قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴ ساعت قبل

«حق طلاق»؛ ابزار احقاق حقوق زنان یا تهدید بقای خانواده؟

یک استاد دانشگاه با اشاره به تجربه کشورهای دیگر در مدیریت مسائل خانوادگی، گفت: مهریه‌های سنگین و تمرکز مطلق بر حق طلاق در ایران، به جای ایجاد تعادل و امنیت در زندگی مشترک، بار فشار و نگرانی را بر زوج‌ها افزایش داده که نیازمند بازنگری قانونی و فرهنگی است.
 «حق طلاق»؛ ابزار احقاق حقوق زنان یا تهدید بقای خانواده؟

زکریا اسدی نعمتی حقوقدان و  استاد دانشگاه در گفت‌وگو با ایسنا، انتقاد از وضعیت حقوق خانواده در کشور، گفت: جامعه ایران در ۲۰ تا ۳۰ سال اخیر با ناملایماتی در حوزه خانواده مواجه بوده و یکی از مهم‌ترین مصادیق آن، مسئله مهریه و ساختارهای حقوقی حاکم بر ازدواج و طلاق است.

وی با اشاره به نگاه انتقادی خود به قوانین فعلی خانواده افزود: قانون‌گذاری در این حوزه ناقص و ابتر است و به‌ جای تقویت بنیان خانواده، به تولید بحران منجر شده است.

به گفته این استاد دانشگاه، خانواده باید بر پایه علاقه، فهم مشترک و پیوند فکری شکل بگیرد، اما قوانین موجود عملاً ابزارهایی را ایجاد کرده‌اند که خود به معضلی اجتماعی تبدیل شده‌اند.

اسدی نعمتی تصریح کرد: در ساختار فعلی، اختیار کامل طلاق به مرد واگذار شده و در مقابل، ابزار مهریه به‌ طور کامل در اختیار زن قرار گرفته است؛ در حالی که هر دو سازوکار، در شکل مطلق خود، ظالمانه هستند. هم حق طلاق انحصاری برای مرد و هم مهریه سنگین به‌عنوان ابزار فشار، به‌جای حل مسئله، به تعمیق بحران خانوادگی دامن می‌زند.

این حقوق‌دان با بیان اینکه بقای خانواده صرفاً با علاقه و رضایت درونی ممکن است، گفت: اگر امروز حق مهریه و حق طلاق به‌طور کامل از معادلات حذف شود، خانواده‌هایی که نه از محبت بلکه از سر اجبار زندگی مشترک دارند،  از هم فرو می‌پاشند در این خانواده ها مرد از ترس تبعات مهریه و زن از بیم نداشتن حق طلاق، به ادامه زندگی تن می‌دهند، این در حالیست که زندگی زناشویی معامله و خرید و فروش نیست و قصد رضا و بعد معنوی تمکین، بر تمامی ملاحظات صرفاً قانونی ارجحیت دارد.

اسدی نعمتی با تأکید بر ضرورت بازنگری فرهنگی و حقوقی در حوزه خانواده اظهار کرد: باید خانواده‌ها را به سمتی سوق داد که اساساً موضوع مهریه به‌عنوان ابزار فشار مطرح نباشد و علاقه، تفاهم و چارچوب‌های شرعی و قانونی، محور تداوم زندگی مشترک باشد.

وی با رد این نگاه که تمامی مشکلات به قانون نسبت داده می‌شود، گفت: قانون هرگز کسی را مجبور نکرده که مهریه‌های سنگین و غیرمتعارف تعیین کند یا فردی را راهی زندان کند، اما شرایط اجتماعی و رقابت‌های نادرست، جامعه را به سمتی سوق داده که امروز در این بن‌بست گرفتار شده‌ایم.

وی با انتقاد …



 پلیس پایتخت نوزاد گمشده را به خانواده‌اش بازگرداند
۲ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

پلیس پایتخت نوزاد گمشده را به خانواده‌اش بازگرداند

ماجرای ناپدید شدن نوزاد دو ماهه تهرانی پس از ۹‌ماه، با دستگیری ۹ متهم و کشف کودک در شهرستان خمین پایان یافت. بررسی‌های پلیس نشان داد پرستار، نوزاد را در ازای...



 نقشه مشترک برای مدارس تهران
۱ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

نقشه مشترک برای مدارس تهران

مدیریت شهری در پروژه‌ای مشترک با دولت ساخت 10مجتمع آموزشی در 6منطقه جنوبی پایتخت را آغاز می‌کند، روز گذشته کلنگ احداث این مجتمع‌ها زده شد؛ قرار است که شهرداری تهران با هدف نوسازی مدارس فرسوده نسبت به تامین زمین و ساخت مجتمع‌های آموزشی در پایتخت اقدام کرده و هزینه زمین و ساخت را با تهاتر مدارس قدیمی و فرسوده با آموزش و پرورش تامین کند.

 دورتموند ۱ - بایرن مونیخ ۲/ قهرمانی جام قیصر برای دوازدهمین مرتبه به نام باواریایی‌ها
۲ ساعت قبل / سایت خبر ورزشی

دورتموند ۱ - بایرن مونیخ ۲/ قهرمانی جام قیصر برای دوازدهمین مرتبه به نام باواریایی‌ها

بایرن مونیخ در نبرد سوپرجام آلمان مقابل دورتموند با نتیجه ۲-۱ پیروز شد تا برای دوازدهمین مرتبه جام را بالای سر ببرد.

 هشدار هواشناسی برای ۵ استان؛ کاهش دما در شرق و مرکز کشور
۱ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

هشدار هواشناسی برای ۵ استان؛ کاهش دما در شرق و مرکز کشور

یک کارشناس هواشناسی گفت: طی امروز(۳۱ مرداد) در ۵ استان کرمان، هرمزگان، فارس، خراسان شمالی و رضوی رگبار باران در ساعات بعد از ظهر رخ می‌دهد و در برخی مناطق با وزش باد شدید همراه خواهد بود.

 خلاصه بازی دورتموند 1 - بایرن مونیخ 2
۱ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

خلاصه بازی دورتموند 1 - بایرن مونیخ 2

خلاصه بازی دورتموند 1 - بایرن مونیخ 2قهرمانی بایرن مونیخ در سوپرکاپ آلمان با برتری 2 بر 1 مقابل دورتموند

 «پزشکیان» و دو سال سخت ریاست جمهوری؛ مرد ایستاده و صبور پاستور
۵۶ دقیقه قبل / روزنامه آرمان امروز

«پزشکیان» و دو سال سخت ریاست جمهوری؛ مرد ایستاده و صبور پاستور

آرمان امروز : پزشکیان از روز نخست فعالیت خود با بحران‌های مختلفی روبه‌رو بوده است؛ هم در زمان رهبر قبلی و هم در دوره رهبری جدید. با این حال، به اعتقاد خرازی، رئیس‌جمهور در این مدت تلاش کرده است در مسائل مختلف مواضع خود را حفظ کند و در میدان بماند. در جریان جنگ نیز [ ]

  خودروسواران باید نگران کیفیت بنزین باشند؟
۱۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

 خودروسواران باید نگران کیفیت بنزین باشند؟

چند روزی است تصاویر خودروهای متوقف‌شده و درراه‌مانده در حاشیه اتوبان‌ها و جاده‌ها، همراه با روایت‌هایی از بی‌کیفیتی بنزین و استفاده از متانول و همچنین ناسازگاری آن با خودروها، به‌ویژه خودروهای داخلی و وارداتی، در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود. موضوعی که نگرانی دارندگان خودرو را افزایش داده است. این نگرانی‌ها همزمان با انتشار اظهارات مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس درباره استفاده کنترل‌شده از متانول در بنزین این پالایشگاه، ابعاد تازه‌ای پیدا کرده است.



پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی
روزنامه آرمان امروز

پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی

«آرمان امروز» «آرمان امروز» همزمان با روز پزشک گزارش می‌دهد؛ آرمان امروز- سپهرریاحی:‌ در ایران، زادروز ابوعلی سینا، یکم شهریورماه، به عنوان «روز پزشک» نام‌گذاری شده است؛ روزی برای تقدیر از کسانی که بخش مهمی از زندگی خود را صرف آموختن حرفه‌ای کرده‌اند که مستقیماً با جان و سلامت انسان‌ها سر و کار دارد. اما [ ]
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جدیدترین استایل بهاره رهنما بعد از کاهش وزن قابل توجه

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تصاویری از بهرام رادان و آزاده صمدی در پشت صحنه تمرین کنسرت‌نمایش «سیاوش»

سایت تابناک

دستور برخورد قاطع با مروجین فساد و برهنگی در مشهد

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد
سایت تابناک

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد

انصارالله سرزمین‌هایی را در مجاورت مرز جنوبی عربستان در کنترل دارد و همچنین حملات موشکی فرامرزی علیه این پادشاهی انجام داده است.
سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار
روزنامه آرمان امروز

سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: در روزهای اخیر این خبر به صورت گسترده پخش شده است که آمریکا قصد دارد شرکای تجاری ایران را هدف قرار دهد؛ موضوعی که نگرانی‌هایی را در چین ایجاد کرده است. تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به‌شدت کاهش یافته و قیمت نفت همچنان در حال افزایش است. ایرانی‌ها با اعتمادبه‌نفس سخن از [ ]