قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۶

نکا در قاب ۱۶۱ شب مقاومت و همدلی

نکا - مردم نکا در صد و شصت و یکمین اجتماع اقتدار، بار دیگر با حضور خود نشان دادند که سرمایه اصلی این حرکت، همراهی مردمی و پیوند آنان با ولایت است.
 نکا در قاب ۱۶۱ شب مقاومت و همدلی

دریافت 7 MB کد مطلب 6910596



۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

شجاعت مبارزاتی، فکری و علمی، شاخصه بارز رهبر شهید - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،آیت الله احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی، در همایش «جایگاه و کارکرد علوم اسلامی در منظومه فکری رهبر شهید انقلاب اسلامی»، با اشاره به ویژگی‌های علمی و شخصیتی رهبر شهید انقلاب اسلامی، اظهارکرد: ایشان حقیقتاً یک استثنا بودند؛ همان‌گونه که امام راحل نیز، شخصیتی استثنایی داشتند.

وی افزود: اگر رهبر شهید انقلاب اسلامی مسئولیت رهبری و حتی جایگاه ولایت‌فقیه را نیز بر عهده نمی‌گرفتند، قطعاً به عالمی بزرگ و برجسته تبدیل می‌شدند؛ چراکه از ویژگی‌های علمی و شخصیتی ممتازی، برخوردار بودند.

استعدادی که با تلاش علمی شکوفا شد

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به ویژگی‌های ذاتی رهبر شهید انقلاب اسلامی، استعداد بسیار بالا، هوش سرشار و حافظه قوی را از جمله برجستگی‌های ایشان برشمرد و گفت: این ویژگی‌ها گاهی به‌اندازه‌ای بود که انسان از شدت شگفتی در برابر آن، به حیرت می‌افتاد.

آیت‌الله مروی در ادامه، بخشی دیگر از ویژگی‌های رهبر شهید را اکتسابی دانست و تصریح کرد: این خصوصیات می‌تواند برای طلاب جوان الگو باشد؛ چراکه بخشی از برجستگی‌های علمی و شخصیتی انسان، محصول تلاش، تمرین و مجاهدت است.

وی با تأکید بر اهتمام ویژه رهبر شهید انقلاب اسلامی به مطالعه، اظهار کرد: ایشان بسیار اهل مطالعه بودند و هیچ فرصتی را برای مطالعه، از دست نمی‌دادند.

تولیت آستان قدس رضوی، ادامه داد: رهبر شهید انقلاب اسلامی کتاب‌ها و مجلات بسیاری مطالعه می‌کردند و از سرعت مطالعه بالایی نیز برخوردار بودند. کتاب‌های متعددی نیز از سوی نویسندگان و ناشران، برای ایشان ارسال و اهدا می‌شد.

از درس حوزه تا محافل ادبی

آیت‌الله مروی، ارتباط گسترده با طیف‌های مختلف علمی و فرهنگی را از دیگر ویژگی‌های برجسته رهبر شهید انقلاب اسلامی دانست و گفت: ایشان از دوران جوانی ارتباط خود را با جریان‌های مختلف علمی، ادبی و فرهنگی، حفظ کرده بودند.

وی، افزود: رهبر شهید انقلاب اسلامی در درس استادانی همچون شیخ هاشم قزوینی، شیخ مجتبی قزوینی و آیت‌الله میلانی شرکت می‌کردند، اما ارتباط ایشان به فضای حوزه محدود نبود و در جلسات انجمن‌های ادبی و محافل شاعران، نویسندگان و اصحاب قلم نیز، حضور داشتند.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به حضور رهبر شهید در جلسات ادبی پرویز خرسند و دیگر ادیبان، این ویژگی را نشانه‌ای از گستره ارتباطات علمی و فرهنگی ایشان دانست.

شجاعت علمی؛ از ترجمه سید قطب تا  مبارزه با آمریکا

آیت‌الله مروی، شجاعت در بیان مسائل علمی و آنچه را انسان به آن می‌رسد، از دیگر ویژگی‌های رهبر شهید انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: ایشان در عرصه علمی و تحقیقی بسیار شجاع بودند و هرجا به نتیجه‌ای می‌رسیدند، با شجاعت، آن را مطرح می‌کردند.

وی ترجمه آثار سید قطب را نمونه‌ای از این شجاعت علمی و فکری دانست و افزود: ترجمه کتاب سید قطب در آن زمان، کاری بسیار شجاعانه و جسورانه بود. 

تولیت آستان قدس رضوی، خاطرنشان کرد: همین روحیه شجاعت در عرصه مبارزه و رهبری نیز در شخصیت ایشان وجود داشت؛ یک روز در عرصه مبارزه با آمریکا و روز دیگر در عرصه علمی و ترجمه یک کتاب، این خصلت خود را، نشان می‌داد.

افق دیدی که به جهان می‌اندیشید

آیت‌الله مروی، بلندنگری و برخورداری از افق دید وسیع را از دیگر ویژگی‌های رهبر شهید انقلاب اسلامی برشمرد و اظهار کرد: خاطراتی که ایشان در جلسات مختلف نقل می‌کردند، نشان‌دهنده نگاه عمیق و بلندایشان به مسائل بود.

وی، ادامه داد: رهبر شهید انقلاب اسلامی همواره بر این نگاه تأکید داشتند که باید پرچم اسلام را در جهان به اهتزاز درآورد؛ آن هم در شرایطی که دنیای کفر و الحاد گسترده بود.

جامع‌نگری در حوزه علم و دین

تولیت آستان قدس رضوی همچنین جامع‌نگری را از ویژگی‌های برجسته رهبر شهید انقلاب اسلامی دانست و گفت: ایشان گرفتار تعصب و نگاه‌های غیرمنطقی و ایستا نبودند و مسائل را با نگاهی جامع و عمیق بررسی می‌کردند.

آیت‌الله مروی با اشاره به اهتمام رهبر شهید به تدریس فلسفه در حوزه‌های علمیه افزود: برخی از بزرگان نسبت به تدریس فلسفه در حوزه انتقاد داشتند و این انتقادات را به‌صورت شفاهی و کتبی به ایشان منتقل می‌کردند، اما رهبر شهید با نگاه جامع و عمیقی که داشتند، به این نتیجه رسیده بودند که فلسفه برای حوزه‌های علمیه، ضرورت دارد.

وی تأکیدکرد: مجموعه این برجستگی‌های ذاتی و اکتسابی بود که رهبر شهید انقلاب اسلامی را حقیقتاً به مردی بزرگ، عالمی جلیل‌القدر و شخصیتی استثنایی تبدیل کرد.

انتهای پیام/282  


۸ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ببینید| روایت 40 روز دلتنگی پس از وداع تاریخی رهبر شهید - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، چهل روز از آن روز تاریخی گذشته است؛ روزی که خیابان‌های قم از جمعیت لبریز شد و مردم این شهر در سوگ امام شهید امت، صحنه‌ای را رقم زدند که در حافظه تاریخی قم ماندگار خواهد ماند. 16 تیرماه برای مردم قم تنها یک روز در تقویم نیست؛ روایتی زنده از یک حماسه است که هنوز با گذشت هفته‌ها، وقتی سخن از آن به میان می‌آید، چشم‌ها را نمناک و خاطره‌ها را تازه می‌کند.

در آن روز، موج جمعیت از  شب قبل از مراسم در مسیرهای منتهی به مسجد مقدس جمکران شکل گرفته بود. زن و مرد، پیر و جوان و کودک، هرکدام خود را به میان خیل عظیم مردم در بلوار پیامبر اعظم و مسجد مقدس جمکران رسانده بودند تا در آخرین وداع با امام شهید امت حاضر باشند؛ حضوری که از روز و شب قبل از مراسم تا پایان مراسم ادامه داشت و جلوه‌ای کم‌نظیر از دلدادگی مردم قم را به نمایش گذاشت.

اکنون و در ایام چهلم امام شهید امت، کافی است پای صحبت مردم بنشینیم تا ببینیم آن روز هنوز برای آنان به پایان نرسیده است. خاطراتشان از لحظه‌ای که خودرو حامل پیکر مطهر به میان جمعیت رسید، از فریادهای مردم و از چهره‌های اشک‌آلود، همچنان با همان شور و حرارت روز تشییع روایت می‌شود؛ گویی 16 تیرماه هنوز در خیابان‌های قم جریان دارد.

مردم قم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، هرکدام از زاویه‌ای متفاوت آن روز را به یاد می‌آورند؛ یکی از موج محبت مردم می‌گوید، دیگری از اتحاد و همبستگی، یکی از شکوه جمعیت و دیگری از لحظه‌ای که خودرو حامل پیکر امام شهید به میان مردم رسید. اما در همه این روایت‌ها یک نقطه مشترک وجود دارد: عشق و دلدادگی مردم به امام شهید.

 

.

 

شاید همین روایت‌های مردمی است که ابعاد حماسه 16 تیرماه را روشن‌تر می‌کند؛ حماسه‌ای که تنها با شمارش جمعیت یا توصیف خیابان‌های مملو از مردم نمی‌توان عظمت آن را بیان کرد. آنچه در قم رخ داد، تصویری از پیوند عاطفی و اعتقادی مردم با رهبر شهیدشان بود؛ پیوندی که پس از گذشت چهل روز همچنان در کلام و چهره مردم دیده می‌شود.

«یک ولوله عجیب بین مردم افتاد»

دختر نوجوانی که در مراسم تشییع حضور داشت، خاطره آن روز را با یادآوری حال و هوای متفاوت مردم آغاز می‌کند و می‌گوید: آن روز همه حس و حال خاصی داشتند و همه برای آقای شهیدشان آمده بودند. او می‌گوید از همان لحظاتی که در میان جمعیت قرار گرفته بود، می‌شد عمق دلبستگی مردم را احساس کرد؛ از پیرمردها و پیرزن‌ها گرفته تا جوانان و نوجوانانی که آمده بودند تا در این وداع تاریخی سهیم باشند.

این دختر نوجوان ادامه می‌دهد: آن لحظه‌ای که ماشین به ما رسید، یک ولوله‌ای در مردم افتاد و خیلی حال عجیبی داشت. به گفته او، رسیدن خودرو حامل پیکر امام شهید به میان مردم، حال و هوای مراسم را به شکل دیگری تغییر داد؛ گویی جمعیتی که تا آن لحظه در انتظار دیدن امام شهید بودند، ناگهان با واقعیت تلخ فقدان رهبرشان روبه‌رو شدند و احساساتشان یکباره فوران کرد.

خانم جوانی که از دیگر حاضران در مراسم تشییع بود، در گفتگو با خبرنگار تسنیم ، 16 تیرماه را فراتر از یک مراسم سوگواری می‌داند و معتقد است حضور گسترده مردم در آن روز، نشانه‌ای از یک باور عمیق بود. او می‌گوید: تشییع آن روز واقعاً نشانه یک ایمان قوی و استوار بود؛ همه همراه هم برای رسیدن به یک اراده قوی و همراهی برای از بین بردن اسرائیل و آمریکای جنایتکار آمده بودند.

او معتقد است آنچه در خیابان‌های قم دیده شد، تنها حضور مردم برای وداع با یک شخصیت بزرگ نبود، بلکه تصویری از اراده‌ای جمعی بود که در میان اقشار مختلف مردم شکل گرفته بود. از نگاه این بانوی جوان، همدلی و همصدایی مردم در آن روز نشان داد که سوگ امام شهید می‌تواند به نقطه‌ای برای نمایش وحدت و ایستادگی مردم تبدیل شود؛ صحنه‌ای که برای او و بسیاری از حاضران به خاطره‌ای ماندگار تبدیل شده است.

خاطره‌ای مشترک از یک عشق بزرگ

مرد جوانی که در تشییع حضور داشت، وقتی از او درباره ماندگارترین خاطره‌اش از 16 تیرماه پرسیدیم، از چیزی سخن گفت که به باور او در میان همه حاضران مشترک بود؛ عشقی که در چهره و رفتار مردم دیده می‌شد. او می‌گوید: یک خاطره‌ای که فکر می‌کنم مشترک باشد بین همه، آن عشقی است که به آقا در همه جامعه جاری بود. همه می‌دیدیم این را، کوچک و بزرگ.

او با اشاره به حضور گسترده گروه‌های مختلف سنی در مراسم ادامه می‌دهد: این محبت را نمی‌شد فقط در یک گروه خاص دید؛ همه آمده بودند. به گفته او، چیزی که فضای مراسم را متفاوت کرده بود، همین حضور گسترده و همدلانه مردم بود؛ کودکانی که در کنار خانواده‌هایشان آمده بودند، جوانانی که در میان جمعیت حضور داشتند و سالخوردگانی که با وجود دشواری‌های مسیر خود را به مراسم رسانده بودند.

مرد میانسالی که خود از حاضران در مراسم تشییع بود، در گفتگو با خبرنگار تسنیم، خاطره‌اش را با اشاره به گستردگی این حماسه در شهرهای مختلف بیان می‌کند. او می‌گوید: بعثتی که آقا فرموده بودند به صورت واقعی اتفاق افتاد؛ چه به اصطلاح قم، چه مشهد، چه تهران، چه نجف و کربلا. از نگاه او، آنچه در روزهای پس از شهادت امام شهید رخ داد، تنها یک واکنش مقطعی نبود، بلکه جلوه‌ای گسترده از همراهی مردم در نقاط مختلف بود.

این شهروند قمی تأکید می‌کند: این پیش‌بینی که آقا کرده بود، به واقع ما به چشم‌هایمان دیدیم و این اتحاد و همبستگی که بین مردم اتفاق افتاد، خیلی برای من جالب بود، خیلی خوب بود. او می‌گوید برایش مهم‌ترین بخش خاطره 16 تیرماه، نه فقط حجم جمعیت، بلکه مشاهده همدلی مردم در کنار یکدیگر بود؛ مردمی که در یک روز تاریخی، فارغ از تفاوت‌های معمول، در یک مسیر و برای یک هدف گرد هم آمده بودند.

هرچه بگوییم، از عظمت آن روز کم است

مرد 60 ساله قمی، اما خاطره خود را با توصیف شکوه جمعیت آغاز می‌کند؛ جمعیتی که به گفته او، عظمت حضورش را نمی‌شد به سادگی در کلمات بیان کرد. او می‌گوید: بهترین خاطره، شکوه، عظمت و بزرگی جمعیت و به رخ کشیدن این شکوه و عظمت در مقابل دیگران و در مقابل دشمن بود.

او ادامه می‌دهد: واقعاً همه‌اش خاطره بود؛ از اول تا آخرش. هرچه بگوییم، واقعاً از عظمت و شکوه کم بود. برای این مرد قمی، آن روز مجموعه‌ای از صحنه‌های ماندگار بود؛ از حضور مردم در ساعات ابتدایی تا لحظه‌های پایانی مراسم، از پرچم‌هایی که در میان جمعیت به اهتزاز درآمده بود تا چهره‌هایی که با اشک و اندوه، آخرین وداع خود را با امام شهید انجام می‌دادند.

در میان صحنه‌های ماندگار آن روز، اقامه نماز تاریخی آیت‌الله جوادی آملی، مرجع تقلید شیعیان، بر پیکر امام شهید امت و خانواده شهیدشان، جلوه‌ای متفاوت داشت؛ جمعیت میلیونی در سکوتی آمیخته با اندوه به نماز ایستاده بودند و مردم با شنیدن کلمات پرمحتوا و پرمعنای این عالم وارسته، اشک می‌ریختند و بغض‌های فروخورده‌شان را در سوگ امام شهید رها می‌کردند.

آن لحظات، حال‌وهوایی معنوی و وصف‌ناشدنی بر مراسم حاکم کرده بود؛ میلیون‌ها نفر در کنار یکدیگر، با چشمانی اشکبار و دل‌هایی داغدار، آخرین وداع خود را با امام شهید امت به جا می‌آوردند. گریه‌های مردم همزمان با اقامه نماز و کلمات پرمعنای آیت‌الله جوادی آملی، صحنه‌ای تاریخی و ماندگار ساخت؛ قاب باشکوهی که برای همیشه در حافظه مردم قم از حماسه 16 تیر ثبت شد.

40 روز بعد، وقتی دوباره به میان مردم قم می‌رویم، مشخص است که فاصله زمانی نتوانسته آن خاطره را از ذهن آنان پاک کند. بسیاری هنوز جزئیات آن روز را به یاد دارند؛ اینکه کجا ایستاده بودند، چه زمانی خودرو حامل پیکر امام شهید را دیدند، مردم چگونه واکنش نشان دادند و چگونه موج جمعیت در خیابان‌ها به حرکت درآمد.

در روایت مردم، 16 تیرماه تنها یک مراسم تشییع نبود؛ روزی بود که قم بار دیگر نشان داد در لحظه‌های تاریخی برای دفاع از اسلام و انقلاب و بیعت با ولایت چگونه به میدان می‌آید. خیابان‌های شهر مقدس قم در آن روز شاهد حضور جمعیتی بود که آمده بودند تا بگویند پیوندشان با امام شهید، با پایان مراسم تشییع پایان نمی‌یابد و خاطره آن روز همچنان در دل‌هایشان زنده خواهد ماند.

اکنون در چهلمین امام شهید، وقتی مردم از آن روز سخن می‌گویند، هنوز همان شور در کلامشان دیده می‌شود. چهل روز گذشته است، اما دلتنگی همچنان تازه است؛ همان مردمی که در 16 تیرماه حماسه آفریدند، امروز نیز با یادآوری آن روز از شکوه حضورشان می‌گویند. حماسه‌ای که در تاریخ قم ثبت شد و به ماندگارترین تصاویر این شهر در روزهای سوگ امام شهید امت تبدیل شد؛ روزی که میلیون‌ها دل در سراسر ایران و جهان داغدار بودند و قم نیز سهم خود را از این وداع تاریخی با حضوری باشکوه و حماسی به ثبت رساند.

انتهای پیام/  




 هشدار اخیر پلیس درباره خالی‌فروشی؛ پشت پرده ریسک پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا چیست؟
۱ ساعت قبل / سایت سیتنا

هشدار اخیر پلیس درباره خالی‌فروشی؛ پشت پرده ریسک پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا چیست؟

هشدار اخیر پلیس فتا درباره جمع‌آوری یک پلتفرم فروش آنلاین طلا به دلیل «خالی‌فروشی»، بار دیگر موضوع پشتوانه واقعی طلای فروخته‌شده در سکوهای آنلاین را به یکی از ن

 تشکیک سازمان بین‌المللی دریانوردی در وضعیت تردد در تنگه هرمز
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

تشکیک سازمان بین‌المللی دریانوردی در وضعیت تردد در تنگه هرمز

آرسنیو دومینگوئز، دبیرکل سازمان بین‌المللی دریانوردی، ادعاهای مقامات آمریکایی مبنی بر باز بودن تنگه هرمز برای کشتیرانی را رد کرد و وضعیت فعلی این آبراه را برای تردد ایمن ندانست.

 رئیس کمیسیون امنیت ملی: آمریکا با عذرخواهی از مردم ایران، منطقه را ترک خواهند کرد
۲ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

رئیس کمیسیون امنیت ملی: آمریکا با عذرخواهی از مردم ایران، منطقه را ترک خواهند کرد

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با انتقاد از رویکرد آمریکا در قبال ایران تأکید کرد که واشنگتن با زبان دیپلماسی حاضر به رفع تحریم‌ها و پایان اقدامات خود نیست و هشدار داد در نهایت «زبان قدرت» آمریکا را وادار به عقب‌نشینی و ترک منطقه خواهد کرد.

 موافقت‌نامه تجارت ترجیحی ایران با عمان نهایی شد
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

موافقت‌نامه تجارت ترجیحی ایران با عمان نهایی شد

مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت گفت: در راستای تقویت روابط اقتصادی، موافقت‌نامه تجارت ترجیحی با کشور عمان پس از طی مراحل اداری، نهایی شده و جهت بررسی نهایی به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.

 رقابت دهک‌ها در کنکور سراسری
۳۲ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

رقابت دهک‌ها در کنکور سراسری

آزمون سراسری ۱۴۰۵ با تمام حاشیه‌هایش به دلیل شرایط جنگی، سرانجام در ۲۹ و ۳۰ مرداد ماه با شرکت بیش از یک میلیون و ۷۰ هزار داوطلب در پنج گروه آزمایشی علوم ریاض...

 وضعیت بازار کار رشته فلسفه و الهیات و معارف + بهترین دانشگاه ها | جاب ویژن
۱ ساعت قبل / سایت جابویژن

وضعیت بازار کار رشته فلسفه و الهیات و معارف + بهترین دانشگاه ها | جاب ویژن

در این مقاله به بررسی وضعیت بازار کار رشته فلسفه و الهیات و معارف و معرفی بهترین دانشگاه‌ های ایران برای این رشته ها پرداخته شده است.