قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

یکی از مرگبارترین قحطی‌های تاریخ را بهتر بشناسیم

رمان «زیر درخت زالزالک؛ سال‌های قحطی ایرلند» نوشته ماریتا کانلن مک‌کنا، با روایتی داستانی از یکی از تلخ‌ترین فجایع قرن نوزدهم، مخاطب نوجوان را به دل سال‌های قحطی بزرگ ایرلند می‌برد.
 یکی از مرگبارترین قحطی‌های تاریخ را بهتر بشناسیم

به گزارش خبرنگار مهر، تاریخ جهان، قحطی‌های بزرگی را به خود دیده است؛ رخدادهایی که تنها به کمبود غذا محدود نماندند و مسیر زندگی میلیون‌ها انسان را تغییر دادند. در میان این فجایع، «قحطی بزرگ ایرلند» یکی از تلخ‌ترین و ماندگارترین رویدادهای قرن نوزدهم به شمار می‌رود. فاجعه‌ای که از سال ۱۸۴۵ آغاز شد و نزدیک به هفت سال ادامه یافت؛ سال‌هایی که نابودی مزارع سیب‌زمینی، به‌عنوان اصلی‌ترین منبع غذایی مردم، ایرلند را به سرزمینی از گرسنگی، بیماری، مرگ و مهاجرت تبدیل کرد.

در آن سال‌ها، میلیون‌ها نفر یا بر اثر گرسنگی و بیماری جان خود را از دست دادند یا ناچار شدند خانه و سرزمینشان را ترک کنند. بسیاری از خانواده‌ها از هم پاشیدند، کودکان بی‌سرپرست شدند و روستاهای زیادی خالی از سکنه ماندند. قحطی بزرگ ایرلند تنها یک بحران طبیعی نبود؛ مجموعه‌ای از مشکلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نیز در گسترش آن نقش داشت و همین موضوع، آن را به یکی از تراژدی‌های مهم تاریخ اروپا تبدیل کرد؛ تراژدی‌ای که هنوز هم در حافظه تاریخی مردم ایرلند زنده است.

همین دوره تاریک، دستمایه خلق آثار ادبی متعددی شده است؛ آثاری که تلاش می‌کنند تاریخ را نه از زاویه آمار و ارقام، بلکه از دریچه زندگی انسان‌های عادی روایت کنند. یکی از موفق‌ترین این آثار، رمان نوجوان «زیر درخت زالزالک؛ سال‌های قحطی ایرلند» نوشته ماریتا کانلن مک‌کنا است؛ کتابی که به جای تمرکز بر سیاست و جنگ، مخاطب را با زندگی سه کودک همراه می‌کند که ناگهان خود را در میانه بحرانی می‌بینند که هیچ نقشی در شکل‌گیری آن نداشته‌اند.

رمانی که تاریخ را برای نوجوانان زنده می‌کند

ماریتا کانلن مک‌کنا، نویسنده ایرلندی متولد ۱۹۵۶، سال‌هاست برای کودکان و نوجوانان قلم می‌زند و بخش مهمی از آثارش را به تاریخ کشورش اختصاص داده است. «زیر درخت زالزالک» که نخستین بار در سال ۱۹۹۰ منتشر شد، نقطه عطف کارنامه ادبی او به شمار می‌آید؛ رمانی که نه‌تنها با استقبال گسترده مخاطبان روبه‌رو شد، بلکه آغازگر سه‌گانه‌ای درباره سال‌های قحطی بزرگ ایرلند بود. دو جلد بعدی این مجموعه با نام‌های «دختر گل‌های وحشی» و «کشتزارهای وطن» نیز در سال‌های بعد منتشر شدند و روایت شخصیت‌های داستان را ادامه دادند.

ترجمه فارسی این اثر را محبوبه نجف‌خانی انجام داده است. نخستین …



 داوری فیلم‌ساز ایرانی در یک جشنواره اروپایی
۱ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

داوری فیلم‌ساز ایرانی در یک جشنواره اروپایی

«سجاد شاه‌حاتمی» داور جشنواره تسالونیکی یونان شد.



 محسن تنابنده ژست مخالفت می گیرد اما با صداوسیما همکاری می کند
۵۸ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

محسن تنابنده ژست مخالفت می گیرد اما با صداوسیما همکاری می کند

تکذیب مذاکره با تلویزیون توسط محسن تنابنده درباره ساخت پایتخت ۸ همچنان در صدر اخبار پربازدید هنری قرار دارد.

 شفافیت دولت در موضوع بنزین و چند خبر خوب دیگر...
۱۵ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

شفافیت دولت در موضوع بنزین و چند خبر خوب دیگر...

ماجرای بنزین این روزها حسابی سر زبان‌ها افتاده و مردم را نگران کرده است. امروز در همین راستا سخنگوی دولت تاکید بر شفاف‌سازی داشت.

 کفش‌های عجیب خانم بازیگر جنجالی شد + عکس
۱۴ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

کفش‌های عجیب خانم بازیگر جنجالی شد + عکس

مارگارت کوالی در مراسم افتتاحیه فیلم «ستاره‌های سگ» در لندن، با پوششی تمام‌چنل روی فرش قرمز حاضر شد و کفش‌های جنجالی و وایرال این برند را به پا داشت؛ کفش‌هایی که به دلیل طراحی خاصشان، ظاهری شبیه راه رفتن با پای برهنه ایجاد می‌کنند.

 تصاویر دیده‌نشده از حسن جوهرچی
۳۸ دقیقه قبل / سایت تابناک

تصاویر دیده‌نشده از حسن جوهرچی

آلین جوهرچی پسر حسن جوهرچی با انتشار عکس‌های جدید از پدرش، خاطرات او را دوباره زنده کرد.

 آغاز فصل سوم «کارآگاه علوی»
۱۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

آغاز فصل سوم «کارآگاه علوی»

سریال «کارآگاه علوی» به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی روی آنتن رفت. فصل اول این مجموعه در سال ۱۳۷۵ و فصل دومش در سال ۱۳۸۷ روی آنتن رفت و توانست توجه مخاطبان را به خود جلب کند. این مجموعه حالا پس از نزدیک به دو دهه به ایستگاه فصل سوم رسیده است.

 نقشی را به‌اجبار نپذیرفتم
۱۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

نقشی را به‌اجبار نپذیرفتم

آیین رونمایی و نقد و بررسی کتاب «همیشه ناصرالدین شاه» نوشته بیژن شکرریز که گفت‌وگویی بلند با ایرج راد است برگزار شد. ایرج راد در این مراسم گفت: در این کتاب تلاش کردم همه‌ چیز را با صداقت کامل بیان کنم، هر کار و نقشی را که انتخاب کردم، از روی اجبار نبوده است؛ آن اثر را خوانده‌ام، دوست داشته‌ام و با علاقه پذیرفته‌ام که با آن گروه و آن افراد همکاری کنم. اگر نقشی زمانی ضعیف اجرا شد، تقصیر دیگران نبوده است؛ زیرا این من بوده‌ام که آن انتخاب را با عقل، منطق و درایت خود انجام داده‌ام. بنابراین از همه همکارانم سپاسگزارم.