قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۴ ساعت قبل

کاوه فرزانه دغدغه ثبت تاریخ شفاهی عکاسی ایران را داشت

نکوداشت زنده‌یاد کاوه فرزانه عکاس، پژوهشگر و مدرس دانشگاه، هم‌زمان با گرامیداشت روز جهانی عکاسی در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد. 
 کاوه فرزانه دغدغه ثبت تاریخ شفاهی عکاسی ایران را داشت

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم نکوداشت کاوه فرزانه هنرمند فقید عکاس و پژوهشگر، روز جمعه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ هم‌زمان با گرامیداشت روز جهانی عکاسی و با مشارکت و همکاری کانون عکاسی شفق و جمعی از فعالان حوزه عکاسی در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

در این مراسم جمعی از استادان، عکاسان، هنرمندان و علاقه‌مندان حوزه تصویر و عکاسی، ضمن مرور شخصیت، آثار، پژوهش‌ها و اندیشه‌های این هنرمند، از نقش و تأثیر او در فرهنگ و تاریخ عکاسی ایران سخن گفتند. محمد خدادادی مترجم‌زاده، افشین بختیار، سعید محمودی ازناوه، گوهر تاج کیانی و شاهدخت فرزانه در آین مراسم حضور داشتند و درباره شخصیت، اندیشه، آثار، پژوهش‌ها و خاطرات خود از استاد کاوه فرزانه سخن گفتند.

پدرم عکاسی را جریانی از «بودن» می‌دانست

نخستین سخنران این مراسم، شاه دخت فرزانه دختر زنده‌یاد کاوه فرزانه، بود که با تبریک روز جهانی عکاسی، با اشاره به گستره علایق و مطالعات فرزانه، گفت که پدرش انسانی عاشق زندگی، معنا و آفرینش بود و از ریاضیات و فلسفه تا ادبیات، طبیعت و عکاسی، جهان را با نگاهی جستجوگر و روشن می‌نگریست. برای او، عکاسی تنها یک عمل فنی یا ثبت یک تصویر نبود، بلکه جریانی از بودن و تجربه جهان به شمار می‌رفت.

وی در توصیف نگاه پدرش به رابطه میان عکاس و سوژه، بیان کرد: از نگاه او تنها عکاس نبود که سوژه را برای ثبت تصویر انتخاب می‌کند؛ بلکه گویی سوژه نیز عکاس را برای دیده شدن و عکاسی کردن انتخاب می‌کند. عکاس با تأمل و نگاه کردن از زوایا و لحظات گوناگون، به درکی تازه از سوژه و امکان ابداع در تصویر می‌رسد. عکاسی برای پدرم عرصه‌ای از عشق بود؛ عشقی نه فقط به تصویر، بلکه به خود سوژه، زندگی و جهان پیرامون.

فرزانه در پایان، با نقل بخش‌هایی از اندیشه‌های پدرش درباره مرگ، حقیقت و جاودانگی، گفت که از نگاه او، جاودانگی به معنای ماندن جسمانی نیست، بلکه در جاری شدن اندیشه در تاریخ و جهان و اثرگذاری بر روح زمان معنا پیدا می‌کند؛ اندیشه‌ای که می‌تواند از طریق هنر، فرهنگ و آثار انسانی در زمان امتداد یابد.

عکاسی را نمی‌توان تنها در ابزار و تکنیک خلاصه کرد

در ادامه مراسم، محمد خدادادی مترجم‌زاده درباره مفهوم عکاسی، تاریخ عکاسی و ضرورت نگاه انتقادی به روایت‌های رایج این هنر سخن گفت و با اشاره به روز …





 تحلیل دلار 200 هزار تومانی؛ سیگنال خرید یا فروش؟
۳۶ دقیقه قبل / سایت اکوایران

تحلیل دلار 200 هزار تومانی؛ سیگنال خرید یا فروش؟

بازار طلا، ارز و سکه در اولین روز شهریور شدت نوسان بیشتری داشتند و قیمت دلار و سکه به قله تاریخی جدیدی رسیدند. قیمت دلار با افزایش 7 هزار تومانی به 200 هزار تومان رسید و قیمت سکه توانست تا 218 میلیون رشد داشته باشد. با این حال قیمت مثقال طلای آبشده هنوز از سقف قبلی خود دور است.

 مجوز نهایی ورود جنسیس GV۷۰ هرمس خودرو به ایران؛ مشخصات کامل
۴۵ دقیقه قبل / روزنامه تعادل

مجوز نهایی ورود جنسیس GV۷۰ هرمس خودرو به ایران؛ مشخصات کامل

شرکت هرمس خودرو موفق به دریافت گواهینامه نهایی تایید نوع برای جنسیس GV۷۰ شده است؛ مجوزی که بر اساس استاندارد منطقه‌ای GCC صادر شده و تا تاریخ ۱۴۰۶/۱۰/۰۱ اعتب...

 پیش‌بینی دقیق هوادار استقلال : استقلال دو بر یک یا دو بر صفر سپاهان را می‌برد
۳۷ دقیقه قبل / سایت پارس فوتبال

پیش‌بینی دقیق هوادار استقلال : استقلال دو بر یک یا دو بر صفر سپاهان را می‌برد

یکی از هواداران استقلال درباره نتیجه بازی این تیم برابر سپاهان گفت: به نظر من استقلال دو بر یک یا دو بر صفر سپاهان را می‌برد.

 ماجرای نوزاد  ۲ ماهه ربوده شده تهرانی
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ماجرای نوزاد ۲ ماهه ربوده شده تهرانی

ماجرای نوزاد ۲ ماهه که توسط پرستارش ربوده شده بود و پس از ۹ ماه به آغوش مادرش بازگشت.

 هک ۳۵ حساب کاربری تلگرام و اینستاگرام در تهران
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

هک ۳۵ حساب کاربری تلگرام و اینستاگرام در تهران

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ اعلام کرد: فعالیت یک باند تبهکار در زمینه دسترسی غیرمجاز به حساب‌های شبکه‌های اجتماعی در دستور کار قرار گرفت.

 گل استثنائی آسانی؛ گل اول استقلال به سپاهان
۱۰ دقیقه قبل / سایت ورزش ۳

گل استثنائی آسانی؛ گل اول استقلال به سپاهان

گل استثنائی آسانی؛ گل اول استقلال به سپاهان - دقیقه 4اینترنت داخلی نیم بها



ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده

مجلس کلیات طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» را تصویب کرده؛ طرحی که هدفش، مقابله با نفوذ و سلطه بیگانگان است؛ موضوعی که طبیعتاً با امنیت ملی کشور ارتباط دارد. اما سؤال اینجاست که مرز مقابله با نفوذ با ارتباطات عادی و مشروع شهروندان کجاست؟
سایت تابناک

دختر ۱۵ ساله پرندی گم شد

سایت رکنا

فیلم/ معجزه‌ای که در روز حمله به بیت رهبری رخ داد

سایت عصرایران

یک لکه خون راز سرقت مسلحانه یک میلیارد تومانی در شمال تهران را فاش کرد

از سقوط رویای مهندسی تا افسانه سعادت در پزشکی؛ کارنامه کنکور ۱۷ ساله چه می‌گوید؟
سایت فرارو

از سقوط رویای مهندسی تا افسانه سعادت در پزشکی؛ کارنامه کنکور ۱۷ ساله چه می‌گوید؟

آمار داوطلبان سه گروه اصلی کنکور در ۱۷ سال گذشته، از سقوط چشمگیر رویای مهندس شدن، ماندگاری جذابیت پزشکی و تغییر نگاه جوانان ایرانی به دانشگاه، شغل و آینده خبر می‌دهد. اما چرا؟
از پلمب کافه‌ها تا کندن نیمکت‌های خیابان؛ آیا شهر یکدست می‌شود؟
سایت فرارو

از پلمب کافه‌ها تا کندن نیمکت‌های خیابان؛ آیا شهر یکدست می‌شود؟

یک جامعه‌شناس شهری تأکید می‌کند که نخستین گام مدیریت شهری باید پذیرفتن واقعیت اجتماعی و حق همه گروه‌ها برای استفاده از شهر باشد. ایمانی جاجرمی می‌گوید نمی‌توان حق مردم را از شهر نادیده گرفت.