قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۳۶ ساعت قبل

230 میلیون مترمکعب ظرفیت گاز در حمله به 4 پالایشگاه‌ از دست رفت - تسنیم

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز جزئیات آسیب به ظرفیت گازی کشور و برنامه جبران آن را تشریح کرد.
 230 میلیون مترمکعب ظرفیت گاز در حمله به 4 پالایشگاه‌ از دست رفت - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، هوشنگ صیدالی امروز در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه اظهار کرد: در روز 27 اسفندماه، دشمن با هدف ایجاد اختلال گسترده در زیرساخت‌های کشور، چهار پالایشگاه بزرگ را مورد هدف قرار داد که در نتیجه آن، طی مدت کوتاهی حدود 230 میلیون مترمکعب از ظرفیت گازی کشور از مدار خارج شد.

وی افزود: وقوع چنین حادثه‌ای در هر کشوری می‌توانست پیامدهای سنگینی برای شبکه گاز به همراه داشته باشد، اما آمادگی و هماهنگی کارکنان صنعت گاز در نقاط مختلف کشور موجب شد این حمله نتواند شبکه گازرسانی را با اختلال جدی مواجه کند.

مدیر امور هماهنگی شرکت ملی گاز ایران عنوان کرد: بلافاصله پس از وقوع حادثه، میزان ظرفیت از دست‌رفته بررسی و در همان ساعات ابتدایی، برنامه‌ریزی برای جبران این کاهش ظرفیت آغاز شد.

صیدالی سیف‌آباد با اشاره به امکان بازگرداندن بخشی از ظرفیت ازدست‌رفته گفت: از مجموع 230 میلیون مترمکعب ظرفیت خارج‌شده، حدود 100 میلیون مترمکعب امکان بازگشت داشت که بخشی از آن تاکنون احیا شده است. با بازگشت پالایشگاه چهارم به مدار نیز بخش دیگری از این ظرفیت تا مهرماه مجدداً به ظرفیت گازی کشور اضافه خواهد شد.

وی با بیان اینکه همچنان حدود 130 میلیون مترمکعب از ظرفیت ازدست‌رفته باقی مانده است، بیان کرد: برای جبران این میزان نیز در شرکت ملی گاز ایران و وزارت نفت برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است.

مدیر امور هماهنگی شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: این کاهش ظرفیت به ناترازی گاز سال‌های گذشته اضافه خواهد شد، اما با اتخاذ تدابیر لازم، برنامه‌ریزی دقیق، همراهی مردم و همکاری مسئولان، می‌توان این شرایط را مدیریت کرد و از آن عبور کرد.

لزوم همراهی مسئولان و صنایع برای عبور از سخت‌ترین زمستان

مدیر امور هماهنگی گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به ضرورت آمادگی برای فصل سرد سال گفت: جلسات هماهنگی در حوزه گازرسانی، به‌ویژه در آستانه فصل سرد، بسیار اثرگذار است و با توجه به افزایش مصرف گاز در زمستان، همکاری و هماهنگی بیشتری میان شرکت گاز، استانداری، صنایع و سایر دستگاه‌های مسئول مورد نیاز است.

وی افزود: مدیرعامل جدید شرکت گاز استان کرمانشاه باید از ظرفیت مسئولان استانی و همچنین ظرفیت صنایع و مشترکان بزرگ برای مدیریت مصرف و عبور از روزهای سرد سال استفاده کند.

صیدالی با بیان اینکه شرایط کشور در حوزه انرژی در سال جاری نیازمند مدیریت دقیق است زیرا احتمالا سخت‌ترین زمستان را پیشرو داشته باشیم، عنوان کرد: مردم ایران در شرایط مختلف همواره همراه نظام و کشور بوده‌اند و وظیفه ما این است که در مقابل این همراهی، خدمات‌رسانی را به بهترین شکل ممکن انجام دهیم.

وی گفت: ما خود را خدمتگزار مردم می‌دانیم و خط قرمز ما استمرار خدمات‌رسانی به مردم است؛ بنابراین همه تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا با امید به خدا و همراهی مردم، مشکلی در تأمین گاز مورد نیاز ایجاد نشود.

رفتار مناسب با مشترکان به اندازه پایداری شبکه اهمیت دارد

مدیر امور هماهنگی گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اهمیت نحوه تعامل کارکنان شرکت گاز با مردم عنوان کرد: مدیران و کارکنان شرکت گاز علاوه بر تخصص فنی باید در ارتباط با مردم نیز رفتار مناسب و شایسته‌ای داشته باشند و حفظ حرمت مشترکان یکی از موضوعات مهم در ارائه خدمات است.

وی افزود: مدیریت شبکه گاز و فعالیت در خطوط و تأسیسات بزرگ نیازمند تجربه و تخصص است، اما در کنار آن، نحوه برخورد با مردم و حفظ شأن و حرمت مشترکان نیز می‌تواند در افزایش رضایتمندی عمومی بسیار اثرگذار باشد.

صیدالی با تأکید بر اینکه شرکت ملی گاز ایران برای تأمین پایدار گاز در زمستان برنامه‌ریزی کرده است، گفت: با همکاری مدیران، کارکنان، مسئولان استانی و مردم، تلاش می‌کنیم زمستان پیش‌رو را با موفقیت پشت سر بگذاریم.

وی خاطرنشان کرد: تجربه سال‌های گذشته نشان داده است که با برنامه‌ریزی مناسب می‌توان بسیاری از مشکلات را مدیریت کرد و امیدواریم امسال نیز با همراهی مردم و مسئولان، شرایط به گونه‌ای پیش برود که کمترین مشکل برای مشترکان ایجاد شود.

تأکید بر جلوگیری از محدودیت گسترده صنایع در فصل سرد

مدیر امور هماهنگی گازرسانی شرکت ملی گاز ایران به ضرورت توجه به مصرف صنایع اشاره کرد و گفت: ارزش افزوده‌ای که صنایع برای کشور ایجاد می‌کنند بسیار بالاست و باید همه تلاش خود را به کار بگیریم تا محدودیت گاز صنایع در فصل سرد به حداقل برسد.

وی افزود: البته در روزهای بسیار سرد سال ممکن است برای حفظ پایداری شبکه و تأمین گاز بخش خانگی، محدودیت‌هایی برای برخی صنایع اعمال شود، اما تلاش ما این است که این محدودیت‌ها با برنامه‌ریزی و هماهنگی انجام شود و کمترین آسیب را به تولید وارد کند.

صیدالی با اشاره به لزوم همکاری صنایع در مدیریت مصرف انرژی عنوان کرد: انتظار داریم صنایع نیز شرایط شبکه گاز را در روزهای سرد سال درک کنند و با همکاری شرکت گاز و رعایت برنامه‌های مصرف، به پایداری شبکه کمک کنند.

مدیر امور هماهنگی گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: امیدواریم با هماهنگی میان شرکت گاز، استانداری، مسئولان استانی، صنایع و مردم، بتوانیم زمستان پیش‌رو را با موفقیت پشت سر بگذاریم و در سال‌های آینده نیز با برنامه‌ریزی دقیق‌تر، شرایطی فراهم کنیم که هم خدمات‌رسانی به مردم بدون مشکل ادامه یابد و هم محدودیت‌های اعمال‌شده برای صنایع به حداقل برسد.

وی با اشاره به تغییر مدیریت در شرکت گاز استان کرمانشاه عنوان کرد: آقای حسینی از مدیران توانمند، پرتلاش و موفق صنعت گاز بود و در سال‌های حضور خود در استان کرمانشاه توانست با ایجاد هماهنگی و انسجام میان بخش‌های مختلف، اقدامات مؤثری انجام دهد.

صیدالی افزود: صنعت گاز از بخش‌های مختلف تولید، انتقال، توزیع و خدمات‌رسانی تشکیل شده است و اگرچه بخش‌های تولید و انتقال نیز نقش بسیار مهمی در پایداری شبکه گاز دارند، اما در نهایت نوک پیکان خدمات شرکت گاز در ارتباط مستقیم با مردم و مشترکان قرار دارد.

وی با بیان اینکه کارکنان شرکت‌های گاز استانی در خط مقدم خدمت‌رسانی به مردم قرار دارند، گفت: بسیاری از اقدامات و تلاش‌هایی که در پشت صحنه انجام می‌شود، برای مردم قابل مشاهده نیست، اما نتیجه همه این فعالیت‌ها در نهایت باید به تأمین پایدار و مطمئن گاز برای مشترکان منجر شود.

انتخاب مدیرعامل جدید شرکت گاز کرمانشاه با بررسی دقیق انجام شد

مدیر امور هماهنگی گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به روند انتخاب مدیرعامل جدید شرکت گاز استان کرمانشاه عنوان کرد: برای انتخاب مدیرعامل جدید، گزینه‌های مختلفی بررسی شد و تلاش کردیم فردی انتخاب شود که از توانمندی، تجربه و شناخت لازم برای مدیریت این مجموعه برخوردار باشد.

وی افزود: استان کرمانشاه دارای ظرفیت‌ها و شرایط ویژه‌ای است و مدیریت شرکت گاز این استان نیز نیازمند فردی توانمند و برخوردار از تجربه مدیریتی است؛ بر همین اساس، پس از بررسی گزینه‌های مختلف و دریافت نظر مسئولان و صاحب‌نظران استان، جمع‌بندی نهایی انجام شد.

صیدالی با اشاره به انتصاب مدیرعامل جدید شرکت گاز استان کرمانشاه گفت: امیدواریم با کمک خداوند و همراهی مجموعه صنعت گاز و مسئولان استان، مدیریت جدید بتواند در مسیر خدمت‌رسانی هرچه بهتر به مردم موفق باشد.

وی عنوان کرد: انتظار ما این است که مجموعه شرکت گاز استان کرمانشاه ضمن حمایت از مدیرعامل جدید، نیروهای توانمند دیگری را نیز برای پذیرش مسئولیت‌های مدیریتی در آینده تربیت کند تا در فرصت‌های بعدی بتوان از ظرفیت این نیروها در بخش‌های مختلف صنعت گاز استفاده کرد.

انتهای پیام/  



۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

شبکه‌سازی مردمی راهبرد اصلی مقابله با جنگ ترکیبی دشمن است - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رودسر، سردار عباس بایرامی رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس شامگاه پنج شنبه در مراسم اربعین رهبر شهید انقلاب در مسجد شهدای رودسر، با اشاره به شرایط کنونی کشور اظهار کرد: امروز در ایام اربعین، با شرایطی مواجه هستیم که دشمن یک جنگ ترکیبی چندلایه، پیچیده و برنامه‌ریزی‌شده را علیه جمهوری اسلامی طراحی کرده و در این مسیر تلاش کرده است قدرت‌های مختلف جهان را نیز با خود همراه کند.

وی با تشریح برنامه‌های دشمن علیه ملت ایران افزود: دشمن در حالی که در برخی عرصه‌ها ناچار به عقب‌نشینی شده است، اکنون چند امید را دنبال می‌کند که یکی از مهم‌ترین آنها، ایجاد فشار در داخل کشور و رساندن مردم به نقطه‌ای است که از فشارهای اقتصادی، مشکلات و ناامیدی به نقطه جوش برسند و در برابر نظام قرار گیرند.

رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس با بیان اینکه دشمن با فشارهای اقتصادی سنگین، محدود کردن مسیرهای تجاری و ایجاد اختلال در بازار داخلی و همچنین انتشار اخبار و اظهارات خاص، تلاش می‌کند فضای روانی جامعه را تحت تأثیر قرار دهد و مردم را نسبت به آینده کشور ناامید کند، تصریح کرد: بخش قابل توجهی از این اقدامات، جنگ روانی است و دشمن تلاش می‌کند با ایجاد محاصره اقتصادی و روانی، دستاوردهای بیش از چهار دهه گذشته را تحت تأثیر قرار دهد؛ اما تجربه این سال‌ها نشان داده اگر به نیروهای داخلی و ظرفیت‌های جمهوری اسلامی اعتماد کنیم، می‌توانیم از این شرایط عبور کرده و دشمن را به نقطه ناامیدی برسانیم.

شبکه‌سازی؛ یکی از مهم‌ترین راهبردهای مقابله با دشمن

بایرامی با اشاره به سیره امام حسن عسکری(ع) بیان کرد: یکی از مهم‌ترین اقدامات آن حضرت، شبکه‌سازی در سخت‌ترین شرایط سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و اعتقادی بود و نظام جمهوری اسلامی نیز باید از این تجربه برای شرایط امروز استفاده کند، امام حسن عسکری(ع) در اوج فشار، محاصره و محدودیت توانست شبکه‌ای از نیروهای شیعه ایجاد کند و همین شبکه‌سازی باعث شد جریان امامت و تشیع در شرایط دشوار نیز استمرار پیدا کند.

وی با اشاره به عملکرد رهبر شهید انقلاب در زمینه شبکه‌سازی گفت: رهبر شهید انقلاب در دوران خدمتشان با وجود مشغله‌های فراوان، ارتباط مستمری با اقشار مختلف جامعه از جمله شاعران، نویسندگان، فعالان قرآنی، دانشجویان، دانش‌آموزان، سیاسیون و بانوان برقرار کرده بودند و این ارتباط‌ها بر پایه اصولی بود که نظام اسلامی برای تقویت آن به آنها نیاز داشت، شبکه‌سازی راهبردی، یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌تواند مجموعه ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی کشور را به یک جریان منسجم تبدیل کند.

تشییع رهبر شهید در عراق جلوه‌ای از عمق پیوند ملت‌ها بود

رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور گسترده مردم عراق در مراسم تشییع رهبر شهید گفت: یکی از فعالان رسانه‌ای که سال‌ها در کشورهای مختلف از جمله اروپا و آفریقا فعالیت کرده بود، تشییع رهبر شهید در عراق را یکی از ویژه‌ترین تجربه‌های کاری خود عنوان کرده و به گفته این فعال رسانه‌ای، حجم ابراز احساسات مردم عراق در این مراسم به حدی گسترده بود که توصیف آن با کلمات دشوار است و حتی رسانه‌ها نیز نتوانستند این شکوه را به‌طور کامل منعکس کنند.

به گفته بایرامی، مردم عراق تا چند دهه قبل در جریان جنگ تحمیلی، به‌واسطه حکومت غاصب وقت این کشور در برابر ایران قرار گرفتند و هشت سال با ملت ایران جنگیدند، اما امروز همان مردم در مراسم تشییع رهبر شهید چنین حضور و ابراز محبتی نشان می‌دهند و این اتفاق، نتیجه یک شبکه‌سازی عمیق و راهبردی در طول سال‌هاست.

وی با بیان اینکه چنین پیوندی محدود به عراق نیست، افزود: اگر پیکر رهبر شهید برای تشییع به کشورهای دیگری مانند پاکستان، هند یا برخی کشورهای اروپایی می‌رفت، می‌توانستیم جلوه‌های مشابهی از این ارتباط اجتماعی و فرهنگی را مشاهده کنیم.

جنگ شناختی و رسانه‌ای، بخش مهم‌تر نبرد امروز است

رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس با اشاره به تحولات پس از شهادت رهبر شهید بیان کرد: دشمن تصور نمی‌کرد پس از این حادثه، چنین موجی از همبستگی و انسجام در جامعه شکل بگیرد و به همین دلیل بخشی از واکنش‌های آنان نشان‌دهنده شکست محاسباتشان بود.

بایرامی با تاکید بر اینکه بخشی از جنگی که امروز علیه ایران جریان دارد، جنگ نظامی و استفاده از موشک، پهپاد و جنگ الکترونیک است، اما بخش مهم‌تر نبرد در عرصه شناختی و رسانه‌ای در جریان است و نباید از این بخش غفلت کنیم، گفت: هر حلقومی که در جامعه سخن از اختلاف و تفرقه بگوید، در عمل به تقویت جبهه دشمن کمک می‌کند و باید مراقب بود اختلاف‌افکنی به ابزار دشمن برای تضعیف وحدت ملی تبدیل نشود.

حضور مردم در میدان؛ مهم‌ترین ظرفیت تربیتی کشور

وی در ادامه با اشاره به حضور مردم در صحنه‌های مختلف اظهار کرد: مهم‌ترین مزیت حضور مردم در میدان، تنها بُعد سیاسی یا اجتماعی آن نیست، بلکه ظرفیت تربیتی آن اهمیت بیشتری دارد.

رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس با بیان اینکه در سال‌های اخیر بارها درباره نسل جدید و فاصله گرفتن آنها از برخی اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی صحبت شده است، اما وقتی همین نسل در میدان حاضر می‌شود و با شعارهایی مانند «لبیک یا خامنه‌ای» حضور خود را نشان می‌دهد، مشخص می‌شود که ظرفیت تربیتی جامعه همچنان زنده است، افزود: یکی از وظایف اصلی جامعه، خانواده، مدرسه، دانشگاه و حوزه‌های علمیه، تربیت صحیح نسل جدید است و حضور مردم در این مقاطع می‌تواند به‌عنوان یک فرصت تربیتی بزرگ مورد استفاده قرار گیرد.

بایرامی با اشاره به فشارهای دوران امام حسن عسکری(ع) اظهار کرد: فشار شدید حکومت وقت بر آن حضرت به این دلیل بود که حاکمان می‌دانستند مسئله مهدویت و ظهور منجی، ظرفیت بزرگی برای ایجاد تحول در جامعه اسلامی دارد.

به گفته وی، امروز نیز برخی مقامات رژیم صهیونیستی در اظهارات خود تلاش کرده‌اند مقابله با جمهوری اسلامی را در چارچوب جلوگیری از ظهور حضرت مهدی(عج) تبیین کنند و این نشان می‌دهد موضوع مهدویت و انتظار، در تحلیل دشمنان نیز جایگاه ویژه‌ای دارد.

رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس با اشاره به باور منجی‌گرایی در ادیان و مکاتب مختلف بیان کرد: انتظار منجی در میان ادیان مختلف وجود دارد، اما در مکتب تشیع این اعتقاد با دلایل و مستندات روشن و با معرفی دقیق حضرت مهدی(عج) دنبال می‌شود.

وی با اشاره به تحلیلی درباره ظرفیت‌های شیعه گفت: برخی تحلیلگران معتقدند شیعه از دو بال «انتظار» و «شهادت» برخوردار است؛ انتظاری که جامعه را در حالت آمادگی و حرکت نگه می‌دارد و فرهنگ شهادت که مردم را در میدان حاضر می‌کند.

انتهای پیام/  


۵ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

سردار ولی‌ئی: دشمن با محاسبات غلط وارد میدان شد - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سردار منصور ولی‌ئی، فرمانده لشکر عملیاتی 22 بیت‌المقدس کردستان، در اجتماع مردمی حمایت از انقلاب اسلامی که در میدان آزادی سنندج برگزار شد، با اشاره به تحولات اخیر منطقه و تقابل جمهوری اسلامی ایران با جبهه استکبار اظهار کرد: دشمنان انقلاب اسلامی همواره تلاش کرده‌اند با جنگ روانی و عملیات رسانه‌ای، تصویری ضعیف از ایران ارائه دهند، اما امروز واقعیت میدان چیز دیگری است و دوست و دشمن به توانمندی و اقتدار ایران اسلامی اذعان دارند.

وی با بیان اینکه دشمن در سال‌های گذشته به دنبال تضعیف نظام جمهوری اسلامی بوده است، افزود: امروز اگر سخن از پیروزی ایران در میدان‌های مختلف به میان می‌آید، به دلیل یک مسیر طولانی از برنامه‌ریزی، تدبیر و مجاهدت است که شهدا، فرماندهان و دانشمندان کشور طی سال‌ها برای آن تلاش کردند.

فرمانده لشکر عملیاتی 22 بیت‌المقدس سپاه استان کردستان گفت: دشمنان در محورهای مختلف تلاش کردند ایران را متوقف کنند، اما نتیجه این اقدامات نه تنها تضعیف جمهوری اسلامی نبود، بلکه موجب شد کشور در حوزه‌های مختلف دفاعی، علمی و فناوری قدرتمندتر شود.

دشمن با محاسبات غلط وارد میدان شد

سردار ولی‌ئی با اشاره به ارزیابی‌های اشتباه دشمن از توان جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: دشمن بر اساس تحلیل‌های غلط تصور می‌کرد شرایط برای ضربه زدن به ایران فراهم است، اما پس از آغاز درگیری متوجه شد برآوردهایش اشتباه بوده است.

وی بیان کرد: آمریکایی‌ها تصور می‌کردند با یک اقدام محدود می‌توانند ساختار کشور را دچار آسیب کنند، اما پس از گذشت روزها و ادامه مقاومت ملت ایران، فهمیدند که با کشوری روبه‌رو هستند که از ظرفیت‌های عظیم مردمی، نظامی و اعتقادی برخوردار است.

فرمانده لشکر عملیاتی 22 بیت‌المقدس سپاه کردستان با بیان اینکه دشمن حتی توان ادامه مسیر خود را مطابق برنامه‌ریزی‌های اولیه نداشت، عنوان کرد: اگر دشمن امروز دوباره به نقطه آغاز بازگردد، قطعاً همان مسیر را انتخاب نخواهد کرد؛ چراکه توان واقعی جمهوری اسلامی ایران را در میدان مشاهده کرده است.

مردم ستون اصلی پیروزی در میدان‌های سخت هستند

وی نقش مردم را در تحولات اخیر تعیین‌کننده دانست و اظهار داشت: رهبر شهیدمان بارها تأکید داشتند که اگر حادثه‌ای رخ دهد، مردم ایران به میدان خواهند آمد و این موضوع را در روزهای سخت به‌خوبی مشاهده کردیم.

سردار ولی‌ئی تصریح کرد: حضور مردم در صحنه، بسیاری از تهدیدهای امنیتی دشمن را خنثی کرد و اجازه نداد دشمن به هدف خود یعنی ایجاد شکاف میان مردم و نظام برسد.

وی بیان کرد: انسجام، همراهی و پشتیبانی مردم از نیروهای مسلح در این حوادث، یادآور دوران دفاع مقدس بود؛ همان روزهایی که هر فردی در هر جایگاهی نقش خود را در دفاع از کشور ایفا می‌کرد.

فرمانده لشکر عملیاتی 22 بیت‌المقدس کردستان خاطرنشان کرد: امروز نیز همان روحیه، همان همبستگی و همان ایستادگی در جامعه وجود دارد و دشمن از همین وحدت و انسجام بیشترین نگرانی را دارد.

راهبرد شهیدان؛ حرکت از دفاع صرف به بازدارندگی فعال

سردار ولی‌ئی با اشاره به راهبردهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای سال‌های اخیر، تغییر نگاه از صرفاً دفاعی بودن به سمت ایجاد قدرت بازدارندگی است.

وی افزود: راهبرد این بود که ایران آن‌قدر قدرتمند شود که دشمن حتی اجازه تهدید کشور را به خود ندهد؛ همان موضوعی که امروز در عرصه بین‌المللی به عنوان قدرت بازدارندگی شناخته می‌شود.

سردار ولی‌ئی ادامه داد: در دنیا کشورها ترکیبی از دکترین‌های دفاعی، تهاجمی، بازدارندگی و تاب‌آوری را دنبال می‌کنند و جمهوری اسلامی نیز با تدبیر و برنامه‌ریزی مسیر تقویت قدرت بازدارندگی را طی کرده است.

فرمانده لشکر عملیاتی 22 بیت‌المقدس کردستان تأکید کرد: امروز دشمن از توان نظامی ایران ناامید شده و به همین دلیل به سمت جنگ‌های ترکیبی، اقتصادی و ایجاد فتنه‌های داخلی روی آورده است.

دشمن از انسجام ملت ایران هراس دارد

وی با بیان اینکه دشمن امروز بیش از هر چیز به دنبال ایجاد اختلاف و شکاف اجتماعی است، اذعان داشت: دشمن می‌داند اگر انسجام مردم حفظ شود، هیچ توطئه‌ای توان ضربه زدن به جمهوری اسلامی را ندارد.

سردار ولی‌ئی افزود: امروز باید همه جریان‌ها، اقشار و گروه‌های مختلف جامعه در کنار یکدیگر برای حفظ منافع کشور تلاش کنند؛ چراکه رمز موفقیت ملت ایران وحدت و همدلی است.

وی تصریح کرد: دشمن تلاش می‌کند مشکلات اقتصادی و اجتماعی را به نقطه‌ای برای ایجاد نارضایتی و اختلاف تبدیل کند، اما مردم ایران بارها نشان داده‌اند که در بزنگاه‌های تاریخی پای کشور و انقلاب ایستاده‌اند.

محور مقاومت؛ قدرتی که دشمن آن را نادیده گرفت

فرمانده لشکر عملیاتی 22 بیت‌المقدس کردستان در ادامه به نقش محور مقاومت اشاره کرد و گفت: دشمن سال‌ها تلاش کرد قدرت جریان مقاومت را کوچک نشان دهد، اما امروز واقعیت این جبهه برای همه آشکار شده است.

وی افزود: گروه‌های مقاومت در منطقه نشان دادند که در شرایط حساس در کنار یکدیگر قرار دارند و این انسجام، یکی از عوامل مهم قدرت جبهه مقاومت است.

سردار ولی‌ئی همچنین با اشاره به توان موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: سال‌ها برخی تلاش کردند دستاوردهای علمی و دفاعی کشور را زیر سؤال ببرند، اما امروز همه مشاهده کردند که جوانان ایرانی و دانشمندان کشور چه توانمندی بزرگی ایجاد کرده‌اند.

توانمندی جوانان ایرانی؛ نتیجه سال‌ها مجاهدت علمی

وی گفت: توانمندی‌های امروز کشور حاصل تلاش شبانه‌روزی جوانان، دانشمندان و نیروهای متخصصی است که سال‌ها برای استقلال و اقتدار ایران تلاش کرده‌اند.

فرمانده لشکر عملیاتی 22 بیت‌المقدس کردستان ادامه داد: امروز ایران اسلامی در حوزه‌های مختلف به جایگاهی رسیده که حتی مخالفان نظام نیز نمی‌توانند این پیشرفت‌ها و اقتدار را انکار کنند.

وی افزود: این قدرت به سادگی به دست نیامده است؛ پشتوانه آن خون شهدا، تلاش دانشمندان و ایستادگی ملت ایران است.

حفظ پیروزی نیازمند استمرار مسیر انقلاب و وحدت مردم است

مسردار ولی‌ئی در پایان با تأکید بر اینکه حفظ دستاوردهای امروز نیازمند هوشیاری بیشتر است، اظهار کرد: پیروزی به دست آمده پایان مسیر نیست، بلکه باید برای حفظ آن تلاش کنیم.

وی هشدار داد: دشمن همچنان به دنبال ایجاد تفرقه و ضربه زدن به انسجام ملی است و تنها راه مقابله با این توطئه‌ها، وحدت مردم، تبعیت از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و ادامه مسیر شهداست.

فرمانده لشکر عملیاتی 22 بیت‌المقدس کردستان خاطرنشان کرد: به لطف خداوند و با همراهی ملت ایران، مسیر انقلاب اسلامی تا رسیدن به اهداف بزرگ خود ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/  


۷ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

حاجتی: دشمن به دنبال تصرف ذهن‌هاست

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام والمسلمین احمدرضا حاجتی ظهر پنجشنبه در جلسه جهاد تبیین آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) با اشاره به تحولات گسترده منطقه و جهان اظهار کرد: ما در دوره‌ای بسیار خاص و حساس قرار داریم و تحولات بزرگی در حال وقوع است که نمی‌توان آنها را صرفاً در قالب حوادث روزمره سیاسی و نظامی تحلیل کرد.

وی افزود: آنچه امروز در حال رخ دادن است، یک تغییر و تحول تمدنی است و برای شناخت ماهیت، چرایی و سرانجام این تحولات باید از چارچوب‌های تحلیلی صحیح برخوردار باشد.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه تحلیل تحولات چهار دهه اخیر و جنگ‌های اخیر کار هر کسی نیست، گفت: نباید چشم و گوش خود را به هر نوشته، کانال و تحلیلگری بسپاریم؛ حتی برخی کانال‌هایی که ظاهر انقلابی و مذهبی دارند، ممکن است به جای امیدآفرینی، جامعه را دچار یأس و ناامیدی کنند.

حاجتی تصریح کرد: اگر نتوانیم یک روایت درست از شرایط موجود ارائه کنیم، دیگران برای ما روایت می‌سازند و ممکن است این روایت، روایت شکست و ضعف باشد.

وی با تأکید بر ضرورت برخورداری جامعه از «کلان‌روایت قابل اعتماد» ادامه داد: برای تحلیل صحیح حوادث باید دو مؤلفه را در اختیار داشته باشیم؛ نخست یک کلان‌روایت قابل اعتماد و دوم یک پیوست تحلیلی. این دو مؤلفه باید مبنای تحلیل ما از حوادث جاری و تحولات چند دهه گذشته باشد.

دشمن در هفت جبهه مشغول جنگ است

امام جمعه موقت اهواز با اشاره به ابعاد مختلف جنگ امروز اظهار کرد: دشمن در هفت عرصه زمین، دریا، زیر دریا، هوا، فضا، سایبر و ذهن در حال نبرد است، اما مهم‌ترین میدان، ذهن انسان‌هاست.

وی افزود: امروز جنگ اصلی در حوزه شناخت و ادراک شکل گرفته است و دشمن تلاش می‌کند برداشت مردم از قدرت و ضعف خودشان را تغییر دهد.

حاجتی با اشاره به مفهوم «مدیریت ادراکی» گفت: دشمن تلاش می‌کند در حالی که یک ملت قدرتمند است، این باور را در ذهن آن ملت ایجاد کند که ضعیف و شکست‌خورده است؛ این همان جنگ شناختی است.

وی با اشاره به مطالعات گسترده اندیشکده‌های غربی درباره جمهوری اسلامی بیان کرد: دشمن سال‌هاست درباره راه‌های مقابله با انقلاب اسلامی مطالعه می‌کند و هدف اصلی او تنها تصرف سرزمین نیست، بلکه تصرف ذهن انسان‌هاست.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به یکی از دیدگاه‌های مطرح در اندیشکده‌های آمریکایی گفت: آنها به دنبال تصرف ۱۵ سانتی‌متر هستند و منظورشان فاصله میان دو گوش انسان، یعنی ذهن و مغز اوست.

حاجتی ادامه داد: اگر دشمن بتواند ذهن انسان را تصرف کند، دیگر نیازی به لشکرکشی و اشغال سرزمین ندارد؛ فردی که ذهنش تغییر کرده، می‌تواند بدون آنکه بداند در مسیر اهداف دشمن حرکت کند.

مراقب «راوی شکست» شدن باشیم

وی با انتقاد از برخی تحلیل‌های ناامیدکننده در فضای رسانه‌ای گفت: امروز برخی افراد و حتی برخی جریان‌های به ظاهر انقلابی، به جای روایت قدرت و پیشرفت، دائماً نقاط ضعف را برجسته می‌کنند و تبدیل به «راوی شکست» می‌شوند.

حاجتی افزود: این در حالی است که در اوج یک نبرد بزرگ، نباید روایت ضعف را به جامعه منتقل کرد. رهبر انقلاب نیز بر این موضوع تأکید داشته‌اند که نباید راوی ضعف و شکست باشیم.

وی تصریح کرد: وقتی کلان‌روایت صحیح در اختیار داشته باشیم، انگیزه‌ها افزایش می‌یابد، حس پیروزی تقویت می‌شود و جامعه از ترس، تردید و در نهایت تسلیم فاصله می‌گیرد.

امام خمینی و رهبر انقلاب؛ منابع اصلی تحلیل آینده

امام جمعه موقت اهواز با تأکید بر ضرورت مراجعه به اندیشه‌های امام خمینی و رهبر انقلاب گفت: اگر کسی در تحلیل شرایط امروز راه را گم کرده است، باید به سراغ این دو شخصیت برود؛ زیرا بخش مهمی از آنچه امروز در جهان رخ می‌دهد، سال‌ها پیش در بیانات امام و رهبر انقلاب تبیین شده است.

وی افزود: امام خمینی بار‌ها بر آینده‌نگری و پیروزی نهایی جبهه اسلام تأکید کردند و رهبر انقلاب نیز بار‌ها از نزدیک بودن ملت ایران به قله سخن گفته‌اند.

حاجتی خاطرنشان کرد: امام خمینی و رهبر انقلاب صرفاً بشارت‌دهنده آینده نبوده‌اند، بلکه در بسیاری از موارد تحولات آینده را با دقت ترسیم کرده‌اند و این مسئله می‌تواند مبنای یک کلان‌روایت قابل اعتماد برای جامعه باشد.

نزدیک قله‌ایم؛ خسته نشوید

وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره شرایط کشور اظهار کرد: رهبر انقلاب بار‌ها تأکید کرده‌اند که ملت ایران به قله نزدیک است و نباید خسته و ناامید شود.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در مسیر حرکت به سمت قله، شیب مسیر بیشتر و حرکت دشوارتر می‌شود، اما این دشواری به معنای شکست نیست؛ بلکه می‌تواند نشانه نزدیک شدن به قله باشد.

حاجتی با اشاره به نمونه‌هایی از دوران دفاع مقدس گفت: در سخت‌ترین شرایط جنگ تحمیلی نیز امام خمینی جامعه را از ترس و ناامیدی دور می‌کردند و با اطمینان از پیروزی سخن می‌گفتند.

وی با تأکید دوباره بر ضرورت نگاه تمدنی به تحولات جاری بیان کرد: نباید اتفاقات امروز را صرفاً در قالب یک جنگ چندروزه یا یک درگیری نظامی تحلیل کرد؛ مسئله بسیار عمیق‌تر از این است و ما شاهد تحولات بزرگی در معادلات منطقه‌ای و جهانی هستیم.

حاجتی افزود: انقلاب اسلامی از ابتدا با یک نگاه تمدنی شکل گرفت و هدف آن محدود به مرز‌های ایران نبود؛ امام خمینی نیز در ماه‌های پایانی عمر خود بر اینکه انقلاب اسلامی نقطه آغاز حرکت بزرگ جهان اسلام است، تأکید کردند.

دشمن در محاسبات خود با فرهنگ شیعه دچار خطا شد

امام جمعه موقت اهواز با اشاره به تحولات جنگ اخیر اظهار کرد: دشمن در محاسبات خود نسبت به فرهنگ شیعه، مفهوم شهادت، مقاومت و عاشورا دچار خطا شد و تصور کرد می‌تواند با ایجاد فشار و ضربه نظامی، اراده ملت ایران را درهم بشکند.

وی ادامه داد: دشمن مفهوم «هیهات منا الذله» و فرهنگ مقاومت شیعی را به درستی نشناخته است و همین مسئله موجب خطا‌های محاسباتی آنها شده است.

هرچه فشار بیشتر شود، ظرفیت مقاومت افزایش می‌یابد

حاجتی با اشاره به سخنان یکی از شهدای دیپلمات جمهوری اسلامی گفت: جمهوری اسلامی مانند آلیاژی است که هرچه بیشتر تحت فشار قرار گیرد، مستحکم‌تر می‌شود؛ بنابراین هرچه توطئه‌ها بزرگ‌تر باشد، ظرفیت جمهوری اسلامی برای عبور از آنها نیز افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: باید توجه داشت که فشار‌ها و توطئه‌های دشمن، اگر با هوشیاری و مقاومت همراه شود، می‌تواند به فرصتی برای تقویت و پیشرفت کشور تبدیل شود.

دشمن را از روایت خودمان نشناسیم

استاد حوزه و دانشگاه با انتقاد از برخی جریان‌های رسانه‌ای گفت: نباید روایت دشمن را به عنوان واقعیت قطعی بپذیریم و سپس بر اساس همان روایت، وضعیت کشور را تحلیل کنیم.

حاجتی تأکید کرد: رسانه‌ها و فعالان فرهنگی باید مراقب باشند که ناخواسته به بازتولید روایت شکست و ضعف کمک نکنند؛ چراکه در جنگ شناختی، رسانه و روایت، بخشی از میدان اصلی نبرد است.

وی در پایان با اشاره به ایام شهادت امام حسن عسکری (ع) و فرهنگ شهادت در مکتب اهل بیت (ع) گفت: ملت ایران امروز نیز با تکیه بر همین فرهنگ مقاومت و ایستادگی، مسیر خود را ادامه می‌دهد و برای فهم درست شرایط باید از روایت و تحلیل صحیح برخوردار باشد.


۷ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

برخی مدیران و سودجویان داخلی، فشار اقتصادی را دوچندان می‌کنند - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، حمیدرضا حاجی‌بابایی ظهر امروز در اجلاسیه روز جهانی مسجد و مدیریت محله‌محور با تشریح ابعاد جنگ‌های نوین اظهار کرد: شکل درگیری‌های امروز با گذشته تفاوت کرده و دشمن دیگر صرفاً از ابزار نظامی برای مقابله با کشورها استفاده نمی‌کند. آمریکا در کنار تهدیدهای نظامی، فشار اقتصادی، تحریم و عملیات رسانه‌ای را نیز در دستور کار قرار داده است. هدف اصلی این اقدامات، تأثیرگذاری بر افکار عمومی و ایجاد فاصله میان مردم و حاکمیت است.شناخت دقیق شیوه‌های جدید دشمن، نخستین گام برای مقابله مؤثر با این تهدیدهاست.

وی با اشاره به نقش رسانه‌ها در تحولات سیاسی و اجتماعی افزود: دشمن تلاش می‌کند از هر پیام، اظهارنظر و اتفاق سیاسی برای ایجاد فضای التهاب و تشدید اختلافات استفاده کند. امروز کشور در جبهه اقتصادی با فشارهای آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه مواجه است و این فشارها نیازمند مدیریت دقیق و هماهنگ است. بخشی از مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت‌ها ناشی از شرایط جنگی و فشارهای خارجی است، اما همه مشکلات را نمی‌توان به عوامل بیرونی نسبت داد. سودجویی برخی افراد و ضعف عملکرد برخی مدیران نیز می‌تواند فشار اقتصادی بر مردم را افزایش دهد و در نتیجه، باید با این عوامل داخلی نیز مقابله شود.

ضرورت تقویت جبهه‌های اقتصادی و قضایی

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب درباره تقویت ساختارهای کشور اظهار کرد: در شرایط کنونی باید ظرفیت‌های مختلف کشور برای مقابله با تهدیدهای پیچیده دشمن فعال شود.یکی از این ظرفیت‌ها، تقویت جبهه قضایی و ایجاد سازوکارهای مؤثر برای مقابله با توطئه‌ها و اقدامات سازمان‌یافته در سطح بین‌المللی است. دشمن از ابزارهای متنوعی برای فشار بر جمهوری اسلامی استفاده می‌کند و پاسخ به این تهدیدها نیز باید چندلایه، هماهنگ و مبتنی بر ظرفیت‌های داخلی باشد. انسجام میان بخش‌های مختلف کشور، قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را در برابر فشارهای خارجی افزایش می‌دهد.

حاجی‌بابایی در ادامه با اشاره به ابعاد فرهنگی جنگ دشمن گفت: جبهه فرهنگی نیز با برنامه‌ریزی و سازماندهی مشخص، تلاش می‌کند برخی حریم‌های اجتماعی و فرهنگی را تضعیف کند. یکی از اهداف این جریان، بهره‌گیری از ابزارهای سیاسی و رسانه‌ای برای اثرگذاری بر تجمعات و ایجاد ناآرامی در جامعه است. دشمن تلاش می‌کند با دوقطبی‌سازی، جامعه را در برابر یکدیگر قرار دهد و سرمایه اجتماعی کشور را کاهش دهد. در چنین شرایطی، حفظ وحدت و هوشیاری مردم و همچنین آمادگی نیروهای مسلح و امنیتی برای مقابله با تهدیدها اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در سال‌های گذشته موضوع هسته‌ای یکی از محورهای اصلی فشارهای دشمن بود، اما امروز تنگه هرمز به یکی از مهم‌ترین نقاط نمایش اقتدار ایران تبدیل شده است. آمریکا با برخورداری از توان نظامی گسترده و همراهی ده‌ها کشور، نتوانست اراده خود را در این منطقه بر جمهوری اسلامی تحمیل کند.  این موضوع نشان‌دهنده ظرفیت‌های راهبردی ایران و توان کشور برای دفاع از منافع و امنیت ملی است. جمهوری اسلامی برای حفظ اقتدار و دفاع از نظام، از ظرفیت‌های مشروع خود استفاده خواهد کرد و اجازه نخواهد داد فشارهای خارجی، اراده ملت ایران را تضعیف کند.

مسجد و مدرسه؛ دو محور اصلی مدیریت محله‌محور

نماینده مردم همدان در مجلس در ادامه با تأکید بر ضرورت تقویت مدیریت محله‌محور، مسجد، مدرسه و محله را سه ضلع مهم برای ساماندهی فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی دانست و عنوان کرد: برای تحقق مدیریت محله‌محور، دستگاه‌ها و نهادهای مختلف باید در کنار یکدیگر قرار گیرند و هرکدام بخشی از نیازهای فرهنگی و اجتماعی محله را پوشش دهند. مدرسه می‌تواند به عنوان کانون فرهنگی محله فعالیت کند و با همکاری مسجد، بسیج و معتمدان، ارتباط دانش‌آموزان با ظرفیت‌های فرهنگی محله را افزایش دهد. این پیوند باید به گونه‌ای شکل بگیرد که مدرسه تنها محل آموزش رسمی نباشد و در تربیت اجتماعی و فرهنگی نسل آینده نیز نقش ایفا کند.

حاجی‌بابایی با اشاره به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اظهار کرد: این سند می‌تواند مبنای مناسبی برای ایجاد ارتباط میان آموزش، تربیت و فعالیت‌های اجتماعی باشد. در شرایط کنونی که کشور با انواع تهدیدهای فرهنگی و اجتماعی مواجه است، تقویت پیوند میان مسجد، مدرسه و محله یک ضرورت راهبردی محسوب می‌شود.

نماینده مردم همدان در مجلس از اجرای طرح ساخت 20 مجتمع فرهنگی و آموزشی مدرسه طیبه در همدان خبر داد و گفت: این مجموعه‌ها می‌توانند ظرفیت قابل توجهی برای فعالیت‌های آموزشی، فرهنگی و اجتماعی ایجاد کنند. این طرح در مجموع ظرفیت پذیرش حداقل 2 هزار و 500 دانش‌آموز را خواهد داشت و می‌تواند به تقویت ارتباط میان مدرسه، مسجد و جامعه محلی کمک کند.

انتهای پیام/  


۷ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

میدان اصلی جنگ امروز، ذهن انسان‌هاست - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، احمدرضا حاجتی امام جمعه موقت استان هرمزگان در جلسه جهادتبیین در آستان مقدس حضرت احمد بن موسی کاظم (ع)، با اشاره به تحولات جاری منطقه و جهان، اظهار کرد: امروز در یک دوره بسیار خاص، حساس و سرنوشت‌ساز تاریخی قرار داریم و آنچه در حال وقوع است، صرفاً مجموعه‌ای از حوادث سیاسی و نظامی نیست، بلکه یک تحول بزرگ تمدنی است.

وی با بیان اینکه تحولات امروز را نباید در چارچوب یک حادثه محدود تحلیل کرد، افزود: وقتی از «تحول» سخن می‌گوییم، منظور یک تغییر بزرگ و تمدنی است؛ بنابراین نمی‌توان اتفاقات جاری را صرفاً به عنوان جنگ ایران و آمریکا یا یک درگیری نظامی در نقطه‌ای از منطقه توصیف کرد.

حاجتی ادامه داد: ما در یک نبرد طولانی قرار داریم که ریشه‌های آن به آغاز نهضت حضرت امام خمینی (ره) بازمی‌گردد. حتی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، نمایندگان دولت آمریکا و فرانسه در نوفل‌لوشاتو امام را تهدید کردند و از ایشان خواستند از مسیر انقلاب دست بردارد. پس از پیروزی انقلاب نیز این تقابل ادامه یافت و اجازه داده نشد جمهوری اسلامی حتی یک روز بدون فشار و تهدید زندگی کند.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: جنگ امروز نیز بخشی از همین نبرد طولانی است؛ از جنگ تحمیلی گرفته تا جنگ‌های اخیر و نبرد‌های منطقه‌ای، همه را باید در یک چارچوب کلان‌تر دید.

تحلیل نبرد جاری بدون «کلان‌روایت» ممکن نیست

حاجتی با تأکید بر ضرورت برخورداری از یک چارچوب تحلیلی صحیح، اظهار کرد: کسی نمی‌تواند چرایی، چیستی، رموز و سرانجام این نبرد چند دهه‌ای را به‌درستی تحلیل کند، مگر اینکه قواعد و مبانی مشخصی را در نظر بگیرد.

وی خطاب به مخاطبان گفت: مراقب باشید چشم و گوش خود را در اختیار هر نوشته، کانال و رسانه‌ای قرار ندهید؛ حتی اگر آن رسانه در ظاهر انقلابی و مذهبی باشد. برخی کسانی که از «صلح شرافتمندانه» سخن می‌گویند، در عمل به دنبال بی‌اعتبار کردن و بی‌شرافت کردن ایران هستند، زیرا از عهده تحلیل جامع این تحولات برنمی‌آیند.

حاجتی نقطه ضعف اصلی برخی تحلیل‌ها را «ایجاد تردید و بی‌انگیزه کردن مردم» دانست و گفت: رهبر انقلاب بار‌ها درباره توطئه دشمن برای ایجاد تردید و از بین بردن انگیزه مردم هشدار داده‌اند.

وی تصریح کرد: اگر می‌خواهیم چرایی، چیستی و چگونگی این نبرد طولانی را بفهمیم، باید از دو مؤلفه برخوردار باشیم؛ نخست، یک کلان‌روایت قابل اعتماد و دوم، یک پیوست تحلیلی.

حاجتی افزود: کلان‌روایت یعنی بتوانیم در یک جمله پاسخ دهیم که «در یک کلام چه خبر است». اگر شما پاسخ این سؤال را نداشته باشید، دیگران برایتان روایت می‌سازند و خودشان راوی تحولات شما می‌شوند.

هشدار درباره «راوی شکست» و «راوی یأس»

نویسنده کتاب «عصر امام خمینی (ره)» با انتقاد از برخی روایت‌های ناامیدکننده در فضای رسانه‌ای گفت: گاهی در میان کانال‌ها و رسانه‌هایی که خود را انقلابی و حزب‌اللهی معرفی می‌کنند، مطالبی منتشر می‌شود که مخاطب پس از مطالعه آنها تصور می‌کند کشور در آستانه سقوط است.

وی افزود: چنین رسانه‌ای فاقد کلان‌روایت است و در نتیجه، به جای روایت قدرت، «راوی ضعف» و به جای روایت پیروزی، «راوی شکست» می‌شود.

حاجتی با اشاره به مفهوم جنگ شناختی ادامه داد: ما امروز درگیر جنگ شناختی هستیم. دشمن تنها به دنبال هدف قرار دادن تأسیسات و زیرساخت‌ها نیست؛ بلکه می‌خواهد ادراک و ذهن مردم را مدیریت کند.

وی گفت: دشمن تلاش می‌کند در حالی که شما قدرتمند هستید، این باور را در شما ایجاد کند که ضعیف و شکست‌خورده‌اید؛ بنابراین اگر می‌خواهیم عرصه را در جنگ شناختی واگذار نکنیم، باید کلان‌روایت صحیح را پیدا کنیم و تحلیل‌های خود را بر اساس آن سامان دهیم.

میدان اصلی جنگ، ذهن انسان‌هاست

حاجتی با اشاره به مباحث مطرح‌شده در ساختار‌های نظامی غرب درباره ابعاد جنگ مدرن اظهار کرد: امروز نبرد تنها در زمین، دریا و هوا جریان ندارد؛ بلکه فضا، سایبر و ذهن نیز به عرصه‌های جنگ تبدیل شده‌اند و مهم‌ترین عرصه، ذهن انسان است.

وی با اشاره به مطالعات اندیشکده‌های غربی درباره جمهوری اسلامی گفت: اندیشکده‌های غربی سال‌هاست درباره نحوه مواجهه با انقلاب اسلامی مطالعه می‌کنند. در یکی از مطالعات راهبردی که پیش از ریاست‌جمهوری رونالد ریگان منتشر شد، بر اهمیت تصرف ذهن انسان‌ها تأکید شده بود؛ به این معنا که به جای تصرف سرزمین‌های وسیع، باید «فاصله میان دو گوش» یعنی ذهن انسان را هدف قرار داد.

حاجتی افزود: این همان چیزی است که امروز در قالب جنگ شناختی، عملیات روانی و مدیریت ادراک دنبال می‌شود.

کلان‌روایت خود را از امامین انقلاب بگیریم

این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: اگر کسی به دنبال تحلیل آینده است، باید سراغ امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی برود. در هزاره اخیر، کمتر رهبری را می‌توان یافت که با این میزان صراحت درباره آینده تحولات جهان سخن گفته باشد.

وی با اشاره به برخی بیانات امام خمینی (ره) درباره آینده جهان گفت: امام در شرایطی از پیروزی نهایی اسلام و تغییر معادلات جهانی سخن می‌گفت که ایران درگیر جنگ و مشکلات متعدد بود. این همان «روایت فتح از آینده» است.

حاجتی همچنین با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره آینده آمریکا و نظام سلطه اظهار کرد: رهبر انقلاب بار‌ها بر افول قدرت آمریکا و تغییر نظم جهانی تأکید کرده‌اند و مردم را به نزدیک بودن به قله و پرهیز از ناامیدی فراخوانده‌اند.

وی افزود: این سخنان را باید به عنوان یک «پیوست تحلیلی» در کنار حوادث روز قرار داد، نه اینکه هر حادثه‌ای را جدا از مسیر کلی تحولات تحلیل کنیم.

نمونه‌ای از آینده‌نگری امام خمینی (ره) در ماجرای گورباچف

حاجتی با اشاره به نامه تاریخی امام خمینی (ره) به میخائیل گورباچف گفت: آقای دکتر صفری، سفیر وقت ایران در روسیه، برای بنده نقل کرده بود که در دیدار با گورباچف، وی درباره پیش‌بینی امام از فروپاشی کمونیسم سخن گفته و تصریح کرده بود که آیت‌الله خمینی (ره) در چارچوب زمان محدود نمی‌شد و آینده را به‌خوبی می‌دید.

او افزود: گورباچف گفته بود اگر بار دیگر رئیس‌جمهور روسیه شود، نامه امام را به عنوان یک سند بالادستی مورد توجه قرار خواهد داد و برای ترسیم سیاست آینده روسیه از آن استفاده خواهد کرد.

روایت امام، روایت امید و حرکت است

حاجتی با اشاره به دیدگاه‌های امام خمینی (ره) درباره آینده انقلاب اسلامی گفت: امام در سخت‌ترین شرایط، روایت شکست ارائه نمی‌کرد. زمانی که در سال‌های نخست جنگ برخی مسئولان از بن‌بست در جنگ سخن می‌گفتند، امام بر پیروزی تأکید داشت.

وی افزود: در یکی از مقاطع جنگ که اخبار شکست و اشغال بخش‌هایی از کشور منتشر شده بود، امام با یک جمله فضای جامعه را آرام کرد و فرمود: «ابداً مسئله‌ای نیست». این نگاه نشان می‌دهد که چگونه یک رهبر می‌تواند در اوج بحران، ادراک جامعه را مدیریت کند و اجازه ندهد ملت در دام ترس و ناامیدی گرفتار شود.

حاجتی ادامه داد: حتی در ماجرای انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت جمعی از مسئولان، وقتی یکی از افراد با نگرانی نزد امام رفت و گفت «همه رفتند»، امام پاسخ داد: «همه هستند.» این همان کلان‌روایت امید و استمرار انقلاب است.

انقلاب اسلامی؛ فراتر از مرز‌های ایران

حاجتی با اشاره به یکی از بیانات امام خمینی (ره) گفت: امام حدود یک ماه پیش از رحلت خود خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی تأکید کردند که انقلاب اسلامی محدود به مرز‌های ایران نیست، بلکه نقطه آغاز انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمداری حضرت حجت (عج) است.

وی افزود: چنین نگاهی به انقلاب، یک کلان‌روایت تمدنی ایجاد می‌کند و به نسل‌های بعدی نشان می‌دهد که حوادث روزمره را نباید از مسیر تاریخی و تمدنی انقلاب جدا کرد.

هرچه فشار‌ها بیشتر شود، ظرفیت‌های انقلاب آشکارتر می‌شود

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به سخنان شهید عبدالله اسماعیل‌دقایقی و دیگر شهدای جبهه مقاومت درباره ظرفیت انقلاب اسلامی، گفت: انقلاب اسلامی یک «آلیاژ» خاص دارد؛ هرچه بیشتر تحت فشار قرار گیرد، مستحکم‌تر می‌شود.

وی افزود: هرچه توطئه‌ها بزرگ‌تر و پیچیده‌تر شوند، امکان بروز ظرفیت‌های بزرگ‌تری نیز فراهم می‌شود. از این منظر، نباید هر فشار و ضربه‌ای را نشانه ضعف تلقی کرد.

حاجتی با اشاره به تحولات اخیر منطقه گفت: باید پرسید آیا بالاتر از حمله مستقیم دشمن، هدف قرار گرفتن مسئولان و فرماندهان و ایجاد فشار‌های امنیتی و نظامی، توطئه‌ای وجود داشته است؟ با این حال، نتیجه‌ای که امروز شاهد آن هستیم، لزوماً همان چیزی نیست که دشمن در ابتدا پیش‌بینی می‌کرد.

ضرورت توجه به تغییرات معادلات منطقه‌ای

وی با اشاره به تحولات منطقه و نقش ایران در معادلات امنیتی و اقتصادی جهان اظهار کرد: امروز برخی تحلیلگران غربی نیز به تغییر معادلات منطقه‌ای و افزایش نقش ایران اذعان دارند.

حاجتی افزود: تنگه هرمز، موقعیت راهبردی ایران، توان موشکی و پهپادی، زیرساخت‌های منطقه‌ای و ظرفیت‌های علمی و نظامی کشور، همگی بخشی از مؤلفه‌های قدرت جمهوری اسلامی هستند که باید در تحلیل شرایط مورد توجه قرار گیرند.

وی گفت: نباید در شرایطی که دشمن تلاش می‌کند تصویر ضعف از ایران ارائه دهد، خودمان نیز همان روایت را تکرار کنیم. روایت درست باید مبتنی بر مجموعه‌ای از واقعیت‌ها، قدرت‌ها، ضعف‌ها، تهدید‌ها و فرصت‌ها باشد.

جنگ شناختی؛ میدان اصلی مواجهه امروز

حاجتی با بیان اینکه جنگ شناختی را نباید دست‌کم گرفت، گفت: دشمن می‌کوشد با برجسته‌سازی ضعف‌ها، تضعیف اعتماد عمومی، بزرگ‌نمایی قدرت خود و کوچک‌نمایی توان ایران، محاسبات مردم را تغییر دهد.

وی افزود: در چنین شرایطی، مؤمن و انقلابی نباید به «راوی یأس» تبدیل شود. همان‌گونه که نباید ضعف‌های واقعی را انکار کرد، نباید قدرت‌های واقعی کشور و دستاورد‌های جبهه مقاومت را نیز نادیده گرفت.

این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: ولایتمداری تنها در شعار نیست؛ باید در نوع تحلیل و روایت ما نیز خود را نشان دهد. اگر رهبر انقلاب از مردم می‌خواهند راوی ضعف و شکست نباشند، این توصیه باید در عملکرد رسانه‌ای و اجتماعی ما نیز دیده شود.

حاجتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به واقعه کربلا گفت: یکی از نمونه‌های تاریخی شکست یک جبهه، ماجرای کوفه است. هزاران نفر در ابتدا پشت سر مسلم بن عقیل قرار گرفتند، اما ترس موجب شد تردید شکل بگیرد و در نهایت مردم از صحنه کنار بروند.

وی ادامه داد: مسیر ترس، تردید و سپس تسلیم، مسیری است که دشمن در جنگ شناختی امروز نیز به دنبال ایجاد آن است. اگر روایت صحیح داشته باشیم، انگیزه افزایش می‌یابد، حس پیروزی تقویت می‌شود و اجازه نمی‌دهیم ترس و تردید ما را به تسلیم بکشاند.

تحولات اخیر و تغییر ادراک جهانی

حاجتی با اشاره به واکنش برخی تحلیلگران و رسانه‌های بین‌المللی به تحولات اخیر گفت: امروز حتی در میان برخی تحلیلگران غربی، بحث‌هایی درباره تغییر معادلات قدرت در منطقه و آغاز افول هژمونی آمریکا مطرح شده است.

وی افزود: برخی تحلیلگران غربی از «زلزله ژئوپلیتیکی» و تغییرات عمیق در نظم منطقه‌ای سخن می‌گویند. این موضوع نشان می‌دهد که تحولات جاری را نمی‌توان صرفاً در سطح یک درگیری محدود نظامی تحلیل کرد.

حاجتی تأکید کرد: وقتی از یک تحول تمدنی سخن می‌گوییم، باید مجموعه تغییرات سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و ادراکی را در کنار یکدیگر ببینیم.

وی خاطرنشان کرد: نزدیک شدن به قله، مسیر را دشوارتر و نفس‌گیرتر می‌کند، اما نباید این سختی را با شکست اشتباه گرفت. رهبر انقلاب نیز در مقاطع مختلف بر حفظ آرامش و امید تأکید کرده‌اند.

حاجتی گفت: ما باید تحلیل خود را بر پایه یک کلان‌روایت قابل اعتماد و پیوست تحلیلی صحیح بنا کنیم. این کلان‌روایت را باید از امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب دریافت و سپس حوادث روز را در چارچوب آن تحلیل کرد.

وی با تأکید بر ضرورت بازخوانی مستمر اندیشه و بیانات امامین انقلاب افزود: به نسل جوان، دانش‌آموزان، دانشجویان، خانواده‌ها، مساجد و هیئت‌ها ظلم می‌کنیم اگر امام را فقط در مناسبت‌ها مرور کنیم. میراث امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب، گنجینه‌ای از تحلیل، آینده‌نگری و شناخت واقعیت‌های تاریخی است و باید از این گنجینه برای فهم تحولات امروز و فردای جهان بهره گرفت.

استاد دانشگاه و حوزه در پایان با اشاره به جایگاه شهدای اهل‌بیت (ع) و مظلومیت امام حسن عسکری (ع) و حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، بر پیوند میان فرهنگ شهادت، مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم تأکید کرد و سخنان خود را با ذکر مصائب اهل‌بیت (ع) به پایان رساند.

انتهای پیام/424