قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

جیمز تاون: طالبان کنترل منابع معدنی افغانستان را متمرکز کرده‌ است - تسنیم

اندیشکده «جیمزتاون» گزارش داد طالبان پس از بازگشت به قدرت، کنترل منابع معدنی افغانستان را متمرکز کرده است.
 جیمز تاون: طالبان کنترل منابع معدنی افغانستان را متمرکز کرده‌ است - تسنیم

بین الملل

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، اندیشکده آمریکایی جیمزتاون در گزارشی اظهار داشت ارزش منابع معدنی افغانستان بیش از یک تریلیون دلار است و طالبان به جای ایجاد نظام شفاف برای استفاده از این منابع در توسعه اقتصادی، معادن را به یکی از منابع اصلی درآمد و ابزار تحکیم قدرت تبدیل کرده است.

براساس این گزارش، سازمان زمین‌شناسی آمریکا بیش از یک هزار و 400 ذخیره معدنی را در 34 ولایت افغانستان شناسایی کرده است. این ذخایر شامل مس، لیتیوم، روی، سرب، آنتیموان، کبالت و عناصر خاکی کمیاب است که توجه کشورهای منطقه و قدرت‌های جهانی را جلب کرده است.

جیمزتاون گفته است طالبان تاکنون دست‌کم 205 قرارداد استخراج معدن را به بیش از 150 شرکت واگذار کرده‌اند. طالبان همچنین در سال 2023 از امضای قراردادهای جدید معدنی به ارزش بیش از 6.5 میلیارد دلار خبر داده بودند.

این گزارش افزوده است که جزئیات بسیاری از قراردادهای معدنی، از جمله شرایط واگذاری و نحوه مدیریت درآمدها، به صورت عمومی منتشر نشده است. همچنین افغانستان در سال 2024 از ابتکار شفافیت صنایع استخراجی موسوم به «ای‌آی‌تی‌آی» تعلیق شد.

اندیشکده جیمزتاون به کاهش گزارش‌دهی درباره درآمدهای معدنی افغانستان نیز اشاره کرده و گفته است بیش از 95 درصد درآمدهای معدنی اعلام‌شده در سال 2024 مربوط به هفت ماه نخست این سال بوده و در پنج ماه بعدی تنها حدود یک میلیون دلار درآمد معدنی گزارش شده است. افغانستان تأمین‌کننده جدید مواد اولیه صنایع فلزی قزاقستان بازار افغانستان؛ هدف صادرات 3 میلیارد دلاری ازبکستان و قزاقستان

این گزارش پرسش‌هایی را درباره نحوه استفاده از درآمدهای معادن و احتمال قرار گرفتن این منابع در اختیار شبکه‌های نزدیک به طالبان مطرح کرده است.

این اندیشکده به پیامدهای اجتماعی و زیست‌محیطی استخراج معادن را بررسی کرده و گفته است در برخی معادن زغال‌سنگ، کودکان بدون تجهیزات حفاظتی کار می‌کنند و جوامع محلی از محرومیت از درآمدهای معدنی و کاهش منابع طبیعی شکایت دارند.

گزارش جیمز تاون تأکید کرده است منابع معدنی افغانستان در صورت مدیریت شفاف می‌تواند به احیای اقتصاد این کشور کمک کند.

انتهای پیام/.  



۴ ساعت قبل / سایت اسپوتنیک

مرگ 13 نفر بر اثر ریزش معدن در کلمبیا

مرگ 13 نفر بر اثر ریزش معدن در کلمبیا

این حادثه در یک معدن غیرقانونی در بخش پلیکارپا رخ داد و به گفته مقامات، فعالیت معدنچیان باعث این حادثه شده است.

Sputnik Iran | Rubika | Bale | Web




 انتقاد کرملین از مشارکت مستقیم انگلیس در جنگ اوکراین
۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

انتقاد کرملین از مشارکت مستقیم انگلیس در جنگ اوکراین

سخنگوی کرملین از آنچه افزایش سطح مشارکت انگلیس در جنگ اوکراین خواند، ‌ انتقاد کرد و گفت: موضع لندن در حالی است که برخی کشورهای اروپایی از حمایت از کی‌یف خسته شده‌اند.

 بعید است فشار اقتصادی، ایران را وادار به پذیرش شرایط آمریکا کند
۱۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

بعید است فشار اقتصادی، ایران را وادار به پذیرش شرایط آمریکا کند

رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی اسرائیل درباره تشدید فشار اقتصادی از سوی آمریکا علیه ایران گفت: مشکل این است که فرض شود درد و فشار اقتصادی الزاماً پیش از آنکه ایران را به تشدید تنش سوق دهد، موجب تسلیم تهران خواهد شد.

 کره شمالی ۱۰ موشک بالستیک شلیک کرد
۱۲ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

کره شمالی ۱۰ موشک بالستیک شلیک کرد

دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی پرتاب بیش از ۱۰ موشک بالستیک کوتاه‌برد کره شمالی در روز پنجشنبه را محکوم کرد و به ارتش خود دستور داد تا در طول رزمایش‌های مشترک جاری با ایالات متحده، آمادگی کامل خود را حفظ کند.

 وقتی غول‌های چینی از تنگه هرمز می‌گریزند!
۱۸ ساعت قبل / سایت تابناک

وقتی غول‌های چینی از تنگه هرمز می‌گریزند!

دو غول کشتیرانی دولتی چین در بحبوحه تداوم تنش‌های منطقه‌ای، عبور نفتکش‌های خود از تنگه هرمز و باب‌المندب را متوقف کرده‌اند؛ تصمیمی که حالا انتقال کشتی‌به‌کشت...

 عکس: تصاویر ماهواره‌ای از ناو جدید آمریکا در خاورمیانه
۵ ساعت قبل / سایت تابناک

عکس: تصاویر ماهواره‌ای از ناو جدید آمریکا در خاورمیانه

تصاویر ماهواره‌ای Sentinel-۲ از دیروز، یک ناو هواپیمابر آمریکایی کلاس نیمیتز را نشان می‌دهد که در خلیج عمان در حال حرکت است.

 هشدار چین به ژاپن: در موضوع هسته‌ای با آتش بازی نکنید
۱۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

هشدار چین به ژاپن: در موضوع هسته‌ای با آتش بازی نکنید

سفیر چین در روسیه با هشدار درباره پیامدهای حرکت احتمالی ژاپن به سمت ساخت تسلیحات هسته‌ای گفت چنین اقدامی توازن راهبردی در شمال شرق آسیا را به‌طور کامل برهم خواهد زد و ممکن است هر لحظه یک رقابت تسلیحات هسته‌ای را در منطقه به راه بیندازد.