قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

پایان افسانه‌ مصرف بی‌رویه کود در استان گلستان

گرگان-مدیر خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با رد ادعای مصرف بی رویه کود در استان گفت: مصرف بالای کود در استان نه افراط، بلکه محصول ساختار زراعی و نیاز خاک‌های ضعیف است.
 پایان افسانه‌ مصرف بی‌رویه کود در استان گلستان

خبرگزاری مهر،گروه استانها: در سال‌های اخیر، یکی از بحث‌های داغ میان کارشناسان، سیاست‌گذاران و جامعه کشاورزی، موضوع مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی بوده است. بسیاری تصور می‌کنند که استفاده گسترده از نهاده‌ها، نه تنها به بهره‌وری محصول، بلکه به سلامت خاک و محیط زیست نیز آسیب می‌زند. این دیدگاه باعث شده تا هرگونه افزایش در آمار مصرف کود در یک منطقه، با نگاهی شکاکانه و با عنوان مصرف بی‌رویه مواجه شود. برخی کارشناسان معتقدند مصرف بالای کود نه نشان‌دهنده افراط بلکه می‌تواند نتیجه‌ی مستقیم استراتژی‌های زراعی و نیازهای بیولوژیک خاک باشد.

در همین رابطه مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان در پاسخ به این باور که مصرف کود در استان گلستان بیش از حد و غیرضروری است، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این یک باور اشتباه است. دلیل اینکه آمار مصرف کود در استان ما بالاتر از سایر استان‌هاست، به دلیل ساختار زراعی منطقه است.

مجید محمدی افزود: برخلاف بسیاری از استان‌ها که تنها یک دوره کشت در سال دارند، ما در گلستان دو تا سه دوره کشت درسال انجام می‌دهیم، به تبع این تعدد کشت، طبیعتاً نیاز به نهاده و مصرف کود نیز بالاتر از میانگین سایر استان‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: برخلاف تصورات عامیانه، مؤسسه تحقیقات آب و خاک کشور، مصرف حدود ۳۰۰ کیلوگرم در هکتار را توصیه کرده است، در حالی که میزان مصرف فعلی در حدود ۱۸۰ کیلوگرم در هکتار است. لذا ادعای مصرف بی‌رویه با مبانی علمی و تجربه‌های کشورهای توسعه‌یافته همخوانی ندارد.

ضرورت حیاتی احیای خاک‌های استان

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با اشاره به ضرورت توسعه کشاورزی حفاظتی در استان، از کمبود مواد آلی در خاک‌های منطقه سخن گفت و افزود: خاک‌های ما طی سال‌ها به دلیل استفاده غیر استاندارد، از نظر مواد آلی به شدت ضعیف شده‌اند، در حالی که یک خاک سالم باید حدود پنج درصد مواد آلی داشته باشد، بسیاری از خاک‌های استان ما دارای ۱.۶ درصد و یا حتی کمتر از یک درصد مواد آلی هستند.

محمدی استفاده از کودهای غیر از کودهای شیمیایی پایه را تنها راه برای احیای دوباره خاک عنوان کرد و افزود: نکته بسیار مهم این است که افزودن تنها یک دهم درصد مواد آلی به خاک، می‌تواند بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم بر عملکرد محصول اثرگذار باشد؛ بنابراین استفاده از کودهای استاندارد برای بازگرداندن حیات به زمین‌های زراعی مهم است، در واقع مصرف اصولی کود برای احیای خاک های ضعیف استان یک ضرورت محسوب می شود.

تحول در پرداخت یارانه کود فسفاته به حساب کشاورزان

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با اعلام تغییر سیاست‌های حمایتی دولت، از واریز مستقیم یارانه کود به حساب مصرف‌کننده نهایی خبر داد و با اشاره به تغییر ساختار پرداخت یارانه‌ها، گفت: برخلاف گذشته که یارانه به تولیدکننده پرداخت می‌شد، امسال یارانه مستقیماً به حساب آخرین حلقه زنجیره یعنی کشاورز واریز می‌شود.

محمدی خاطرنشان کرد: کشاورزانی که از ۷ اردیبهشت ماه نسبت به خرید کود فسفاته از کارگزاری‌های مجاز اقدام کرده‌اند، باید حتماً اطلاعات خود را در سامانه‌های دولت من سامانه پایش و بانک عامل به دقت تکمیل کنند.

وی در خصوص افزایش قیمت کودها به دلیل تغییر نرخ ارز، توضیح داد: دولت اعلام کرده است که ۶۰ درصد قیمت کود فسفاته همچنان به صورت یارانه و ۴۰ درصد باقی‌مانده توسط کشاورز پرداخت می شود، در حال حاضر این ۶۰ درصد یارانه به شرکت‌های پتروشیمی پرداخت می‌شود.

چالش تأمین و چشم‌انداز آینده

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان ادامه داد: کشاورزانی که اطلاعات هویتی و بانکی خود را در سامانه‌های «دولت من» و پایش به‌طور کامل ثبت کرده باشند، مشمول دریافت یارانه خواهند بود و مبالغ مربوط به حساب آنان واریز می‌شود.

محمدی با اشاره به چالش واردات کود فسفاته به دلیل نیاز به مواد معدنی باکیفیت، گفت: امسال تلاش می‌کنیم تا حد امکان نیاز استان را از طریق شرکت‌های داخلی تأمین کنیم و در کنار آن، با انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف با تولیدکنندگان کودهای غیرتکلیفی، تنوع انتخاب را برای کشاورزان افزایش دهیم.

وی ادامه داد: تا پایان تیرماه، یارانه‌های مربوط به کشاورزان واجد شرایط پرداخت شده و روند پرداخت نیز به‌صورت ماهانه ادامه دارد.

مدیر خدمات حمایتی کشاورزی گلستان اظهار کرد: در پایان هر ماه گزارش اطلاعات کشاورزان دریافت می‌شود و در صورت تکمیل بودن اطلاعات، یارانه تا دهم ماه بعد به حساب آنان واریز خواهد شد.

محمدی از کشاورزان خواست برای جلوگیری از بروز مشکل در دریافت یارانه، اطلاعات خود را در سامانه دولت من تکمیل و شماره شبای حساب بانکی خود را ثبت کنند و افزود: کشاورزانی که امکان ثبت اطلاعات به‌صورت مستقیم را ندارند، می‌توانند با مراجعه به کارگزاری‌های مجاز در سراسر استان، نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام کنند.

به‌نظر می‌رسد آنچه در ذهن بسیاری مصرف بی‌رویه کود در گلستان نام گرفته، نه نتیجه‌ی افراط، بلکه پاسخ منطقی به واقعیت‌های زراعی این خطه است؛ جایی که در سال تا سه دوره کشت انجام می‌شود و خاک‌هایش پس از سال‌ها استفاده‌ی غیراستاندارد، امروز کمتر از یک‌سوم حد مطلوب ماده آلی را در خود دارد.

در چنین شرایطی، مصرف اصولی کود نه تنها ضرورت زیاده‌خواهی، بلکه ابزار بازگرداندن حیات به زمین‌های فرسوده‌ی استان است کد مطلب 6919201



۷ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

بارش‌های همرفتی و سیل‌آسا در مسیر گلستان

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، امان‌محمد کمالی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهارکرد: فعالیت سامانه ناپایدار جوی از عصر امروز پنجشنبه در گلستان آغاز می شود و با تشدید فعالیت این سامانه احتمال وقوع بارش‌ها همرفتی و رگباری محتمل است.

مدیرکل هواشناسی گلستان افزود: از پیامدهای این سامانه، بارندگی، رگبار و رعدوبرق، احتمال تگرگ و وزش باد نسبتاً شدید تا شدید، به‌ویژه در دامنه‌ها، مناطق کوهستانی و شرقی خواهد بود.

وی افزود: این شرایط می‌تواند موجب آبگرفتگی معابر، بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها و مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌هایی مانند اترک، وقوع صاعقه، شکستن درختان کهنسال و فرسوده و خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی شود.

کمالی با اشاره به احتمال شدت گرفتن بارش‌ها در مناطق کوهستانی و شرقی استان، از شهروندان خواست از توقف و تردد در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها جداً خودداری کنند.

مدیرکل هواشناسی گلستان همچنین توصیه کرد شهروندان با توجه به احتمال وقوع صاعقه و شرایط نامساعد جوی، فعالیت‌های کوهنوردی و طبیعت‌گردی خود را لغو کرده و نسبت به استحکام سازه‌های موقت و سایر تمهیدات پیشگیرانه اقدام کنند.

در ادامه حتما بخوانید امواج ۲.۵ متری در انتظار ماهیگیران گلستانی

وی ادامه داد: با فعالیت این سامانه، دمای هوا نیز در روز جمعه بین ۲ تا ۵ درجه سانتی‌گراد کاهش خواهد یافت.

کمالی با اشاره به وضعیت دریای خزر گفت: از بعدازظهر امروز تا صبح شنبه، دریا مواج و متلاطم خواهد بود و شرایط برای فعالیت‌های دریایی مناسب نیست.

وی خاطرنشان کرد: از روز شنبه به‌تدریج از میزان ناپایداری‌های جوی در استان کاسته خواهد شد.

گفتنی است، ۱۵۶ ایستگاه و سامانه هواشناسی از انواع مختلف شامل "سینوپتیک، اقلیم شناسی، باران‌سنجی، جاده‌ای، جو بالا، باران سنجی خودکار و پایش گرد و غبار" در استان گلستان فعال است.

گلستان با گستره افزون بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع و برخورداری از هفت اقلیم آب و هوایی از جنوب با سمنان، از شرق با خراسان شمالی، از غرب با مازندران و از شمال با ترکمنستان همسایه است.


۸ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

امنیت غذایی گلستان در گرو توسعه زنجیره تولید/ هشدار درباره خام‌فروشی محصولات

به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، رضا مبصری، دبیر اتاق بازرگانی گرگان، با اشاره به وضعیت تولید و عرضه مرغ در استان اظهار کرد: با وجود افزایش تولید و کاهش نسبی تقاضا در ماه‌های اخیر، تلاش فعالان این حوزه بر این است که تا پایان سال هیچ خللی در تأمین و عرضه مرغ مورد نیاز مردم ایجاد نشود.

وی افزود: در حال حاضر میزان تولید مرغ افزایش یافته و کاهش تقاضا بر بازار اثر گذاشته است، اما پیش‌بینی می‌شود در نیمه دوم سال شرایط تقاضا بهبود پیدا کند.

مبصری با بیان اینکه امنیت غذایی یکی از موضوعات مهم کشور و استان گلستان است، گفت: امنیت غذایی تنها به تولید محصول محدود نمی‌شود، بلکه دسترسی مردم به مواد غذایی، استمرار عرضه، قدرت خرید و سلامت محصولات نیز از مؤلفه‌های اصلی آن به شمار می‌رود.

دبیر اتاق بازرگانی گرگان ادامه داد: صرف تولید یک محصول و تأمین نیاز بازار کافی نیست، بلکه باید زنجیره عرضه به‌گونه‌ای مدیریت شود که مردم در همه شرایط امکان دسترسی به کالاهای اساسی را داشته باشند.

وی با اشاره به جایگاه ایران در صنعت طیور تصریح کرد: کشور در تولید گوشت مرغ به خودکفایی رسیده و علاوه بر تأمین نیاز داخلی، ظرفیت صادرات نیز وجود دارد؛ با این حال، توجه به کیفیت و سلامت محصولات باید در کنار افزایش تولید مورد توجه قرار گیرد.

مبصری با تأکید بر ضرورت توسعه زنجیره ارزش در گلستان گفت: یکی از راه‌های افزایش درآمد استان، جلوگیری از خام‌فروشی و تکمیل فرآیند تولید از مرحله تولید اولیه تا عرضه نهایی است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به پایین‌تر بودن سرانه درآمد گلستان نسبت به میانگین کشور، توسعه صنایع تبدیلی و ایجاد ارزش افزوده برای محصولات تولیدی می‌تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت اقتصادی استان داشته باشد.


۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

پرواز مستقیم بندرعباس به رشت و گرگان برقرار می‌شود - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، کاظم توسلی از اضافه‌شدن دو مسیر پروازی جدید به شبکه پروازی فرودگاه بین‌المللی بندرعباس خبر داد و اظهار داشت: پروازهای مستقیم بندرعباس به رشت و گرگان در برنامه پروازی این فرودگاه قرار گرفته است.

وی افزود: پرواز مسیر بندرعباس ـ گرگان از روز چهارشنبه و پرواز بندرعباس ـ رشت از روز پنجشنبه هفته آینده برقرار خواهد شد و مسافران می‌توانند از این مسیرهای مستقیم برای تردد میان جنوب و شمال کشور استفاده کنند.

مدیرکل فرودگاه‌های استان هرمزگان با اشاره به مقصدهای فعلی پروازی فرودگاه بین‌المللی بندرعباس گفت: در حال حاضر از این فرودگاه به مقاصد تهران، مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز و اهواز پرواز انجام می‌شود و با اضافه‌شدن دو مقصد رشت و گرگان، شبکه پروازی بندرعباس توسعه پیدا می‌کند.

توسلی ادامه داد: برقراری پروازهای مستقیم به استان‌های شمالی، علاوه بر افزایش دسترسی هوایی مسافران، می‌تواند زمینه تقویت ارتباطات میان هرمزگان و استان‌های گیلان و گلستان را در حوزه‌های گردشگری، اقتصادی و تجاری فراهم کند.

وی خاطرنشان کرد: توسعه مسیرهای پروازی و ایجاد ارتباط مستقیم میان مراکز مختلف کشور، یکی از عوامل مؤثر در تسهیل تردد مسافران و تقویت ظرفیت‌های اقتصادی و گردشگری استان هرمزگان است.

انتهای پیام/864  


۶ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

واگذاری سالانه 50 قطعه زمین رایگان برای توسعه ورزش روستایی در گلستان - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، داوود خسروی عصر امروز در مراسم افتتاح زمین چمن مصنوعی روستای یساقی اظهار کرد: بنیاد مسکن استان هر سال حدود 50 قطعه زمین با کاربری ورزشی را برای احداث زمین‌های چمن مصنوعی تأمین و به‌صورت رایگان در اختیار اداره کل ورزش و جوانان قرار می‌دهد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان افزود: این اقدام با هدف فراهم کردن دسترسی عادلانه‌تر روستاییان به امکانات ورزشی و ایجاد بستر مناسب برای فعالیت نوجوانان و جوانان انجام می‌شود و بنیاد مسکن در کنار اداره کل ورزش و جوانان و دهیاری‌ها در اجرای این طرح‌ها مشارکت دارد.

وی با اشاره به آثار اجتماعی توسعه امکانات ورزشی در روستاها گفت: ایجاد فضاهای ورزشی صرفاً به معنای ساخت یک زمین فوتبال نیست، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز افزایش نشاط اجتماعی، ارتقای سلامت، شناسایی استعدادهای ورزشی و تقویت ماندگاری جمعیت جوان در روستاها باشد.

وی با بیان اینکه بنیاد مسکن گلستان در این حوزه از مجموعه‌های پیشرو در کشور محسوب می‌شود، ادامه داد: تأمین زمین مورد نیاز برای اجرای پروژه‌های ورزشی یکی از اقداماتی است که با رویکرد مسئولیت اجتماعی دنبال می‌شود و تلاش داریم این همکاری در سال‌های آینده نیز استمرار داشته باشد.

مدیرکل بنیاد مسکن گلستان درباره پروژه روستای یساقی نیز گفت: برای اجرای این طرح، 2 هزار و 500 مترمربع زمین با کاربری ورزشی توسط بنیاد مسکن استان تأمین و به‌صورت رایگان در اختیار اداره کل ورزش و جوانان قرار گرفت.

وی افزود: این زمین پس از طی مراحل لازم در اختیار مجموعه متولی ورزش قرار گرفت و با مشارکت بنیاد مسکن، اداره کل ورزش و جوانان و دهیاری، عملیات احداث زمین چمن مصنوعی روستا به پایان رسید و این مجموعه در اختیار مردم قرار گرفت.

خسروی تأکید کرد: روستاهای گلستان از ظرفیت قابل توجهی در حوزه ورزش برخوردارند و فراهم کردن امکانات مناسب می‌تواند به شناسایی و پرورش استعدادهای ورزشی کمک کند؛ از این رو بنیاد مسکن استان آمادگی دارد در چارچوب وظایف و ظرفیت‌های قانونی خود، همکاری با مجموعه ورزش و جوانان و مدیریت روستاها را ادامه دهد.

وی خاطرنشان کرد: توسعه امکانات ورزشی در مناطق روستایی باید در کنار سایر برنامه‌های توسعه روستا دنبال شود تا روستاییان به‌ویژه نسل جوان برای برخورداری از امکانات اولیه زندگی، ناچار به ترک محل سکونت خود نباشند.

انتهای پیام/  


۹ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

خطر سیلاب در شمال ایران/ ورود سامانه ناپایدار/ ‌نزدیک رودخانه نشوید! - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، هواشناسی گلستان نسبت به فعالیت سامانه بارشی و وقوع ناپایداری‌های جوی در استان هشدار داد؛ سامانه‌ای که از روز جمعه 30 مرداد آغاز می‌شود و تا شنبه 31 مرداد در استان فعال خواهد بود.

بر اساس پیش‌بینی‌های هواشناسی، طی این مدت بارش‌ها در برخی ساعات به شکل رگباری و همراه با رعد و برق خواهد بود و احتمال وقوع تگرگ نیز وجود دارد. همچنین وزش باد نسبتاً شدید تا شدید از دیگر پدیده‌های مورد انتظار در زمان فعالیت این سامانه است.

بررسی الگوهای پیش‌یابی نشان می‌دهد دامنه‌ها، ارتفاعات و مناطق شرقی گلستان بیش از سایر نقاط استان تحت تأثیر این سامانه قرار می‌گیرند و احتمال تشدید بارش در این مناطق وجود دارد.

هواشناسی گلستان درباره پیامدهای احتمالی این شرایط جوی نیز هشدار داده و اعلام کرده است که در برخی نقاط احتمال آبگرفتگی معابر، افزایش ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها و حتی طغیان و جاری شدن سیلاب وجود دارد.

همچنین وقوع رعد و برق و برخورد صاعقه، شکسته شدن شاخه و درختان کهنسال و فرسوده و آسیب به سازه‌های موقت از دیگر مخاطرات احتمالی این سامانه عنوان شده است.

محصولات و مزارع کشاورزی نیز در صورت وقوع تگرگ، وزش باد شدید و بارش‌های رگباری می‌توانند در معرض خسارت قرار گیرند؛ از این رو اتخاذ تمهیدات پیشگیرانه از سوی دستگاه‌های متولی و بهره‌برداران ضروری است.

هواشناسی گلستان از شهروندان خواسته است همزمان با فعالیت سامانه بارشی، از توقف و تردد در حریم و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند و در صورت تشدید ناپایداری‌ها، از حضور در مناطق مرتفع و انجام فعالیت‌هایی مانند کوهنوردی و طبیعت‌گردی پرهیز کنند.

همچنین به شهروندان و صاحبان واحدهای مختلف توصیه شده است پیش از آغاز فعالیت سامانه، نسبت به استحکام‌بخشی سازه‌های موقت، تابلوها و سایر تجهیزات آسیب‌پذیر در برابر وزش باد اقدام کرده و تمهیدات لازم را برای کاهش خسارات احتمالی در نظر بگیرند.

با توجه به احتمال بارش‌های شدید لحظه‌ای و افزایش روان‌آب، رعایت توصیه‌های ایمنی به‌ویژه در مناطق شرقی و کوهستانی استان می‌تواند از بروز حوادث و خسارات احتمالی جلوگیری کند.

انتهای پیام/  




 اسرائیل از دولت آمریکا برای اجرای ترورهای هدفمند در غزه، چراغ سبز گرفت

اسرائیل از دولت آمریکا برای اجرای ترورهای هدفمند در غزه، چراغ سبز گرفت

کانال «کان» گزارش داد: یک مقام امنیتی می‌گوید اسرائیل معتقد نیست حماس خلع سلاح خواهد شد.

 نجات زن جوان از آدم‌ربایی

نجات زن جوان از آدم‌ربایی

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران بزرگ از دستگیری یکی از اوباش سابقه‌دار خبر داد که با انتشار تصاویر مسلحانه در فضای مجازی، قصد قدرت‌نمایی و ایجاد رعب و وحشت داشت.

 نقد فیلم The Last House؛ اجرای متقاعدکننده واگنر مورا و گرتا لی در تریلری خفقان‌آور

نقد فیلم The Last House؛ اجرای متقاعدکننده واگنر مورا و گرتا لی در تریلری خفقان‌آور

خاطرات شما از قرنطینه دوران همه‌گیری کرونا در برابر سناریوی آخرالزمانی «آخرین خانه» رنگ می‌بازد؛ فیلمی از لویی لتریه که به لطف فضای سنگین و نمور خود تا حد زیادی موفق است، هرچند اتفاقاتش همیشه منطقی به نظر نمی‌رسند.

 درخشش صیادمنش در پلی‌آف لیگ اروپا/ نقش‌آفرینی لژیونر ایرانی در پیروزی ۷ گله

درخشش صیادمنش در پلی‌آف لیگ اروپا/ نقش‌آفرینی لژیونر ایرانی در پیروزی ۷ گله

برنا - گروه ورزشی: لژیونر ایرانی در پیروزی پرگل لخ‌پوزنان مقابل تون، روی سه گل تیمش نقش مستقیم داشت تا شبی درخشان را در پلی‌آف لیگ اروپا پشت سر بگذارد.

 سازمان لیگ: دیدار تراکتور و پرسپولیس بدون تماشاگر برگزار می‌شود

سازمان لیگ: دیدار تراکتور و پرسپولیس بدون تماشاگر برگزار می‌شود

دیدار دو تیم تراکتور تبریز و پرسپولیس در هفته سوم لیگ برتر بدون تماشاگر است.

 انیمیشن ۲ هزار دلاری که در گیشه چین نولان و مارول را پشت سر گذاشت

انیمیشن ۲ هزار دلاری که در گیشه چین نولان و مارول را پشت سر گذاشت

نیو لای قرار بود یکی از شکست‌های فراموش‌شده سینمای چین باشد؛ اما یک موج تمسخر در شبکه‌های اجتماعی، این انیمیشن دو نفره و کم‌هزینه را به یکی از عجیب‌ترین پدیده‌های گیشه تبدیل کرد.