قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

راه‌آهن کلاله-جلفا؛ پادزهر ترانزیتی ایران برای کریدور زنگزور در قفقاز

احداث «مسیر ترامپ» در مجاورت مرز ایران و ارمنستان تهدیداتی برای تهران دارد، اما ایران می‌تواند با احداث ریل کلاله-جلفا به همراه تعرفه‌های رقابتی، مزیت این مسیر را از انتفاع اقتصادی ساقط کند.
 راه‌آهن کلاله-جلفا؛ پادزهر ترانزیتی ایران برای کریدور زنگزور در قفقاز

به گزارش خبرنگار مهر، احداث کریدور «زنگزور» موسوم به «مسیر ترامپ» در مجاورت مرز ایران و ارمنستان با مشارکت آمریکا، تهدیدهای گسترده اقتصادی، ژئوپلیتیکی و امنیتی برای ایران به همراه دارد؛ با این حال، احداث راه‌آهن «کلاله - جلفا» همراه با ارائه تسهیلات و تعرفه‌های رقابتی ترانزیتی می‌تواند ضمن تأمین بخشی از منافع کشورهای منطقه، جذابیت اقتصادی و کارکرد ترانزیتی «مسیر ترامپ» را از انتفاع اقتصادی ساقط کند.

جمهوری آذربایجان پس از پیروزی در جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰، درصدد ایجاد مسیری از طریق جنوب ارمنستان برای اتصال به جمهوری خودمختار نخجوان برآمد؛ طرحی که از سوی ایران به دلیل پیامدهای احتمالی آن بر ژئوپلیتیک منطقه و مرز ایران و ارمنستان با مخالفت مواجه شد.

یکی از تحولات مهم منطقه قفقاز در سال ۲۰۲۵، توافق «مسیر ترامپ برای صلح و رفاه بین‌المللی» (TRIPP) میان جمهوری آذربایجان، ارمنستان و آمریکا است. پس از ناکامی باکو در احداث کریدور موسوم به زنگزور، آمریکا این پروژه را با عنوان جدید «مسیر ترامپ» و در قالب یک طرح اقتصادی دنبال کرد. بر اساس متن «موافقتنامه چارچوب در مورد TRIPP» که ۸ اوت ۲۰۲۵ به امضای وزرای خارجه آمریکا و ارمنستان رسید، قرار است شرکت توسعه TRIPP با سهم ۷۴ درصدی آمریکا و ۲۶ درصدی ارمنستان تأسیس شود.

بر این اساس، افزایش نقش آمریکا در مدیریت و توسعه این مسیر می‌تواند از منظر ایران به معنای افزایش نفوذ واشنگتن در محدوده مرزی ارمنستان با ایران باشد؛ موضوعی که نگرانی‌هایی درباره حاکمیت ارمنستان بر این منطقه و پیامدهای ژئوپلیتیکی آن ایجاد می‌کند.

در این چارچوب، آمریکا می‌تواند ضمن افزایش نفوذ بر مسیرهای تجاری میان ایران و ارمنستان، بر یکی از شاخه‌های کریدور بین‌المللی شمال - جنوب نیز اثرگذار شود. افزون بر این، افزایش حضور و نفوذ آمریکا در قفقاز جنوبی می‌تواند پیامدهای امنیتی جدیدی برای شمال غرب ایران به همراه داشته باشد و نگرانی‌هایی درباره تکرار الگوهای حضور و تهدید پایگاه‌های آمریکا در کشورهای حاشیه خلیج فارس را در مرزهای شمالی ایران ایجاد کند.

کریدورهای قفقاز به میدان رقابت آمریکا و ایران تبدیل شد؛ برگ برنده تهران چیست؟

موضع جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های گذشته، مخالفت با …





 ترافیک سنگین در جاده چالوس و محور هراز - تسنیم

ترافیک سنگین در جاده چالوس و محور هراز - تسنیم

سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از ترافیک سنگین در جاده چالوس و محور هراز خبر داد.

 قیمت سکه و طلا در بازار آزاد، امروز چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵

قیمت سکه و طلا در بازار آزاد، امروز چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵

امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ در زمان انتشار این خبر هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران با قیمت ۱۹۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

 آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵/ طلا به قله رسید، سکه گران شد + جدول

آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵/ طلا به قله رسید، سکه گران شد + جدول

قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ با جهش قابل توجهی همراه شده است. طلای جهانی در آستانه ورود به محدوده ۴۵۰۰ دلاری قرار گرفته و همزمانی این روند صعودی با ثبات قیمت دلار و سیگنال‌های سیاسی، موج تازه‌ای از التهاب را در بازار داخلی طلا رقم زده است.

 واریز یارانه مردادماه به حساب‌ها این دهک‌ها؛ جزئیات مبلغ

واریز یارانه مردادماه به حساب‌ها این دهک‌ها؛ جزئیات مبلغ

یارانه مرحله ۱۸۶ مربوط به مردادماه سال جاری به مبلغ ۱۱۲ هزار و ۶۶۱ میلیارد ریال به حساب ۱۰ میلیون و ۳۶۷ هزار و ۸۹۸ نفر در دهک‌های اول تا سوم و همچنین یارانه ۳۰۰ هزار تومانی دهک‌های چهارم تا نهم واریز و قابل برداشت شد.

 جنسیس GV90 مدل ۲۰۲۷؛ شاسی‌بلند پرچم‌دار با درهای رولزرویسی

جنسیس GV90 مدل ۲۰۲۷؛ شاسی‌بلند پرچم‌دار با درهای رولزرویسی

پرچم‌دار جدید جنسیس با ۶۵۷ اسب‌ بخار قدرت، باتری ۱۲۳.۵ کیلووات‌ ساعتی و امکان سفارش کابین چهار نفره با درهای کالسکه‌ای یا همان رولزرویسی از راه رسیده است؛ ترکیبی که واقعاً لوکس و خاص به نظر می‌رسد.

 هزینه ساخت چه می‌شود؟

هزینه ساخت چه می‌شود؟

دنیای اقتصاد؛ بازار ساخت‌وساز در مردادماه بعد از ماه‌ها التهاب، بالاخره آرام گرفت؛ رشد ماهانه قیمت مصالح ساختمانی تقریبا صفر شد و قیمت برخی نهاده‌های پرمصرف مثل آهن‌آلات و سیمان هم نسبت به میانه بهار ۵ تا ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد.