قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

تاریخ‌سازی فضانورد فرانسوی در پیاده‌روی فضایی امروز

سوفی آدنوت امروز، ۱۸ اوت، تاریخ‌ساز خواهد شد. این فضانورد آژانس فضایی اروپا (ESA) به نخستین زن فرانسوی تاریخ تبدیل خواهد شد که پیاده‌روی فضایی انجام می‌دهد؛ فعالیتی که او همراه با آنیل منون، فضانورد ناسا، انجام خواهد داد.
 تاریخ‌سازی فضانورد فرانسوی در پیاده‌روی فضایی امروز

به گزارش ایسنا، قرار است این دو فضانورد امروز حدود ساعت ۸:۳۵ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی آمریکا (EDT)، معادل ۱۶:۰۵ به وقت تهران برای یک ماموریت ۶.۵ ساعته از ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) خارج شوند. این رویداد به‌ صورت زنده و با همکاری ناسا در وب‌سایت اسپیس پخش خواهد شد.  

به نقل از اسپیس، مقامات ناسا در توضیح این پیاده‌روی فضایی نوشته‌اند که آدنوت و منون قرار است یک آنتن ارتباطی فضا به زمین را در مجموعه مداری تعویض کنند. این آنتن یک ارتباط حیاتی است که ناسا از آن برای انتقال داده‌ها استفاده می‌کند و امکان برقراری ارتباطات پرسرعت میان مرکز کنترل ماموریت در هیوستون و ایستگاه فضایی را فراهم می‌کند.

این دومین پیاده‌روی فضایی منون خواهد بود. نخستین پیاده‌روی فضایی او با جسیکا میر، فضانورد ناسا، در روز ۶ اوت انجام شد. در جریان آن فعالیت خارج از فضاپیما (EVA)، یک حسگر دی‌اکسید کربن روی لباس فضایی منون «داده‌ای غیرمنتظره» نشان داد؛ مقامات ناسا در گزارشی که در ۷ اوت منتشر کردند، این موضوع را اعلام کردند.

این حسگر پس از آنکه منون لباس فضایی را از تن خارج کرد، به وضعیت عادی بازگشت؛ اما ناسا برای اطمینان از اینکه مشکل جدی وجود ندارد، زمان بیشتری صرف کرد. در نتیجه، این سازمان دومین پیاده‌روی فضایی منون را چند روز به تعویق انداخت؛ این ماموریت که ابتدا برای ۱۳ اوت برنامه‌ریزی شده بود، به امروز منتقل شد.

پیاده‌روی فضایی امروز، دویست‌وهشتادودومین پیاده‌روی فضایی در تاریخ طولانی ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد بود.

منون در روز ۱۴ ژوئیه با یک فضاپیمای روسی سایوز به مدار زمین رسید. آدنوت نیز که یکی از اعضای ماموریت کرو-۱۲ اسپیس‌ایکس است و این ماموریت در ماه فوریه به آزمایشگاه مداری رسید.

آدنوت نخستین فرانسوی‌ نخواهد بود که یک فعالیت خارج از فضاپیما (EVA) انجام می‌دهد. این عنوان به ژان-لوپ کرتین تعلق دارد که در سال ۱۹۸۸ خارج از ایستگاه فضایی میر متعلق به اتحاد جماهیر شوروی سابق، یک پیاده‌روی فضایی انجام داد. فضانوردان مرد فرانسوی دیگری از جمله فیلیپ پرن و توماس پسکه نیز بعدها خارج از ایستگاه فضایی بین‌المللی پیاده‌روی فضایی انجام دادند. اما آدنوت اولین فضانورد زن فرانسوی خواهد بود.





 هشدار یک نماینده درباره ادعاهای بی‌سند: مراقب آسیب به روابط اقتصادی باشیم

هشدار یک نماینده درباره ادعاهای بی‌سند: مراقب آسیب به روابط اقتصادی باشیم

نماینده مردم خدابنده در مجلس، با انتقاد از طرح برخی ادعاهای بدون مستندات علیه فعالان اقتصادی در فضای مجازی هشدار داد که ورود به پرونده‌های اقتصادی بر اساس حدس و گمان، علاوه بر خدشه‌دار کردن اعتبار افراد، می‌تواند به روابط اقتصادی و بین‌المللی کشور نیز آسیب بزند.

 قالیباف: عمق پیوند دو کشور ایران و عراق ریشه در تاریخ و اعتقادات دارد

قالیباف: عمق پیوند دو کشور ایران و عراق ریشه در تاریخ و اعتقادات دارد

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آنچه باعث شده تهران و بغداد به هم نزدیک شود امتناع مشترک از این است که پایتخت های بیگانه سرنوشت کشورهای ما را رقم بزنند.

 نامیرا| اربعین؛ چهل روز زودتر - تسنیم

نامیرا| اربعین؛ چهل روز زودتر - تسنیم

امشب تهران، بوی نجف می‌دهد. بوی چای موکب‌ها،‌ بوی اسپند، بوی پرچم‌های خیس از اشک و بوی دلتنگی مردم.

 یارانه نقدی مرداد برای دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد/ جزییات و مبلغ واریزی

یارانه نقدی مرداد برای دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد/ جزییات و مبلغ واریزی

طبق اطلاعیه سازمان هدفمندی یارانه‌ها، یارانه نقدی مرحله ۱۸۶ مربوط به مردادماه ۱۴۰۵ به حساب سرپرستان خانوارهای دهک‌های چهار تا نهم در سراسر کشور واریز و قابل برداشت شد.

 مرغ در سفره ایرانی ها کم شد

مرغ در سفره ایرانی ها کم شد

اقتصادنیوز: با اینکه وزیر جهاد کشاورزی هنوز آماری از مصرف مرغ پس از گران شدن آن با حذف ارز ترجیحی ارائه نداده اما طبق آمارها با وجود کاهش تولید مرغ نیازی به واردات هم نیست.

 پیمان مکه، بازتعریف روابطی فراتر از مناسبات منطقه‌ای - دیپلماسی ایرانی

پیمان مکه، بازتعریف روابطی فراتر از مناسبات منطقه‌ای - دیپلماسی ایرانی

قابل درک است که تحلیلگران به سرعت در تلاش هستند تا انگیزه محرک پشت این اعلامیه را ارزیابی کنند. آیا این یک واکنش منطقه ای...