قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۸

کمبود نیروی انسانی مهم‌ترین چالش حفاظت از میراث‌فرهنگی است

کرمانشاه - فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور گفت: گستردگی آثار تاریخی و محدودیت نیروی انسانی، ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین برای حفاظت از میراث‌فرهنگی را دوچندان کرده است.
 کمبود نیروی انسانی مهم‌ترین چالش حفاظت از میراث‌فرهنگی است

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ آیت احمدی عصر یکشنبه در دیدار با استاندار کرمانشاه با اشاره به گستردگی آثار تاریخی و فرهنگی کشور، اظهار کرد: در حال حاضر نزدیک به ۴۳ هزار اثر و محوطه تاریخی در کشور به ثبت ملی رسیده و حدود ۲۶۰ موزه نیز تحت پوشش میراث‌فرهنگی قرار دارند.

وی افزود: بخشی از این موزه‌ها فعال و بخشی نیز به‌صورت نیمه‌فعال اداره می‌شوند و تاکنون ۳۰ اثر میراث‌فرهنگی کشور نیز در فهرست جهانی به ثبت رسیده است.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور ادامه داد: حدود ۲۸ مجموعه نیز در فهرست مجموعه‌هایی قرار دارند که به حفاظت ویژه نیاز دارند و صیانت از این آثار و محوطه‌ها مستلزم برخورداری از تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی کافی است.

احمدی با بیان اینکه کمبود نیروی انسانی یکی از مهم‌ترین چالش‌های یگان حفاظت میراث‌فرهنگی است، گفت: نیروهای مشخصی در سراسر کشور در حوزه حفاظت از میراث‌فرهنگی فعالیت دارند، اما تعداد نیروها متناسب با گستردگی مأموریت‌ها و حجم آثار تاریخی کشور نیست.

وی با اشاره به محدودیت‌های ایجادشده در زمینه تأمین سرباز برای دستگاه‌های مختلف در سال‌های اخیر و به‌ویژه در دوره جنگ، افزود: یگان حفاظت میراث‌فرهنگی نیز از این شرایط تأثیر پذیرفت، اما مذاکرات و تفاهم‌هایی با ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت دفاع برای تأمین نیروی مورد نیاز انجام شده است.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور عنوان کرد: بر اساس تفاهم‌های صورت‌گرفته، امکان جذب و به‌کارگیری سربازان با سطوح مختلف تحصیلی از فوق‌دیپلم تا دکترا در حال پیگیری است که می‌تواند به تقویت نیروی انسانی این یگان کمک کند.

احمدی با اشاره به استقبال جوانان از انجام خدمت سربازی در مجموعه میراث‌فرهنگی گفت: علاقه‌مندی برای حضور در این حوزه وجود دارد و می‌توان از این ظرفیت برای تقویت نیروی انسانی یگان حفاظت استفاده کرد.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های میراث‌فرهنگی استان کرمانشاه اظهار کرد: این استان از مناطق مهم کشور از نظر تعداد و تنوع آثار تاریخی به شمار می‌رود و حدود ۲۳۰۰ اثر ثبت ملی و بیش از ۲۳۰۰ اثر غیرثبت ملی در آن شناسایی شده است.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور افزود: مجموع آثار شناسایی‌شده در استان کرمانشاه به بیش از چهار هزار اثر می‌رسد و این استان همچنین دارای ۹ موزه و مجموعه‌ها و بناهای تاریخی ارزشمندی از جمله کاروانسراهای تاریخی است.

احمدی خاطرنشان کرد: با توجه به این حجم از آثار تاریخی، نیروی انسانی یگان حفاظت در استان کرمانشاه بسیار محدود است و پاسخگوی گستردگی محوطه‌ها و نیازهای حفاظتی استان نیست.

وی با تأکید بر اینکه حفاظت فیزیکی از تمام آثار تاریخی با نیروی انسانی موجود امکان‌پذیر نیست، گفت: باید در کنار تقویت نیروی انسانی، استفاده از فناوری‌های نوین برای پایش و حفاظت از محوطه‌های تاریخی توسعه پیدا کند.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور افزود: اقداماتی برای استفاده از پهپاد و سامانه‌های هوشمند پایش انجام شده است تا محوطه‌های وسیع تاریخی، به‌ویژه مناطقی که امکان استقرار نیروی انسانی در تمام نقاط آنها وجود ندارد، به‌صورت مستمر رصد شوند.

احمدی ادامه داد: با استفاده از این سامانه‌ها، در صورت مشاهده تخلف یا تعرض به آثار تاریخی، اطلاعات لازم در کوتاه‌ترین زمان به نیروهای مستقر در منطقه منتقل می‌شود تا مأموران بتوانند سریعاً در محل حاضر شده و اقدامات لازم را انجام دهند.

وی با اشاره به افزایش برخی موارد حفاری غیرمجاز در مناطق مختلف کشور اظهار کرد: در شرایط خاصی که کشور با آن مواجه بود، مواردی از حفاری غیرمجاز و تعرض به محوطه‌های تاریخی افزایش یافت و استان کرمانشاه نیز از این وضعیت مستثنی نبود.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور یکی دیگر از چالش‌های مهم این حوزه را ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم آثار تاریخی عنوان کرد و گفت: در برخی موارد، مسئولیت جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم آثار بر عهده یگان حفاظت گذاشته می‌شود، در حالی که دستگاه‌های دیگری از جمله شهرداری‌ها نیز بر اساس ضوابط و مقررات، مسئولیت‌هایی در این زمینه دارند.

احمدی افزود: زمانی که ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم آثار تاریخی انجام می‌شود، یگان حفاظت ناچار است وارد فرآیند قضایی شود، پرونده تشکیل دهد و موضوع را تا صدور حکم و اجرای آن پیگیری کند.

وی تصریح کرد: در نهایت نیز هزینه اجرای احکام تخریب از اعتبارات جاری مجموعه میراث‌فرهنگی پرداخت می‌شود که علاوه بر هزینه‌های مالی، هزینه‌های اجتماعی و فرهنگی نیز به همراه دارد.

احمدی ادامه داد: اگر دستگاه‌های مسئول از همان مرحله نخست و بر اساس ضوابط مصوب، همکاری لازم را برای جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز داشته باشند، بسیاری از این پرونده‌ها اساساً شکل نخواهد گرفت.

وی با اشاره به وجود ضوابط مشخص در طرح‌های تفصیلی و حریم آثار تاریخی گفت: حدود و چارچوب ساخت‌وساز در این طرح‌ها مشخص شده و در مواردی این ضوابط از سوی میراث‌فرهنگی به دستگاه‌های مربوط اعلام شده است، اما در مرحله اجرا و جلوگیری از تخلفات، همکاری دستگاه‌های مسئول همیشه کافی نیست.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور تأکید کرد: انتظار ما این است که با همکاری استانداری، شهرداری‌ها، دستگاه قضایی و اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان، مسئولیت هر دستگاه به‌صورت دقیق مشخص شود تا بار اضافی بر دوش یگان حفاظت قرار نگیرد.

احمدی با اشاره به ظرفیت شورای تأمین استان‌ها اظهار کرد: بر اساس مصوبات شورای امنیت کشور، امکان برگزاری جلسات شورای تأمین با موضوع حفاظت از میراث‌فرهنگی و یگان حفاظت وجود دارد و می‌توان از این ظرفیت برای بررسی و حل مشکلات استفاده کرد.

وی افزود: استان کرمانشاه ظرفیت مناسبی برای همکاری میان دستگاه‌های مختلف دارد و در صورت همراهی استانداری، اداره‌کل میراث‌فرهنگی و سایر دستگاه‌های مسئول می‌توان بخش قابل توجهی از مشکلات حوزه حفاظت را برطرف کرد.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و گردشگری کرمانشاه گفت: این استان یکی از مناطق مهم کشور در حوزه میراث‌فرهنگی است که با وجود برخورداری از ظرفیت‌های ارزشمند، در برخی زمینه‌ها کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

احمدی افزود: با برنامه‌ریزی مناسب، تأمین امکانات و تقویت حفاظت می‌توان زمینه معرفی بهتر آثار تاریخی و استفاده مطلوب‌تر از ظرفیت‌های گردشگری و فرهنگی استان را فراهم کرد.

وی همچنین با اشاره به سابقه تشکیل و توسعه یگان حفاظت میراث‌فرهنگی گفت: طی سال‌های گذشته مجوزهایی برای جذب نیروی انسانی و طرح‌هایی برای تأمین نیروی مورد نیاز تدوین شد، اما این فرآیندها به دلایل مختلف به نتیجه نرسید و در سال‌های اخیر جذب نیرو متناسب با نیاز یگان انجام نشده است.

احمدی در پایان تأکید کرد: در شرایط موجود، یگان حفاظت در کنار استفاده از نیروهای فعلی، ناچار است حرکت به سمت هوشمندسازی و بهره‌گیری از فناوری‌های جدید را با جدیت دنبال کند، چرا که حفاظت از هزاران اثر و محوطه تاریخی کشور تنها با اتکا به نیروی انسانی موجود امکان‌پذیر نیست.

وی حفاظت از میراث‌فرهنگی را یک وظیفه ملی دانست و گفت: تحقق این هدف نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها، تأمین نیروی انسانی، استفاده از فناوری‌های نوین و تعیین دقیق مسئولیت دستگاه‌های اجرایی است و امیدواریم با حمایت مسئولان ملی و استانی، روند حفاظت از آثار تاریخی کرمانشاه بیش از گذشته تقویت شود. کد مطلب 6912367



۱۰ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

تأمین آب شرب سالم باینگان شبانه‌روزی پیگیری می‌شود

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، منوچهر حبیبی پس از برگزاری جلسه ستاد مدیریت بحران استان با موضوع بررسی وضعیت آب باینگان، با حضور در این شهر از نزدیک شرایط موجود را بررسی کرد و در جمع مردم بر پیگیری جدی موضوع تا حصول نتیجه قطعی تأکید کرد.

 

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه وضعیت سلامت شهروندان باینگان طی روزهای گذشته به‌طور مستمر از سوی فرمانداری، دانشگاه علوم پزشکی و شرکت آب و فاضلاب رصد شده است، اظهار کرد: خوشبختانه تعداد افراد مراجعه‌کننده نسبت به روز گذشته کاهش چشمگیری داشته و به چهار نفر رسیده است که آنان نیز تحت مراقبت قرار دارند و مشکل خاصی گزارش نشده است.

 

وی افزود: جلسه ستاد مدیریت بحران استان با حضور نماینده مردم پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی در مجلس شورای اسلامی، فرماندار پاوه و مدیران دستگاه‌های مسئول برگزار شد و تمامی دستورکارهای دیگر جلسه کنار گذاشته شد تا موضوع آب باینگان به‌صورت ویژه و اختصاصی مورد بررسی قرار گیرد.

 

حبیبی با اشاره به گزارش‌های ارائه‌شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی، شرکت آب و فاضلاب و دیگر دستگاه‌های مرتبط گفت: آزمایش‌های انجام‌شده تاکنون وجود مشکل در آب را نشان نداده است؛ با این حال، به نتایج اولیه اکتفا نکرده‌ایم و دستور داده‌ایم تمامی آزمایش‌های لازم از نظر میکروبی، ویروسی و سایر شاخص‌های بهداشتی انجام شود تا از سلامت آب به‌طور کامل اطمینان حاصل کنیم.

 

وی تأکید کرد: نتایج آزمایش‌ها باید تا آخرین مرحله پیگیری و گزارش نهایی آن ارائه شود و چنانچه مشخص شود دستگاه، مدیر یا فردی در انجام وظایف خود کوتاهی کرده است، بدون اغماض برخورد خواهد شد، زیرا سلامت مردم برای ما اولویت نخست و خط قرمز است و اجازه نمی‌دهیم در این زمینه هیچ‌گونه سهل‌انگاری انجام شود.

 

استاندار کرمانشاه از جمع‌بندی چند اقدام فوری برای بهبود وضعیت آب باینگان خبر داد و گفت: به مدار بهره‌برداری آوردن چاه حفرشده و تعیین منبع تازه برای انتقال آب به مخزن ذخیره شهر در دستور کار قرار گرفته است و شرکت آب و فاضلاب موظف است این طرح را با اولویت و به‌صورت شبانه‌روزی اجرا کند.

 

وی افزود: برای تأمین منابع مالی مورد نیاز نیز به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان دستور داده خواهد شد تا با همکاری فرمانداری و شرکت آب و فاضلاب، اعتبارات لازم را فراهم کند و عملیات اجرایی در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نتیجه برسد.

 

حبیبی درباره مخزن ذخیره آب باینگان نیز گفت: این مخزن تا زمان دریافت نتایج کامل و قطعی آزمایش‌ها به‌طور موقت از مدار خارج می‌شود و در صورت تأیید سلامت آب، امکان استفاده مجدد از مخزن وجود خواهد داشت، اما اگر آزمایش‌ها وجود هرگونه مشکل را نشان دهد، مخزن از مدار بهره‌برداری خارج خواهد ماند.

 

وی با اطمینان‌بخشی به مردم باینگان اظهار کرد: حتی اگر لازم باشد آب شرب سالم از پاوه یا دیگر مناطق تأمین و به باینگان منتقل شود، این کار انجام خواهد شد و ما در برابر سلامت و آسایش مردم مسئول هستیم و اجازه نخواهیم داد در تأمین آب شرب سالم شهروندان وقفه‌ای ایجاد شود.

 

استاندار کرمانشاه با اشاره به موضوع فاضلاب باینگان نیز گفت: شرکت آب و فاضلاب موظف است اقدامات لازم را برای هدایت فاضلاب بخش پایین‌دست شهر به نقطه‌ای ایمن انجام دهد تا احتمال هرگونه تداخل با منابع آب برطرف شود.

 

وی خاطرنشان کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط خاص باینگان، اجرای شبکه جمع‌آوری فاضلاب نیازمند مطالعه فنی دقیق است؛ ازاین‌رو، روش‌های مختلف جمع‌آوری، ذخیره‌سازی و انتقال فاضلاب بررسی خواهد شد تا مناسب‌ترین راهکار اجرایی انتخاب شود.

 

حبیبی در پایان تأکید کرد: مدیریت استان تا رفع کامل نگرانی‌ها و تأمین پایدار آب شرب سالم باینگان، موضوع را با جدیت پیگیری خواهد کرد و مردم اطمینان داشته باشند که همه دستگاه‌های مسئول برای به‌نتیجه‌رسیدن این اقدامات پای کار هستند.


۱۱ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

تأکید مدیرکل ورزش و جوانان کرمانشاه بر احیای مسابقات بین‌المللی شطرنج جام طاق‌بستان

عزتی با بیان اینکه این مسابقات از رویدادهای مهم ورزشی استان محسوب می‌شود، افزود: با توجه به اهمیت این رقابت‌ها، برنامه‌ریزی شده تا با فدراسیون شطرنج و مسئولان استان رایزنی‌هایی انجام شود تا امکان برگزاری دوباره آن فراهم شود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان در ادامه خطاب به رئیس هیات شطرنج کرمانشاه، مجموعه‌ای از توصیه‌های اجرایی را مطرح کرد و گفت: فعال‌سازی شهرستان‌ها، افزایش آمار ورزشکاران سازمان‌یافته، برگزاری دوره‌های آموزشی داوری و مربیگری و میزبانی مسابقات مختلف باید در دستور کار هیات قرار گیرد.

او تأکید کرد که توسعه فعالیت‌های هیات شطرنج در سطح استان و تقویت زیرساخت‌های آموزشی و رقابتی می‌تواند نقش مهمی در ارتقای جایگاه این رشته در کرمانشاه داشته باشد.

***تأکید دبیر فدراسیون شطرنج بر جایگاه کرمانشاه در شطرنج کشور 

در جریان برگزاری مجمع انتخاباتی ریاست هیأت شطرنج استان کرمانشاه در روز چهارشنبه ۲۸ مرداد، سعید پیرملکی دبیر فدراسیون شطرنج با اشاره به روند رو‌به‌رشد این رشته در کرمانشاه طی سال‌های اخیر گفت: کرمانشاه ثابت کرده که یکی از قطب‌های شطرنج ایران است. 

پیرملکی با بیان اینکه فدراسیون نگاه ویژه‌ای به توسعه شطرنج در غرب کشور دارد، افزود: برای قهرمان‌پروری در استان‌های غربی، روی کرمانشاه حساب ویژه‌ای باز کرده‌ایم. او همچنین به ابقای دوباره داریوش کرمی در سمت ریاست هیأت شطرنج استان اشاره کرد و اظهار داشت: امیدواریم با حضور ایشان، روند پیشرفت شطرنج کرمانشاه سرعت بیشتری بگیرد.

دبیر فدراسیون در پایان بر لزوم همدلی و همکاری خانواده شطرنج کرمانشاه تأکید کرد و گفت: خانواده شطرنج باید دست به دست هم دهند و به این رشته کمک کنند. فدراسیون نیز همراه خواهد بود تا استعدادهای این رشته در استان شکوفا شوند.




 بازگشت ویژه سیدجلال حسینی به پرسپولیس
۸ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

بازگشت ویژه سیدجلال حسینی به پرسپولیس

باشگاه پرسپولیس در مذاکره با تیم فولاد موفق شده امتیاز تیم دوم این که که راهی لیگ آزادگان شده خریداری و قصد دارد هدایت آن را به کاپیتان اسبق خود بسپارد.

 یمن: از عبور ۴۸ کشتی متعلق به عربستان در باب‌المندب جلوگیری کردیم؛ ۸ نفتکش را هم هدف قرار دادیم/ ادعای ونس: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است
۵ ساعت قبل / سایت انتخاب

یمن: از عبور ۴۸ کشتی متعلق به عربستان در باب‌المندب جلوگیری کردیم؛ ۸ نفتکش را هم هدف قرار دادیم/ ادعای ونس: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و یکم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۶ روز می‌گذرد، مقامات آمریکایی بر اتخاذ فشا...

 فوری؛ تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران کلید خورد! ۳ فرد جدید هدف قرار گرفتند
۵ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

فوری؛ تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران کلید خورد! ۳ فرد جدید هدف قرار گرفتند

وزارت خزانه‌داری آمریکا از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران خبر داد.

 بیرانوند و حسین‌زاده در آستانه اعزام به ژاپن!
۸ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

بیرانوند و حسین‌زاده در آستانه اعزام به ژاپن!

صحبت‌هایی در خصوص اعزام امیرحسین حسین‌زاده و علیرضا بیرانوند به بازی‌های آسیایی ناگویا وجود دارد.

 امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران
۶ ساعت قبل / سایت جماران

امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

در حالی که دولت دونالد ترامپ از آغاز مرحله‌ای کم‌سابقه از فشار اقتصادی علیه ایران سخن می‌گوید، امارات متحده عربی به یکی از مهم‌ترین بازیگران این راهبرد تبدیل شده است. محدود کردن مبادلات مالی و تجاری با تهران، تشدید کنترل بر شبکه‌های مستقر در دبی و برخورد با مسیرهای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی ایران را تحت فشار قرار دهد؛ هرچند ابوظبی همچنان می‌کوشد این فشار را به‌صورت تدریجی اعمال کرده و کانال‌های سیاسی با تهران را کاملاً نبندد.

 شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵
۵ ساعت قبل / روزنامه تعادل

شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵

گروه خودرو اقتصادآنلاین؛ اطلس به‌عنوان یکی از جدیدترین محصولات سایپا، با طراحی به‌روزتر، امکانات رفاهی بیشتر و مشخصات فنی ارتقایافته نسبت به خانواده کوییک، ت...