قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۲۲

یونسکو: 2.4 میلیون دختر افغان از تحصیل بالاتر از کلاس ششم محروم‌اند - تسنیم

یونسکو اعلام کرد به‌دلیل محدودیت‌های طالبان، 2.4 میلیون دختر افغان از تحصیل بالاتر از کلاس شش محروم‌اند.
 یونسکو: 2.4 میلیون دختر افغان از تحصیل بالاتر از کلاس ششم محروم‌اند - تسنیم

بین الملل

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل (یونسکو) اعلام کرد پنج سال پس از بازگشت طالبان به قدرت، 2.4 میلیون دختر افغان همچنان از تحصیل بالاتر از کلاس ششم محروم هستند و افغانستان تنها کشور جهان است که دسترسی دختران و زنان به آموزش بالاتر از دوره ابتدایی در آن ممنوع است.

یونسکو در بیانیه‌ای تأکید کرد زنان و دختران افغانستان طی پنج سال گذشته با نقض مستمر حقوق و آزادی‌های اساسی خود روبه‌رو بوده‌اند و علاوه بر محرومیت از آموزش متوسطه و دانشگاه، از بیشتر مشاغل درآمدزا و حرفه‌های دارای حضور عمومی نیز کنار گذاشته شده‌اند. سازمان ملل: اکثریت قاطع مردم افغانستان خواستار ادامه‌ تحصیل دختران هستند یوناما: ممنوعیت آموزش دختران آینده افغانستان را تهدید می‌کند

این سازمان هشدار داد ادامه محرومیت دختران و زنان از آموزش، نقض جدی حق بنیادین آنان برای یادگیری است و می‌تواند افغانستان را با دهه‌ها از دست رفتن ظرفیت‌های انسانی، تشدید فقر و آسیب‌های جبران‌ناپذیر مواجه کند. یونسکو همچنین گفت این محدودیت‌ها دو دهه پیشرفت در زمینه گسترش دسترسی به آموزش را معکوس کرده است. 

بر اساس بیانیه یونسکو، در حالی که دسترسی دختران به آموزش در سال 2001 به‌شدت محدود بود، تا سال 2021 نزدیک به یک میلیون دختر در دوره متوسطه تحصیل می‌کردند. این سازمان همچنین تأکید کرد محرومیت از آموزش، در شرایطی که نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند، توانایی زنان برای حمایت از خانواده‌هایشان و مشارکت در آینده اقتصادی کشور را کاهش می‌دهد.

یونسکو افزوده محدودیت‌های آموزشی پیامدهای منفی بر رفاه و سلامت روانی و جسمی زنان و دختران دارد و می‌تواند خطر ازدواج زودهنگام را افزایش دهد. این سازمان همچنین تصمیم مقام‌های طالبان برای جلوگیری از تدریس معلمان زن به پسران را عاملی برای تشدید کمبود معلم و کاهش کیفیت آموزش در افغانستان دانسته است.

یونسکو اعلام کرد برای حمایت از دختران و زنان افغان، برنامه‌های آموزش مبتنی بر جامعه، سوادآموزی، توسعه مهارت‌ها و حمایت روانی-اجتماعی را دنبال می‌کند. این سازمان تأکید کرد که این برنامه‌ها جایگزین آموزش رسمی نیستند، اما تا زمان ادامه محدودیت‌ها، …



 تصادف مشکوک در جاده بلخ - سمنگان افغانستان
۷ ساعت قبل / سایت تابناک

تصادف مشکوک در جاده بلخ - سمنگان افغانستان

یونسکو اعلام کرد به‌دلیل محدودیت‌های طالبان، 2.4 میلیون دختر افغان از تحصیل بالاتر از کلاس شش محروم‌اند.



 ادعای دو مقام آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان شکست خورد

ادعای دو مقام آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان شکست خورد

دو مقام آمریکایی مدعی شکست مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شدند.

 کوشنر با چراغ صلح آمد، اما سایه جنگ ماند

کوشنر با چراغ صلح آمد، اما سایه جنگ ماند

سفر جرد کوشنر به مصر و سرزمین‌های اشغالی، در ظاهر برای احیای طرح صلح غزه انجام شد؛ اما همزمانی گفت‌وگو با حماس و حمایت از شروط تل‌آویو، دوگانگی راهبرد آمریکا و نیاز ترامپ به دستاوردسازی سیاسی را آشکارتر هم کرد.

 واکنش تند خبرنگارالمانیتور به اقدام ترامپ علیه ایران

واکنش تند خبرنگارالمانیتور به اقدام ترامپ علیه ایران

واکنش لورا روزن، خبرنگار ارشد المانیتور به وعده اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه ایران توسط ترامپ

 ایهود باراک: نتانیاهو عقل خود را از دست داده است

ایهود باراک: نتانیاهو عقل خود را از دست داده است

نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی گفت که تنش‌آفرینی نتانیاهو علیه ترکیه شتاب‌زده و احمقانه است و انگیزه‌های سیاسی مرتبط با انتخابات آتی در پشت سر آن قرار دارد.

 روسیه دو شهر دیگر را تصرف کرد

روسیه دو شهر دیگر را تصرف کرد

روسیه از تصرف دو شهرک نیکولایپولیه و ماتیاشِوو خبر داد.

 تلاش قطر بر ادامه میانجیگری بین ایران و آمریکا

تلاش قطر بر ادامه میانجیگری بین ایران و آمریکا

وزیر امور خارجه قطر از تداوم تلاش‌های میانجیگرانه این کشور بین ایران و آمریکا خبر داد.