قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۲ ساعت قبل

پایش مستمر مزارع، مهم‌ترین راه مهار زنگ زرد غلات است

محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام گفت: زنگ زرد از مهم‌ترین و خسارت‌زاترین بیماری‌های گندم و جو به شمار می‌رود که می‌تواند متناسب با شرایط اقلیمی، مرحله رشدی گیاه، رقم کشت‌شده و میزان حساسیت میزبان، خسارت‌های کمی و کیفی قابل توجهی به محصول وارد کند.
 پایش مستمر مزارع، مهم‌ترین راه مهار زنگ زرد غلات است

سارا صفری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری نشست آموزشی «آشنایی با روش‌های پیشگیری و کنترل زنگ زرد در غلات»، اظهار کرد: زنگ زرد در شرایط مساعد حتی می‌تواند به کاهش شدید عملکرد محصول منجر شود.

وی افزود: میزان خسارت زنگ زرد در سال‌های عادی در جهان بین پنج تا ۲۵ درصد برآورد می‌شود و در سال‌های همه‌گیری، خسارت آن در مزارع گندم گاه از ۵۰ درصد نیز فراتر می‌رود. در شرایط بسیار مساعد برای بیماری و در صورت عدم مدیریت به‌موقع، این خسارت می‌تواند به حدود ۹۰ درصد برسد و امنیت غذایی را با تهدید مواجه کند.

این محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، در پاسخ به پرسشی درباره نقش شرایط جوی در بروز بیماری، تصریح کرد: زنگ زرد در مقایسه با سایر بیماری‌های زنگ غلات، وابستگی بیشتری به دما و رطوبت نسبی هوا دارد. جوانه‌زنی قارچ عامل بیماری در دمای حدود چهار درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی بالاتر از ۶۰ درصد آغاز می‌شود و در این وضعیت، علائم اولیه آلودگی روی برگ‌های گیاه قابل مشاهده خواهد بود.

صفری ادامه داد: خطر گسترش بیماری زمانی جدی‌تر می‌شود که دما در محدوده ۱۳ تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد، با حداقل هشت درجه، قرار داشته باشد و رطوبت نسبی هوا نیز از ۷۵ درصد فراتر رود. اگر این شرایط به مدت پنج روز متوالی برقرار باشد، در صورت حضور عامل بیماری و کشت ارقام حساس، احتمال شیوع زنگ زرد در سه تا پنج روز آینده افزایش می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: شبنم و بارندگی‌های ملایم و متناوب نیز می‌توانند شدت آلودگی را افزایش دهند. در پی گسترش بیماری، …



 روایت «گاردین» از نبوغ ویژه ترامپ در بی‌کفایتی | آخرین خبر
۱۷ دقیقه قبل / سایت آخرین خبر

روایت «گاردین» از نبوغ ویژه ترامپ در بی‌کفایتی | آخرین خبر

ایسنا/متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست روزنامه گاردین در یادداشتی با اشاره به این که جنگ پرهزینه ایران به عنوان ضربه‌ای سخت به حیثیت آمریکا و نقطه‌ عطفی در سرنوشت دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در تاریخ ثبت خواهد شد، تحلیل کرد که ترامپ با وجود برخورداری

 محسن نامجو بعد از دو دهه: من برگشتم ایران + ویدئو | مهم نیست اجازه کار داشته باشم یا نه
۲۹ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

محسن نامجو بعد از دو دهه: من برگشتم ایران + ویدئو | مهم نیست اجازه کار داشته باشم یا نه

محسن نامجو، خواننده و آهنگساز، با انتشار ویدیویی از بازگشت خود به ایران پس از حدود ۲۰ سال خبر داد و گفت در این مقطع از زندگی، بودن در وطن، در کنار خانواده و دوستانش، برای او از فعالیت موسیقی و فرهنگی مهم‌تر است.

 پرتولدترین و کم‌ تولدترین ماه‌ های سال در ایران کدامند؟
۴۲ دقیقه قبل / سایت رکنا

پرتولدترین و کم‌ تولدترین ماه‌ های سال در ایران کدامند؟

رکنا: بر اساس داده‌های ثبت احوال برای سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷، شهریور، مرداد و تیر در صدر میانگین تولدهای ماهانه قرار داشته‌اند و اسفند کمترین میانگین ولادت را داشته است.

 عراقچی خطاب به گوترش: تروریسم اقتصادی آمریکا را متوقف کنید
۴۹ دقیقه قبل / سایت روزنو

عراقچی خطاب به گوترش: تروریسم اقتصادی آمریکا را متوقف کنید

در نامه عراقچی خطاب به آنتونیو گوتروش آمده است: «از آمریکا بخواهید فورا تهدیدات و اقدامات قهرآمیز خود را که با هدف وادار کردن کشور‌های ثالث و اتباع آنها به ت...

 دوستان واقعی حتی در سکوت هم هم‌فکرند؛ راز هماهنگی مغزها
۲۴ دقیقه قبل / سایت رکنا

دوستان واقعی حتی در سکوت هم هم‌فکرند؛ راز هماهنگی مغزها

رکنا: مغز دوستان صمیمی حتی در سکوت هم با یکدیگر هماهنگ می‌ شود.

 بازگشت محسن نامجو به ایران پس از حدود ۲۰ سال + فیلم
۳۳ دقیقه قبل / سایت رکنا

بازگشت محسن نامجو به ایران پس از حدود ۲۰ سال + فیلم

رکنا: محسن نامجو، خواننده و آهنگساز با انتشار ویدیویی از بازگشت خود به ایران پس از حدود ۲۰ سال خبر داد و گفت: در این مقطع از زندگی، بودن در وطن، در کنار خانواده و دوستانش، برای او از فعالیت موسیقی و فرهنگی مهم‌تر است.



نخست‌ وزیر قطر حامل پیام آمریکاست / محور اصلی باید توافق اسلام‌آباد باشد - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

نخست‌ وزیر قطر حامل پیام آمریکاست / محور اصلی باید توافق اسلام‌آباد باشد - مردم سالاری آنلاین

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به سفر امروز نخست‌وزیر قطر به تهران، این سفر را علاوه بر مسائل دوجانبه، مرتبط با تحولات منطقه، مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا و موضوع تنگه هرمز دانست و تأکید کرد: پاسخ ایران به پیام‌های منتقل‌شده از سوی قطر و آمریکا روشن است.
خبرگزاری ایلنا

آیا محسن نامجو به ایران بازگشته است؟!

موبایل‌های آینده چگونه تغییر می‌کنند؟/ خداحافظی اینترنت همراه با دکل
سایت آفتاب نیوز

موبایل‌های آینده چگونه تغییر می‌کنند؟/ خداحافظی اینترنت همراه با دکل

صنعت ارتباطات ماهواره‌ای در سال ۲۰۲۶ با توسعه فناوری «Direct to Cell» به نقطه‌ای رسیده است که احتمالاً تعریف فنی تلفن همراه را برای همیشه تغییر خواهد داد.
ثبت نام یا پرداخت اجباری؛ خانواده‌ها میان قانون و واقعیت مدارس
خبرگزاری مهر

ثبت نام یا پرداخت اجباری؛ خانواده‌ها میان قانون و واقعیت مدارس

بجنورد- در حالی آموزش‌وپرورش دریافت وجه اجباری هنگام ثبت‌نام مدارس دولتی را ممنوع اعلام کرده، برخی خانواده‌ها از درخواست مبالغ میلیونی روایت می‌کنند؛ موضوعی که نیازمند بررسی و نظارت جدی است.
راز بیمارانی که از موزه به بیمارستان رفتند!
خبرگزاری ایسنا

راز بیمارانی که از موزه به بیمارستان رفتند!

یک گردشگر وارد موزه‌ای در فلورانس می‌شود، مقابل یک شاهکار می‌ایستد و چند دقیقه بعد دیگر حالش خوب نیست. قلبش تند می‌زند، سرش گیج می‌رود و جهان اطرافش شکل عادی خود را از دست می‌دهد. این صحنه آن‌قدر در فلورانس تکرار شد که یک روان‌پزشک شروع به ثبت پرونده‌هایشان کرد؛ ماجرایی که بعدها با نام «سندرم استاندال» مشهور شد.
قاب‌های کوچکی از ایران + عکس
خبرگزاری ایسنا

قاب‌های کوچکی از ایران + عکس

قلمدان‌های لاکی، از ظریف‌ترین جلوه‌های هنر ایرانی، روزگاری وسیله‌ای برای نگهداری قلم بودند اما به‌تدریج به بوم‌های کوچکی برای نمایش نقاشی، تذهیب و روایت‌های تاریخی و ادبی از ایران تبدیل شدند؛ هنری که در دوره قاجار به اوج ظرافت رسید و امروز نمونه‌هایی از آن در موزه‌های معتبر جهان، بخشی از نبوغ و مهارت استادکاران ایرانی را روایت می‌کند.