قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۴

نفت برنت همچنان بین ۸۰ تا ۹۰ دلار دادوستد می‌شود

بانک آمریکایی گلدمن ساکس پیش‌بینی کرد که قیمت نفت خام برنت تا زمان مشخص‌شدن میزان تنش‌ها در خاورمیانه بین ۸۰ تا ۹۰ دلار برای هر بشکه خواهد بود.
 نفت برنت همچنان بین ۸۰ تا ۹۰ دلار دادوستد می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، بانک گلدمن ساکس روز سه‌شنبه (۱۳ مرداد) پیش‌بینی کرد که قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا زمان تأیید توافقی تازه برای پایان‌دادن به تنش‌های منطقه خاورمیانه یا تشدید قابل‌ توجه درگیری‌ها، در محدوده ۸۰ تا ۹۰ دلار به‌ازای هر بشکه دادوستد می‌شود.

این نهاد مالی قیمت منصفانه نفت برنت را حدود ۸۰ دلار برای هر بشکه تخمین می‌زند که نشان می‌دهد بازارها با وجود تداوم تردید درباره عرضه نفت خاورمیانه، صرف ریسک اندکی را در نظر گرفته‌اند.

تردید ناشی از نشانه‌های متناقض درباره مذاکرات پایان تنش‌ها در منطقه خاورمیانه، قیمت نفت برنت را روز سه‌شنبه به حدود ۸۵ دلار برای هر بشکه رساند.

گلدمن ساکس همچنین پیش‌بینی کرد که ذخیره‌سازی‌های نفت خام قابل‌ مشاهده جهان در ۲ هفته گذشته ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته که دلیل آن افت جریان نفت از خلیج فارس و دریای سرخ، پایین‌آمدن صادرات روسیه و افزایش واردات آسیاست.

این بانک آمریکایی همچنین برآورد کرد که صادرات نفت خلیج فارس حدود ۳۶ درصد نسبت به پیش از آغاز جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران کاهش یافته است، درحالی‌که این رقم اوایل ژوئیه حدود ۸۰ درصد بود.

گلدمن ساکس همچنین اعلام کرد که ظرفیت نفتکش‌های بارگیری‌شده در دریای سرخ ۲۲ درصد کاهش یافته است.

این نهاد مالی تخمین می‌زند که صادرات روزانه نفت عربستان سعودی نسبت به سال گذشته میلادی ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه کاهش داشته است.

بانک گلدمن ساکس با اشاره به کاهش اخیر عرضه نفت خام روسیه اعلام کرد صادرات نفت خام و میعانات گازی این کشور در ۲ هفته گذشته روزانه یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه کاهش یافته، درحالی‌که به دلیل تداوم اختلال در بارگیری در پایانه کنسرسیوم خط لوله خزر (CPC) در دریای سیاه، نقل‌وانتقال محموله‌ها بسیار کمتر از حجم معمول است. کد مطلب 6908983 طیبه بیات



۱ ساعت قبل / سایت اندیشه معاصر

بنزین متانولی تأیید شد؟ / زنگ خطر برای خودروها به صدا درآمد / آیا استفاده از متانول می‌تواند به موتور و قطعات خودرو آسیب بزند؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی  اندیشه معاصر ؛مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس با اشاره به اجرای موفق طرح استفاده کنترل‌شده از متانول در ترکیب بنزین تولیدی این پالایشگاه اظهار کرد:« این پالایشگاه برای نخستین بار در کشور و در مقیاس عملیاتی، استفاده از متانول به‌عنوان جزء اکسیژنه در ترکیب بنزین را مورد آزمون قرار داده و پس از انجام مطالعات دقیق، آزمایشات گسترده و بررسی‌های فنی، استفاده از حدود نیم درصد حجمی متانول در بنزین تولیدی پالایشگاه عملیاتی شد.»

وی تأکید کرد: «در استاندارد ملی ایران و نیز استاندارد اروپا استفاده از متانول به‌عنوان یکی از ترکیبات اکسیژنه تا حدود ۳ درصد حجمی در چارچوب الزامات مربوطه پیش‌بینی شده است؛ بنابراین میزان مورد استفاده در این طرح، یعنی نیم درصد حجمی، تنها حدود یک‌ششم سقف مجاز استاندارد است.»

مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس افزود: «یکی از مزیت‌های مهم ترکیبات اکسیژنه همچون متانول، کمک به بهبود فرآیند احتراق است. مطالعات انجام‌شده روی موتورهای بنزینی نشان داده است که استفاده از سوخت‌های حاوی متانول در شرایط مختلف می‌تواند موجب کاهش انتشار کربن مونوکسید (CO) و برخی دیگر از آلاینده‌های حاصل از احتراق شود. بنابراین در کنار موضوع افزایش بهره‌وری و تولید، بهبود عملکرد موتور و شاخص های زیست‌محیطی سوخت نیز از جنبه‌های مورد توجه این طرح است.» وی ادامه داد: «استفاده از متانول در سوخت، موضوعی بی‌سابقه در صنعت انرژی جهان نیست و کشورهایی مانند چین، آمریکا و اروپا تجربه تولید و مصرف سوخت‌های متانولی در درصدهای به‌مراتب بالاتر از میزان مورد استفاده در این طرح را داشته‌اند.برای نمونه در کشور چین، سوخت‌های متانولی در مقیاس تجاری استفاده شده‌اند و استانداردهای سوخت بنزین-متانول مثل M۱۵ ( ۱۵٪ متانول) وجود دارد. حتی سوخت‌های با درصد بالاتر هم در برخی برنامه‌های متانولی چین استفاده شده‌اند.بنابراین استفاده از متانول به‌عنوان یک ترکیب اکسیژنه در بنزین در کشورهای پیشرفته کاملاً شناخته‌شده است.همچنین بخش عمده بنزین مصرفی کشورهای نظیر ایالات متحده و برزیل حاوی اتانول است و علاوه بر ترکیب‌های متداول مانند E۱۰ و E۱۵، سوخت E۸۵ با درصد بالای اتانول مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع استفاده از الکل‌ها به‌عنوان ترکیب اکسیژنه و افزایش‌دهنده اکتان، یک فناوری شناخته‌شده در صنعت سوخت جهان به منظور بهبود وضعیت احتراقی موتور کاهش آلایندگی محیط زیست است.

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس در پایان با اشاره به ظرفیت بالای کشور در تولید متانول اظهار داشت: «ایران از تولیدکنندگان بزرگ متانول در جهان است و ظرفیت قابل توجهی برای تولید این محصول در کشور وجود دارد.این ظرفیت می‌تواند علاوه بر بازار صادراتی، با ارائه توجیه فنی، اقتصادی و رعایت کامل الزامات استانداردی، در زنجیره داخلی انرژی نیز مورد استفاده هدفمند قرار گیرد.»


۵ ساعت قبل / سایت نورنیوز

یک‌ نفتکش از هرمز برگشت خورد

نورنیوز-گروه اقتصادی: یک نفتکش با نام ERECTER پس از تلاش برای عبور از تنگه هرمز ابتدا متوقف و سپس از تنگه دور شد.

این نفتکش روز گذشته برای عبور از مسیر ایرانی به سمت خلیج فارس اقدام کرده بود اما متوقف شد.

ایران پیشتر اعلام کرده برای عبور از تنگه هرمز علاوه بر مسیر ایرانی باید سایر ترتیبات از جمله پرداخت بهای خدمات و همچنین مجوز عبور از ایران رعایت شود.


۷ ساعت قبل / سایت هم میهن

تأکید نفت ستاره خلیج فارس بر ایمنی استفاده محدود از متانول در بنزین

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از خبرآنلاین، مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس در واکنش به برخی ادعاها درباره آثار استفاده از متانول در بنزین گفت که تجربه کشورهای مختلف نشان می‌دهد این ترکیب، در صورت رعایت الزامات فنی و استانداردی، آسیبی به خودروها وارد نمی‌کند.

او با اشاره به اجرای طرح ترکیب کنترل‌شده متانول با بنزین در این پالایشگاه افزود: نفت ستاره خلیج فارس برای نخستین بار در کشور، استفاده از متانول به‌عنوان ترکیب اکسیژنه در بنزین را در مقیاس عملیاتی بررسی کرده است. این طرح پس از مطالعات فنی، آزمایش‌های گسترده و ارزیابی‌های تخصصی، با سهم حدود نیم درصد حجمی متانول در بنزین تولیدی وارد مرحله اجرا شد.

مدیرعامل این شرکت اظهار کرد: استاندارد ملی ایران و استانداردهای اروپایی، استفاده از متانول را به‌عنوان یکی از ترکیبات اکسیژنه تا حدود ۳ درصد حجمی و در چارچوب ضوابط مشخص مجاز می‌دانند. بر این اساس، میزان به‌کاررفته در طرح پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس معادل حدود یک‌ششم سقف پیش‌بینی‌شده در استانداردهاست.

وی افزود: ترکیبات اکسیژنه از جمله متانول می‌توانند به بهبود فرایند احتراق در موتورهای بنزینی کمک کنند. نتایج مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد سوخت‌های حاوی متانول، در شرایط مختلف، امکان کاهش انتشار مونوکسید کربن و بخشی از آلاینده‌های ناشی از احتراق را فراهم می‌کنند.

به گفته او، این طرح افزون بر اهداف مرتبط با افزایش بهره‌وری و تولید، به بهبود عملکرد احتراق موتور و ارتقای شاخص‌های زیست‌محیطی سوخت نیز توجه دارد.

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس با بیان اینکه استفاده از متانول در سوخت، تجربه‌ای شناخته‌شده در صنعت انرژی جهان است، گفت: چین، آمریکا و کشورهای اروپایی سابقه تولید و مصرف سوخت‌های حاوی الکل را دارند. در چین، سوخت‌های بنزین-متانول از جمله M۱۵ با سهم ۱۵ درصدی متانول در مقیاس تجاری استفاده شده و در برخی برنامه‌ها، سوخت‌هایی با سهم بالاتر متانول نیز مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

او همچنین به کاربرد گسترده اتانول در بنزین مصرفی کشورهایی مانند آمریکا و برزیل اشاره کرد و افزود: ترکیب‌های E۱۰ و E۱۵ و همچنین سوخت E۸۵، نمونه‌هایی از استفاده الکل‌ها به‌عنوان مواد اکسیژنه و افزایش‌دهنده عدد اکتان در صنعت سوخت هستند. هدف از به‌کارگیری این ترکیبات، بهبود احتراق و کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی است.

وی در پایان با اشاره به جایگاه ایران در تولید متانول گفت: ظرفیت تولید این محصول در کشور قابل توجه است و می‌توان با فراهم شدن توجیه فنی و اقتصادی و رعایت کامل استانداردها، از این ظرفیت علاوه بر صادرات، در زنجیره داخلی انرژی نیز استفاده کرد.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید




 گزارش تصویری: جلسه نقد و بررسی کتاب «اقتصاد از دیدگاه انسانی» نوشته محمد طبیبیان
۶ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

گزارش تصویری: جلسه نقد و بررسی کتاب «اقتصاد از دیدگاه انسانی» نوشته محمد طبیبیان

اقتصادنیوز: رویداد گفت‌وگو درباره کتاب «اقتصاد از دیدگاه انسانی» نوشته محمد طبیبیان جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ برگزار شد.

 کانادا ۷۰ میلیارد دلار برای انرژی پاک و مواد معدنی حیاتی سرمایه‌گذاری می‌کند
۱۳ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

کانادا ۷۰ میلیارد دلار برای انرژی پاک و مواد معدنی حیاتی سرمایه‌گذاری می‌کند

کانادا با رونمایی از یک برنامه سرمایه‌گذاری نزدیک به ۷۰ میلیارد دلار، قصد دارد جایگاه خود را در بازار جهانی انرژی پاک و مواد معدنی حیاتی تقویت کند. محور این طرح، توسعه نیروگاه‌های برق‌آبی در کبک و نیوفاندلند و لابرادور، ساخت زیرساخت‌های انتقال برق و حمایت از پروژه‌های معدنی است.

 تعیین‌تکلیف مرخصی پلاک‌های منطقه آزاد تا پایان شهریور
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تعیین‌تکلیف مرخصی پلاک‌های منطقه آزاد تا پایان شهریور

دنیای اقتصاد: معاون فنی و مهندسی پلیس راهور فراجا با اعلام اینکه مشکل مرخصی پلاک‌های موقت منطقه آزاد انزلی تا پایان شهریورماه حل خواهد شد، گفت: واردات خودرو به مناطق آزاد باعث افزایش رضایتمندی عمومی، اشتغال‌زایی و ارتقای امنیت عبور و مرور جاده‌ها شده‌ است‌. به گزارش ایرنا، سرهنگ محمدحسن ابراهیم‌پور در همایش توجیهی شرکت‌های واردکننده خودرو با موضوع فرآیند اخذ کاردکس و ترخیص خودروهای پلاک منطقه، بیان کرد: به دنبال شماره‌گذاری خودروهای مناطق آزاد، سرمایه خودرویی نیز جذب شد. معاون فنی و مهندسی پلیس راهور فراجا با اعلام اینکه برای خودروهای عمرانی و کشاورزی در مناطق آزاد، پلاک جدیدی طراحی شده، عنوان کرد: با طراحی این پلاک فعالان این حوزه نیز می‌توانند از ظرفیت موجود بهره‌مند شوند.

 هشدار جی‌پی‌مورگان نسبت به سقوط بازارها در پائیز | هوش مصنوعی یادآور سال ۲۰۰۰ است؟
۱۲ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

هشدار جی‌پی‌مورگان نسبت به سقوط بازارها در پائیز | هوش مصنوعی یادآور سال ۲۰۰۰ است؟

اقتصادنیوز: با وجود اینکه شاخص‌های اصلی در روند صعودی باقی مانده‌اند، جی‌پی‌مورگان خطرات فزاینده‌ای را برای رکود بازار در اواخر تابستان یا اوایل پاییز پیش‌بینی می‌کند.

 شمارش معکوس برای جدایی سمیعی‌نژاد/ ایمیدرو یا باشگاه تعویض مدیران؟
۳ دقیقه قبل / سایت تابناک

شمارش معکوس برای جدایی سمیعی‌نژاد/ ایمیدرو یا باشگاه تعویض مدیران؟

میانگین عمر مدیران ایمیدرو زیر یک سال است؛ حقیقتی تلخ که نشان می‌دهد هیچ برنامه‌ای در این سازمان فرصت اجرا پیدا نمی‌کند. از محمد آقاجانلو تا سمیعی‌نژاد، همه...

 نشان «سفیر مسئولیت اجتماعی» بر سینه مدیرعامل پتروشیمی ایلام
۵ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

نشان «سفیر مسئولیت اجتماعی» بر سینه مدیرعامل پتروشیمی ایلام

آرمان امروز : در ششمین جشنواره روابط عمومی و مسئولیت اجتماعی، نشان «سفیر مسئولیت اجتماعی» به مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایلام اعطا شد. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی شرکت پتروشیمی ایلام؛ این نشان به پاس اقدامات پتروشیمی ایلام در سال ۱۴۰۴ در حوزه‌های محیط زیست، سلامت، آموزش، حمایت اجتماعی و توسعه زیرساخت‌های منطقه [ ]