط با احراز سکونت هیچ لینک اینترنتی ندارند. همچنین برای هر عضو خانوار که طبق داده‌های موجود غیرمقیم تشخیص داده شده باشد، یک پیامک جداگانه برای سرپرست خانوار ارسال می‌شود.

این موضوع اهمیت دارد، زیرا کاربران باید نسبت به پیامک‌های دارای لینک ناشناس یا درخواست اطلاعات بانکی هوشیار باشند. مهلت احراز سکونت تا پایان شهریور ۱۴۰۵

افرادی که پیامک دریافت کرده‌اند، در صورت عدم مراجعه حضوری تا پایان شهریور، ممکن است به‌عنوان فرد خارج‌نشین شناسایی شوند. در این صورت، یارانه نقدی و کالابرگ آن‌ها حذف خواهد شد.

در حال حاضر، کالابرگ مردادماه این افراد واریز نمی‌شود؛ اما اگر سکونت آن‌ها در ایران تأیید شود، مبلغ معوقه کالابرگ مرداد در دوره پرداخت بعدی به آن‌ها تعلق خواهد گرفت. تکلیف یارانه ایرانیان مقیم خارج از کشور چیست؟

موضوع حذف یارانه و کالابرگ ایرانیان مقیم خارج، در سال‌های گذشته نیز مطرح بوده است. با این حال، به‌دلیل احتمال خطا در داده‌ها و وجود شرایط خاصی مانند دانشجویان، استادان و افرادی که به‌صورت موقت از کشور خارج شده‌اند، اجرای کامل این طرح با احتیاط دنبال می‌شود.

اکنون سازوکار مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان در نظر گرفته شده تا افرادی که واقعاً در ایران ساکن هستند، بتوانند وضعیت خود را اصلاح کرده و از قطع اشتباه یارانه یا کالابرگ جلوگیری کنند.


۱ ساعت قبل / سایت انتخاب

واکنش فارسی آلن ایر، دیپلمات سابق ارشد آمریکایی به اقدامات ترامپ: «ترسم نرسی به کعبه‌ای اعرابی؛ این ره که تو می‌روی به ترکستان است»

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آلن ایر، دیپلمات سابق ارشد آمریکایی که یکی از اعضای کلیدی تیم مذاکره‌کننده واشنگتن در توافق هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۵ بود، به تهدیدات اقتصادی ترامپ علیه ایران واکنش نشان داد.

او شعری به زنان فارسی در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرد: «ترسم نرسی به کعبه‌ای اعرابی؛ این ره که تو می‌روی به ترکستان است»