قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

۲۷۲ میلیارد تومان برای نجات محیط‌زیست سیستان

زاهدان- رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سیستان و بلوچستان از اختصاص ۲۷۲ میلیارد تومان اعتبار برای حفاظت از تالاب هامون و مهار ریزگردها خبر داد.
 ۲۷۲ میلیارد تومان برای نجات محیط‌زیست سیستان

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد عرب‌اول، ظهر یکشنبه در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان از تخصیص ۲۷۲ میلیارد تومان اعتبار استانی و ملی به حوزه محیط‌زیست استان طی سال‌های ۱۴۰۰ تاکنون خبر داد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اشاره به اینکه ۱۴۲ میلیارد تومان از این مبلغ از محل اعتبارات استانی تأمین شده است، افزود: ۱۳۰ میلیارد تومان نیز از محل اعتبارات ملی به طرح حفاظت از تالاب هامون اختصاص یافته که از سال ۱۳۹۲ آغاز شده است. بخشی از این منابع صرف مدیریت چالش‌های زیست‌محیطی، حفاظت از منابع طبیعی و اجرای برنامه‌های مرتبط با مناطق تحت مدیریت محیط‌زیست شده است.

عرب‌اول با اشاره به سفر استانی رئیس‌جمهور در سال گذشته، از پیش‌بینی یک پروژه محیط‌زیستی به‌عنوان یکی از مصوبات آن سفر در منطقه سیستان خبر داد که تأمین اعتبار آن بر عهده استان قرار گرفته است.

وی به سند اجرای توسعه سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: این سند در پایان سال گذشته ابلاغ شد و بر اساس ماده ۳۲ آن، سازمان حفاظت محیط‌زیست موظف است مناطق تحت مدیریت خود را برای توسعه بخش‌هایی مانند کشاورزی بازنگری کند. با توجه به سپری شدن مهلت ۶ ماهه، پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک میان استان و ستاد سازمان برای تسریع در این فرایند ارائه شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با بیان اینکه بسته شماره ۱۰ از بسته‌های سیزده‌گانه سند توسعه به محیط‌زیست اختصاص دارد، تصریح کرد: برای اجرای این بسته، ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که شامل احداث بادشکن، طرح‌های هلالی آب‌گیر، تجهیزات محیط‌بانی و سامانه‌های پایش است. ۹۰ میلیارد تومان از این مبلغ از محل مصوبات سفر رئیس‌جمهور تأمین شده که به‌صورت مساوی میان محیط‌زیست و منابع طبیعی (هرکدام ۴۵ میلیارد تومان) تقسیم شده است.

عرب‌اول با اشاره به تدوین برنامه عملیاتی کنترل ریزگردهای منطقه سیستان، گفت: بر اساس مطالعات انجام‌شده، ۲۶ کانون گردوغبار در این منطقه شناسایی شده که بخش عمده‌ای از آنها در بستر تالاب هامون قرار دارند. منطقه سیستان به چهار تونل گردوغبار تقسیم‌بندی شده که تونل شماره سه با میانگین ۸۱ نفر در هکتار جمعیت متأثر، به‌عنوان اولویت اصلی تثبیت کانون‌ها انتخاب شده است.

وی تأکید کرد: راهکارهای کنترل ریزگردها صرفاً محدود به تأمین آب نیست و روش‌های زیستی، مکانیکی، شیمیایی و ترکیبی برای هر کانون بحرانی بر اساس اولویت و جمعیت تحت تأثیر طراحی شده است. اجرای این برنامه تنها بر عهده محیط‌زیست نیست و همه دستگاه‌های اجرایی باید مشارکت کنند.

درخواست کارگروه ملی برای هامون و جازموریان

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خواستار تشکیل کارگروه ملی برای احیای تالاب هامون شد و گفت: احیای هامون بدون مدیریت ورودی آب ممکن نیست، اما در کنار حقابه، باید برنامه اجرایی برای کنترل گردوغبار داشت. همچنین درباره تالاب جازموریان با وسعت ۳۸۰ هزار هکتار که شهرستان‌های ایرانشهر، دلگان و فنوج را تحت تأثیر قرار می‌دهد، نیاز به برنامه‌ریزی مشترک میان استان‌های مرتبط داریم. وی بر لزوم استفاده از اعتبارات ملی، مدیریت بحران و سایر ردیف‌های مرتبط برای اجرای کامل این برنامه‌ها تأکید کرد. کد مطلب 6906323



۹ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

کبدی‌کاران سیستان و بلوچستان بر سکوی سوم قهرمانی کشور ایستادند

به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، ادهم کرد زابلی، مدیرکل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: مسابقات کبدی سالنی قهرمانی بزرگسالان کشور و انتخابی تیم ملی برای حضور در بازی‌های آسیایی داخل سالن ۲۰۲۶ ریاض، با حضور ۲۳ تیم به میزبانی استان زنجان برگزار شد.

مدیرکل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان، افزود: این رقابت‌ها از ۲۵ تا ۲۸ مردادماه ۱۴۰۵ به مدت سه روز برگزار شد و تیم منتخب سیستان و بلوچستان با حضور کبدی‌کاران توانمند استان، در رقابتی فشرده توانست در جمع تیم‌های برتر کشور قرار گرفته و با شایستگی بر سکوی سوم مسابقات قهرمانی کشور بایستد.

وی این موفقیت را نشان‌دهنده ظرفیت بالای ورزشکاران استان در رشته کبدی دانست و گفت: کسب این عنوان در یک رقابت ملی و در مسیر انتخابی تیم ملی، حاصل تلاش ورزشکاران، کادر فنی و مجموعه هیئت کبدی استان است و می‌تواند زمینه‌ساز حضور موفق‌تر کبدی‌کاران سیستان و بلوچستان در رقابت‌های ملی و بین‌المللی باشد.




 قیمت طلا امروز شنبه ۳۱ مرداد 1405/ افزایش قیمت طلا
۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت طلا امروز شنبه ۳۱ مرداد 1405/ افزایش قیمت طلا

اقتصادنیوز: قیمت طلا امروز با افزایش 101 دلاری نسبت به روز گذشته، 4603 (چهار هزار و ششصد و سه) دلار نرخ‌گذاری شد.

 رشته «بازی‌سازی» وارد دانشگاه‌ها شد
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

رشته «بازی‌سازی» وارد دانشگاه‌ها شد

دنیای اقتصاد: رشته کارشناسی بازی‌سازی پس از تصویب در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، از مهرماه امسال در دانشگاه اصفهان به‌عنوان نخستین دانشگاه مجری، پذیرش دانشجو را آغاز می‌کند. این تصمیم در نشست مشترک بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی اعلام شد. هم‌زمان، دانشکده هوش مصنوعی و کامپیوتر دانشگاه علم و فرهنگ نیز تا دو هفته دیگر افتتاح می‌شود تا زمینه آموزش تخصصی در این حوزه‌ها فراهم شود. 

 چین و امارات رزمایش مشترک هوایی برگزار می‌کنند
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

چین و امارات رزمایش مشترک هوایی برگزار می‌کنند

وزارت دفاع چین اعلام کرد که نیروهای هوایی چین و امارات از اواخر ماه اوت تا اواسط سپتامبر، رزمایش مشترکی را در سین‌کیانگ در شمال‌غرب چین، برگزار خواهند کرد

 بازگشت سینما به دوران پیش از کرونا
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بازگشت سینما به دوران پیش از کرونا

فروش خیره‌کننده فیلم‌های «اودیسه» و «مرد عنکبوتی: روزی نو» در کنار آثار غافلگیرکننده‌ای چون «اتاق‌های پشتی» و «وسواس» گیشه تابستان امسال را به‌شدت داغ کرد. از این رو درآمد فروش فیلم‌های داخلی آمریکا از مرز ۴‌میلیارد دلار عبور کرد؛ رقمی که بعد از دوران همه‌گیری کرونا تنها برای دومین بار به دست آمده است. نخستین تابستانی که پس از تغییرات گسترده ناشی از کرونا فروش ۴‌میلیارد‌دلاری را تجربه کرد سال ۲۰۲۳ بود و حالا یک بار دیگر این اتفاق تکرار شده است.

 روز ۱۷۵ جنگ | ترامپ: ایرانی‌ها خیلی مایل هستند به توافق برسند اما هنوز آماده نیستند
۱ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

روز ۱۷۵ جنگ | ترامپ: ایرانی‌ها خیلی مایل هستند به توافق برسند اما هنوز آماده نیستند

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفت: من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم.

 دو نمای سرمایه‌گذاری در معادن
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

دو نمای سرمایه‌گذاری در معادن

سرمایه‌گذاری در معدن لزوما به همان میزان به تولید منجر نمی‌شود و فاصله میان وزن سرمایه و تولید، در فعالیت‌های مختلف معدنی متفاوت است. مس و سنگ‌آهن در گروه فعالیت‌هایی قرار دارند که سهم تولیدشان از سهم سرمایه‌گذاری بیشتر است. در مقابل، طلا و شن و ماسه سهمی بالاتر از تولید خود در سرمایه‌گذاری دارند. داده‌های مرکز آمار ایران از معادن در حال بهره‌برداری نشان می‌دهد سنگ‌آهن با سهم ۳۵درصدی از سرمایه‌گذاری، ۵۰درصد از ارزش تولید معدن را در اختیار دارد و مس نیز با جذب حدود ۱۲درصد از سرمایه‌گذاری، ۲۶درصد از تولید را ایجاد کرده است. در نقطه مقابل، سنگ طلا ۶درصد از سرمایه‌گذاری را به خود اختصاص داده، اما سهم آن از ارزش تولید تنها 1.5درصد بوده است؛ وضعیتی که در شن و ماسه نیز با 13.5درصد سهم سرمایه‌گذاری در برابر ۴درصد سهم تولید دیده می‌شود.