قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

عارف: به راهبردی بلند مدت برای صنعت خودروسازی نیازمندیم

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت صنعت خودروسازی، گفت: عملکرد ۶۰ ساله صنعت خودروسازی باید آسیب‌شناسی شده و یک راهبرد بلند مدت برای این صنعت تعیین شود.
 عارف: به راهبردی بلند مدت برای صنعت خودروسازی نیازمندیم
به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف در دیدار با اعضای اتاق فکر صنعت خودرو، بیان کرد: خودروسازی یک صنعت پایه ملی است. پیشرفت‌های صنعتی و فناوری در دنیا بعد از جنگ جهانی دوم مدیون پیشرفت صنعت خودروسازی بوده است.

وی با اشاره به سابقه ۶۰ ساله صنعت خودروسازی در کشور، ادامه داد: عملکرد صنعت خودروسازی در ایران به دلیل ملاحظات مقطعی و موردی مثل اشتغالزایی تاکنون به درستی آسیب‌شناسی نشده است ولی اکنون نیاز است این عملکرد آسیب‌شناسی شده و معایب کل زنجیره تولید خودرو رفع شود.

عارف افزود: ما در زمینه صنعت خودروسازی به یک راهبرد بلندمدت نیازمندیم تا تولیدات کشورمان قابلیت رقابت بین‌المللی پیدا کند. در تعیین این راهبرد نه فقط ایران بلکه کشورهای همسایه و منطقه نیز در نظر گرفته شود زیرا شرایط کشورمان پس از دو جنگ تحمیل اخیر با گذشته تغییر کرده است و صنعت خودروسازی می‌تواند یکی از حلقه‌های اتصال ایران به این کشورها باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: باید حرکت جهشی در صنعت خودرو شکل بگیرد تا هم کیفیت تولید خودرو افزایش یابد و هم پیشرفت در صنعت خودرو بر صنایع دیگر  تاثیر بگذارد.

عارف با اشاره به وجود شرایط جنگی از ابتدای آغاز به کار دولت چهاردهم، گفت: در این شرایط بخشی از توان دولت صرف مدیریت کشور در شرایط جنگی شد اما دولت از مسایل بلندمدت کشور غافل نشد و توسعه علم و فناوری‌های پیشرفته را دنبال کرد. حل مشکلات صنعت خودروسازی نیز یکی از مشکلات کشور است که باید با اتخاذ راهبرد درازمدت، حل شود.

وی همچنین با تاکید بر اینکه کل زنجیره صنعت خودرو از طراحی تا تولید باید بر اساس دانش نخبگان باشد، گفت: صنعت خودرو کشور به یک سند کلان و اثر پژوهشی نیاز دارد تا ضمن آسیب‌شناسی از عملکرد این صنعت، راهبرد بلندمدتی نیز تهیه شود. این روند باید با محوریت دانشگاه پیش برود و همه فعالان حوزه خودرو ملزم به تبعیت از این  سند و راهبرد باشند.

معاون اول رئیس‌جمهور در پایان خاطرنشان کرد: وجود سند چشم‌انداز و برنامه و پرهیز از عملکرد جزیره‌ای و تعصبات بخشی برای پیشرفت در هر حوزه‌ای ضروری است. دستاوردها و پیشرفت‌های علمی و فناوری در کشور محصول داشتن برنامه و سند چشم‌انداز است. لازم است صنعت خودروسازی  که عقبه شش دهه دارد اکنون ارزیابی شده و با تعیین راهبرد بلندمدت، مسیر این صنعت اصلاح شود.

در این جلسه گزارشی از سوی محمدحسن شجاعی‌فرد درباره روند تشکیل اتاق فکر صنعت خودرو با حضور اعضای هیئت علمی،  اساتید جوان و دانشجویان مقطع دکترا و کارشناسی ارشد در رشته‌های مرتبط ارائه شد. این اتاق فکر از ۵ کارگروه  استراتژی و راهبرد، تولید، تجارت، بازار و حکمرانی و نظارت تشکیل شده است و تهیه سند خودرو ملی را در دستور کار دارد. 

سایر اعضا نیز در این جلسه ضمن اشاره به مشکلات صنعت خودروسازی، پیشنهاداتی از قبیل فاصله گرفتن از فضای فعالیت جزیره‌ای، تصمیم‌سازی بر اساس سناریوهای اجماع شده، توجه به انسان‌محور بودن برنامه‌های توسعه، تامین زیرساخت‌های تست صنعت خودرو، تقویت آزمایشگاه‌ها، تعریف پروژه ملی، اصلاح روند تربیت مدیران صنعت خودرو، تقویت ارتباط دانشگاه، صنعت و دولت و توجه به صنعت خودرو به عنوان یک مسئله حکومتی اشاره کردند.

انتهای پیام



 چین تنگه هرمز را دور زد؛ مسیرهای کم‌ریسک‌تر جایگزین شدند | نفتکش‌ها از خارج خلیج‌فارس نفت می‌گیرند و از گلوگاه‌ها دوری می‌کنند

چین تنگه هرمز را دور زد؛ مسیرهای کم‌ریسک‌تر جایگزین شدند | نفتکش‌ها از خارج خلیج‌فارس نفت می‌گیرند و از گلوگاه‌ها دوری می‌کنند

اقتصادنیوز: دو غول کشتیرانی دولتی چین در بحبوحه تداوم تنش‌های منطقه‌ای، عبور نفتکش‌های خود از تنگه هرمز و باب‌المندب را متوقف کرده‌اند؛ تصمیمی که حالا انتقال کشتی‌به‌کشتی نفت در خارج از خلیج فارس را به گزینه‌ای مهم برای تأمین نفت چین تبدیل کرده است.

 چاه تنگوی قشم؛ سورپرایزی که زیر بمب سنگرشکن خاک شد | آخرین خبر

چاه تنگوی قشم؛ سورپرایزی که زیر بمب سنگرشکن خاک شد | آخرین خبر

اعتماد/متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست بیش از ۶۰ خانه در حمله به چاه‌تنگوی قشم آسیب دیدند براساس اعلام نیویورک‌تایمز ارتش ایالات متحده یک خانه مسکونی را در محله «چاه تنگو» شهر قشم هدف یک بمب سنگرشکن 2 هزار پوندی قرار داده است نیره خادمی| چند روز پیش از آن س

 آرایشگر زن در حال گرفتن شپش سر یک زن جوان در دوره قاجار + عکس

آرایشگر زن در حال گرفتن شپش سر یک زن جوان در دوره قاجار + عکس

تصویری قدیمی از یک آرایشگر زن را در حال گرفتن شپش سر یک زن جوان و در دوره قاجار می‌بینید.

 مسجد بهترین پاتوق برای دورهمی سالم و سازنده نسل جوان است

مسجد بهترین پاتوق برای دورهمی سالم و سازنده نسل جوان است

جوان امروز میل دارد در ساختن فضا و برنامه‌ای که به او مربوط است، سهم واقعی داشته باشد. اگر تنها دریافت‌کننده پیام باشد، ارتباط او محدود و موقتی می‌شود، اما ا...

 افشای شبکه فساد در دولت زلنسکی

افشای شبکه فساد در دولت زلنسکی

زمزمه برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری قوت گرفت

 در روز سی و نهم جنگ سوم چه گذشت؟/ سی‌ان‌ان: احتمالا یکی از اهداف پشت پرده دعوت عراق از قالیباف این بوده که بغداد خود را به‌عنوان یک میانجی بالقوه میان آمریکا و ایران مطرح کند/تماس تلفنی عراقچی با فرمانده ارتش پاکستان/پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست/ادعای ترامپ: شاید در مقطعی مذاکرات با ایران را از سر بگیریم، اما در حال حاضر وضعیت خیلی خوب است، ولی شاید در مقطعی [این کار را انجام دهیم]

در روز سی و نهم جنگ سوم چه گذشت؟/ سی‌ان‌ان: احتمالا یکی از اهداف پشت پرده دعوت عراق از قالیباف این بوده که بغداد خود را به‌عنوان یک میانجی بالقوه میان آمریکا و ایران مطرح کند/تماس تلفنی عراقچی با فرمانده …

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز سی و نهم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۴ روز می‌گذرد، ترامپ مدعی شده هیچ مذاکره‌ای...

 خیابان؛ میدان انسجام یا اختلاف؟

خیابان؛ میدان انسجام یا اختلاف؟

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز سه‌شنبه و در بخش مهمی از نطق پیش از دستور جلسه علنی مجلس، با اشاره به شرایط جنگی کشور، بر ضرورت حفظ انسجام ملی، هماهنگی میان میدان نظامی و دیپلماسی و مقابله با فشارهای اقتصادی و جنگ شناختی تأکید و تصریح کرد‌: «خیابان، محل میتینگ‌های انتخاباتی نیست، بلکه باید محل بروز اتحاد مقدس و حضور همه مردم باشد».

 نفت ونزوئلا در پالایشگاه‌های آمریکا

نفت ونزوئلا در پالایشگاه‌های آمریکا

دنیای اقتصاد: معاون وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد اکنون نزدیک به نیمی از تولید نفت ونزوئلا به پالایشگاه‌های آمریکایی صادر می‌شود؛ پالایشگاه‌هایی که به‌طور خاص برای پردازش همین نوع نفت خام سنگین طراحی شده‌اند.