قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

در تل‌آویو ژنرال‌ها از دیپلماسی می‌گویند، سیاستمداران از جنگ

بررسی مباحث مطرح‌شده در کنفرانس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی از تشدید اختلاف میان فرماندهان سابق ارتش و اعضای کابینه این رژیم پرده برمی‌دارد؛ اختلافی که به گفته شرکت‌کنندگان، بیانگر ناتوانی تل‌آویو در تبدیل دستاوردهای نظامی به اهداف و نتایج سیاسی پایدار است و بحران تصمیم‌گیری راهبردی را بیش از پیش آشکار کرده است.
 در تل‌آویو ژنرال‌ها از دیپلماسی می‌گویند، سیاستمداران از جنگ
به گزارش ایسنا، روزنامه الأخبار در گزارشی درباره بحران «امنیت داخلی» رژیم صهیونیستی نوشت که مباحث مطرح‌شده در کنفرانس امنیت داخلی این رژیم که اواخر ماه گذشته به ابتکار گروه رسانه‌ای «یدیعوت آحارونوت» و با همکاری «مؤسسه مطالعات امنیت داخلی» برگزار شد، تفاوت آشکاری با نشست‌های پیشین داشت؛ به‌ویژه از این جهت که شکاف میان ژنرال‌های سابق ارتش و اعضای کابینه رژیم صهیونیستی به‌صورت علنی نمایان شد.

بر اساس این گزارش، فرماندهان سابق ارتش با هشدار درباره آنچه «تهدید وجودی» خواندند، بر ضرورت اتخاذ ابتکارعمل‌های سیاسی برای بازگرداندن جایگاه بین‌المللی رژیم صهیونیستی تأکید کردند؛ اما در مقابل، ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در همان نشست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را «ساده‌لوح» توصیف کرد.

در همین حال، گادی آیزنکوت، رئیس پیشین ستاد ارتش و یکی از گزینه‌های اصلی برای نخست‌وزیری آینده، رویکردی متفاوت ارائه کرد و تلاش کرد میان افراط‌گرایی کابینه و ناتوانی مخالفان، راهکاری میانه پیشنهاد دهد.

به نوشته الاخبار، همین تناقض، بحران اصلی کنونی رژیم صهیونیستی را نمایان می‌کند؛ رژیمی که از یک سو دارای ماشین جنگی قدرتمندی است، اما از سوی دیگر از داشتن عقلانیت راهبردی لازم برای تعیین هدف سیاسی استفاده از این قدرت نظامی محروم مانده است.

با وجود اجماع فرماندهان نظامی درباره وجود این بحران، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که همچنان با پرونده‌های فساد قضایی روبه‌رو است و بقای ائتلافش به حمایت احزاب بتسلئیل اسموتریچ و ایتامار بن‌گویر وابسته است، در موقعیتی قرار ندارد که حتی در صورت پذیرش توصیه‌های ژنرال‌ها، آنها را اجرا کند؛ زیرا پیشنهادهای نهادهای امنیتی که از نگاه آنها یک ضرورت راهبردی محسوب می‌شود، می‌تواند بقای ائتلاف حاکم را به خطر بیندازد.

در همین کنفرانس، بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی اعترافی کم‌سابقه مطرح کرد و گفت عملیات نظامی در غزه حدود ۹۰ درصد اهداف خود را محقق کرده است. او همچنین آزادی شماری از اسرای فلسطینی را تصمیمی توصیف کرد که «قلبش را به درد آورده است»، اما در عین حال تأکید کرد که این اقدام برای جلوگیری از فروپاشی دولت ضروری بوده است.

الأخبار این اظهارات را نشانه‌ای از آن می‌داند که حتی تندروترین اعضای کابینه نیز در مقاطعی ناچارند حفظ انسجام سیاسی کابینه را بر تحقق کامل اهداف نظامی ترجیح دهند.

این روزنامه سپس با عنوان «اسرائیل دیگر نمی‌داند از جنگ‌هایش چه می‌خواهد» به اظهارات «درور شالوم» رئیس پیشین اداره سیاسی ـ امنیتی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، پرداخت. شالوم در سخنرانی خود میان سطح تاکتیکی و راهبردی تفاوت قائل شد و ادعا کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در حوزه عملیات نظامی، اطلاعاتی و سامانه‌های پدافند هوایی به دستاوردهای چشمگیری رسیده، اما این موفقیت‌ها در خلأ باقی مانده‌اند؛ زیرا نهاد سیاسی نتوانسته است این پیروزی‌های نظامی را به یک توافق پایدار و دستاورد سیاسی تبدیل کند.

او همچنین طرح سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق حملات هوایی و حمایت از نیروهای کُرد را «توهم» توصیف کرد و گفت رژیم صهیونیستی به‌طور کامل از تغییر نظام سیاسی ایران یا تحمیل اراده راهبردی خود بر تهران ناتوان است.

در مقابل، بن‌گویر دیدگاهی کاملاً متفاوت ارائه کرد و در تلاش برای توجیه جنگ و تجاوز، مدعی شد تنها زبانی که ایران می‌فهمد «زبان لوله تفنگ» است.

اسموتریچ نیز اگرچه با لحنی متفاوت سخن گفت، اما بر مواضع سخت‌گیرانه خود تأکید کرد و پرونده ایران را «جنگی وجودی» دانست که جایی برای مصالحه در آن وجود ندارد.

در ادامه این گزارش آمده است: تفاوت میان دیدگاه‌های امنیتی و سیاسی در همین نقطه آشکار می‌شود؛ فرماندهان نظامی به محدودیت‌های قدرت نظامی اذعان دارند، اما سیاستمداران اهدافی را مطرح می‌کنند که هر نتیجه‌ای کمتر از پیروزی کامل، از نگاه آنها به معنای شکست تلقی می‌شود. محدود شدن چشم‌انداز دیپلماتیک، تنها به پرونده ایران مربوط نیست، بلکه به طرف‌هایی نیز سرایت کرده که پیش‌تر در زمره دشمنان سنتی تل‌آویو قرار نداشتند.

در همین چارچوب، اسموتریچ قطر را که در مذاکرات نقش میانجی ایفا کرده است، «دولت دشمن» توصیف کرد و خواستار اعلام رسمی دشمنی با این کشور شد؛ موضعی که از نگاه فرماندهان نظامی، فضای مانور سیاسی را که باید دستاوردهای نظامی در آن به نتیجه برسد، از پیش محدود می‌کند.

الاخبار همچنین نوشت: ساختار تصمیم‌گیری در رژیم صهیونیستی با نوعی گسست و دوگانگی عمیق روبه‌رو است؛ فرماندهانی که موفقیت‌های تاکتیکی را در میدان رقم می‌زنند، همان کسانی هستند که بعداً تأکید می‌کنند این پیروزی‌ها بدون برخورداری از یک راهبرد سیاسی، بی‌ثمر خواهد بود، این در حالی است که وزیران و سیاستمداران حاضر در قدرت، از پذیرش این هشدارها خودداری می‌کنند. این شکاف صرفاً با تغییر افراد از میان نخواهد رفت؛ زیرا تا زمانی که بقای سیاسی و حفظ ائتلاف حاکم بر تصمیمات رژیم صهیونیستی سایه افکنده و جریان‌های افراطی هرگونه امتیاز را خیانت و هرگونه مصالحه را تسلیم تلقی می‌کنند، توصیه‌های فرماندهان نظامی در حد مباحث مطرح‌شده در نشست‌ها و کنفرانس‌ها باقی خواهد ماند.

الأخبار در پایان تأکید می‌کند که این دوگانگی تنها به پرونده ایران محدود نیست، بلکه در برخورد رژیم صهیونیستی با پرونده لبنان نیز با شدت بیشتری دیده می‌شود؛ جایی که صهیونیست‌ها نه‌تنها با بحران اعتماد به فرماندهان و سیاستمداران خود، بلکه با بحران اعتماد به ساختار کابینه و نهادهایشان نیز روبه‌رو هستند.

انتهای پیام



 کتابخانه مرکزی کرمانشاه و ۱۹ سال انتظار!

کتابخانه مرکزی کرمانشاه و ۱۹ سال انتظار!

آرمان امروز : در روزگاری که رقابت کشورها دیگر تنها به میدان اقتصاد، صنعت یا قدرت نظامی محدود نمی‌شود، فرهنگ به مهم‌ترین سرمایه ماندگار ملت‌ها تبدیل شده است؛ سرمایه‌ای که هویت، انسجام اجتماعی، آینده علمی و حتی امنیت فکری یک جامعه را تضمین می‌کند. هر اندازه زیرساخت‌های فرهنگی یک کشور تقویت شود، مسیر توسعه در [ ]

 مشکل طرح ترامپ برای خفه کردن اقتصادی ایران؛ نقطه شکست وجود ندارد

مشکل طرح ترامپ برای خفه کردن اقتصادی ایران؛ نقطه شکست وجود ندارد

در حالی که دولت آمریکا وعده انزوای اقتصادی بی‌سابقه‌ای را می‌دهد، مقام‌های سابق آمریکایی و کارشناسان ایرانی هشدار می‌دهند که تهران ممکن است حاضر باشد درد و رنج بسیار بیشتری را نسبت به آنچه واشنگتن پیش‌بینی می‌کند، تحمل کند.

 رسانه ملت یا رسانه یک محفل؟ | آخرین خبر

رسانه ملت یا رسانه یک محفل؟ | آخرین خبر

صبح نو/متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست هیچ ملتی از شبیه‌شدن مردمانش به یکدیگر ساخته نمی‌شود؛ ملت درست از جایی آغاز می‌شود که تفاوت‌ها، ذیل یک سرنوشت مشترک، امکان هم‌زیستی پیدا می‌کنند. اگر همه یکسان می‌اندیشیدند، «وحدت» فضیلتی سیاسی نبود؛ امری طبیعی و بی‌هز

 کاربرد هوش مصنوعی در معادن برزیل

کاربرد هوش مصنوعی در معادن برزیل

برزیل، به‌ویژه در صنعت سنگ آهن، به یکی از نمونه‌های مهم استفاده از هوش مصنوعی در معدن‌کاری تبدیل شده است. شرکت‌های معدنی این کشور، از جمله واله، از هوش مصنوعی برای افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها، بهبود ایمنی و کنترل بهتر کیفیت محصول استفاده می‌کنند. این تحول برای بازار سنگ آهن اهمیت زیادی دارد، زیرا مستقیما بر حجم تولید قابل فروش و سهم محصولات با عیار و کیفیت بالاتر اثر می‌گذارد.

 معمای خوانندگی «ایرج» در فیلم‌فارسی

معمای خوانندگی «ایرج» در فیلم‌فارسی

آرمان امروز :    ۲۳ سال پیش، در مردادماه سال ۱۳۸۲، خبرنگار موسیقی ایسنا به منزل ایرج رفت و به گپ‌وگفت با او پرداخت. آن زمان، ایرج به نکاتی پرداخت که شاید امروز پس از دو دهه همچنان موضوعیت داشته باشند. ایرج از خطر فراموشی موسیقی اصیل ایرانی گفته بود که امروز حتی زنگ خطر [ ]

 انتصابات و تغییرات مدیریتی در قوه قضائیه

انتصابات و تغییرات مدیریتی در قوه قضائیه

آرمان امروز : معاون اول قوه قضائیه از اعمال تغییرات مدیریتی در این قوه خبر داد و جزئیات انتصابات و جابه‌جایی‌های جدید در مجموعه دستگاه قضایی را اعلام کرد. حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضائیه، تغییرات و انتصابات جدید در این قوه را اعلام کرد. معاون اول قوه قصاییه همچنین گفت: تغییر رئیس [ ]

 چنگیز شیخلی درگذشت

چنگیز شیخلی درگذشت

چنگیز شیخلی از پیشگامان اکتشاف غارهای ایران و غارنوردی، در ۹۹ سالگی درگذشت.

 مسجد وقتی پایگاه رشد می‌شود که نیاز‌های نسل جدید را بشناسد

مسجد وقتی پایگاه رشد می‌شود که نیاز‌های نسل جدید را بشناسد

کودک و نوجوان وقتی وارد مسجد می‌شود اگر احساس کند اینجا فضایی است که به نیاز‌ها و دغدغه‌های او توجه می‌شود، اگر در مسجد حال خوبی پیدا کند و احساس کند این محی...