قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۵

شیوع آفت در جنگل قائم کرمان؛ حال بام کرمان خوب نیست

کرمان – جنگل قائم کرمان که بر فراز این شهر قرار دارد این روزها حال و روز خوبی ندارد و شیوع آفت آن را تهدید می کند.
 شیوع آفت در جنگل قائم کرمان؛ حال بام کرمان خوب نیست

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: جنگل قائم کرمان که با نام‌های «پردیسان قائم» و «پارک جنگلی قائم» نیز شناخته می‌شود، یکی از مهم‌ترین و ارزشمندترین عرصه‌های جنگلی در جنوب شرق کشور محسوب می‌شود. این جنگل دست‌کاشت که به عنوان بزرگ‌ترین جنگل دست‌کاشت ایران شناخته می‌شود در شرق کرمان و در دامنه کوه‌های صاحب‌الزمان (عج) واقع شده است. ایده احداث این جنگل در سال ۱۳۴۳، توسط مظفر بقایی، با هدف مقابله با بحران گرد و غبار مطرح و عملیاتی شد.

این جنگل با مساحتی حدود ۲۳۰ هکتار میزبان بیش از ۵۰۰ هزار اصله درخت از گونه‌های مختلف از جمله سرو، کاج و نارون است. با وجود اهمیت فوق‌العاده‌اش، این مجموعه در طول سال‌یان سال با چالش‌های جدی مواجه بوده است.

پاکسازی هوا و جلوگیری از بروز گرد و غبار

اهمیت جنگل قائم برای محیط زیست شهر کرمان فراتر از یک فضای سبز معمولی است و به عنوان ریه‌های شهر کرمان شناخته می‌شود.

این جنگل نقش حیاتی در تثبیت شن‌های روان، جلوگیری از ورود ریزگردها به شهر و تهویه هوای شهر کرمان ایفا می‌کند. پیش از احداث این جنگل، شدت طوفان‌های گرد و غبار به حدی بود که آسمان کرمان را در روز به تاریکی شب تبدیل می‌کرد، اما این مانع عظیم سبز، توانسته است شهر را از وزش بادهای بی‌امان نجات دهد و به عنوان سپر طبیعی در برابر بیابان‌زایی عمل کند.

حمید چترودی در گفتگو با مهر می گوید: من ساکن خیابان فیروز آباد کرمان هستم و به یاد دارم که قبل از احداث جنگل قائم در کرمان با ورزش باد این بخش از شهر مملو از گرد و غبار می شد.

وی افزود: احداث این جنگل ضمن تعدیل دمای هوا در بخشهای شرقی کرمان موجب شد دیگر شاهد ورود گرد و غبار از این بخش از شهر نباشیم ضمن اینکه محیط زیست بسیار مطلوبی برای گیاهان و جانوران ایجاد شد و مردم هم تفرج گاهی کم نظیر در دستری دارند.

اما جنگل قائم کرمان به عنوان یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های طبیعی و بزرگترین جنگل دست‌کاشت ایران، در سال‌های اخیر با طیفی از مخاطرات جدی مواجه بوده که بقای آن را با چالش‌های عدیده‌ای روبرو کرده است. این تهدیدات را می‌توان در سه دسته کلیِ تهدیدات زیستی، عوامل محیطی و فشارهای انسانی طبقه‌بندی کرد که بعضاً به صورت هم‌زمان و تشدیدکننده یکدیگر عمل می‌کنند.




 صالحی: بازرسی بدون دستور قضایی ممنوع/ اموال غیرمرتبط با پرونده توقیف نشود

صالحی: بازرسی بدون دستور قضایی ممنوع/ اموال غیرمرتبط با پرونده توقیف نشود

دادستان تهران در جلسه نظارت بر ضابطان قضایی بر رعایت حقوق شهروندی در بازرسی منازل و اماکن و تعیین‌تکلیف فوری اموال و اسناد مکشوفه تأکید کرد.

 با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم

با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم

سخنگوی سپاه با اشاره به توان موشکی ایران گفت: قدرت تخریب سر‌های جنگی به‌کاررفته در موشک‌های سپاه بسیار فراتر از نمونه‌های استفاده‌شده در جنگ‌های پیشین است و اگر جنگی آغاز شود، تسلیحات ما در تمامی ابعاد با گذشته کاملاً متفاوت خواهد بود.

 لیست فروش باکس‌ آفیس؛ اقتدار مرد عنکبوتی ادامه دارد

لیست فروش باکس‌ آفیس؛ اقتدار مرد عنکبوتی ادامه دارد

جدیدترین آمار فروش فیلم‌ها در سینمای جهانی نشان دهنده پیشتازی مقتدارنه سری جدید فیلم مرد عنکبوتی است.

 بدهی‌های آمریکا از کنترل خارج شد!

بدهی‌های آمریکا از کنترل خارج شد!

از افزایش هزینه‌های دفاعی که آمریکا برای ادامه جنگ دونالد ترامپ علیه ایران، که نزدیک به شش ماه است ادامه دارد، به آن متکی است، گرفته تا تلاش برای کاهش هزینه...

 دبیر انجمن واردکنندگان خودرو: واردات خودروهای کارکرده قانون دارد، اما اجرایی نمی‌شود

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو: واردات خودروهای کارکرده قانون دارد، اما اجرایی نمی‌شود

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با اشاره به برخی اخبار منتشر شده درباره آزاد شدن واردات خودروهای کارکرده سه تا پنج ساله، گفت: واردات خودروهای کارکرده موضوع جدیدی نیست و قانون آن وجود دارد، اما تاکنون این قانون اجرایی نشده و همچنان جزئیات اجرای آن مشخص نیست.

 طلب 200 هزار میلیارد تومانی صنعت دارو از دولت

طلب 200 هزار میلیارد تومانی صنعت دارو از دولت

رییس سازمان غذا و دارو که معاون وزیر بهداشت است، اعلام کرد که مهم‌ترین مشکل تامین دارو متوجه کمبود نقدینگی صنعت است چنانکه هم‌اکنون، صنعت دارو با طلب 200 هزار میلیارد تومانی از دولت و مراکز درمانی و بخش خصوصی مواجه است که البته بدهی 140 هزار میلیارد تومانی مراکز درمانی و بخش خصوصی به صنعت دارو، متوجه بد عهدی سازمان‌های بیمه‌گر در تسویه به موقع با مراکز طرف قرارداد است. 

 خواهر از قصاص برادرش گذشت

خواهر از قصاص برادرش گذشت

پسر دورگه که متهم بود با همدستی دوستش، پدرش را به قتل رسانده و اموالش را سرقت کرده با رضایت اولیای دم از مرگ نجات یافت و از جنبه عمومی جرم پای میز محاکمه ایستاد.

 بررسی بهترین دانشگاه‌ها و آینده شغلی رشته اقتصاد | جاب ویژن

بررسی بهترین دانشگاه‌ها و آینده شغلی رشته اقتصاد | جاب ویژن

اگر به رشته اقتصاد علاقه مند هستید، برای بررسی بهترین دانشگاه ها، مسیرهای شغلی و بازار کار رشته اقتصاد کلیک کنید.