قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

تبلیغات سلامت بی‌در و پیکر شد؛ از درمان تضمینی تا نسخه مجازی!

از تبلیغ «درمان تضمینی» و داروی لاغری تا نسخه‌نویسی در دایرکت؛ بازار تبلیغات سلامت در فضای مجازی آن‌قدر بی‌در و پیکر شده که گاهی لایک و فالو جای تخصص و مجوز را گرفته و نظارتی نیست.
 تبلیغات سلامت بی‌در و پیکر شد؛ از درمان تضمینی تا نسخه مجازی!

گروه سلامت خبرگزاری مهر - محمد رضازاده: گوشی تلفن همراه را باز می‌کنیم؛ هنوز چند ثانیه بیشتر نگذشته که اولین تبلیغ سلامت جلوی چشممان ظاهر می‌شود. قرصی برای لاغری، مکملی برای جوان‌سازی، رژیمی برای درمان یک بیماری یا پزشکی که وعده می‌دهد در کوتاه‌ترین زمان، نتیجه‌ای متفاوت رقم بزند.

کمی پایین‌تر، تصویر بیماری دیده می‌شود که ادعا می‌شود «قبل» و «بعد» از درمان را نشان می‌دهد. صفحه دیگری از «درمان قطعی» حرف می‌زند و در صفحه‌ای دیگر، فردی که مشخص نیست چه تخصصی دارد، درباره مصرف یا قطع یک دارو توصیه می‌کند.

برای دیدن این بازار، نه نیازی به مراجعه به مطب داریم و نه حتی خروج از خانه. کافی است گوشی را برداریم و چند کلیدواژه درباره بیماری، لاغری یا دارو جست‌وجو کنیم.

بازار سلامت همین‌جاست؛ در صفحه تلفن همراه.

بازاری که یک سوی آن پزشکان و متخصصانی قرار دارند که تلاش می‌کنند اطلاعات علمی و درست در اختیار مردم بگذارند و سوی دیگرش صفحاتی است که مرز میان آموزش، تبلیغ، تجارت و درمان را تقریباً از بین برده‌اند.

اینجا دیگر فقط با یک تبلیغ ساده مواجه نیستیم؛ پای تصمیم‌های درمانی مردم وسط است.

از بیلبورد خیابان تا تبلیغ در اینستاگرام

نابسامانی تبلیغات سلامت البته محدود به فضای مجازی نیست. در سطح شهر هم گاهی با تبلیغاتی مواجه می‌شویم که بیشتر از آنکه شبیه اطلاع‌رسانی یک مرکز درمانی باشند، رنگ و بوی تبلیغات تجاری دارند.

یک کلینیک، یک پزشک یا یک مرکز خدمات سلامت، روی بیلبورد ظاهر می‌شود؛ خدماتش را معرفی می‌کند و مخاطب را به تماس یا مراجعه دعوت می‌کند.

اما سؤال ساده‌ای وجود دارد: چه کسی بر این تبلیغات نظارت می‌کند؟

محمد رئیس‌زاده، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی، درباره همین مسئله می‌گوید براساس قانون، مجوز تبلیغات حوزه درمان به سازمان نظام پزشکی سپرده شده، اما برخی دستگاه‌ها این حق قانونی را نادیده گرفته‌اند و همین موضوع باعث شده شاهد «آنارشی تبلیغات در حوزه سلامت» باشیم.

به گفته او، طی چهار تا پنج سال گذشته سازمان نظام پزشکی به موضوع تبلیغات ورود کرده و شورای عالی نظام پزشکی نیز آیین‌نامه‌ای درباره تبلیغات حوزه سلامت تنظیم و ابلاغ کرده است.





 سازمان جهانی بهداشت: ابولا در کنگو از کنترل خارج شده است

سازمان جهانی بهداشت: ابولا در کنگو از کنترل خارج شده است

سازمان جهانی بهداشت (WHO) هشدار داد که شیوع ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو خارج از کنترل است و این کشور بیش از ۵۰۰۰ مورد تایید شده و ۲۳۷۸ مورد مرگ را گزارش کرده است.

 طلب 200 هزار میلیارد تومانی صنعت دارو از دولت

طلب 200 هزار میلیارد تومانی صنعت دارو از دولت

رییس سازمان غذا و دارو که معاون وزیر بهداشت است، اعلام کرد که مهم‌ترین مشکل تامین دارو متوجه کمبود نقدینگی صنعت است چنانکه هم‌اکنون، صنعت دارو با طلب 200 هزار میلیارد تومانی از دولت و مراکز درمانی و بخش خصوصی مواجه است که البته بدهی 140 هزار میلیارد تومانی مراکز درمانی و بخش خصوصی به صنعت دارو، متوجه بد عهدی سازمان‌های بیمه‌گر در تسویه به موقع با مراکز طرف قرارداد است. 

 تشریح مجازات مراکزی که سقط غیرقانونی انجام می دهند

تشریح مجازات مراکزی که سقط غیرقانونی انجام می دهند

معاون بهداشت وزارت بهداشت، از برخورد سختگیرانه با مراکز و افرادی که خارج از چارچوب‌های قانونی اقدام به سقط جنین کنند، خبر داد.

 صنعت دارو بدون سرمایه‌گذاری به سرنوشت صنعت برق دچار می‌شود

صنعت دارو بدون سرمایه‌گذاری به سرنوشت صنعت برق دچار می‌شود

در مراسم گرامیداشت روز صنعت، معدن و تجارت در رشت، داروسازی بهوزان به‌عنوان واحد نمونه صنعتی استان گیلان معرفی شد؛ همزمان مدیرعامل این شرکت با هشدار نسبت به کمبود سرمایه‌گذاری، محدودیت اعتبارات و قیمت‌گذاری دستوری، تأکید کرد که ادامه این روند می‌تواند به کاهش تولید و تشدید کمبود دارو در کشور منجر شود.

 ۵ علامت مهم سکته مغزی

۵ علامت مهم سکته مغزی

در کنگره کشوری و بین المللی سکته مغزی ضمن تشریح علایم و عوامل سکته مغزی، در عین حال بر ضرورت تکمیل زنجیره درمان این بیماری، از مرحله انتقال سریع بیمار تا درمان‌های پیشرفته و توانبخشی، بر توسعه زیرساخت‌های تشخیص و درمان این بیماری و افزایش دسترسی بیماران به خدمات تخصصی تأکید شد.