قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

112اثر تاریخی و اقامتی ظرفیت‌ شاخص گردشگری اردستان هستند - تسنیم

رئیس میراث فرهنگی اردستان گفت: 35 واحد اقامتی و 77 اثر تاریخی ثبت‌شده، ظرفیت‌های شاخص گردشگری شهرستان هستند.
 112اثر تاریخی و اقامتی ظرفیت‌ شاخص گردشگری اردستان هستند - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان، مجتبی پورشفیع ظهر امروز در جلسه تدوین تقویم گردشگری و میراث فرهنگی شهرستان اردستان اظهار داشت: در جلسه نخست، مصوبات مربوط به تدوین تقویم گردشگری بررسی شد و مقرر شد دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری‌های اردستان، زواره و مهاباد، ظرفیت‌های گردشگری مناطق خود را برای جمع‌بندی نهایی به اداره میراث فرهنگی ارسال کنند.

وی با تشریح ظرفیت‌های اقامتی شهرستان افزود: در حال حاضر 35 واحد اقامتی فعال شامل هتل، اقامتگاه بوم‌گردی، اقامتگاه سنتی، خانه مسافر، مجتمع بین‌راهی، سفره‌خانه، محوطه گردشگری و واحدهای پذیرایی در شهرستان فعالیت دارند که مجموعاً دارای 120 اتاق، 299 تخت، 25 سوئیت و 105 نفر نیروی شاغل هستند.

رئیس اداره میراث فرهنگی اردستان با اشاره به جایگاه اقامتگاه‌های بوم‌گردی گفت: اقامتگاه‌های بوم‌گردی بیشترین ظرفیت اقامتی شهرستان را به خود اختصاص داده‌اند و با 50 اتاق و 158 تخت، نقش مهمی در معرفی هویت کویری و ظرفیت‌های طبیعی اردستان ایفا می‌کنند.

پورشفیع بیان کرد: در حوزه میراث فرهنگی نیز شهرستان اردستان دارای 77 اثر ثبت‌شده تاریخی، چهار اثر ناملموس، 32 محوطه باستانی و هشت محوطه باستانی ثبت‌شده است که از نظر باستان‌شناسی و گردشگری اهمیت ویژه‌ای دارند.

وی خواستار تخصیص اعتبارات لازم برای آغاز عملیات باستان‌شناسی در یکی از محوطه‌های تاریخی شهرستان شد و گفت: اجرای این طرح‌ها می‌تواند در معرفی هرچه بهتر تاریخ، فرهنگ و پیشینه تمدنی اردستان نقش مؤثری داشته باشد.

رئیس اداره میراث فرهنگی اردستان با بیان اینکه این شهرستان به طور همزمان از طبیعت کویری و کوهستانی برخوردار است، افزود: این ویژگی، اردستان را به مقصدی مناسب برای جذب گردشگران در تمامی فصول سال تبدیل کرده است و شهرهای مهاباد و زواره در مجاورت کویر قرار دارند و گردشگران با طی مسافتی کوتاه می‌توانند وارد پهنه کویر شده و از ظرفیت‌های طبیعی و گردشگری آن بهره‌مند شوند.

پورشفیع همچنین با اشاره به تدوین تقویم گردشگری شهرستان گفت: تقویم پیشنهادی بر اساس اطلاعات ارسالی شهرداری‌ها و بخشداری‌ها و همچنین تقویم گردشگری استان تهیه شده و پس از بررسی نهایی، مبنای اجرای برنامه‌ها و رویدادهای گردشگری شهرستان خواهد …



 رکود بازار صنایع دستی اصفهان؛ هنرمندان برای فروش تولیدات‌ مشکل دارند - تسنیم
۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

رکود بازار صنایع دستی اصفهان؛ هنرمندان برای فروش تولیدات‌ مشکل دارند - تسنیم

استانها

 نورالله عبداللهی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان به شرایط حاکم بر بازار صنایع دستی اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین دغدغه فعلی فعالان این حوزه، مسئله فروش است.

وی افزود: به دلیل شرایط خاص کشور و افزایش قیمت ارز، هزینه تهیه مواد اولیه برای هنرمندان افزایش یافته است و از سوی دیگر، بسیاری از هنرمندان از اسفندماه تولیدات خود را برای عرضه در ایام نوروز آماده کرده بودند که شرایط جنگی مانع از فروش این محصولات شد.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان ادامه داد: بسیاری از هنرمندان برای خرید مواد اولیه و تولید محصولات خود هزینه کرده و بدهکار شده بودند، اما به دلیل شرایط ایجادشده نتوانستند محصولات خود را در زمان پیش‌بینی‌شده به فروش برسانند.

عبداللهی درباره اقدامات انجام‌شده برای تقویت بازار فروش صنایع دستی گفت: برنامه‌ریزی‌هایی در حوزه‌های مختلف بازاریابی داخلی و خارجی در حال انجام است و در خردادماه نیز رویدادها و نمایشگاه‌های مختلفی در استان برگزار شد تا زمینه‌ای برای فروش محصولات هنرمندان فراهم شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه بسته‌بندی محصولات صنایع دستی افزود: در این زمینه نیز کارگروهی فعال است و تلاش می‌شود وضعیت بسته‌بندی محصولات ارتقا پیدا کند، اما بخش عمده مشکلات همچنان به مسئله فروش بازمی‌گردد.

معاون صنایع دستی اصفهان گفت: در شهر اصفهان نیز «پنجشنبه‌های هنر» در پارک شهید رجایی و گذر صنایع دستی برگزار می‌شود و در شهرستان‌ها نیز با توجه به شرایط، نمایشگاه‌هایی برای عرضه و فروش محصولات هنرمندان برپا شده است.

اصفهان یک‌هشتم سهمیه بیمه هنرمندان کشور را جذب کرد

عبداللهی با اشاره به وضعیت بیمه هنرمندان صنایع دستی بیان کرد: بیمه هنرمندان یکی از معضلات اصلی فعالان این حوزه است، اما استان اصفهان در جذب سهمیه‌های اختصاص‌یافته برای بیمه هنرمندان در کشور پیشتاز بوده است.

وی افزود: طی دو سال گذشته دولت برای بیمه هنرمندان در سراسر کشور سهمیه 8 هزار نفری اختصاص داد که از این تعداد، سهم استان اصفهان هزار نفر بود و این سهمیه جذب شد.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث فرهنگی، …



 کارنامه مدیریت میراث فرهنگی آذربایجان شرقی چه می‌گوید؟ - تسنیم
۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

کارنامه مدیریت میراث فرهنگی آذربایجان شرقی چه می‌گوید؟ - تسنیم

استانها

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، آذربایجان شرقی را نمی‌توان صرفاً یک استان برخوردار از چند بنای تاریخی و جاذبه طبیعی دانست؛ این‌جا سرزمینی با پشتوانه تمدنی چند هزار ساله، تبریز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شهرهای تاریخی ایران، رویدادهای بزرگ فرهنگی، بازار تاریخی، روستاهای تاریخی، ارسباران، کندوان، ربع رشیدی و ده‌ها ظرفیت مغفول دیگر است.

اما مسئله امروز این است که چرا سهم این همه ظرفیت از اقتصاد گردشگری، اعتبار فرهنگی و جریان گردشگر، با داشته‌های تاریخی و تمدنی استان تناسب ندارد؟

در سال‌هایی که اصفهان، شیراز و یزد با برند‌سازی، مرمت، رویدادسازی و پیوند دادن میراث فرهنگی با اقتصاد گردشگری تلاش کرده‌اند جایگاه خود را تثبیت کنند، آذربایجان‌شرقی هنوز با بخشی از همان مسائل قدیمی دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ از وضعیت نامطلوب برخی بناهای تاریخی گرفته تا کندی پروژه‌های گردشگری، مشکلات فعالان صنایع دستی و بلاتکلیفی بخشی از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری.

این پرسش زمانی جدی‌تر می‌شود که بدانیم احمد حمزه‌زاده از دولت دوازدهم تا دولت چهاردهم در رأس اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان حضور داشته است.

یعنی نزدیک به یک دوره طولانی مدیریتی؛ فرصتی که می‌توانست برای طراحی یک نقشه راه بلندمدت، تغییر چهره گردشگری استان و تبدیل میراث فرهنگی به موتور اقتصادی و فرهنگی آذربایجان‌شرقی مورد استفاده قرار گیرد.

اما امروز، افکار عمومی حق دارد بپرسد خروجی این سال‌های مدیریت چه بوده است؟

از وعده پروژه تا واقعیت میدان

البته نمی‌توان منکر برخی اقدامات و پروژه‌های تعریف‌شده در سال‌های اخیر شد. مدیرکل میراث فرهنگی استان در سال از وجود پروژه‌های بزرگ‌مقیاس گردشگری با سرمایه‌گذاری کلان خبر داده اما آنچه مهم است خروجی این خبررسانی‌ها در اذهان عمومی است و تعداد پروژه و حجم سرمایه‌گذاری بالقوه، الزاماً به معنای رونق گردشگری نیست.

آنچه مردم، گردشگران و فعالان این حوزه می‌بینند، نتیجه نهایی است؛ پروژه‌ای که سال‌ها در مرحله وعده و اجرا باقی می‌ماند، برای اقتصاد گردشگری ارزش چندانی ایجاد نمی‌کند.

گردشگری با کلنگ، تفاهم‌نامه و بسته سرمایه‌گذاری رونق نمی‌گیرد؛ با پروژه تکمیل‌شده، زیرساخت …



 اجرای بیش از ۷۶۳ کیلومتر فیبر نوری در گیلان
۵ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

اجرای بیش از ۷۶۳ کیلومتر فیبر نوری در گیلان

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان؛ فرزاد توکلی گفت: برای اجرای طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها که از سال ۱۴۰۱ در شهر‌های گیلان آغاز شده، تاکنون بیش از ۷۶۳ کیلومتر فیبر نوری با ۴۳۴ کیلومتر حفاری و ۴۳۴ میلیارد تومان هزینه شبکه گذاری شده و عملیات اجرایی شهر‌های خمام، سنگر، لولمان، پره‌سر، رودبار، لوشان، رودسر، اسالم، آستانه اشرفیه، کومله، کیاشهر، منجیل، رستم‌آباد، حویق، شلمان، چوبر، لیسار، آستارا و تولم‌شهر به پایان رسیده است.

وی افزود: در حال حاضر حفاری و شبکه گذاری برای اجرای فیبر نوری در شهر‌های لاهیجان، بندرانزلی، رشت، رضوانشهر، سیاهکل، صومعه‌سرا، طاهرگوراب، پیربازار، تالش، لَتگرود، فومن و لوندویل ادامه دارد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان با بیان اینکه فیبر نوری در برخی شهر‌های استان به بهره برداری رسیده است، گفت: شهر‌های رشت، آستانه اشرفیه، کومله، منجیل و رستم‌آباد مشترک فعال فیبر نوری دارند و واگذاری این خدمات به شهروندان به تدریج در حال انجام است.

فرزاد توکلی با اشاره به آخرین وضعیت اجرای فیبر نوری در مرکز گیلان، افزود: در شهر رشت برای اجرای ۴۶۰ کیلومتر فیبر نوری و بیش از ۹ کیلومتر حفاری تاکنون ۱۲۵ میلیارد تومان هزینه شده و تعداد مشترکان فعال این شهر به ۲ هزار و ۳۴۸ مشترک رسیده است.

وی با بیان اینکه طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها یکی از مهم‌ترین طرح‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که به سرعت در استان پیش می‌رود، گفت: توسعه این زیرساخت پیشرفته ارتباطی علاوه بر افزایش کیفیت و پایداری خدمات اینترنتی، زمینه رشد اقتصاد دیجیتال، توسعه کسب و کار‌های نوین، ارائه خدمات هوشمند و ارتقای سطح دسترسی شهروندان و فعالان اقتصادی استان به خدمات پرسرعت ارتباطی را فراهم خواهد کرد.

انتهای پیام/



 بازتعریف کارکرد میان‌جنگل فسا؛ پیوند حفاظت از ذخایر ژنتیکی با آموزش، پژوهش و اکوتوریسم
۵ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

بازتعریف کارکرد میان‌جنگل فسا؛ پیوند حفاظت از ذخایر ژنتیکی با آموزش، پژوهش و اکوتوریسم

غلامرضا گل‌محمدی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تات، در جریان سفر به استان فارس و بازدید از پایگاه تحقیقات منابع طبیعی و ذخایر توارثی میان‌جنگل فسا، ظرفیت‌های این مجموعه را برای توسعه فعالیت‌های علمی، آموزشی و عمومی مورد بررسی قرار داد.

این سفر به دعوت حسنعلی محمدی نماینده مردم فسا و رئیس فراکسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی، انجام شد و در جریان آن، ظرفیت‌های پژوهشی و طبیعی پایگاه میان‌جنگل و مسیرهای توسعه بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها بررسی شد.

گل‌محمدی با اشاره به مأموریت اصلی این پایگاه در حفاظت از گونه‌ها و ژنوتیپ‌های بادام وحشی اظهار کرد: میان‌جنگل فسا علاوه بر ارزش ژنتیکی و پژوهشی، از ظرفیت مناسبی برای معرفی تنوع گیاهی منطقه و توسعه اکوتوریسم علمی برخوردار است.

وی افزود: با برنامه‌ریزی برای شناسایی، معرفی و شناسنامه‌دار کردن گونه‌های موجود، می‌توان ظرفیت این مجموعه را از یک پایگاه تخصصی حفاظت از ذخایر ژنتیکی به مجموعه‌ای با کارکردهای گسترده‌تر علمی، آموزشی و عمومی ارتقا داد.

حرکت به سمت باغ گیاه‌شناسی و باغ ملی

رئیس سامان تات پیشنهاد کرد توسعه پایگاه میان‌جنگل فسا در قالب باغ گیاه‌شناسی و باغ ملی دنبال شود و گفت: این رویکرد امکان بهره‌گیری هم‌زمان از ظرفیت‌های ژنتیکی، پژوهشی، آموزشی و گردشگری مجموعه را فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: معرفی علمی گونه‌ها، ایجاد شناسنامه برای ذخایر گیاهی و فراهم کردن زیرساخت‌های بازدید عمومی می‌تواند این مجموعه را به مقصدی برای آموزش، پژوهش و آشنایی مردم با تنوع گیاهی و منابع ژنتیکی منطقه تبدیل کند.

گل‌محمدی تأکید کرد: توسعه چنین ظرفیتی در کنار مأموریت پژوهشی پایگاه، می‌تواند به افزایش بهره‌وری از زیرساخت موجود، جذب بازدیدکنندگان و ایجاد زمینه برای شکل‌گیری فعالیت‌های علمی و گردشگری مرتبط با منابع طبیعی منجر شود.

تبدیل سرمایه ژنتیکی به ارزش افزوده

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری چندمنظوره از ظرفیت‌های تحقیقاتی اظهار کرد: هدف این است که ضمن حفظ مأموریت اصلی پایگاه در حفاظت از ذخایر ژنتیکی، ظرفیت‌های آن برای آموزش، پژوهش، معرفی گونه‌های بومی و اکوتوریسم علمی نیز فعال شود.

وی خاطرنشان …



 767 پروژه عمرانی و سرمایه‌گذاری در هرمزگان افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود - تسنیم
۱۳ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

767 پروژه عمرانی و سرمایه‌گذاری در هرمزگان افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، محمد آشوری تازیانی در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان هرمزگان که با حضور غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران و مسئولان استانی برگزار شد، با اشاره به برنامه‌های هفته دولت اظهار داشت: این مناسبت فرصت مناسبی برای ارائه کارنامه عملکرد دستگاه‌های اجرایی و تبیین اقدامات انجام‌شده در مسیر توسعه استان است.

وی افزود: در مجموع 767 پروژه عمرانی و سرمایه‌گذاری برای هفته دولت در هرمزگان پیش‌بینی شده که مجموع اعتبار آنها به حدود 99 همت می‌رسد و بخشی از این طرح‌ها به بهره‌برداری خواهد رسید و عملیات اجرایی بخشی دیگر نیز آغاز می‌شود.

استاندار هرمزگان با تأکید بر اینکه تعداد پروژه‌ها نباید تنها معیار ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی باشد، تصریح کرد: اولویت مدیریت استان، اجرای طرح‌هایی است که آثار ملموس و مستقیم برای مردم داشته باشند و بتوانند به توسعه زیرساخت‌ها، ایجاد اشتغال، افزایش تولید، بهبود خدمات عمومی و ارتقای کیفیت زندگی مردم کمک کنند.

آشوری تازیانی، توزیع متوازن اعتبارات و امکانات را یکی از الزامات برنامه‌ریزی توسعه‌ای استان دانست و گفت: ظرفیت‌ها و نیازهای شهرستان‌های مختلف هرمزگان باید به‌صورت دقیق بررسی شود تا منابع در مسیر رفع مسائل اساسی مناطق و تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز آنها قرار گیرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی هرمزگان اظهار کرد: این استان از ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه دریا، بنادر، صنعت، انرژی، کشاورزی، تجارت و گردشگری برخوردار است و باید با برنامه‌ریزی منسجم، این ظرفیت‌ها را به فرصت‌های واقعی برای اشتغال، تولید و افزایش رفاه مردم تبدیل کنیم.

استاندار هرمزگان همکاری میان دستگاه‌های اجرایی، نمایندگان مردم در مجلس، بخش خصوصی و مجموعه مدیریت استان را برای تحقق اهداف توسعه‌ای ضروری دانست و افزود: همه مجموعه‌ها باید در یک مسیر مشترک برای رفع موانع توسعه و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های استان حرکت کنند.

آشوری تازیانی همچنین با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد هرمزگان، حضور وزیر جهاد کشاورزی در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان را فرصتی برای بررسی مسائل و ظرفیت‌های …





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 توقف مذاکرات به دستور ترامپ و شکست مذاکرات ایران و عمان بر سر تنگه هرمز | مقام آمریکایی: مذاکرات به دلیل احتمال وضع عوارض و تعیین مسیر جدا از تفاهم‌نامه اسلام‌آباد موجب نارضایتی ترامپ شده بود
سایت اقتصادنیوز

توقف مذاکرات به دستور ترامپ و شکست مذاکرات ایران و عمان بر سر تنگه هرمز | مقام آمریکایی: مذاکرات به دلیل احتمال وضع عوارض …

اقتصادنیوز: دو مقام آمریکایی مدعی شکست مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شدند.
 نماینده مجلس: در طرح نفوذ اگر فردی، نقدی وارد کند، باید ثابت کند از مجرای نفوذ نبوده است
سایت هم میهن

نماینده مجلس: در طرح نفوذ اگر فردی، نقدی وارد کند، باید ثابت کند از مجرای نفوذ نبوده است

سخنگوی کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استانداردهای قانون نویسی در طرح نفوذ رعایت نشده است، گفت: بسیاری از مصادیق و بحث‌های ما در حوزه نفوذ، خیلی فراتر از این‌ مسائل است ولی با این طرح مردم و همچنین همه حوزه‌ها و تعاملات اقتصادی را درگیر خواهیم کرد.
 کشت خشخاش ممنوع است؛ مجوز برای کشت «شقایق الیفرا» صادر شد
سایت رکنا

کشت خشخاش ممنوع است؛ مجوز برای کشت «شقایق الیفرا» صادر شد

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر ممنوعیت قانونی کشت خشخاش گفت: هیچ بحثی در ستاد درباره کشت خشخاش وجود ندارد و آنچه تصویب شده، کشت «شقایق الیفرا» برای تأمین نیازهای مختلف کشور است.
 رئیس ستاد مرکزی اربعین: دولت در خرید و واردات اتوبوس مساعدت کرده
سایت تجارت نیوز

رئیس ستاد مرکزی اربعین: دولت در خرید و واردات اتوبوس مساعدت کرده

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی تاکید کرد: یک مصوبه برای خرید و واردات دو هزار دستگاه اتوبوس و یک مصوبه سه هزار دستگاهی داریم، اما در روند خرید و واردات اتوبوس مشکلاتی وجود دارد که به دلیل دخیل بودن دستگاه‌های مختلف، زمان‌بر می‌شود.
 آغاز رقابت بیش از ۱۵۵ هزار کنکوری در نوبت عصر
سایت جهان صنعت نیوز

آغاز رقابت بیش از ۱۵۵ هزار کنکوری در نوبت عصر

بیش از ۱۵۵ هزار داوطلب در دو گروه آزمایشی هنر و زبان های خارجی رقابت خود را بعد از ظهر امروز پنج شنبه ۲۹ مرداد آغاز کردند.
 بیانیه کانون کارگردانان سینما درباره طرح مقابل با نفوذ: سینما برای زنده ماندن به امنیت نیاز دارد
سایت هم میهن

بیانیه کانون کارگردانان سینما درباره طرح مقابل با نفوذ: سینما برای زنده ماندن به امنیت نیاز دارد

کانون کارگردانان سینمای ایران در پی طرح اخیر مجلس ، بیانیه‌ای منتشر کرد.
 استرس مزمن؛ قطعه تازه‌ای از پازل آپنه خواب
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

استرس مزمن؛ قطعه تازه‌ای از پازل آپنه خواب

پژوهشگران در مطالعه‌ای جدید دریافته‌اند که استرس روانی-اجتماعی مزمن و احساس تنهایی ممکن است نه‌تنها پیامد آپنه خواب، بلکه یکی از عوامل مؤثر بر افزایش خطر ابتلا به این اختلال باشند.
 واکنش فوری چین به تازه‌ترین اقدام ترامپ علیه ایران
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

واکنش فوری چین به تازه‌ترین اقدام ترامپ علیه ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به تصمیم آمریکا برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرد که تشدید تحریم‌ها و فشار کمکی به حل مسئله نخواهد کرد.