قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۲۳

اصلاح بودجه 1405 باید با تصمیم‌گیری سریع و در چارچوب قانون انجام شود - تسنیم

عضو کمیسیون برنامه مجلس: لایحه اصلاح بودجه 1405 دو فوریتی بررسی خواهد شد.
 اصلاح بودجه 1405 باید با تصمیم‌گیری سریع و در چارچوب قانون انجام شود - تسنیم

اقتصادی

محسن زنگنه، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به ضرورت اصلاح قانون بودجه 1405، اظهار داشت: با توجه به تغییراتی که در منابع و مصارف بودجه ایجاد شده، اصلاح قانون بودجه اکنون از اولویت بیشتری نسبت به اصلاح برنامه هفتم توسعه برخوردار است و باید دولت برنامه خود را در این زمینه ارائه کند. بودجه 4.5 همتی صرف مسئولیت‌های اجتماعی می‌شود نه فقط تیم باشگاهی

وی با بیان اینکه دولت ابتدا قرار بود اصلاح برنامه هفتم توسعه و سپس اصلاح قانون بودجه را دنبال کند، افزود: با توجه به شرایط جدید و تغییرات ایجادشده در منابع و مصارف، باید منتظر ماند تا دولت طرح و لایحه مشخص خود را در این زمینه ارائه کند.

زنگنه یکی از مشکلات جدی دولت چهاردهم را «بی‌تصمیمی» دانست و گفت: در شرایط جنگ، دولت باید با سرعت تصمیم بگیرد؛ چراکه تأخیر در تصمیم‌گیری می‌تواند دولت را با مشکلات جدی مواجه کند و در شرایط فوریت، زمینه رجوع بیشتر به سران قوا و اتخاذ تصمیم‌های خارج از مسیرهای معمول قانونی را فراهم کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: طی پنج یا شش ماه گذشته، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بیش از 300 حکم و مصوبه در حوزه‌های مختلف ابلاغ کرده که بخش عمده آنها اقتصادی، مالی و پولی بوده است.

وی افزود: بخشی از این مصوبات به بهانه شرایط جنگ، قوانین را اصلاح، متوقف یا در مواردی برخلاف روال قانونی اجرا کرده‌اند و به اعتقاد وی، همه این موارد نیز الزاماً ضرورت جنگی نداشته‌اند.

 تصمیم‌گیری خارج از فرآیند قانون‌گذاری خطا را افزایش می‌دهد

زنگنه با اشاره به پیامدهای تصمیم‌گیری خارج از فرآیندهای معمول قانونی گفت: ورود به این مسیر باعث شده بخشی از ساختارها دچار اختلال شوند.

وی تأکید کرد: توصیه ما به دولت این است که خود را به طی مسیرهای قانونی و جاری ملزم کند؛ چراکه وقتی تصمیمات از مسیر قانون پیش می‌رود، مراکز پژوهشی، بخش خصوصی، دیوان محاسبات و دستگاه‌های اجرایی امکان بررسی موضوع و ارائه نظر کارشناسی پیدا می‌کنند و ابعاد مختلف تصمیم نیز مورد توجه قرار می‌گیرد.

این نماینده مجلس با اشاره به نحوه بررسی برخی درخواست‌ها در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی گفت: در برخی موارد، درخواست یک دستگاه به دبیرخانه ارائه شده و موضوع به یک فرد ارجاع شده است تا درباره آن تصمیم‌گیری کند؛ در حالی که چنین تصمیماتی معمولاً باید از فیلتر مجلس، کمیسیون‌ها، کمیته‌ها و بدنه کارشناسی عبور کند.

وی افزود: تصمیم‌گیری توسط یک فرد، بدون استفاده از این ظرفیت کارشناسی، احتمال خطا را افزایش می‌دهد.

سردرگمی در اجرای بودجه

زنگنه با اشاره به آثار این وضعیت بر بودجه گفت: « الان در بودجه واقعاً دچار یک سردرگمی شده‌ایم» و حتی در خصوص زمان پایان سال مالی دولت نیز ابهاماتی ایجاد شده است.

وی همچنین محرمانه بودن برخی مصوبات را یکی از مشکلات این حوزه دانست و گفت این موضوع باعث می‌شود مجلس و افکار عمومی از جزئیات برخی تصمیمات مطلع نباشند و حتی زمینه سوءاستفاده ایجاد شود.

اولویت اصلاح بودجه؛ کنترل تورم یا افزایش درآمد؟

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا اصلاح ارقام منابع و مصارف بودجه 1405 به سمت کنترل تورم و حمایت از معیشت عمومی، از جمله کاهش نرخ‌های گمرکی واردات خواهد رفت یا افزایش درآمدهای دولت، گفت: نمی‌توان از امروز درباره این موضوع پیش‌بینی مشخصی داشت.

زنگنه تأکید کرد: ابتدا باید منتظر ماند و دید دولت چه برنامه‌ای برای اصلاح منابع و مصارف بودجه ارائه خواهد کرد و پس از مشخص شدن پیشنهادهای دولت، می‌توان درباره جهت‌گیری اصلاحات بودجه 1405 اظهارنظر کرد.

وی در پایان گفت مجلس آمادگی دارد در صورت ارائه لایحه از سوی دولت، بررسی اصلاحات بودجه را با استفاده از ظرفیت‌های قانونی و در صورت نیاز با سازوکار 2 فوریتی دنبال کند.

انتهای پیام/  



۳ ساعت قبل / سایت الف

پروژه انتقال آب ارس با دستور رئیس‌جمهور دوباره فعال شد‌

به گزارش تسنیم، سیدحمید پورمحمدی در نشست سالانه معاونان و مدیران ستادی و استانی سازمان برنامه و بودجه و دستگاه‌های وابسته در تبریز، با اشاره به تعویق سفر رئیس‌جمهور به آذربایجان شرقی، اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه برگزاری این نشست در تبریز را در راستای پاسخ‌گویی به مطالبات مردم و تسریع در روند اجرای برنامه‌های توسعه‌ای استان ضروری دانست.

وی با اشاره به پیگیری‌های استاندار آذربایجان شرقی، شماری از طرح‌های مهم در دست اجرای استان را تشریح کرد و افزود: در حوزه حمل‌ونقل، بین 7 تا 9 هزار میلیارد تومان برای بازسازی و تکمیل حدود 200 کیلومتر از آزادراه زنجان ـ تبریز، در قالب پروژه مشارکتی، اختصاص یافته است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: پروژه‌های کمربندی ایلخچی، آزادراه تبریز ـ ارومیه و تونل‌های این مسیر نیز از طرح‌های مهمی هستند که با هدف تسهیل تردد و ارتقای شبکه ارتباطی استان در دست اجرا قرار دارند.

پورمحمدی با تأکید بر اهمیت توسعه راه‌های منتهی به مرزهای کشور گفت: احداث مسیرهای ارتباطی جلفا به نوردوز و کلاله از اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه است و برای پیشبرد این طرح‌ها، محدودیتی در تخصیص منابع وجود نخواهد داشت.

وی همچنین به برنامه اتصال ریلی شمال‌غرب کشور اشاره کرد و افزود: طرح اتصال خط آهن به نقطه تلاقی مرزی ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه در منطقه «چشم ثریا» در دستور کار قرار دارد. مقدمات دوخطه‌کردن این مسیر فراهم شده و مذاکرات و توافقات اولیه با کشورهای همسایه نیز در چارچوب ماده 20 انجام گرفته است.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه زیرساخت‌های حمل‌ونقل آذربایجان شرقی در مسیر توسعه قرار گرفته است، اظهار کرد: اجرای این طرح‌ها می‌تواند علاوه بر تقویت ارتباط شرق و غرب کشور، زمینه اتصال گسترده‌تر ایران با ترکیه، ارمنستان و مسیرهای اروپایی را فراهم کند.

پورمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود به پروژه انتقال آب ارس اشاره کرد و گفت: این طرح که در مقطعی متوقف و قرارداد آن لغو شده بود، با پیگیری‌های استاندار آذربایجان شرقی و تأکید رئیس‌جمهور دوباره فعال شده است.

وی افزود: فرایندهای اداری، مناقصه‌ها و قراردادهای پروژه در حال انجام است و در همین هفته، سه هزار میلیارد تومان اعتبار به طرح انتقال آب ارس تخصیص می‌یابد تا عملیات اجرایی آن با سرعت بیشتری دنبال شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور همچنین تکمیل و آماده‌سازی ورزشگاه یادگار امام(ره) تبریز را از اولویت‌های مهم عنوان کرد و گفت: تلاش شد این مجموعه پیش از آغاز رقابت‌های لیگ نخبگان آماده بهره‌برداری شود.

وی با اشاره به پیشینه تاریخی و تمدنی آذربایجان، بر ضرورت توجه به ظرفیت‌های فرهنگی و علمی استان تأکید کرد و افزود: آذربایجان در دوره‌های مختلف تاریخی، نقش مهمی در حفظ و گسترش تمدن ایرانی داشته و باید ظرفیت‌های فرهنگی این منطقه بیش از پیش معرفی و تقویت شود.

پورمحمدی در ادامه از برنامه‌ریزی برای احیای مدرسه فردوسی تبریز خبر داد و اظهار کرد: این مجموعه با 110 سال قدمت، از مراکز اثرگذار آموزشی و فرهنگی استان به شمار می‌رود و تلاش می‌شود بار دیگر به کانونی برای فعالیت‌های علمی و فرهنگی آذربایجان تبدیل شود.

وی در پایان با اشاره به نیازهای حوزه سلامت آذربایجان شرقی گفت: تجهیز بیمارستان تخصصی سرطان تبریز به حدود هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و تأمین این منابع در دستور کار قرار گرفته است. توسعه و تجهیز بیمارستان‌های مرند و مراغه نیز از دیگر اولویت‌های حوزه درمان استان است.




 تاثیر تحریم‌های گسترده جدید ترامپ علیه ایران بر اقتصاد چین | پل ماسگریو: اقدامات جدید ترامپ به‌وضوح چین را هدف گرفته است | پکن به تهران کمک می‌کند؟

تاثیر تحریم‌های گسترده جدید ترامپ علیه ایران بر اقتصاد چین | پل ماسگریو: اقدامات جدید ترامپ به‌وضوح چین را هدف گرفته است | پکن به تهران کمک می‌کند؟

اقتصادنیوز: پل ماسگریو گفت: اعلام تحریم‌های گسترده علیه ایران از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، «به‌وضوح چین را هدف گرفته است.

 جهش ۴۰ درصدی نرخ فروش محصولات خگلپا

جهش ۴۰ درصدی نرخ فروش محصولات خگلپا

شرکت فنرسازی زر گلپایگان (خگلپا) در پی توافق با مشتری عمده خود، سازه‌گستر سایپا، از افزایش حدود ۴۰ درصدی نرخ فروش محصولات اصلی خبر داد.

 کالابرگ مرداد حذف شد یا به شهریور افتاد؟

کالابرگ مرداد حذف شد یا به شهریور افتاد؟

کالابرگ مردادماه این‌بار با یک تفاوت مهم به دست خانوارها رسید؛ پرداخت مرحله‌ای شد و بخشی از مشمولان باید تا پنجم شهریور منتظر بمانند. همین تغییر کافی بود تا...

 پتایر از تامین مواد اولیه با ارز آزاد و اثر آن بر بهای تمام‌شده خبر داد

پتایر از تامین مواد اولیه با ارز آزاد و اثر آن بر بهای تمام‌شده خبر داد

شرکت تولیدی ایران تایر با نماد «پتایر» در کنفرانس اطلاع‌رسانی ناشی از تغییرات قیمت، از تامین مواد اولیه مهم خود مانند کائوچو و دوده با نرخ آزاد و تاثیر این موضوع بر بهای تمام‌شده محصولات خبر داد.

 قیمت طلای 18عیار امروز پنجشنبه 29مرداد/ طلا در یک قدمی 20میلیونی شدن + جدول

قیمت طلای 18عیار امروز پنجشنبه 29مرداد/ طلا در یک قدمی 20میلیونی شدن + جدول

اکوایران: طلای 18عیر امروز با افزایش 19میلیون و 829هزار تومان قیمت خورد.

 فوری؛ دود غلیظ در آسمان جنوب تهران؛ ‌پالایشگاه آتش گرفت؟ | اولین واکنش رسمی

فوری؛ دود غلیظ در آسمان جنوب تهران؛ ‌پالایشگاه آتش گرفت؟ | اولین واکنش رسمی

روابط عمومی پالایشگاه تهران گفت:انتشار دود غلیظ در آسمان جنوب تهران ناشی از وقوع سانحه برای ۲ دستگاه تانکر در محل بارگیری نفت سفید پالایشگاه تهران و آتش‌سوزی متعاقب آن بوده است.