قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۳ ساعت قبل

پایان افسانه «غریبه‌های خطرناک»؛ به جای ترساندن، کودک را «توانمند» کنید

آموزش امنیت به کودک، فراتر از ترساندن اوست؛ تغییر رویکرد از «دوری از غریبه‌ها» به «شناخت رفتارهای امن»، کلید توانمندسازی اوست. به‌جای بی‌اعتمادی مطلق، والدین باید با آموزش مهارت «نه» گفتن و تعریف «بزرگسال امن»، فرزندشان را برای مواجهه با تهدیدها آماده کنند. در این مسیر، حفظ آرامش خانواده و پرهیز از پنهان‌کاری، ضامن سلامت روان کودک است.
 پایان افسانه «غریبه‌های خطرناک»؛ به جای ترساندن، کودک را «توانمند» کنید
فرشته کولانی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه آموزش امنیت به کودکان نباید با ایجاد ترس از آدم‌ها همراه باشد، بیان کرد: استفاده از واژه «غریبه» چندان مناسب نیست و ممکن است این تصور غلط را ایجاد کند که هر فرد ناآشنا خطرناک و هر فرد آشنا امن است. تحقیقات نشان می‌دهد بیشترین آسیب‌ها از سوی افراد آشنا و نزدیک رخ می‌دهد، بنابراین نباید امنیت کودک را محدود به «غریبه» یا «آشنا» بودن افراد کرد؛ بلکه اولویت خانواده‌ها باید تقویت مهارت تشخیص موقعیت‌های ناامن و آموزشِ «نه» گفتن در شرایطی باشد که کودک احساس خطر می‌کند.

این روانشناس ادامه داد: به جای تاکید بر دوری از غریبه‌ها، بهتر است درباره «رفتارهای امن و ناامن» صحبت کنیم تا کودک بداند اگر کسی چه غریبه، چه آشنا کاری کرد که باعث ترس، گیجی یا احساس ناراحتی کودک شد، چگونه از خود مراقبت کند و والدین باید «بزرگسالان امن» را به فرزندشان معرفی کنند و به او آموزش دهند که در هر لحظه احساس ناامنی کرد، می‌تواند از آن شخص فاصله بگیرد و موضوع را به پدر، مادر یا بزرگسالان مطمئن اطلاع دهد، چرا که هدف اصلی این آموزش‌ها توانمندسازی کودک برای محافظت از خود در موقعیت‌های خطرناک است، نه ایجاد بی‌اعتمادی مطلق به همه.

 

وی درباره اینکه چرا کودکان آموزش‌دیده باز هم ممکن است فریب بخورند، اظهار کرد: بسیاری از آسیب‌های روانی در بزرگسالی، ناشی از شرم و احساس گناهی است که زیر لایه‌ای از ترس و اضطراب قرار دارد. کودکانی که با ترس آموزش می‌بینند، ممکن است در موقعیت‌های تهدیدآمیز نتوانند واکنش ایده‌آل مورد انتظار بزرگسالان را نشان دهند و قدرت «نه» گفتن را از دست بدهند. هدف از آموزش باید تقویت مهارت نه گفتن و مراقبت از خود باشد، نه اینکه با ترساندن کودک، فشار روانی او را افزایش دهیم. اگر کودک فریب خورد یا نتوانست مقاومت کند، والدین باید به او بگویند: تو مسئول نیستی، تو یک بچه هستی و ترس و اضطرابت طبیعی است.

 

مواجهه با آسیب؛ وقتی آرامش والدین پناهنگاه کودک می شود

به گفته کولانی، بدترین واکنش والدین پس از تجربه‌ای ناخوشایند، پنهان‌کاری، ترساندن، سرزنش یا بازجویی از کودک است. والدین حتی اگر خشمگین هستند، باید آرامش خود را حفظ کنند و به کودک اطمینان دهند که مقصر نیست. آنها می‌توانند از جملاتی مانند «ممنون که به من گفتی»، «من حرفت را باور می‌کنم»، «من کنارت هستم»، «تو تقصیری نداری» و «لازم نیست همه‌چیز را همین حالا توضیح بدهی» و غیره استفاده کنند. گوش‌دادن به کودک و حفظ آرامش، این تجربه تلخ را برای او و والدین قابل‌تحمل‌تر می‌کند.

 

وی در خصوص اینکه اگر غریبه‌ای از کودک «درخواست کمک» کرد، کودک چه واکنشی باید نشان دهد؟ گفت: به بچه‌ها باید آموزش داد که در چنین موقعیت‌هایی بداند که باید از بزرگسالان کمک بگیرند و بگویند «نه، من باید پیش مامانم بمانم» و بدون توضیح اضافه از آن فرد فاصله بگیرند و به سمت آدم‌های امن مثل والدین یا مربی قابل اعتماد بروند. کودک لازم نیست برای بزرگسال دلیل بیاورد یا او را قانع کند، چون در این سن توان استدلال منطقی را ندارد و همین‌قدر کافی است که بداند می‌تواند همراه فرد نرود و خودش را به یک بزرگسال مطمئن برساند.

این روانشناس افزود: این تصور که بچه‌ها باید همیشه از بزرگترها اطاعت کنند، تصور درستی نیست و باید به کودک آموزش داد که احترام به بزرگترها با اطاعت از آنها فرق دارد. در جامعه ما روی احترام به بزرگترها تاکید زیادی می‌شود، اما همین موضوع اگر درست آموزش داده نشود، ممکن است زمینه سوءاستفاده را فراهم کند؛ بنابراین کودک باید بداند می‌تواند مودب باشد، اما در برابر درخواست‌هایی که احساس خطر و ناامنی ایجاد می‌کنند، مخالفت کند و از آنها پیروی نکند.

کولانی درباره قانون «رمز خانوادگی» و نقش آن در پیشگیری از سوءاستفاده، تصریح کرد: یکی از روش‌های آموزش تفاوت «راز امن» و «راز ناامن» به کودک، استفاده از بازی با یک رمز خانوادگی است؛ رمزی که فقط اعضای اصلی خانواده آن را بدانند تا اگر فردی ادعا کرد از طرف پدر یا مادر آمده، کودک با پرسیدن آن رمز مطمئن شود که آن شخص امن است یا نه. باید به کودک آموزش داد این رمز نباید فاش شود و هرکس آن را بداند، فرد امنی است که می‌توان به او اعتماد کرد. گاهی بزرگسالان با تهدید یا ارعاب از کودک می‌خواهند که وقایع را پنهان نگه دارند.

کولانی در این‌باره می‌گوید وظیفه والدین آموزش تفاوت «راز مثبت » از «راز منفی» است. می‌توان این مفهوم را با مثال‌های ساده برای کودک باز کرد؛ مثلاً هماهنگی برای غافلگیر کردن مادر در روز تولد، یک راز مثبت است که با هدف خوشحالی انجام می‌شود. اما اگر بزرگسالی، فارغ از اینکه چه نسبتی با کودک دارد، کاری انجام داد که باعث ترس، خجالت یا گیجی کودک شد و از او خواست این موضوع را پنهان کند، این یک راز منفی است که نباید رعایت شود.

این روانشناس اظهار کرد: این قانون برای همه افراد، از نزدیکان و فامیل گرفته تا دوستان و مربیان، یکسان است. کودک باید بداند که هیچ ‌کس حق ندارد او را مجبور به پنهان‌کاری درباره رفتارهای آسیب‌زا کند و در صورت مواجهه با این موقعیت‌ها، باید بدون ترس، موضوع را با والدین یا یک بزرگسال امن در میان بگذارد.

انتهای پیام 



 خطرات تنها یک بار آفتاب‌سوختگی شدید برای سلامت

خطرات تنها یک بار آفتاب‌سوختگی شدید برای سلامت

تحقیقات نشان می‌دهد که تنها یک بار در معرض آفتاب‌سوختگی شدید قرار گرفتن می‌تواند سلامت بدن را برای همیشه تغییر دهد.

 مسعود پزشکیان

مسعود پزشکیان


 قیمت دلار امروز - آخرین نرخ دلار در بازار

قیمت دلار امروز - آخرین نرخ دلار در بازار

دلار امروز با افزایش ۰٫۰۰ درصدی، از ۱۸۷٬۰۱۵ (یکصد و هشتاد و هفت هزار و پانزده ) تومان به ۱۸۷٬۰۱۵تومان رسید.

 آغاز اکران «سگمار» در هنر و تجربه

آغاز اکران «سگمار» در هنر و تجربه

مراسم رونمایی و اکران فیلم سینمایی «سگمار» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی جواد مزدآبادی برگزار شد. جواد مزدآبادی کارگردان فیلم گفت: ما در این فیلم سعی کردیم یک کار متفاوت بسازیم؛ یعنی یک قصه که تا حدودی متفاوت از جریان عادی سینمای ایران باشد، در یک لوکیشن خاص، با یک کانسپت خاص و در نهایت یک کار متفاوت. خوشبختانه پخش جهانی این فیلم هم شروع شده و در سراسر دنیا به جشنواره‌های مختلف ارسال شده است. حتی این فیلم اکنون به بخش مسابقه جشنواره ریورس نیجریه راه پیدا کرده و چند روز دیگر رقابت جهانی آن با فیلم‌های رقیبش آغاز می‌شود.

 سی‌ان‌ان: کاخ سفید در حال تغییر راهبرد خود از رویکرد «هرچه سریع‌تر به ایران ضربه بزنیم» به سمت «به‌مرور ایران را خفه کنیم» است/ احتمالا آمریکا تحریم‌های سنگین جدیدی علیه ایران اعمال کند/ آسوشیتدپرس: دلیل تهدید ترامپ به بمباران عمان نارضایتی او از توافق این کشور با ایران درمورد تنگه هرمز است/ امارات: تمامی مبادلات بازرگانی و تراکنش‌های مالی با ایران تا اطلاع ثانوی متوقف شده

سی‌ان‌ان: کاخ سفید در حال تغییر راهبرد خود از رویکرد «هرچه سریع‌تر به ایران ضربه بزنیم» به سمت «به‌مرور ایران را خفه کنیم» است/ احتمالا آمریکا تحریم‌های سنگین جدیدی علیه ایران اعمال کند/ آسوشیتدپرس: دلیل …

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز سی و نهم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۴ روز می‌گذرد، ترامپ مدعی شده هیچ مذاکره‌ای...

 بازار تراکتور صفر کیلومتر در تبریز

بازار تراکتور صفر کیلومتر در تبریز

دنیای‌ اقتصاد – تبریز:‌ بازار تراکتور در هفته‌های اخیر مجموعه‌ای از نشانه‌ها را مخابره کرده که کنار هم قرار دادن آنها، احتمال تغییر قیمت محصولات در آینده نزدیک را بیش از گذشته تقویت می‌کند.

 بازگشت شادمهر؛ از شایعه تا چراغ سبز

بازگشت شادمهر؛ از شایعه تا چراغ سبز

آرمان امروز :   ۲۸   سال پیش در سال ۱۳۷۷ قطعه «گل یاس» از شادمهر عقیلی ساخته و منتشر شد. این اثر که یکی از قطعات نخستین آلبوم رسمی عقیلی به نام «مسافر» است، یکی از شاخص‌ترین آثار آلبوم نیز به شمار می‌رود. البته که خود این آلبوم یکی از پرفروش‌ترین آلبوم‌های تاریخ موسیقی پاپ [ ]

 صرفه‌جویی بیش از ۶۱۲ میلیارد ریالی در پتروشیمی تبریز

صرفه‌جویی بیش از ۶۱۲ میلیارد ریالی در پتروشیمی تبریز

آرمان امروز : واحد مهندسی ساخت پتروشیمی تبریز با تکیه بر توان متخصصان داخلی و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان، در سال ۱۴۰۴ با ساخت ۲۷۵۶ قطعه و اجرای ۳۵۹ پروژه مهندسی معکوس، طراحی و بازطراحی تجهیزات، ضمن بومی‌سازی تجهیزات راهبردی و کاهش وابستگی به منابع خارجی، بیش از ۶۱۲ میلیارد ریال صرفه‌جویی اقتصادی مستقیم برای [ ]