قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

آتش روی میز تحریر

با آغاز حملات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه کشورمان از خرداد سال ۱۴۰۴ که منجر به جنگ ۱۲ روزه شد، سیستم آموزشی ایران هم در کانون آتش قرار گرفت.
 آتش روی میز تحریر
به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه آگاه نوشت: با آغاز حملات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه کشورمان از خرداد سال ۱۴۰۴ که منجر به جنگ ۱۲ روزه شد، سیستم آموزشی ایران هم در کانون آتش قرار گرفت. مدرسه شجره طیبه در شهر میناب در جنوب کشور هدف موشک قرار گرفت و بیش از ۱۵۰ کودک معصوم به شهادت رسیدند. همان اتفاق اصلی‌ترین دلیل بود برای اینکه تمام مدارس کشور به صورت نامحدود تعطیل شوند و دوباره آموزش مجازی رونق بگیرد، البته اگر اینترنت و سرعت آن جوابگو بود.این در حالی است که حداقل ۱۴۹۰ مدرسه و مرکز آموزشی از ۲۲ استان کشور تخریب شده یا آسیب دیدند. همچنین بیش از ۳۱۰ معلم و دانش‌آموز شهید شده‌اند.

از سوی دیگر ۳۰ دانشگاه از جمله دانشگاه صنعتی شریف مورد حمله قرار گرفته و آزمایشگاه‌ها، کتابخانه‌ها و داده‌های پژوهشی آنها از بین رفته است. جنگ‌هایی که در یک سال اخیر به کشور عزیزمان تحمیل شده موجب شده تا بحران آموزشی حدود ۱۹ میلیون دانش‌آموز و دانشجو و خانواده‌هایشان را درگیر خود کند. این در حالی است که با وجود آتش‌بس موقت از اواخر فروردین، مدارس همچنان تعطیل ماندند و برای سال تحصیلی ۱۴۰۵- ۱۴۰۴ در همان وضعیت به کار خود پایان دادند. اما در تمام این مدت آموزش مجازی مورد توجه بود که البته با توجه به قطعی سراسری اینترنت به مدت تقریبی سه ماه در سراسر کشور، حتی آموزش مجازی هم نتوانست خلأ آموزشی را پر کند. همه این موارد موجب می‌شود تا آمارها افت فاحش علمی را نشان دهند چه آنکه عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان پایه دوازدهم ۴۳ درصد کاهش یافته است. از سوی دیگر دوری طولانی از مدرسه، فعالیت بدنی و تعامل رودررو با معلم را از کودکان گرفته است. تقریبا بیشتر والدین به این مسئله اذعان دارند که فرزندانشان به دلیل انزوای طولانی از همکلاسی‌ها، گوشه‌گیر شده‌اند.

اما با توجه به احتمالات پیش رو درباره سال تحصیلی آینده و تعطیلی دوباره مدارس و دانشگاه‌ها این سوال پیش می‌آید که چه تدابیری برای سال تحصیلی آینده اندیشیده شده است؟ اگرچه برای سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ وزارت آموزش صراحتا اعلام کرده که آموزش به‌صورت حضوری خواهد بود و مدارس در مهر بازگشایی می‌شوند اما مشخص نیست که این وعده چقدر عملیاتی خواهد شد. این در حالی است که بسیاری از خانواده‌ها نیز در شرایط فعلی به حق و به درستی نگران سلامت و جان فرزندان خود هستند و حتی در صورت برقراری کلاس‌های درسی در مدارس و دانشگاه‌ها هرگز اجازه حضور فرزندان خود در مدارس را نخواهند داد چراکه برای آنها نیز ثابت شده است که دشمن هیچ توجهی به پروتکل‌های جهانی و انسانی نداشته و در راستای اهداف وحشیانه خود حتی مدارس و دانشگاه‌ها را نیز مورد هدف قرار می‌دهد.

اگرچه جنگ، خسارت فراوانی به مدارس و ساختار آموزشی زده است و دانش‌آموزان و دانشجویان بسیاری به شهادت رسیده‌اند که غم بزرگی برای مردم ایران است اما از سوی دیگر باید به این امر دقت ویژه داشت که آموزش و پرورش به عنوان زیربنای آینده یک کشور و ملت، هرگز نباید متوقف شود. با این حال، فقط کلاس‌های جبرانی تابستان کافی نیست؛ بازسازی ساختمان‌های تخریب‌شده، ارتقای زیرساخت‌های آموزش مجازی، پر کردن شکاف دیجیتال و ارائه حمایت‌های روانی به دانش‌آموزان آسیب‌دیده، همگی نیازمند برنامه‌ریزی نظام‌مند و سرمایه‌گذاری مستمر در سطح ملی است. تنها در این صورت است که نسل دانش‌آموزان و دانشجویان فعلی، آن شعاع امید را برای رسیدن به آینده‌ای روشن از دست نخواهد داد. کد مطلب 6906216



 فرار نفتکش‌های چینی‌ از هرمز

فرار نفتکش‌های چینی‌ از هرمز

دنیای‌ اقتصاد: دو غول کشتیرانی دولتی چین، در پی تداوم بحران نظامی در خاورمیانه، ارسال نفتکش‌های خود از دو گلوگاه حیاتی منطقه را متوقف و به‌جای آن، محموله‌های نفتی را از نقاطی خارج از خلیج‌فارس بارگیری می‌کنند.

 تغییر رنگ بورس از سرخ به سبز

تغییر رنگ بورس از سرخ به سبز

بورس تهران در معاملات روز گذشته یکی از متفاوت‌ترین روزهای صعودی خود را پشت سر گذاشت؛ روزی که شاخص کل در دقایق ابتدایی با افت 85هزارواحدی تا محدوده 5‌میلیون و 862هزار واحد عقب نشست، اما در ادامه با تقویت تقاضا نه ‌تنها تمام افت خود را جبران کرد، بلکه در پایان معاملات در محدوده مثبت ایستاد. این بازگشت در شرایطی رخ داد که شاخص کل در نزدیکی مرز روانی 6‌میلیون واحد با افزایش عرضه مواجه شده است. با این حال، مهم‌ترین پیام معاملات دیروز را باید در رفتار بازار در کف روزانه جست‌وجو کرد؛ جایی که ورود خریداران اجازه نداد فشار فروش اولیه به افتی پایدار تبدیل شود.

 آیا صندوق‌های طلا می‌توانند وثیقه بانکی باشند؟

آیا صندوق‌های طلا می‌توانند وثیقه بانکی باشند؟

یکی از چالش‌های جدی نظام تامین مالی کشور، مساله وثایق بانکی است. بسیاری از متقاضیان تسهیلات، به‌ویژه صاحبان کسب‌وکار و تولیدکنندگان، ممکن است توان بازپرداخت مناسبی داشته باشند، اما به دلیل نداشتن وثایق سنتی مانند ملک، عملا امکان دسترسی آسان به منابع بانکی را از دست بدهند. از سوی دیگر، بانک نیز نمی‌تواند بدون اطمینان از کیفیت و قابلیت نقدشوندگی وثیقه، ریسک اعطای تسهیلات را بپذیرد.

 تغییر ساختار جنسیتی در کنکور سراسری

تغییر ساختار جنسیتی در کنکور سراسری

آرمان امروز : آمار تازه منتشر شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور، فراتر از یک گزارش ساده از تعداد داوطلبان، گویای یک تحول ساختاری در چشم‌انداز آموزشی ایران است. در حالی که روایت‌های سنتی، ورود به عرصه‌های علمی و دانشگاهی را حوزه‌ای با غلبه مردان می‌دانستند، آمارهای نوبت دوم آزمون سراسری، نشان‌دهنده یک «انقلاب [ ]

 نامه همتی به رهبر انقلاب درباره تامین کالاهای اساسی و دارو / شرایط اقتصادی بهبود می یابد

نامه همتی به رهبر انقلاب درباره تامین کالاهای اساسی و دارو / شرایط اقتصادی بهبود می یابد

رئیس کل بانک مرکزی از نامه نگاری با رهبر معظم انقلاب مبنی بر اطمینان بخشی به ایشان برای تامین ارز و کالاهای اساسی کشور خبر داد.

 ضرورت تغییر در سیاستگذاری صنعتی

ضرورت تغییر در سیاستگذاری صنعتی

معاون برنامه‌ریزی و توسعه محیط کسب‌وکار و رئیس کمیته بهره‌وری وزارت صنعت، معدن و تجارت با هشدار نسبت به آغاز پدیده «صنعت‌زدایی» در کشور گفت: تداوم رویکرد فعلی در مواجهه با ناترازی انرژی، مشکلات ارزی و نقدینگی می‌تواند بخش تولید را بیش از پیش تحت فشار قرار دهد و همه باید برای جلوگیری از این روند دست به دست هم دهند.

 در مراسم تجلیل از تلاش‌های خبرنگاران حوزه سیاست خارجی چه گذشت؟

در مراسم تجلیل از تلاش‌های خبرنگاران حوزه سیاست خارجی چه گذشت؟

مراسم تجلیل از تلاش‌های خبرنگاران حوزه سیاست خارجی با حضور وزیر امور خارجه برگزار شد.

 نبض اجاره خانه‌های لوکس تهران

نبض اجاره خانه‌های لوکس تهران

دنیای اقتصاد: قیمت پیشنهادی موجران برای واحدهای مسکونی میانسال 10 تا 25 سال ساخت در مناطق لوکس پایتخت به میانگین ودیعه 4‌میلیاردتومانی و متوسط اجاره ماهانه 78‌میلیون‌تومانی رسیده است. با تبدیل متوسط رقم ودیعه به اجاره، کل اجاره چنین واحدی به 200‌میلیون‌تومان در ماه می‌رسد.