قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

برداشت بی‌رویه، آبخوان‌های یزد را با فرونشست و شوری مواجه کرده است

رئیس گروه مطالعات آب‌های زیرزمینی شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد با تشریح وضعیت آبخوان‌های استان، گفت: تداوم برداشت فراتر از ظرفیت طبیعی منابع آب زیرزمینی در دهه‌های گذشته، موجب تشدید فرونشست زمین و افزایش شوری در برخی آبخوان‌های استان شده است.
 برداشت بی‌رویه، آبخوان‌های یزد را با فرونشست و شوری مواجه کرده است

محمدعلی فهیمی با اشاره به شرایط اقلیمی استان، اظهار کرد: میانگین بارندگی سالانه در کشور حدود ۲۵۰ میلی‌متر است؛ در حالی که این میزان در استان یزد حدود ۹۵ میلی‌متر و در شهر یزد تنها حدود ۵۰ میلی‌متر است، موضوعی که ضرورت مدیریت مصرف و حفاظت از منابع آب در این استان را دوچندان می‌کند.

وی افزود: استان یزد فاقد رودخانه دائمی است و بخش عمده نیاز آبی آن به منابع آب زیرزمینی وابسته است؛ منابعی که طی هزاران سال و در نتیجه بارش‌های گذشته در آبخوان‌ها ذخیره شده و امروز به عنوان سرمایه‌ای راهبردی در اختیار نسل حاضر قرار دارد.

رئیس گروه مطالعات آب‌های زیرزمینی آب منطقه‌ای ادامه داد: مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد بخش عمده منابع آب زیرزمینی استان قدمتی چند هزار ساله دارند اما در چند دهه اخیر میزان برداشت از چاه‌ها به‌ مراتب بیش از میزان تغذیه طبیعی آبخوان‌ها بوده و این ناترازی، افت مستمر سطح آب زیرزمینی را به دنبال داشته است.

فهیمی با اشاره به آثار این روند، گفت: در بسیاری از آبخوان‌های استان، سالانه بیش از نیم متر افت سطح آب ثبت می‌شود و تاکنون در ۹ آبخوان از مجموع حدود ۳۰ آبخوان استان، پدیده فرونشست زمین مشاهده شده است.

وی فرونشست را یکی از جدی‌ترین پیامدهای برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی دانست و تصریح کرد: فرونشست علاوه بر ایجاد تهدید برای ساختمان‌ها، جاده‌ها، تأسیسات و زیرساخت‌ها، ظرفیت طبیعی آبخوان‌ها برای ذخیره آب را نیز به‌صورت برگشت‌ناپذیر کاهش می‌دهد؛ به این معنا که حتی با افزایش بارندگی، امکان بازگشت کامل ظرفیت ذخیره‌سازی آبخوان آسیب‌دیده وجود نخواهد داشت.

رئیس گروه مطالعات آب‌های زیرزمینی استان با اشاره به افت قابل توجه سطح آب در برخی آبخوان‌ها، اظهار کرد: افت تجمعی سطح آب در برخی آبخوان‌های استان طی حدود سه دهه گذشته به ۲۸ متر رسیده است و این افت شدید موجب تغییر در جهت جریان طبیعی آب‌های زیرزمینی شده و در برخی مناطق، حرکت آب‌های شور حاشیه کویر به سمت سفره‌های آب شیرین را به دنبال …





 روز ۱۷۶ جنگ | ترامپ: ۱۰۰۰ کشتی را در تنگه هرمز اسکورت کردیم | حملات شدید اسرائیل به لبنان | رایزنی عراقچی با مقامات پاکستان و مصر
۵۳ دقیقه قبل / سایت آفتاب نیوز

روز ۱۷۶ جنگ | ترامپ: ۱۰۰۰ کشتی را در تنگه هرمز اسکورت کردیم | حملات شدید اسرائیل به لبنان | رایزنی عراقچی با مقامات پاکستان و مصر

وزیر امور خارجه ایران یا فرمانده ارتش پاکستان و وزیر خارجه مصر تلفنی گفت‌وگو کرد.

 محدود شدن گزینه‌های آمریکا در جبهه ایران؛ ترامپ ممکن است با بن‌بست چین روبرو شود
۲ ساعت قبل / سایت اطلاعات آنلاین

محدود شدن گزینه‌های آمریکا در جبهه ایران؛ ترامپ ممکن است با بن‌بست چین روبرو شود

تلاش‌های مداوم برای تحت فشار قرار دادن ایران از نظر مالی، این هفته وارد مرحله‌ای تازه می‌شود، زمانی که کاخ سفید قرار است اقدام‌هایی را برای مختل کردن جریان‌های اقتصادی تهران در خارج از کشور رونمایی کند.

 سناریوهای مختلف افزایش قیمت بنزین از نگاه یک تحلیلگر بازار سرمایه |‌ بعید است نرخ چهارم یکباره فاصله ۱۸ برابری با نرخ آزاد فعلی داشته باشد
۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

سناریوهای مختلف افزایش قیمت بنزین از نگاه یک تحلیلگر بازار سرمایه |‌ بعید است نرخ چهارم یکباره فاصله ۱۸ برابری با نرخ آزاد فعلی داشته باشد

اقتصادنیوز: یک تحلیل‌گر بازار سرمایه می‌گوید: با تغییر سیاست ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی، رشدهای شدیدی در نرخ ارز، سهام مربوطه در بورس و کل بازار سرمایه تجربه شد، اما بنزین اهمیت ذهنی و اجتماعی‌اش شاید امروز بیشتر از اهمیت اقتصادی‌اش باشد.

 پرواز جنگنده ها بیخ گوش اسرائیل | عقاب های تمدن – ۲۰۲۶ آغاز شد؛ رزمایش هوایی مشترک مصر و چین
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پرواز جنگنده ها بیخ گوش اسرائیل | عقاب های تمدن – ۲۰۲۶ آغاز شد؛ رزمایش هوایی مشترک مصر و چین

منابع خبری گزارش دادند که رزمایش مشترک هوایی مصر و چین با نام «عقاب های تمدن – ۲۰۲۶» از روز شنبه در مصر آغاز شده است.

 تأکید وزیر بهداشت بر نقش محوری سلامت در اعتلای کشور
۷ ساعت قبل / سایت هم میهن

تأکید وزیر بهداشت بر نقش محوری سلامت در اعتلای کشور

وزیر بهداشت در مراسم گرامیداشت روز پزشک، با اشاره به دشواری‌های پیش‌روی کادر سلامت، ضمن انتقاد از تأثیر تحریم‌ها بر تأمین تجهیزات دارویی، بر اهمیت حفظ اعتماد عمومی به جامعه پزشکی به‌عنوان پشتوانه‌ای برای تحقق یک جامعه سالم تأکید کرد.

 ارزِ ارزان از زنجیره دارو حذف شود، قبض آن را چه کسی پرداخت می‌کند؟ | بدهی بیمه‌های پایه، تأمین دارو را مختل می‌کند
۲ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

ارزِ ارزان از زنجیره دارو حذف شود، قبض آن را چه کسی پرداخت می‌کند؟ | بدهی بیمه‌های پایه، تأمین دارو را مختل می‌کند

اقتصادنیوز: با خروج تدریجی بخش‌های بیشتری از زنجیره دارو از تخصیص‌های ارز ترجیحی، حالا نگرانی‌ها نه فقط از افزایش قیمت، بلکه از کمبود منابع مالی تولیدکنندگان و همچنین افزایش هزینه‌ برای بیماران است.



پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی
روزنامه آرمان امروز

پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی

«آرمان امروز» «آرمان امروز» همزمان با روز پزشک گزارش می‌دهد؛ آرمان امروز- سپهرریاحی:‌ در ایران، زادروز ابوعلی سینا، یکم شهریورماه، به عنوان «روز پزشک» نام‌گذاری شده است؛ روزی برای تقدیر از کسانی که بخش مهمی از زندگی خود را صرف آموختن حرفه‌ای کرده‌اند که مستقیماً با جان و سلامت انسان‌ها سر و کار دارد. اما [ ]
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جدیدترین استایل بهاره رهنما بعد از کاهش وزن قابل توجه

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تصاویری از بهرام رادان و آزاده صمدی در پشت صحنه تمرین کنسرت‌نمایش «سیاوش»

سایت تابناک

دستور برخورد قاطع با مروجین فساد و برهنگی در مشهد

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد
سایت تابناک

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد

انصارالله سرزمین‌هایی را در مجاورت مرز جنوبی عربستان در کنترل دارد و همچنین حملات موشکی فرامرزی علیه این پادشاهی انجام داده است.
سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار
روزنامه آرمان امروز

سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: در روزهای اخیر این خبر به صورت گسترده پخش شده است که آمریکا قصد دارد شرکای تجاری ایران را هدف قرار دهد؛ موضوعی که نگرانی‌هایی را در چین ایجاد کرده است. تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به‌شدت کاهش یافته و قیمت نفت همچنان در حال افزایش است. ایرانی‌ها با اعتمادبه‌نفس سخن از [ ]