قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۳۸ ساعت قبل

کشت قراردادی گندم با انحصار دولت شدنی نیست

یک مسئول صنفی درباره ظرفیت موجود بخش خصوصی برای کشت قراردادی گندم، گفت: با توجه به انحصار دولت در خرید تضمینی گندم بدون توجه به کیفیت محصولات، کشت قراردادی با مشارکت بخش خصوصی شدنی نیست.
 کشت قراردادی گندم با انحصار دولت شدنی نیست
به گزارش خبرنگار مهر، امروز دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ نشست خبری انجمن غلات ایران در محل این انجمن برگزار شد.

محمدرضا مرتضوی، عضو هیئت‌مدیره انجمن غلات کشور با اشاره به وابستگی بازار غلات به واردات گفت: در ۵ ساله گذشته سالانه حدود ۲۰ میلیون تن غلات وارد کشور شده است. به طور میانگین سالانه حدود ۱.۵ میلیون تن پالم، ۳.۵ میلیون تن گندم، ۱۰.۵ میلیون تن ذرت، ۳ میلیون تن جو، دانه‌های روغنی ۱.۲ میلیون تن و... وارد کشور می‌شود.

وی افزود: کشور در تامین ذرت مورد نیاز ۹۰ درصد، دانه‌های روغنی بالای ۹۹ درصد، جو بالای ۴۰ درصد و... وابستگی ارزی دارد.

وی اضافه کرد: در برخی سال‌ها در تامین گندم کل نیاز از داخل انجام شده و واردات به صفر رسیده است.

این مسئول صنفی تأکید کرد: خرید در زمان مناسب می‌تواند تا ۲ میلیارد دلار تفاوت قیمت را رقم بزند.

عضو هیئت‌مدیره انجمن غلات کشور در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر خرید قراردادی در غلات مورد نیاز کشور به ویژه در گندم، عنوان کرد: دولت گندم کشاورزان را بالای ۵۰ هزار تومان در هر کیلوگرم خرید می‌کند و حدود ۱۰۰۰ تومان می‌فروشد. این فرایند عملا بخش خصوصی را از چرخه خرید قراردادی خارج کرده است.

وی اظهار کرد: گندم در انحصار دولت است و کشت قراردادی شدنی نیست.

مرتضوی با اشاره به سطح زیر کشت گندم در کشور، تصریح کرد: ۲ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی مربوط به کشت آبی و ۴ میلیون هکتار در اختیار کشت دیمی گندم است.

وی با تأکید بر ورود دانش در کشت، ادامه داد: اگر کشت آبی گندم بر اساس فناوری و علم روز باشد در هر هکتار بین ۱۱ تا ۱۲ میلیون تن برداشت داشته باشیم و این عدد برای اراضی دیم به ۱.۵ میلیون تن قابل دستیابی است.

وی گفت: به این ترتیب، تولید ۱۷ تا ۱۸ میلیون تن گندم از ۶ میلیون هکتار سطح زیر کشت تامین این محصول استراتژیک شدنی است.

وی با گلایه از خرید تضمینی گندم با هر کیفیتی اظهار کرد: در برخی بارهای خریداری شده حدود ۳۰ درصد ناخالصی و خاک داشته است.

مرتضوی بیان کرد: در سیستم خرید گندم ضعف‌های بنیادی وجود دارد.

بهره‌وری پایین در کشت خرده مالک‌ها

کاوه زرگران، رئیس هیئت‌مدیره انجمن غلات در پاسخ پرسش خبرنگار مهر در خصوص ظرفیت بخش خصوصی برای کشت قراردادی، گفت: با توجه تنش آبی کشور امکان افزایش اراضی کشاورزی و سطح زیر کشت برای تولید گندم وجود ندارد.

وی افزود: تنها راه برای تامین و خرید قراردادی از سوی بخش خصوصی، مدیریت آب و افزایش راندمان در واحد هکتار است. این نیاز به برنامه‌ریزی دارد که چند پیش‌نیاز را می‌طلبد.

این مسئول صنفی یادآور شد: در تامین آب مورد نیاز دچار چالش‌های اساسی هستیم و بهره‌وری در آبیاری شاهد نیستیم. در تامین نهاده‌های کشاورزی از جمله‌ کود شیمیایی مورد نیاز هم مشکلاتی وجود دارد.

وی گفت: کشور سالانه بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تن کود فسفات نیاز دارد که ۲۰ درصد بیشتر از این نیاز وارد نمی‌شود. به طور قطع، این امر روی بهره‌وری کشت تاثیر دارد. فقط در تامین کود اوره چون تولید داخل داریم مشکلی نداریم ولی باقی به عناوین مختلف دچار چالش است.

زرگران با بیان اینکه به دلیل حمایت از تولید داخل و عدم ورود ماشین‌آلات به روز در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی، تولید مکانیزه و بهره‌ور نداریم، اظهار کرد: ما در کشور تراکتور بالای ۱۵۰ اسب بخار نداریم و این خود به خود کشاورزی را به سمت خرده مالکی هدایت می‌کند.

رئیس هیئت‌مدیره انجمن غلات در پایان گفت: ظرفیت در بخش زیرساخت‌ها فراهم نیست و مزارع کوچک بهره‌ور نیستند. کد مطلب 6919353 فاطمه امیر احمدی



 قیمت سکه، نیم سکه، ربع سکه و سکه گرمی امروز در بازار

قیمت سکه، نیم سکه، ربع سکه و سکه گرمی امروز در بازار

سکه امروز با افزایش ۰٫۰۰ درصدی، از ۱۹۲٬۰۱۰٬۰۰۰ (یکصد و نود و دو میلیون و ده هزار ) تومان به ۱۹۲٬۰۱۰٬۰۰۰تومان رسید.

 محک 6 میلیونی بورس

محک 6 میلیونی بورس

شاخص کل بورس تهران در حالی به محدوده ۶‌میلیون واحد نزدیک شده است که این سطح می‌تواند به یکی از مهم‌ترین آزمون‌های بازار در مقطع فعلی تبدیل شود. رشد 60درصدی شاخص کل از ابتدای سال، در کنار شتاب معاملات هفته‌های اخیر، این پرسش را مطرح کرده که آیا بازار در مواجهه با این مرز همچنان توان جذب تقاضا را دارد یا با افزایش عرضه و شناسایی سود روبه‌رو خواهد شد؟ کانال ۶‌میلیون واحد از منظر تکنیکال و روانی می‌تواند محل افزایش احتیاط معامله‌گران باشد؛ به‌ویژه پس از رشدی که شاخص تجربه کرده است. اکنون رفتار سرمایه‌های خرد، حجم معاملات و میزان عرضه در این محدوده مشخص خواهد کرد که بورس می‌تواند در سطوح بالاتر تثبیت شود یا برای مدتی وارد فاز استراحت و اصلاح شود. شاخص کل بورس تهران در معاملات دیروز، سه‌شنبه ۲۷مردادماه، پس از ادامه روند صعودی روزهای اخیر، تا آستانه کانال 6‌میلیون واحد نیز حرکت کرد اما نتوانست وارد …

 گزارش تصویری

گزارش تصویری

k: ویدیو

  خودروسازان؛ نگران توسعه «مسیر موازی واردات»

 خودروسازان؛ نگران توسعه «مسیر موازی واردات»

در شرایطی که خودروسازان داخلی نسبت به توسعه تردد خودروهای خارجی در مناطق آزاد و تمدید مجوزهای آن ابراز مخالفت کرده‌اند، پلیس راهور فراجا از سازوکاری خبر داده که می‌تواند حضور خودروهای خارجی در این مناطق را از یک تردد کوتاه‌مدت به حضور بلندمدت تبدیل کند.

 تکنولوژی

تکنولوژی

تازه های اکوسیستم استارتاپی و کارآفرینی در ایران. پوشش آخرین اخبار تولد و سرمایه گذاری بر روی کسب و کارهای نوپا در سیلیکون ولی و جهان.

 هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با هوش مصنوعی و شبیه‌سازی صدا

هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با هوش مصنوعی و شبیه‌سازی صدا

به گزارش فرکانس، در این شیوه کلاهبرداری، مجرمان با استفاده از فناوری هوش مصنوعی صدای فردی آشنا را شبیه‌سازی کرده و با ایجاد شرایطی اضطراری، از قربانی درخواست پول می‌کنند. پلیس فتا تأکید کرده است که شنیدن صدای آشنا به‌تنهایی برای تأیید هویت کافی نیست. در صورت دریافت چنین تماس‌هایی، باید تماس قطع شده و [ ]

 پاسخ پارس‌خودرو به برخی گزارش‌های منتشرشده درباره آمار تولید و فروش

پاسخ پارس‌خودرو به برخی گزارش‌های منتشرشده درباره آمار تولید و فروش

در پی انتشار برخی گزارش‌ها و تحلیل‌ها درباره آمار تولید و فروش شرکت پارس‌خودرو، این شرکت ضمن احترام به رسالت رسانه‌ها و ضرورت اطلاع‌رسانی دقیق، به منظور تنویر افکار عمومی و جلوگیری از برداشت‌های نادرست آماری، توضیحات زیر را ارائه می‌کند:

 قیمت سیمان عمده امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ + جدول

قیمت سیمان عمده امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ + جدول

قیمت سیمان عمده امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ مشخص شد.