قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

بهمنش: گیلان نیازمند طراحی ویژه فرهنگی متناسب با اقلیم است

رشت- تحلیلگر مسائل سیاسی با تأکید بر جایگاه تاریخی گیلان در تحولات فرهنگی و اجتماعی کشور گفت: گیلان نیازمند طراحی ویژه فرهنگی متناسب با اقلیم و هویت اجتماعی است.
 بهمنش: گیلان نیازمند طراحی ویژه فرهنگی متناسب با اقلیم است

به گزارش خبرنگار مهر، حسین بهمنش ظهر سه شنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان با اشاره به همزمانی این مراسم با ۲۸ مرداد اظهار کرد: در ادبیات نظامی و طراحی عملیات، مفهومی با عنوان «لبه جلویی منطقه نبرد» وجود دارد؛ جایی که باید برای آن طراحی ویژه، اعتبار و امکانات متناسب در نظر گرفت. مطالبه من این است که لبه جلویی فرهنگی کشور را به‌درستی بشناسیم و برای آن نقشه و اعتبار ویژه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه گیلان طی حدود ۲۰۰ سال اخیر یکی از مهم‌ترین مناطق مواجهه با پدیده‌های فرهنگی و اجتماعی نوپدید بوده است، افزود: پس از قراردادهای گلستان و ترکمانچای، این منطقه با انواع پدیده‌های مهاجم فرهنگی و اجتماعی مواجه شد و حضور گسترده نمایندگی‌ها و مراکز تجاری خارجی در رشت، این شهر را به یکی از نقاط مهم تحولات فرهنگی کشور تبدیل کرد.

بهمنش ادامه داد: در دوره قاجار، رشت میزبان کنسولگری‌های کشورهای مختلف از جمله عثمانی، فرانسه، انگلستان و روسیه تزاری بود و حضور گسترده ارامنه، یهودیان و شرکت‌های تجاری خارجی، به‌ویژه در تجارت ابریشم، فضای اجتماعی متفاوتی را در این منطقه ایجاد کرده بود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به استمرار این روند در دوره پهلوی گفت: با وجود حجم گسترده این مواجهه و تهاجم فرهنگی، مردم گیلان توانستند هویت دینی و فرهنگی خود را حفظ کنند و همین مسئله نشان‌دهنده وجود ظرفیت‌های بومی قابل مطالعه در این منطقه است.

وی با بیان اینکه این ظرفیت‌ها باید به شکل علمی مورد بررسی قرار گیرد، تصریح کرد: پیشنهاد من به سازمان تبلیغات اسلامی این است که اگر گیلان را به عنوان یکی از لبه‌های فرهنگی کشور می‌شناسیم، برای آن طراحی و برنامه‌ریزی ویژه‌ای داشته باشیم و اعتبار متناسب با این مأموریت اختصاص دهیم.

بهمنش افزود: در دوره پهلوی، گیلان در بسیاری از موارد به عرصه اجرای سیاست‌ها و الگوهای فرهنگی و اجتماعی جدید تبدیل شد و برای اجرای این سیاست‌ها سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی صورت گرفت. این پرسش مطرح است که چرا امروز نمی‌توانیم بخشی از این ظرفیت را برای تقویت هویت بومی، دینی و فرهنگی استان به کار بگیریم.

وی خواستار ایجاد یک «پرونده ویژه فرهنگی و هویتی گیلان» در سازمان تبلیغات اسلامی شد و گفت: اگر قرار است اقدام ویژه‌ای در این استان صورت گیرد، باید متناسب با شرایط تاریخی، اقلیمی، اجتماعی و فرهنگی گیلان باشد و برای آن سازوکار مشخص و مستقلی تعریف شود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین با اشاره به مفهوم «فضای سوم» اظهار کرد: در دهه اخیر، دشمن به شکل جدی روی مهندسی فضای سوم سرمایه‌گذاری کرده است؛ فضاهایی خارج از خانه، مدرسه و محیط رسمی که بخش مهمی از زندگی اجتماعی مردم در آنها شکل می‌گیرد.

وی افزود: شبکه گسترده کافه‌ها، مراکز گذران اوقات فراغت و مجموعه‌هایی که این فضاها را پوشش می‌دهند، بخشی از این فرایند هستند و لازم است درباره نحوه شکل‌گیری و تأثیرگذاری آنها مطالعه جدی صورت گیرد.

بهمنش با طرح این پرسش که چگونه جامعه‌ای که روزگاری مسجد را به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای ساماندهی فضای اجتماعی در اختیار داشت، امروز بخش قابل توجهی از فضای سوم را از دست داده است، گفت: باید بررسی کنیم چگونه می‌توان ظرفیت مسجد را با نیازهای امروز جامعه پیوند داد و بار دیگر از آن به عنوان یکی از کانون‌های اصلی ساماندهی فضای اجتماعی استفاده کرد.

وی در پایان برای مدیرکل جدید تبلیغات اسلامی گیلان و سایر کنشگران فرهنگی استان آرزوی موفقیت کرد و بر ضرورت توجه جدی به ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی گیلان تأکید کرد. کد مطلب 6920173





 بازگشت ویژه سیدجلال حسینی به پرسپولیس
۸ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

بازگشت ویژه سیدجلال حسینی به پرسپولیس

باشگاه پرسپولیس در مذاکره با تیم فولاد موفق شده امتیاز تیم دوم این که که راهی لیگ آزادگان شده خریداری و قصد دارد هدایت آن را به کاپیتان اسبق خود بسپارد.

 یمن: از عبور ۴۸ کشتی متعلق به عربستان در باب‌المندب جلوگیری کردیم؛ ۸ نفتکش را هم هدف قرار دادیم/ ادعای ونس: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است
۵ ساعت قبل / سایت انتخاب

یمن: از عبور ۴۸ کشتی متعلق به عربستان در باب‌المندب جلوگیری کردیم؛ ۸ نفتکش را هم هدف قرار دادیم/ ادعای ونس: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و یکم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۶ روز می‌گذرد، مقامات آمریکایی بر اتخاذ فشا...

 فوری؛ تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران کلید خورد! ۳ فرد جدید هدف قرار گرفتند
۵ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

فوری؛ تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران کلید خورد! ۳ فرد جدید هدف قرار گرفتند

وزارت خزانه‌داری آمریکا از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران خبر داد.

 بیرانوند و حسین‌زاده در آستانه اعزام به ژاپن!
۸ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

بیرانوند و حسین‌زاده در آستانه اعزام به ژاپن!

صحبت‌هایی در خصوص اعزام امیرحسین حسین‌زاده و علیرضا بیرانوند به بازی‌های آسیایی ناگویا وجود دارد.

 امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران
۶ ساعت قبل / سایت جماران

امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

در حالی که دولت دونالد ترامپ از آغاز مرحله‌ای کم‌سابقه از فشار اقتصادی علیه ایران سخن می‌گوید، امارات متحده عربی به یکی از مهم‌ترین بازیگران این راهبرد تبدیل شده است. محدود کردن مبادلات مالی و تجاری با تهران، تشدید کنترل بر شبکه‌های مستقر در دبی و برخورد با مسیرهای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی ایران را تحت فشار قرار دهد؛ هرچند ابوظبی همچنان می‌کوشد این فشار را به‌صورت تدریجی اعمال کرده و کانال‌های سیاسی با تهران را کاملاً نبندد.

 شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵
۵ ساعت قبل / روزنامه تعادل

شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵

گروه خودرو اقتصادآنلاین؛ اطلس به‌عنوان یکی از جدیدترین محصولات سایپا، با طراحی به‌روزتر، امکانات رفاهی بیشتر و مشخصات فنی ارتقایافته نسبت به خانواده کوییک، ت...