قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

هگست تمام نشانه‌های یک فرمانده ناکارآمد را دارد

نشریه آمریکایی در گزارشی با مقایسه عملکرد پیت هگست با الگوی فرماندهان نظامی، نوشت وزیر جنگ آمریکا همان ذهنیتی را به پنتاگون منتقل کرده که به باور کارشناسان، زمینه‌ساز شکست‌های بزرگ ارتش‌ها بوده است.
 هگست تمام نشانه‌های یک فرمانده ناکارآمد را دارد

به گزارش ایسنا، نشریه آمریکایی فارن‌پالسی در گزارشی با مرور کتاب «درباره روان‌شناسی بی‌کفایتی نظامی» نوشته «نورمن اف. دیکسون» روان‌شناس انگلیسی، نوشت این اثر که ۵۰ سال پیش منتشر شد، اگرچه با هدف بررسی ناکامی‌های تاریخی ارتش بریتانیا نوشته شده بود، اما امروز به شکلی قابل توجه، عملکرد پیت هگست وزیر جنگ آمریکا را توصیف می‌کند.

این گزارش می‌گوید کتاب دیکسون سال‌هاست یکی از آثار مرجع در محافل نظامی، از جمله در آمریکا، به شمار می‌رود و تلاش می‌کند به این پرسش پاسخ دهد که چرا ارتش‌ها بارها توسط فرماندهانی هدایت می‌شوند که فاقد شایستگی لازم هستند.

فارن‌پالسی نوشت دیکسون در کتاب خود مجموعه‌ای از شکست‌های تاریخی ارتش بریتانیا، از جنگ افغانستان در قرن نوزدهم گرفته تا جنگ کریمه، جنگ بوئرها، نبرد پاشندیل در جنگ جهانی اول و همچنین شکست‌های جنگ جهانی دوم را بررسی کرده و در پی یافتن ریشه‌های مشترک این ناکامی‌ها بوده است.

به نوشته این نشریه، دیکسون برخلاف تصور رایج، دلیل اصلی این شکست‌ها را «حماقت» فرماندهان نمی‌داند و تأکید می‌کند بسیاری از آنها از نظر علمی و ذهنی افراد توانمندی بودند.

بر اساس این گزارش، نویسنده کتاب ریشه ناکارآمدی را در نوعی ذهنیت می‌داند که به طور طبیعی جذب نهادهای نظامی می‌شود و سپس ساختار ارتش نیز همان ویژگی‌ها را تقویت می‌کند؛ ویژگی‌هایی که در نهایت توانایی فرماندهی را تضعیف می‌کنند.

فارن‌پالسی نوشت از نگاه دیکسون، ارتش بریتانیا نوآوری را پس می‌زد، توانایی جسمانی و موفقیت‌های ورزشی را بر دانش و تفکر ترجیح می‌داد، به سنت‌ها، تشریفات، مقررات و ظواهر اهمیت افراطی می‌داد و همین ویژگی‌ها موجب ارتقای افرادی می‌شد که در سطوح عالی فرماندهی یا بی‌فایده بودند یا به نتایج فاجعه‌بار منجر می‌شدند.

این گزارش می‌افزاید دیکسون همچنین از نوعی هراس ریشه‌دار نسبت به هر آنچه «زنانه» تلقی می‌شد سخن می‌گوید؛ ذهنیتی که به دشمنی با زنان و مخالفت با حضور آنها در مشاغل نظامی منجر می‌شد.

به نوشته فارن‌پالسی، دیکسون معتقد بود چنین نگرشی حتی بر شیوه جنگیدن نیز اثر گذاشته و در گذشته باعث بی‌اعتنایی به استفاده از پوشش‌های حفاظتی، سنگر گرفتن یا اسکورت کشتی‌های تجاری در زمان جنگ شده بود.

این نشریه همچنین نوشت دیکسون از ویژگی‌های …



 فرانسه یک قدم دیگر به سمت «حق مردن» رفت
۳۹ دقیقه قبل / سایت تابناک

فرانسه یک قدم دیگر به سمت «حق مردن» رفت

فرانسه سرانجام قانون عجیب و مضحکی را که سال‌ها درباره آن بحث می‌شد، به مرحله اجرا رساند؛ قانونی که برای نخستین‌بار در نظام حقوقی این کشور، «کمک به مردن» را ت...

 ساعت کاری ادارات تا ۱۵ شهریور اعلام شد؛ بخش باقی‌مانده چگونه جبران می شود؟
۱۶ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ساعت کاری ادارات تا ۱۵ شهریور اعلام شد؛ بخش باقی‌مانده چگونه جبران می شود؟

معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور با تشریح آخرین تصمیمات درباره ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی گفت: بر اساس بخشنامه صادرشده، تا ۱۵ شهریورماه ساعت کاری کارکنان از ۷ صبح تا ۱۳ تعیین شده و ۲ ساعت باقی‌مانده باید از طریق دورکاری جبران شود.

 عکس:ترامپ در خط هیجان
۳۹ دقیقه قبل / سایت تابناک

عکس:ترامپ در خط هیجان

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در جریان برگزاری رقابت‌های ایندی‌کار در واشنگتن حضور یافت. این مسابقات با حضور خودروهای پرسرعت در خیابان‌های پایتخت آمریکا ب...

 سرقت ۷ کیلو شمش طلا توسط کارمند فروشگاه
۱۷ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

سرقت ۷ کیلو شمش طلا توسط کارمند فروشگاه

معاون مبارزه با سرقت‌های خاص پلیس آگاهی تهران بزرگ از دستگیری ۳ نفر در پرونده ناپدید شدن ۷ کیلوگرم شمش طلا از انبار یک طلافروشی خبر داد.

 شرایط پرداخت وام ضروری 75میلیونی بازنشستگان کشوری - سرمایه و بورس
۱۲ دقیقه قبل / سایت سرمایه و بورس

شرایط پرداخت وام ضروری 75میلیونی بازنشستگان کشوری - سرمایه و بورس

معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی کشوری همزمان با نخستین روز هفته دولت از پرداخت مرحله سوم وام ضروری بازنشستگان و وظیفه‌بگیران خبر داد.

 درخواست  دختر مرحوم اکبر عبدی از پارلمان شهری چه بود؟+ فیلم
۶ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

درخواست دختر مرحوم اکبر عبدی از پارلمان شهری چه بود؟+ فیلم

همزمان با چهارصد و بیست و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، از خانواده مرحوم اکبر عبدی هنرمند فقید سینما و تلویزیون تقدیرشد.



احکام شرعی صدور گواهینامه بانوان را به تاخیر انداخته است یا مسأله چیز دیگری ست؟
سایت روزنو

احکام شرعی صدور گواهینامه بانوان را به تاخیر انداخته است یا مسأله چیز دیگری ست؟

مهمترین دست‌انداز سیاسی در اینباره به نظر مساله فتاوای شرعی است. اگرچه هیچ مستند فقهی یا شرعی منطبق بر قرآن و حدیثی وجود ندارد که بگوید موتورسواری زنان حرام...
کابوس بلاتکلیفی
سایت ایران آنلاین

کابوس بلاتکلیفی

سی و یک روز از برگزاری اولین جلسه هیأت‌رئیسه فدراسیون فوتبال برای بررسی عملکرد فنی تیم ملی و تصمیم‌گیری درباره سرنوشت کادر فنی و سرمربی تیم ملی بزرگسالان گذشته، اما هنوز تصمیم نهایی درباره ادامه فعالیت امیر قلعه‌نویی اتخاذ نشده است.
فاصله تغییر تا واقعیت
روزنامه آرمان امروز

فاصله تغییر تا واقعیت

یدا‌ طاهرنژاد آرمان امروز : در حالی که برخی اظهارنظرهای اخیر از احتمال شکل‌گیری تغییراتی در رویکردهای سیاسی حکایت داشت، نبود نشانه‌های عملی از این تغییرات در کنار تشدید آثار تحریم‌ها، بار دیگر ضرورت بازنگری در برخی سیاست‌ها، پرهیز از دوقطبی‌سازی و تقویت انسجام ملی را به مسئله‌ای جدی برای عبور از شرایط پیچیده کنونی [ ]
مرد قدرتمند آمریکا در تهران به دنبال میانجی‌گری/ رای الیوم: تحریم‌های جدید آمریکا با واکنش بی‌اعتنایی ایران مواجه شده است
سایت اقتصادنیوز

مرد قدرتمند آمریکا در تهران به دنبال میانجی‌گری/ رای الیوم: تحریم‌های جدید آمریکا با واکنش بی‌اعتنایی ایران مواجه شده است

اقتصادنیوز: تحلیلگر برجسته جهان عرب، در سرمقاله روزنامه رای الیوم با رد امکان تسلیم ایران در برابر تحریم‌های جدید آمریکا، تأکید کرد که تهران طی ۴۳ سال گذشته در برابر فشارهای واشنگتن شکست نخورده و حتی سه جنگ تحمیلی نیز نتوانسته این کشور را به عقب‌نشینی وادار کند.
دنیای جیب‌های خالی بدون میکروفون‌های عالی
روزنامه عصر اقتصاد

دنیای جیب‌های خالی بدون میکروفون‌های عالی

راضیه حسینی رئیس بانک مرکزی: «صبح تا شب داریم تأمین ارز می‌کنیم و سیاست پولی اعمال می‌کنیم؛ به جوسازی‌هایی که درست می‌کنند خیلی توجه نکنید.» حتماً برای شما هم پیش‌آمده است، بعد از دیدن سریالی جذاب، یا فیلمی زیبا، مدتی در حس و حال آن قرار می‌گیرید و وقتی صفحه‌ی نمایش را خاموش می‌کنید، وارد
سرمقاله خراسان/ پیام تلخ یک غیبت | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ پیام تلخ یک غیبت | آخرین خبر

خراسان/ «پیام تلخ یک غیبت» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: گاهی یک غیبت ساده، از ده‌ها نطق و بیانیه پرمعناتر و گویاتر است؛ به‌ویژه زمانی که این غیبت در ساحت فرهنگ، ادب و هویت ملی رخ دهد. آیین نکوداشت دکتر علیرضا قیامتی، شاهنامه‌پژوه برجسته خراسانی، یک‎شنب