قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

200 شخصیت علمی و هنری خواستار توقف تهدیدات جنگی علیه ایران شدند - تسنیم

یک نشریه بریتانیایی با انتشاردادخواست 200 شخصیت علمی‌وهنری خواستارتوقف تهدید علیه زیر‌ساخت‌های حیاتی ایران شد.
 200 شخصیت علمی و هنری خواستار توقف تهدیدات جنگی علیه ایران شدند - تسنیم

سیاسی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، نشریه بریتانیایی «تریبون» در تازه‌ترین شماره خود (12 اوت 2026)، از انتشار دادخواست بین‌المللی با امضای بیش از 200 تن از برجسته‌ترین دانشگاهیان، هنرمندان و چهره‌های شاخص جهانی علیه سیاست‌های خصمانه دولت آمریکا و تهدید مکرر به نابودی زیرساخت‌های غیرنظامی ایران خبر داد.

 این دادخواست که با استقبال گسترده جامعه علمی و هنری جهان مواجه شده، ضمن محکومیت شدید لفاظی‌های جنگ‌طلبانه واشنگتن، نسبت به تبعات فاجعه‌بار انسانیِ تهدید به تخریب زیرساخت‌های حیاتی ایران، از جمله شبکه‌های برق، آب و حمل‌ونقل هشدار داده است.

نقض صریح حقوق بین‌الملل و کنوانسیون‌های ژنو

مقاله نشریه تریبون با استناد به مبانی حقوق بین‌الملل بشردوستانه تأکید می‌کند که تهدید به حمله علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی، حتی اگر عملیاتی نشود، نقض فاحش قوانین جنگ محسوب می‌شود. نویسندگان این گزارش تصریح کرده‌اند که طبق ماده 51 پروتکل الحاقی اول کنوانسیون‌های ژنو، هرگونه اقدام یا تهدید خشونت‌آمیزی که با هدف ایجاد رعب و وحشت در میان غیرنظامیان باشد، ممنوع است.

در این گزارش آمده است: اصول تفکیک، تناسب و احتیاط، حمله عامدانه به اشیایی که برای بقای غیرنظامیان ضروری است را ممنوع می‌کند و تلاش برای بهره‌برداری از امنیت معیشتی مردم به عنوان اهرم فشار در مذاکرات سیاسی، جنایت علیه بشریت است.

تجربه تلخ جنگ‌های گذشته آمریکا

نویسندگان با یادآوری کارنامه مداخله‌جویانه واشنگتن در عراق، افغانستان، کره و ویتنام، هشدار دادند که تجربه تاریخی نشان می‌دهد تخریب زیرساخت‌های حیاتی، تلفات غیرمستقیم به‌مراتب گسترده‌تری از درگیری‌های مستقیم نظامی به همراه دارد. بر اساس برآوردهای پژوهشگران، پس از 11 سپتامبر، فروپاشی نظام سلامت و معیشت در مناطق تحت جنگ، جان صدها هزار انسان را گرفته است.

صدای واحد هنرمندان و دانشگاهیان ایران و جهان

نکته حائز اهمیت در این دادخواست، مشارکت فعال طیف گسترده‌ای از دانشگاهیان و هنرمندان داخلی ایران در کنار چهره‌های سرشناس بین‌المللی است. این همکاری نمادین، تلاشی برای شکستن محاصره رسانه‌ای و بازتاب صدای حقیقی مردمی است که مستقیم در معرض این تهدیدات قرار دارند.

در میان لیست امضاکنندگان این دادخواست، نام‌های برجسته‌ای همچون «جودیت باتلر» (فیلسوف و استاد دانشگاه برکلی)، «کورنل وست» (استاد فلسفه)، «دیوید مک‌نالی» (استاد دانشگاه هیوستون)، «جان-مایکل فرودون» (استاد فلسفه)، «آگنس دویکتور» (استاد دانشگاه سوربن) و «ساموئل موین» (استاد دانشگاه ییل) دیده می‌شود که نشان‌دهنده یک اجماع جهانی علیه سیاست‌های جنگ‌طلبانه کاخ سفید است.

هشدار نسبت به عادی‌سازی تهدیدات جنگی

گزارش تریبون در پایان با ابراز نگرانی عمیق می‌افزاید: اگر قدرت‌های نظامی بزرگ، تهدید به نابودی زیرساخت‌های غیرنظامی را به رویه‌ای عادی بدل کنند، این بدعت خطرناک به الگویی برای تمام درگیری‌های آینده تبدیل خواهد شد که در آن بیمارستان‌ها، شبکه‌های انرژی و ارتباطات به جای زیرساخت‌های زندگی، به ابزار جنگی تبدیل می‌شوند.

سازمان‌دهندگان این دادخواست از عموم علاقه‌مندان و جامعه علمی برای حمایت از این پویش دعوت کرده و راه‌های ارتباطی خود را از طریق رایانامه «waroniranpetition@gmail.com» در اختیار قرار داده‌اند.

انتهای پیام/  





 ملت ایران و عراق نپذیرفتند سرنوشت‌شان را دولت‌های غربی بنویسند
۱۲ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

ملت ایران و عراق نپذیرفتند سرنوشت‌شان را دولت‌های غربی بنویسند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در تاریخ درباره ما خواهند نوشت که ما دو ملت ایران و عراق نپذیرفتیم پاورقی روایت‌های دیگران شویم و سرنوشت مان را در پایتخت‌های دولت‌های غربی ننوشتند.

 تأکید پزشکیان بر استمرار تولید و فعالیت صنایع
۹ ساعت قبل / سایت تابناک

تأکید پزشکیان بر استمرار تولید و فعالیت صنایع

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت استمرار تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید، خواستار رفع موانع اجرای مصوبات تأمین برق صنایع و اصلاح سازوکارهای اجرایی م...

 پیمان مکه، بازتعریف روابطی فراتر از مناسبات منطقه‌ای - دیپلماسی ایرانی
۱۱ ساعت قبل / سایت دیپلماسی ایرانی

پیمان مکه، بازتعریف روابطی فراتر از مناسبات منطقه‌ای - دیپلماسی ایرانی

قابل درک است که تحلیلگران به سرعت در تلاش هستند تا انگیزه محرک پشت این اعلامیه را ارزیابی کنند. آیا این یک واکنش منطقه ای...

 امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران
۸ ساعت قبل / سایت جماران

امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

در حالی که دولت دونالد ترامپ از آغاز مرحله‌ای کم‌سابقه از فشار اقتصادی علیه ایران سخن می‌گوید، امارات متحده عربی به یکی از مهم‌ترین بازیگران این راهبرد تبدیل شده است. محدود کردن مبادلات مالی و تجاری با تهران، تشدید کنترل بر شبکه‌های مستقر در دبی و برخورد با مسیرهای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی ایران را تحت فشار قرار دهد؛ هرچند ابوظبی همچنان می‌کوشد این فشار را به‌صورت تدریجی اعمال کرده و کانال‌های سیاسی با تهران را کاملاً نبندد.

 فوری/ ناو جورج واشنگتن به خاورمیانه رسید
۱۶ ساعت قبل / سایت اکوایران

فوری/ ناو جورج واشنگتن به خاورمیانه رسید

فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرد ناو هواپیمابر «یو‌اس‌اس جورج واشنگتن» روز گذشته وارد منطقه عملیاتی این کشور در خاورمیانه شده است.

 انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی
۸ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با انتقاد از طولانی شدن روند اجرای قانون در حوزه بودجه‌ریزی عملیاتی و پرداخت مبتنی بر عملکرد گفت: اگر دانش، سازوکار و اراده لازم برای اجرای قانون را داشته باشیم، نباید اجرای یک قانون ۲۵ سال طول بکشد. باید با اصلاح آیین‌نامه‌ها و نظام پرداخت، اجرای این قانون را از حالت کلی و غیرشفاف خارج و به یک نظام مشخص، قابل اندازه‌گیری و مبتنی بر عملکرد تبدیل کنیم.