قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۳ ساعت قبل

حجت الاسلام قمی: «مسجد» محور جامعه مبعوث است

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: امروز بعثت مردمی را شاهد هستیم که اراده‌ای جمعی و فولادین برای تحقق فرمان الهی و مواجهه با قلدرها و زورگوهای عالم را رقم زده‌اند.
 حجت الاسلام قمی: «مسجد» محور جامعه مبعوث است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام محمد قمی در آیین گرامیداشت روز جهانی مسجد که در فرهنگسرای شهر اراک با حضور فعالان فرهنگی و هنرمندان استان مرکزی برگزار شد، گفت: امروز بعثت مردمی را شاهد هستیم که اراده‌ای جمعی و فولادین برای تحقق فرمان الهی و مواجهه با قلدرها و زورگوهای عالم را رقم زده‌اند. اگر از منظر جامعه مبعوث و آرایش هوشمندانه‌ی رزمی به موضوع نگاه کنیم، حتما جامعه مبعوث، مسجد را پس از این به مراتب جدی‌تر از گذشته مورد توجه قرار خواهد داد.

او همچنین عنوان کرد: این امر توسط این امت مبعوث و امامان و با توجه به ارکان اساسی اقامه نماز و ولایت در محله محقق خواهد شد. این اهتمام به امر مسجد و محوریت آن در محله که در این سال‌ها در اینجا شکل گرفته، شاید شما فعالیت این عرصه را در زمره سابقون قرار داده است.

او افزود: برنامه بسیج به طور کلی در فرمان اخیر رهبر معظم انقلاب به فرمانده جدید بسیج، بار دیگر بر مسجد تأکید دارد.

قمی ادامه داد: اگر به سمت راهبرد بسیار دشوار و صدالبته مهمی که رهبر معظم انقلاب برای بسیج فرمودند حرکت کنیم، مسیر سختی پیش روی شماست. امروز دیگر دیوارهای میان مجموعه‌های مختلف در حوزه مسجد کمرنگ شده است و فرماندهان و مسئولان مختلف نیز با جدیت نسبت به امر مسجد اهتمام دارند؛ همچنین در فرمان اخیر رهبر معظم انقلاب خطاب به فرمانده جدید بسیج، موضوع جدی گرفتن مسجد مورد تأکید قرار گرفته است. راهبرد «هر ایرانی یک بسیجی» باید با تقویت هویت مسجدی در جامعه تحقق یابد .

او گفت: این حرف متعالی، پیش از آنکه به سازماندهی مربوط باشد، به هویت تعلق می‌گیرد؛ هر ایرانی مؤلفه‌های شخصیتی و هویتی دارد و باید تقویت شود تا بتوانیم از آن به عنوان مؤلفه بسیجی یاد کنیم. جمع گسترده‌ای از این مردم مبعوث، با عنوان شخصیت بسیجی، حتما نسبت به مسجد نیز اهتمامی افزون‌تر از گذشته خواهند داشت.

قمی افزود: اگر به تفاوت‌های واقعی که در بخش‌هایی از جامعه رقم خورده است با جدیت و دقت نگاه کنیم و ما خادمان مسجد، زمینه‌ها را فراهم کنیم، ان‌شاءالله به‌زودی شاهد روی‌آوری و اهتمامی افزون‌تر و متفاوت‌تر از گذشته در سطوح مختلف و نسبت به این تجمعات و زحمت‌های مختلف در محله‌ها خواهیم بود. کارنامه این مجموعه‌ها درخشان است.

او ادامه داد: دست همه خادمان این امر را در استان مرکزی که از گوشه و کنار آن خبرهای امیدبخش شنیده‌ایم، می‌بوسیم. اما می‌خواهم عرض کنم که ما پس از بعثت، حتما سطح مسئولیت بالاتری داریم، وظایفمان سنگین‌تر است و مسئولیت جدی‌تری بر دوش ما قرار دارد.

او گفت: باید این راهبرد را که مسجد را جدی بگیریم، مسجد را به عنوان سنگر و پایگاه و محور محله مورد توجه قرار دهیم و برای آن جان‌پردازی و حرکت کنیم، ان‌شاءالله با نوآوری و خلاقیت، با وقت گذاشتن و دلسوزی دنبال کنیم و تفاوت‌های آن را روایت کنیم.

او تأکید کرد: این مسئله را باید برای خودمان حل کنیم. هرچه تا به امروز در ذهن‌هایمان درباره جدیت در امر مسجد نوشته، ساخته و طراحی کرده بودیم، پس از این بعثت و با توجه به توقع رهبر عزیزمان، حتما باید بیش از پیش توقعاتمان را تنظیم و اهتمام‌مان را بیشتر کنیم.

او ادامه داد: تقریبا برای همه روشن شده است که جز اینکه مردم وارد میدان شوند، مسائل یکدیگر را درک و حل کنند و تلاش کنیم دستگاه‌های حاکمیتی از آنها حمایت کنند و هر کاری که از دستشان برمی‌آید انجام دهند، راه دیگری وجود ندارد.

قمی گفت: این ساماندهی باید هوشمندانه و براساس همان نقشه‌ای باشد که از پیامبر اعظم(ص)، اسوه حسنه عالم، تأسی کردیم و فرا گرفتیم و در توصیه‌های این دین مکرر با آن مواجه شده‌ایم؛ مسجد محل تلاقی دین و دنیاست، محل تلاقی علم و معنویت و محل تلاقی مسائل مردم با مسائل آسمانی است. همه این‌ها قرار است در مسجد رقم بخورد.

او ادامه داد: اجمالا باید متوجه تفاوت وضعیت و موقف و سطح توقع باشیم. وقتی سطح توقع از طرف رهبری بالاست، سطح اهتمام و جدیت از طرف ما نیز باید بالاتر از قبل باشد.

قمی گفت: البته خادمان این امر متعدد هستند و سازمان تبلیغات اسلامی یکی از آن‌ها است. آنچه برای ما مهم اهمیت دارد، این است که بتوانیم این پیشانی و محوریت مسجد را در اتفاقات اجتماعی مورد توجه قرار دهیم؛ به‌گونه‌ای که مسجد به عنوان یک سرفصل اساسی در هر مسئله مطرح باشد.

او اضافه کرد: برای مثال، یکی از وظایفی که رهبر پیش روی ما گذاشته‌اند، خون‌خواهی است. ایشان به عنوان حکم مکتب، این مسئله را به ما یادآوری کرده‌اند. این خواست این ملت است و تعبیر ایشان نیز همین بود. در آن مسیر، صلح، تشییع پیکر امام شهید، امام رئوف و دهه آخر صفر را در مشهدالرضا دیدیم و شاهد بودیم که این اهتمام و خواست مردم ایران در هنر، شعر، مداحی، شعار و پرچم‌های سرخ تجلی پیدا کرده بود.

او ادامه داد: حتما مسجد نسبت به این امر وظایف ظاهری و باطنی، گفتمانی، محتوایی و شکلی دارد. من فکر می‌کنم باید پرچم سرخ «یالثارات الحسین» بر فراز مسجد قرار بگیرد. این امر حتما نقش‌آفرینی پیشران و مؤثر مسجد را در هر امر مهمی، از جمله این موضوع، طلب می‌کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: مسجد باید جلو داشته باشد، مسجدمحور و مسجدمدار باشد و در نسبت با هیئات مذهبی، ترجیح و برگزاری بسیاری از هیئت‌ها در مسجد مورد توجه قرار گیرد.

او عنوان کرد: بحمدالله غیرت دارید و همت کرده‌اید تا برای تراز جامعه مبعوث و محتمل به مسجد حرکت کنیم. ان‌شاءالله هم خلاقیت و نوآوری‌هایتان و جدیت همه مسئولان را دنبال کنیم و هم این روی زمین آوردن‌ها و اقامه و تحقق فضل خداوند، از جمله در همین امر محتشم و به جای خون‌خواهی، محقق شود. کد مطلب 6922619



۱۳ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

مسجد باید برای همه اقشار جامعه جذاب باشد

سیدمحمد بطحایی روز پنجشنبه در اجلاسیه روز جهانی مسجد و برنامه اقدام شبکه مدیریت محله‌محور در همدان، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و شهدای جنگ تحمیلی، اظهار کرد: حدود پنج دهه پیش مسجدالاقصی توسط فردی استرالیایی به آتش کشیده شد و در پی این اقدام شنیع، روزی به نام روز جهانی مسجد برای گرامیداشت جایگاه این مکان و محکومیت این اقدام در تقویم جهان اسلام ثبت شد.

وی با اشاره به پیشینه مسجد در صدر اسلام،گفت: در زمان هجرت پیامبر اکرم(ص) و مسلمانان به مدینه، در حاشیه مسجدالنبی محلی برای اسکان اصحاب ایجاد شد که تعداد آنان در برخی مقاطع از حدود ۷۰ نفر تا چند صد نفر ذکر شده است.

مسجد باید به حل مسائل جامعه کمک کند

بطحایی ادامه داد: شکل‌گیری اصحاب صفه در صدر اسلام نشان داد که مسجد تنها محلی برای عبادت نیست، بلکه می‌تواند یک پایگاه اجتماعی و خدماتی باشد و به حل مسائل جامعه کمک کند.

وی اظهار کرد: در شهرهای بزرگ اسلامی نیز مسجد فقط محل عبادت نبود، بلکه مرجعی برای ارائه خدمات مختلف اجتماعی از آموزش و بهداشت و درمان گرفته تا حمایت از نیازمندان، مقابله با آسیب‌های اجتماعی و سایر نیازهای جامعه محسوب می‌شد.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با بیان اینکه این کارکرد مسجد در دوره‌هایی از تاریخ کم‌رنگ شد، گفت: تلاش ما این است که مسجد به آن راهبرد و کارکردهای متنوع اجتماعی خود در کنار کارکرد عبادی بازگردد.

وی تاکید کرد: رویکرد محله‌محور به معنای انتقال وظایف حکمرانی به مساجد نیست، بلکه هدف این است که مسجد به کارکردهای اصلی خود نزدیک شود؛ چرا که کانونیت و مرجعیت مسجد برای حل مسائل اجتماعی، یکی از اثربخش‌ترین راهکارها در جامعه ماست.

بطحایی با اشاره به شکل‌گیری شبکه مدیریت محله‌محور گفت: این ظرفیت با هدف ایجاد یک نظم جدید و کنار گذاشتن فعالیت‌های گذشته ایجاد نشده است، بلکه قرار است تلاش‌های نهادهای مردمی، تشکل‌ها، گروه‌های جهادی، مساجد، هلال احمر و دستگاه‌های مختلف که تاکنون انجام شده، در کنار یکدیگر قرار گرفته و اثربخشی آنها در محلات افزایش یابد.

وی افزود: شبکه مدیریت محله‌محور به دنبال این است که همه تلاش‌هایی که در بخش‌های مختلف صورت می‌گیرد، منسجم و مکمل یکدیگر شود تا خدمات اثربخش‌تری در محلات و جامعه ارائه شود.

معاون وزیر کشور با اشاره به ابلاغ رویکرد محله‌محوری در وزارت کشور،گفت: پس از مباحث و نشست‌های متعدد رئیس‌جمهور با استانداران، در مهرماه سال ۱۴۰۴ این رویکرد طی بخشنامه‌ای با امضای وزیر کشور ابلاغ شد.

دستگاه‌های اجرایی باید در خدمت نظام مسائل محلات باشند

بطحایی یکی از حلقه‌های مفقوده در شیوه‌های موجود مدیریت محله را نبود ضمانت اجرایی برای نظام مسائل شناسایی‌شده در محلات دانست و گفت: اگر در شورای محله، بسیج یا مسجد به یک نظام مسائل مشخص رسیدیم، باید روشن باشد که این مسائل در دستگاه حکمرانی پیرامون ما چه میزان ضمانت اجرایی دارد.

وی ادامه داد: باید به سمتی حرکت کنیم که دستگاه‌های اجرایی در خدمت نظام تصمیم‌سازی شوراهای محله باشند؛ چرا که این مردم و فعالان محلی هستند که در میدان می‌دانند کدام خدمت نسبت به سایر خدمات اولویت بیشتری دارد.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور تاکید کرد: بر اساس نظام مسائلی که در محلات شناسایی می‌شود، باید منابع نیز اختصاص پیدا کند و مسیر فعالیت شهرداری، فرمانداری، آموزش و پرورش، مراکز درمانی و سایر دستگاه‌ها با نیازهای واقعی محله هم‌راستا شود.

وی افزود: اگر این هماهنگی ایجاد شود، میان ظرفیت‌های مختلف در محلات هم‌افزایی و هم‌جهتی شکل می‌گیرد و خدمات با اثربخشی بیشتری به مردم ارائه خواهد شد.

بطحایی با بیان اینکه مسیر اجرای شبکه مدیریت محله‌محور هنوز در ابتدای راه است، گفت: راه نرفته ما بسیار است و باید مسائل مختلف را در جلسات مشترک با فعالان محلات بررسی و منعکس کنیم تا در سطح عالی حکمرانی هماهنگی‌های لازم انجام شود و آنچه از میدان و عملیات مطرح می‌شود نیز به شکل مناسب در فرآیند اجرا قرار گیرد.

معاون وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت افزایش مشارکت عمومی در مساجد اظهار کرد: اگر قرار است مسجد به جایگاه مورد انتظار جامعه اسلامی برسد، برنامه‌های آن باید به گونه‌ای باشد که همه آحاد مردم انگیزه و اشتیاق حضور و مشارکت در حل مسائل محله خود را پیدا کنند.

وی افزود: خوشبختانه در سال‌های اخیر گام‌های خوبی در این زمینه برداشته شده و رفتارهای جاذبه‌آفرین برخی روحانیون و فعالان مسجدی موجب شده جوانانی که پیش از این ارتباطی با مسجد نداشتند، به این محیط نزدیک شوند.

بطحایی تاکید کرد: یکی از دلایلی که در جریان جنگ اخیر شاهد حضور گسترده مردم بودیم، همین تلاش‌ها و رفتارهای مسجدی‌ها برای جذب مردم و به ویژه جوانان بود.

وی با اشاره به جنگ شناختی دشمن علیه جامعه و تفکر مسجدی گفت: بسیاری از این تلاش‌ها با رفتارهای درست و جاذبه‌آفرین فعالان مسجدی خنثی شد، اما این مسیر همچنان باید ادامه پیدا کند.

فاصله مسجد با جامعه باید کاهش یابد

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور بر ضرورت شناخت دقیق‌تر جامعه تاکید کرد و گفت: باید محیط پیرامون و جامعه خود را بهتر بشناسیم و فاصله میان مسجد و آنچه در جامعه اتفاق می‌افتد را تا جایی که شرع و دین اجازه می‌دهد، کاهش دهیم.

وی افزود: هرچه این فاصله کمتر و جاذبه مسجد بیشتر شود، زمینه حضور و مشارکت اقشار مختلف جامعه نیز افزایش می‌یابد و نمونه آن را در تجمعات گسترده مردمی در جریان جنگ اخیر شاهد بودیم.

بطحایی در پایان با قدردانی از فعالان مساجد در سراسر کشور اظهار کرد: از همه کسانی که در مساجد و محلات، گمنام و بدون هیاهو برای مردم و جامعه تلاش می‌کنند، صمیمانه تشکر می‌کنم و امیدوارم به‌زودی به جایگاهی برسیم که پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص) برای مسجد ترسیم کرده و الگوی آن را به جامعه اسلامی نشان داده است.

  انتهای پیام/




 یمن: از عبور ۴۸ کشتی متعلق به عربستان در باب‌المندب جلوگیری کردیم؛ ۸ نفتکش را هم هدف قرار دادیم/ ادعای ونس: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است
۳ ساعت قبل / سایت انتخاب

یمن: از عبور ۴۸ کشتی متعلق به عربستان در باب‌المندب جلوگیری کردیم؛ ۸ نفتکش را هم هدف قرار دادیم/ ادعای ونس: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و یکم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۶ روز می‌گذرد، مقامات آمریکایی بر اتخاذ فشا...

 ۹۰ درصد ظرفیت ورزشگاه نقش‌جهان برای استقلال
۲ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

۹۰ درصد ظرفیت ورزشگاه نقش‌جهان برای استقلال

براساس اعلام سخنگوی سازمان لیگ فوتبال، استقلال در دیدار برابر پرسپولیس که در ورزشگاه نقش جهان اصفهان برگزار می‌شود، ۹۰ درصد ظرفیت استادیوم را در اختیار خواهد داشت.

 خاموشی‌های ویرانگر؛ لوازم خانگی می‌سوزد، مسیر جبران خسارت مبهم است!
۴ ساعت قبل / سایت سیتنا

خاموشی‌های ویرانگر؛ لوازم خانگی می‌سوزد، مسیر جبران خسارت مبهم است!

تداوم خاموشی‌ها و نوسان برق، علاوه بر اختلال در زندگی روزمره، خطر آسیب به لوازم خانگی و تحمیل هزینه‌های سنگین به خانوارها را افزایش داده است؛ در حالی که با وجود

 فوری و قطعی: پرسپولیس- تراکتور بدون تماشاگر
۶ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

فوری و قطعی: پرسپولیس- تراکتور بدون تماشاگر

بازی پرسپولیس و تراکتور به طور قطع بدون حضور تماشاگران به صورت رفت و برگشت برگزار خواهد شد.

 وریر خزانه‌داری آمریکا: احتمالاً‌ درگیری گسترده نظامی با ایران از سرگرفته نخواهد شد | جهان نیوز
۱ ساعت قبل / سایت جهان نیوز

وریر خزانه‌داری آمریکا: احتمالاً‌ درگیری گسترده نظامی با ایران از سرگرفته نخواهد شد | جهان نیوز

اسکار بسنت روز پنجشنبه گفت که با توجه به تغییر رویکرد واشنگتن به سمت کمپینِ تکراریِ فشار اقتصادی، احتمالاً درگیری نظامی گسترده با ایران از سرگرفته نخواهد شد.

 حجت الاسلام قمی: «مسجد» محور جامعه مبعوث است
۳ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

حجت الاسلام قمی: «مسجد» محور جامعه مبعوث است

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: امروز بعثت مردمی را شاهد هستیم که اراده‌ای جمعی و فولادین برای تحقق فرمان الهی و مواجهه با قلدرها و زورگوهای عالم را رقم زده‌اند.