قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

حذف مغزهای متفکر انقلاب؛ حسن آیت

حذف فیزیکی آیت، انتقام مشترک جریان‌های نفوذ و منافقین از فردی بود که سدی محکم در برابر انحراف ایجاد کرده بود.
 حذف مغزهای متفکر انقلاب؛ حسن آیت

خبرگزاری مهر- گروه سیاست: تابستان ۱۳۶۰، ایران دیگر تنها با ارتش بعث عراق نمی‌جنگید. در غرب کشور، توپخانه و تانک‌های صدام شهرها و روستاها را هدف قرار می‌دادند؛ در داخل، انفجارها و ترورها یکی پس از دیگری قلب پایتخت را می‌شکافتند. تنها چند هفته از انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت آیت‌الله بهشتی و ده‌ها تن از مدیران ارشد کشور گذشته بود و هنوز جامعه از شوک آن حادثه بیرون نیامده بود که انفجار دفتر نخست‌وزیری، رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر را نیز از مردم گرفت. فضای عمومی کشور، آمیخته‌ای از اندوه، اضطراب و انتظار بود؛ انتظاری که هیچ‌کس نمی‌دانست قربانی بعدی آن چه کسی خواهد بود.

هم‌زمان، فشار جنگ نیز بر زندگی مردم سایه افکنده بود. شهرهای مرزی زیر آتش دشمن قرار داشتند، جوانان در جبهه‌ها می‌جنگیدند، اقتصاد کشور با دشواری‌های ناشی از جنگ و تحریم دست‌وپنجه نرم می‌کرد و خانواده‌های بسیاری هر روز چشم‌انتظار خبری از فرزندان خود بودند. آمریکا پس از پیروزی انقلاب، سقوط یکی از مهم‌ترین متحدان خود در منطقه را تجربه کرده بود، از طرفی دریافته بود که شکستن مقاومت ایران تنها با حمله نظامی ممکن نیست؛ باید هم‌زمان در داخل نیز ناامنی، بی‌اعتمادی و خلأ مدیریتی ایجاد شود. پس از پیروزی انقلاب، راهبرد تازه‌ای آغاز شد؛ راهبردی که علاوه بر اشغال سرزمین، بر اشغال ذهن‌ها استوار بود. اگر ارتش بعث، مرزهای جغرافیایی ایران را هدف گرفته بود، اتاق‌های فکر آمریکا مرزهای فکری جامعه را نشانه رفته بودند. آنان به این جمع‌بندی رسیده بودند که برای فرسایش یک نظام سیاسی، کافی است شکاف‌های درونی را عمیق‌تر کنند. از همین‌رو، جنگ در دو جبهه پیش می‌رفت؛ جبهه‌ای در مرزها و جبهه‌ای در خیابان‌های تهران.

وقتی دشمن، ذهن‌ها را هدف گرفت

اسناد منتشرشده از سفارت آمریکا نیز نشان می‌دهد که دیپلمات‌های آمریکایی، تنها ناظر حوادث ایران نبودند؛ آن‌ها با دقت، آرایش نیروهای سیاسی، اختلاف‌های داخلی، شخصیت‌های اثرگذار و ظرفیت گروه‌های مخالف را تحلیل می‌کردند. قدرت‌های بزرگ، معمولا پیش از آنکه سربازان خود را وارد میدان کنند، اندیشه های خود را روایت می‌کنند. آنان ابتدا مفاهیم را تغییر می‌دهند و یا مصادره می کنند، سپس مرز میان حق و باطل را مخدوش می‌کنند و در نهایت، بازیگران داخلی را به ابزار اجرای اهداف خود بدل می‌سازند .پس مهم‌ترین سرمایه آمریکا، سلاح یا دلار نبود؛ مهم‌ترین سرمایه روایت اندیشه ها بود. در این میان، جریان رجوی بهترین گزینه برای اجرای این پروژه بود. این جریان، از یک سو با ادبیات اسلامی و انقلابی سخن می‌گفت و می‌توانست برای بخشی از افکار عمومی، چهره‌ای فریبنده از خود بسازد. از سوی دیگر معنای اسلام را عوض و واژه‌های اصیل اسلامی مانند توحید، جهاد، شهادت و عدالت را از معنای صحیح تهی کرده بودند. سازمان با استفاده از تکنیک ها و شیوه های حساب شده توانسته بود مفاهیم اسلامی را از معانی مادی و مارکسیستی پر کند تا جوان مذهبی، بی‌آنکه متوجه باشد، از زبان دین به سمت اندیشه‌ای غیر دینی هدایت شود. در این پروژه، واژگان قدسی تنها به عنوان یک پوسته و نقاب به کار گرفته می‌شدند تا محتوای مادی‌گرایانه ی مارکسیستی را پنهان سازند؛ برای نمونه، مفهوم توحید به جای یگانگی ذات الهی، به جامعه بی‌طبقه (معادل جامعه کمونیستی) تقلیل یافت و جهاد به جای اعلای کلمة‌الله، دقیقا منطبق بر مفهوم مارکسیستی یعنی مبارزه طبقاتی تفسیر می‌شد.

شهید مطهری این شیوه سازمان را نیرنگ تازه و تحریفی خطرناک‌تر از ترور شخصیت‌ها می‌دانست؛ چرا که آن‌ها با حفظ الفاظ ظاهری قرآن، محتوای آن را از معنویت تخلیه کرده و با مفاهیم مادی پر می‌کردند تا مذهب را به یک مکتب مادی تبدیل کنند. منافقین با استفاده ابزاری از المان‌های دینی، تلاش می‌کردند برای تئوریسین‌های مادی‌گرای غربی مشروعیت بخرند و تغییر معنای واژگانی چون جهاد و شهادت به مبارزه طبقاتی و کشته شدن در راه اهداف سازمانی، عملا زمینه‌ساز تئوریزه‌کردن خشونت شد.

وقتی گلوله جای استدلال را گرفت

سازمان رجوی نیز در همین نقطه وارد مرحله‌ای تازه شد. جریان یکه تلاش می کرد با استفاده از پوشش ادبیات اسلامی و تخریب شخصیت های انقلاب به بهانه عدالتخواهی و مفاهیم دیگر برای خود سرمایه اجتماعی کسب کند، پس از ناکامی در کسب سرمایه اجتماعی،از رقابت سیاسی عبور کرد و راهبرد حذف فیزیکی را جایگزین ساخت. از سی خرداد ۱۳۶۰ به بعد، ترور دیگر یک اقدام مقطعی نبود؛ به یک استراتژی تبدیل شد. هدف نیز صرفا حذف چند مسئول اجرایی نبود، بلکه خاموش کردن صداهایی بود که می‌توانستند مبانی فکری انقلاب را تبیین و از آن دفاع کنند.

دیده‌بان انقلاب

در چنین فضایی، برخی شخصیت‌ها بیش از دیگران در معرض تهدید قرار گرفتند؛ نه صرفا به دلیل مسئولیت سیاسی، بلکه به سبب نقشی که در تبیین مبانی انقلاب و مقابله با جریان‌های نفوذ ایفا می‌کردند. یکی از این چهره‌ها، شهید حسن آیت بود.

حسن آیت بیش از آنکه سیاست‌مدار باشد، دیده‌بان انقلاب بود؛ دیده‌بانی که خطر را پیش از آنکه به بحران تبدیل شود، می‌دید و به همین دلیل، زودتر از دیگران نیز در تیررس قرار گرفت. او از آن شخصیت‌هایی نبود که پس از وقوع حادثه، تحلیل خود را اصلاح کند؛ بلکه تلاش می‌کرد پیش از رسیدن بحران، ریشه‌های آن را پیدا کند. برای همین، مخالفانش او را صرفا یک منتقد سیاسی نمی‌دانستند؛ او را کسی می‌دیدند که می‌توانست پشت پرده ائتلاف‌ها، تغییر مواضع و جابه‌جایی‌های سیاسی را آشکار کند. حافظه قوی، مطالعه گسترده و ارتباط نزدیک او با اسناد و اخبار سیاسی، باعث شده بود بسیاری از فعالان سیاسی آن دوره او را انسانی با قدرت تحلیل کم‌نظیر بدانند.

حسن آیت از آن دسته سیاست‌مدارانی نبود که تنها به اخبار روز واکنش نشان دهند؛ او سال‌ها قبل از آنکه بسیاری از رخدادها به بحران تبدیل شوند، نشانه‌های آن را می‌دید. آیت ذهنی پژوهشگر داشت و سیاست را با مطالعه عمیق تاریخ، جامعه‌شناسی، حقوق، ادبیات و اندیشه اسلامی می‌فهمید. او علاوه بر تحصیلات دانشگاهی در رشته‌های مختلف، با زبان‌های عربی، انگلیسی و فرانسه آشنا بود و همین گستره مطالعاتی، قدرت تحلیل او را از بسیاری از هم‌عصرانش متمایز می‌کرد. برای او، سیاست صرفا رقابت بر سر قدرت نبود؛ میدان نبرد اندیشه‌ها بود.

آیت معتقد بود پروژه نفوذ، همیشه با چهره دشمن آغاز نمی‌شود؛ گاهی با چهره یک انقلابی بدلی وارد میدان می‌شود. از نگاه او، خطرناک‌ترین نفوذ، نفوذ کسانی بود که با ادبیات انقلاب سخن می‌گفتند، اما در بزنگاه‌های تاریخی، مسیر دشمن را هموار می‌کردند. به همین دلیل، آیت کمتر به ظاهر شعارها اعتماد می‌کرد و بیشتر به پیوندهای پنهان افراد می‌اندیشید. همین بصیرت بود که باعث شد سال‌ها پیش از آشکار شدن ائتلاف بنی‌صدر و جریان رجوی، نسبت به این پیوند هشدار دهد و درباره نفوذ جریان‌های التقاطی در ساختار نظام سخن بگوید.

در میان چهره‌های سال‌های نخست انقلاب، برخی تنها سیاست‌مدار بودند، برخی تنها متفکر و برخی تنها مدیر اجرایی؛ اما حسن آیت، ترکیبی از هر سه بود. او از معدود شخصیت‌هایی بود که هم در میدان اندیشه حضور داشت، هم در عرصه قانون‌گذاری و هم در میدان رویارویی سیاسی با جریان‌هایی که آینده انقلاب را تهدید می‌کردند. همین ویژگی، او را به یکی از خطرناک‌ترین مخالفان پروژه نفوذ تبدیل کرده بود.

آیت پیش از انقلاب با تشکیل گروه‌های زیرزمینی مخفی در ارتش، افسران متدین و انقلابی را شناسایی و سازماندهی کرده بود. این شبکه پس از انقلاب نقش مهمی در شناسایی نیروهای مخلص و مقابله با نفوذی‌ها در بدنه نظامی کشور داشت.

همین روحیه، در تدوین قانون اساسی نیز خود را نشان داد. حسن آیت از چهره‌هایی بود که با جدیت از گنجاندن اصل ولایت فقیه در قانون اساسی دفاع کرد و آن را ضامن جلوگیری از انحراف انقلاب می‌دانست. از نگاه او، انقلاب تنها با تغییر یک حکومت حفظ نمی‌شد؛ باید سازوکاری در متن نظام سیاسی وجود می‌داشت که راه نفوذ جریان‌های فرصت‌طلب و قدرت‌های خارجی را ببندد. او ولایت فقیه را نه صرفا یک اصل حقوقی، بلکه سپر راهبردی انقلاب در برابر استحاله از درون می‌دانست. از نگاه آیت، خطر اصلی برای یک انقلاب تنها دشمن بیرونی نیست؛ بلکه لحظه‌ای است که جریان‌هایی با استفاده از سرمایه اجتماعی انقلاب، از درون مسیر آن را تغییر دهند.

شهید آیت تلاش می‌کرد منطق پنهان پشت شعارها را کشف کند. در روزگاری که بسیاری هنوز جریان رجوی را صرفا یک گروه سیاسی ناراضی می‌دانستند، او نسبت به انحراف فکری و اهداف واقعی این جریان هشدار می‌داد.

آیت اهل مصلحت‌اندیشی‌های رایج سیاست نبود. اگر به نتیجه‌ای می‌رسید، حتی ملاحظات حزبی نیز مانع بیان آن نمی‌شد. سابقه اخراج او از حزب زحمتکشان، تنها به این دلیل که در برابر مظفر بقایی سکوت نکرد، نمونه‌ای از همین استقلال رأی بود. نزدیکانش نیز روایت کرده‌اند که تهدیدهای مکرر منافقین، کوچک‌ترین تغییری در رفتار او ایجاد نکرد. حتی صبح چهاردهم مرداد، با وجود تب و بیماری، خانه را ترک کرد؛ زیرا انجام تکلیف را نمی‌توانست به فردا موکول کند.

همسرش نقل می‌کند که علیرغم تهدیدهای مکرر تلفنی از سوی منافقین، او با شجاعت در روز ترور با وجود تب و بیماری شدید، برای انجام تکلیف به سمت مجلس رفت.

از این منظر، ترور حسن آیت را نمی‌توان صرفا حذف یک نماینده مجلس دانست. هدف، خاموش کردن صدایی بود که پیش از بسیاری دیگر، پروژه نفوذ را دیده بود؛ صدایی که اگر باقی می‌ماند، می‌توانست روایت جعلی جریان نفاق را بیش از پیش فرو بریزد و پیوندهای پنهان میان این جریان، بنی‌صدر و حامیان خارجی آن را برای افکار عمومی آشکار سازد.

شلیک به یک اندیشه

صبح چهاردهم مرداد ۱۳۶۰، تهران هنوز در شوک سلسله ترورهای هفته‌های گذشته بود. حسن آیت طبق معمول از خانه خارج شد تا راهی مجلس شورای اسلامی شود؛ کمتر از چند ثانیه بعد، رگبار گلوله‌ها سکوت کوچه را شکست. مهاجمان پس از شلیک ده‌ها گلوله، بی‌درنگ از محل گریختند و یکی دیگر از چهره‌های اثرگذار انقلاب بر زمین افتاد.

این ترور همچنین در امتداد زنجیره‌ای معنا پیدا می‌کند که از شهید مطهری آغاز شده بود و با مفتح، قرنی، بهشتی، رجایی، باهنر و دیگر چهره‌های اثرگذار ادامه یافت. الگوی مشترک این ترورها تصادفی نبود. هر بار یکی از ستون‌های فکری، مدیریتی یا راهبردی انقلاب هدف قرار می‌گرفت؛ گویی طراحان این عملیات‌ها به خوبی می‌دانستند که اگر نتوانند انقلاب را در میدان جنگ شکست دهند، باید مغزهای متفکر و شخصیت‌های اثرگذار آن را از میان بردارند.

در چنین چارچوبی، ترور حسن آیت دیگر یک حادثه منفرد نیست؛ قطعه‌ای از پازل جنگی است که در آن، حذف نخبگان انقلابی به اندازه اشغال یک شهر اهمیت داشت. دشمن می‌دانست جامعه‌ای که اندیشه‌ورزان و دیده‌بانان خود را از دست بدهد، در برابر نفوذ، تحریف و عملیات روانی آسیب‌پذیرتر خواهد شد؛ و درست به همین دلیل بود که گلوله‌ها پیش از آنکه متوجه جسم افراد باشند، متوجه فکر و گفتمان آنان بودند.

پوشه‌ای که هرگز پیدا نشد

آنچه ترور آیت را از سایر جنایات منافقین متمایز می‌کند، مهم‌ترین مسئله پس از ترور، نه تعداد گلوله‌ها، بلکه پوشه‌ای بود که دیگر هرگز پیدا نشد. همراهان آیت بعدها روایت کردند که او اسنادی را همواره با خود حمل می‌کرد؛ اسنادی که قرار بود در مجلس، معادلات سیاسی آن روز را دگرگون کند. ضاربان تنها به کشتن او بسنده نکردند؛ پوشه نیز ناپدید شد. از همان روز، این پرسش در فضای سیاسی ایران شکل گرفت که آیا هدف، تنها حذف یک نماینده بود یا خاموش کردن اسنادی که می‌توانست بخشی از پشت‌پرده‌های آن روزگار را آشکار کند؟ بر اساس بیانات دادستان کل کشور حجت الاسلام محمد جعفر منتظری، آیت اسنادی از ارتباط میرحسین موسوی با تشکیلات فراماسونری در اختیار داشت و قصد داشت در جلسه رای اعتماد به کابینه، صلاحیت او برای وزارت امور خارجه را به چالش بکشد.

آیت معتقد بود استعمار برای انحراف مبارزات اصیل، انقلابیون بدلی می‌سازد و موسوی را مهره‌ای می‌دانست که اعتقادی به مبانی نظام ندارد و تنها برای استفاده از ظرفیت‌های قدرت در بدنه نظام جا خوش کرده است. علاوه بر این، آیت کپی اسناد محرمانه ای را در اختیار داشت که فاش می‌کرد بنی‌صدر از بودجه ارتش مبالغ کلانی را به گروه‌های معارضی چون مجاهدین خلق، کومله و دمکرات پرداخت کرده است.

مردی که بنی‌صدر سازان را می‌شناخت آیت تنها یک نماینده ساده نبود؛ بصیرت او چنان بود که خیلی زود، اتحاد بنی‌صدر با منافقین را پیش‌بینی کرد و در ماجرای معروف به نوار آیت، نسبت به فروپاشی انقلاب در صورت تداوم ریاست‌جمهوری او هشدار داد. او پس از عزل بنی‌صدر، صریحا با جریان نفوذی که قصد داشت با استحاله انقلاب از درون، اهداف دشمنان را پیش ببرد مبارزه می کرد.

حذف فیزیکی آیت، انتقام مشترک جریان‌های نفوذ و منافقین از فردی بود که سدی محکم در برابر انحراف ایجاد کرده بود. رهبر شهید انقلاب در باره شخصیت ایشان فرمودند شهید آیت چهره مبارز و فعال و خستگی‌ناپذیری بود که با گلوله انتقام منافقین کشته شد!

گلوله‌ها اندیشه را متوقف نکردند

این راهبرد، محدود به دهه شصت نمانده است. در همه نبردهای بزرگ، قدرت‌های متخاصم ابتدا سراغ چهره‌های اثرگذار، فرماندهان، دانشمندان، اندیشمندان و شخصیت‌هایی می‌روند که قدرت تولید فکر، انسجام و مقاومت را دارند. تغییر ابزارها، ماهیت این راهبرد را تغییر نداده است؛ دیروز با بمب و ترور خیابانی، امروز با عملیات ترکیبی، ترور هدفمند، جنگ شناختی و تلاش برای حذف سرمایه‌های انسانی.

هدف، در هر دو صورت، یک چیز است: شکستن اراده یک ملت از طریق حذف ستون‌های آن. اما تجربه چهار دهه گذشته، دقیقا عکس این معادله را ثابت کرد. هر ترور، اندیشه‌ای را که می‌خواست خاموش کند، فراگیرتر ساخت و هر شهید، به جای آنکه پایان یک مسیر باشد، آغاز نسلی تازه از همان گفتمان شد. انقلاب اسلامی نه بر شانه‌های یک فرد، بلکه بر ستون‌های ایمان، مردم و حقیقت بنا شده است؛ و حقیقت را نمی‌توان با گلوله ترور کرد. کد مطلب 6911420 محسن صمیمی



قالیباف: عمق پیوند دو کشور ایران و عراق ریشه در تاریخ و اعتقادات دارد - سلام نو

به گزارش سلام نو به نقل از خانه ملت، محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب در مراسم چهلمین روز تدفین پیکر رهبر شهید انقلاب در کربلای معلی شرکت و در سخنرانی خود به اقدام مشکوک رئیس مجلس عراق در انتشار نقشه خلیج فارس با نام جعلی، واکنش نشان داد.

قالیباف در این مراسم ضمن درود به پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت او علیهم السلام و صلوات به امیرالمؤمنین حضرت علی بن ابی طالب (ع) گفت: شهادت یازدهمین ستاره آسمان امامت را تسلیت عرض کرده و از حضرت ولی عصر (عج) می خواهم که به ما توفیق دهد در راه اعتلای دین خدا گام برداریم و مایه سرافرازی ملت های خود شویم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه در این جلسه حاضر شده ام تا سلام گرم رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله سیدمجتبی حسینی خامنه ای و ملت ایران را به شما برسانم، گفت: ملت عراق در تشییع تاریخی رهبر شهید انقلاب اسلامی، حق برادری را به جا آورده و جهان را حیرت زده کردند؛ و امروز من اینجا هستم تا از ملت قهرمان عراق تشکر کنم.

وی در ادامه تصریح کرد: همگان باید بدانند هر قدمی که دشمنان دو کشور برای دور کردن ما از همدیگر برداشتند، ما دو قدم به یکدیگر نزدیک تر شده ایم.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه عمق پیوند دو کشور ریشه در تاریخ، جغرافیا و اعتقاداتی به عظمت اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) دارد، اظهار داشت: اما آنچه باعث شده تهران و بغداد به هم نزدیک تر شوند، امتناع مشترک از این است که پایتخت‌های بیگانه سرنوشت مردمان ما را رقم بزنند.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: در تاریخ درباره ما خواهند نوشت که ما دو ملتی بودیم که نپذیرفتیم پاورقی روایت‌های دیگران شویم و سرنوشتمان را در پایتخت‌های دولت‌های غربی ننوشتند.

وی همچنین تأکید کرد: اگر ما با مقاومت، با ایستادگی ملت هایمان و با کمک یکدیگر توانستیم، امنیت را در کشورهایمان برقرار کنیم، اکنون باید برای رفاه اقتصادی دو ملت، پیشرفت و توسعه دو کشور هم‌قسم شویم.

قالیباف اضافه کرد: ما برای تکرار کلمات بدون پشتوانه اینجا نیستیم، دستور کار روشنی برای ارتقای امنیت و ثبات دو کشور، کوتاه کردن دست بیگانگان و تعریف پروژه هایی داریم که به بهبود زندگی دو ملت کمک می‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان ساخت: ما دوستان و برادران سخت‌ترین روزها بوده‌ایم، در ناخوشی ها با هم ایستادیم و در موفقیت ها نیز کنار هم خواهیم بود و در یک کلام؛ قدرت ما در برادری ماست. «اخوتنا قدرتنا ان شاءالله. اخری تحبونها نصر من الله و فتح قریب و بشر المؤمنین». برچسب هاقالیباف مهم ترین اخبار روز


ببینید|قالیباف: هر قدم دشمن، ما را دو قدم به عراق نزدیک‌تر کرد - تسنیم

سیاسی

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در جمع پرشور مردم کربلا در مراسم چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب در واکنش به اقدام مشکوک رئیس مجلس عراق در انتشار نقشه خلیج فارس با نام جعلی،  گفت: اینجانب در این جلسه حاضر شدم تا سلام گرم رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله سید مجتبی حسینی خامنه ای و ملت ایران را به شما برسانم. ملت عراق در تشییع تاریخی رهبر شهید انقلاب اسلامی، حق برادری را به جا آورد و جهان را حیرت زده کرد، من اینجا هستم تا از ملت قهرمان عراق تشکر کنم. 

.

وی افزود: این تشییع تاریخی نشان داد که هر قدمی که دشمنان دو کشور برای دور کردن ما از همدیگر برداشتند ما دو قدم به هم نزدیک تر شده ایم.

قالیباف ادامه داد: عمق پیوند دو کشور ریشه در تاریخ، جغرافیا و اعتقاداتی به عظمت اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام دارد اما آنچه باعث شده است ، تهران و بغداد به هم نزدیکتر شوند، امتناع مشترک از این است که پایتخت‌های بیگانه سرنوشت مردمان ما را رقم بزنند.

رئیس مجلس گفت: در تاریخ درباره ما خواهند نوشت که ما دو ملتی بودیم که نپذیرفتیم پاورقی روایت‌های دیگران شویم و سرنوشت‌مان را در پایتخت‌های دولت‌های غربی ننوشتند.

انتهای پیام/  


مشاور امنیت ملی عراق در دیدار با قالیباف: دولت الزیدی در زمینه ایجاد انحصار سلاح در دست حاکمیت گام برمی‌دارد/ قانون اساسی عراق به گروه‌های مسلح که امنیت سایر کشورها را تهدید می‌کنند، اجازه حضور نمی‌دهد

کد خبر: 787340 | ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ ۱۹:۱۹:۲۲ اعتمادآنلاین |

 در دیدار العبودی و قالیباف آخرین تحولات منطقه و راه‌های تقویت روابط بین عراق و ایران در راستای تامین منافع دو کشور و دو ملت دوست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، العبودی در جریان دیدار امروز پنجشنبه با قالیباف در محل اقامت وی گفت: روابط بین دو کشورِ دوست، تاریخی و نزدیک است و پیوندهای محکمی دو ملت را به یکدیگر گره زده است.

وی افزود: ثبات عراق به نفع ثبات منطقه است و دولت علی فالح الزیدی نخست وزیر عراق بر تقویت روابط با کشورهای همسایه به طور خاص و جهان به طور عام تأکید دارد.

العبودی گفت: قانون اساسی عراق اجازه وجود گروه‌های مسلح تهدید کننده امنیت سایر کشورها را نمی‌دهد.

وی افزود: دولت عراق در زمینه ایجاد انحصار سلاح در دست حاکمیت گام برمی دارد.

العبودی گفت: عراق به توافقامه امنیتی مشترک بین بغداد و تهران پایبند است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ایران روز چهارشنبه سفر خود به عراق را آغاز و با مقامات بلندپایه عراقی از جمله رئیس پارلمان، نخست وزیر، رئیس جمهور و رئیس شورای عالی قضایی این کشور به طور جداگانه دیدار کرد.

وی بامداد پنجشنبه به زیارت حرم مطهر امام موسی کاظم (ع) و امام جواد (ع) در شهر مقدس کاظمین رفت.

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار نخست وزیر عراق ضمن تأکید بر اشتراکات جغرافیایی و تاریخی دو کشور گفت: ایران و عراق در روابط دوجانبه فرصت‌های بی‌نظیری داشته و در نقش‌آفرینی منطقه‌ای در بین کشورهای اسلامی و عربی فرصت‌های بی‌بدیلی خلق می‌کنند.

وی در دیدار «نزار آمیدی» رئیس جمهور عراق نیز با اشاره به وقوع جنگ تحمیلی سوم بیان داشت: ایران و عراق و ملت بزرگ آنها دریافته‌اند که بزرگترین مشکل و عامل اصلی تمامی اشکالات منطقه، آمریکاست و خوی استکباری این کشور و روحیه جنایتکارانه و پلید رژیم صهیونیستی، جنگ‌های اخیر را در منطقه رقم زده که بیشترین خسارت نیز در این جنگ‌ها به دو کشور ایران و عراق وارد آمده است. اخبار مرتبط نخست‌وزیر عراق: از موضع خود درباره انحصار سلاح عقب‌نشینی نخواهم کرد/ در این مورد تا پای رویارویی… چراغ سبز چارچوب هماهنگی به دولت عراق برای انحصار سلاح/ مقاومت اسلامی عراق با چه شروطی سلاح را بر…


قالیباف به زیارت حرم امام حسین (ع) مشرف شد

به گزارش برنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس به همراه هیأت پارلمانی همراه، هنگامه غروب روز گذشته (پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵) پس از شرکت در مراسم اربعین تدفین پیکر رهبر شهید انقلاب در مسجد امام حسن عسگری (ع) در شهر کربلای معلی، به حرم حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام مشرف شد و مضجع شریف امام حسین (ع) را زیارت کرد.

قالیباف همچنین ضمن دیدار با شیخ مهدی کربلایی نماینده آیت‌الله العظمی سیستانی در کربلا و اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء، دفتر یادبود عتبه حسینی را امضا کرد.

بدرقه رئیس مجلس از حرم امام حسین (ع) با شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل»

پس از زیارت قالیباف از حرم امام حسین (ع)، جمع کثیری از زائران و مجاوران با سر دادن شعار‌های «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسرائیل»، «لبیک یا خمینی»، «لبیک یا خامنه‌ای»، «دست علی به همراهت» به ابراز احساسات پرداخته و رئیس مجلس را مشایعت کردند.

بر اساس این گزارش محمدتقی نقدعلی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و عراق، مهدی فلاح نایب رئیس و شهین جهانگیری عضو این گروه و همچنین سارا فلاحی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، رئیس قوه مقننه را در این سفر همراهی می‌کنند.

انتهای پیام/


پشت پرده یک همکاری عجیب میان تهران و واشنگتن

ایلنا: مکاتبات افشاشده میان مقام‌های مهاجرتی آمریکا نشان می‌دهد واشنگتن و تهران، با وجود تشدید تنش‌های سیاسی و نظامی، در ماه‌های پایانی ۲۰۲۵ و ابتدای ۲۰۲۶ برای بازگرداندن اتباع ایرانی از آمریکا با یکدیگر هماهنگ کرده‌اند.

به نقل از آسوشیتدپرس، ایمیل‌های ردوبدل‌شده میان مقام‌های اداره مهاجرت و گمرک آمریکا و مسئولان ایرانی از وجود یک کانال ارتباطی میان دو طرف برای برنامه‌ریزی و اجرای اخراج اتباع ایرانی حکایت دارد.

بر اساس این مکاتبات، سه پرواز اخراج در سپتامبر و دسامبر ۲۰۲۵ و ژانویه ۲۰۲۶ با هماهنگی دو کشور انجام شده و بیش از ۱۰۰ تبعه ایرانی به کشور بازگردانده شده‌اند.

نکته قابل توجه این است که این هماهنگی حتی در جریان جنگ ۱۲روزه ایران و رژیم صهیونیستی در ژوئن ۲۰۲۵ نیز ادامه داشته و روند اخراج اتباع ایرانی همچنان در دستور کار مقام‌های دو طرف بوده است.

اسناد منتشرشده همچنین نشان می‌دهد مقام‌های ایرانی در برخی مراحل روند اخراج نقش داشته‌اند و در فهرست افراد مشمول بازگرداندن اعمال نظر کرده‌اند؛ به‌گونه‌ای که نام برخی افراد حتی در آخرین لحظات تغییر یافته است.

ابهام درباره سرنوشت اخراج‌شدگان

افشای این مکاتبات، درباره نحوه همکاری تهران و واشنگتن و وضعیت افرادی که به ایران بازگردانده شده‌اند، پرسش‌هایی ایجاد کرده است؛ به‌ویژه آنکه برخی از اخراج‌شدگان متقاضی پناهندگی بوده‌اند یا ممکن است پس از بازگشت با خطراتی مواجه شوند.

شماری از این افراد نیز مدعی شده‌اند در دوران بازداشت در آمریکا مجبور شده‌اند با نمایندگان دولت ایران دیدار کنند. مکاتبات داخلی آمریکا نیز نشان می‌دهد مقام‌های ایرانی به برخی از بازداشت‌شدگان دسترسی داشته‌اند.

انتشار این اسناد در شرایطی است که روابط ایران و آمریکا طی سال‌های اخیر با تحریم، تهدید و رویارویی نظامی همراه بوده است؛ با این حال، این مکاتبات نشان می‌دهد در موضوع اخراج اتباع ایرانی، کانالی برای هماهنگی میان دو طرف وجود داشته که حتی در اوج تنش‌ها نیز فعال مانده است.




 مجید انصاری: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است

مجید انصاری: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است

مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: حل مسائل مردم نیازمند هم‌افزایی دولت و مجلس و اصلاحات گام‌به‌گام است.

 تأکید پزشکیان بر استمرار تولید و فعالیت صنایع

تأکید پزشکیان بر استمرار تولید و فعالیت صنایع

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت استمرار تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید، خواستار رفع موانع اجرای مصوبات تأمین برق صنایع و اصلاح سازوکارهای اجرایی م...

 جنگ ایران و پایان خاورمیانه آمریکایی به روایت «فارن افرز» | این آخرین فرصت تغییر است؟ | نتیجه معکوس تضمین‌های امنیتی

جنگ ایران و پایان خاورمیانه آمریکایی به روایت «فارن افرز» | این آخرین فرصت تغییر است؟ | نتیجه معکوس تضمین‌های امنیتی

اقتصادنیوز: واشنگتن هنوز در تصور خاورمیانه‌ای گرفتار است که خود بر آن سلطه دارد و حتی پس از شکست‌های پی‌درپی، تصور جایگزینی برای نظم موجود را دشوار می‌بیند. اما این نظم در حال پایان یافتن است. اگر رهبران آمریکا نتوانند مسیر خود را تغییر دهند، شاهد محو شدن خاورمیانه آمریکایی خواهند بود؛ درست همان‌ اتفاقی برای امپراتوری‌های اروپایی در منطقه رخ داد.

 قالیباف بهانه است؛ مسئله تفکری است که کارش تخریب است / مجلس قربانی تسویه‌حساب سیاسی می‌شود؟!

قالیباف بهانه است؛ مسئله تفکری است که کارش تخریب است / مجلس قربانی تسویه‌حساب سیاسی می‌شود؟!

سوپر انقلابی‌ها ظاهراً با یک شخص مسئله ندارند؛ دست‌فرمانشان تخریب است؛ هر جا فرد یا نهادی مطابق برداشت و خواست آنها حرکت نکند، ابتدا او را از دایره انقلابی‌گ...

 واکنش تند چین به تصمیم ترامپ علیه ایران/ از مسیر سیاسی حل کنید

واکنش تند چین به تصمیم ترامپ علیه ایران/ از مسیر سیاسی حل کنید

لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، تاکید کرد اعمال تحریم و فشار علیه ایران کمکی به حل مسئله نمی‌کند و راهکار سیاسی و دیپلماتیک باید دنبال شود.

 فوری/ وزارت امور خارجه یک بیانیه مهم صادر کرد

فوری/ وزارت امور خارجه یک بیانیه مهم صادر کرد

وزارت امور خارجه در واکنش به تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران بیانیه‌ای صادر کرد.