قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۱۶

باسعیدو؛ گورستانی که شکست رؤیای استعمار در خلیج‌فارس را روایت می‌کند - تسنیم

سنگ‌های گورستان انگلیسی‌های باسعیدو در قشم، روایتگر حضور بریتانیا و ماندگاری حاکمیت ایران در خلیج‌فارس است.
 باسعیدو؛ گورستانی که شکست رؤیای استعمار در خلیج‌فارس را روایت می‌کند - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دفتر جزایر خلیج فارس، عبدالرحیم رضوانی | در غربی‌ترین نقطه جزیره قشم، جایی که آب‌های خلیج‌فارس به کرانه‌های ایران می‌رسند، گورستانی خاموش در دل باسعیدو قرار دارد؛ جایی که سنگ‌های فرسوده آن، فراتر از نام و تاریخ حک‌شده بر خود، بخشی از تاریخ پرالتهاب خلیج‌فارس را روایت می‌کنند.

گورستان انگلیسی‌های باسعیدو را نمی‌توان تنها محل دفن چند تبعه خارجی دانست. این گورستان، بخشی از حافظه تاریخی منطقه‌ای است که قرن‌ها در معرض رقابت قدرت‌های بزرگ برای تسلط بر مسیرهای دریایی و تأمین منافع اقتصادی و راهبردی قرار داشته است.

باسعیدو به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در غرب قشم و قرار گرفتن در مجاورت مسیرهای مهم دریایی، از نقاط قابل توجه خلیج‌فارس بوده است. همین موقعیت، در دوره‌هایی از تاریخ، توجه قدرت‌های خارجی را به این نقطه جلب کرد؛ قدرت‌هایی که خلیج‌فارس را بخشی مهم از شبکه ارتباطی، تجاری و نظامی خود می‌دانستند.

پس از تحولات نظامی و سیاسی سال‌های 1819 و 1820 در خلیج‌فارس، حضور بریتانیا در این منطقه گسترش یافت و باسعیدو نیز در اوایل دهه 1820، به‌ویژه از سال 1823 میلادی، به یکی از پایگاه‌های دائمی دریایی بریتانیا در خلیج‌فارس تبدیل شد. آنچه امروز از آن دوره باقی مانده، تنها مجموعه‌ای از بقایای تاریخی نیست؛ بلکه نشانه‌ای از دوره‌ای است که خلیج‌فارس در محاسبات قدرت‌های استعماری، جایگاهی فراتر از یک آبراه داشت.

برای بریتانیا، که هند مهم‌ترین مستعمره آن محسوب می‌شد، امنیت مسیرهای دریایی میان اروپا و هند اهمیت حیاتی داشت. خلیج‌فارس در این میان، حلقه‌ای راهبردی در مسیر ارتباطی شرق و غرب بود و جزایر و بنادر واقع در این پهنه آبی، ارزش ژئوپلیتیکی ویژه‌ای پیدا می‌کردند.

اما تاریخ یک نکته مهم‌تر از چگونگی ورود قدرت‌ها دارد: سرانجام حضور آنها.

امروز در باسعیدو، از آن قدرت گسترده استعماری، ناوگان و نفوذ منطقه‌ای، چیزی جز نشانه‌هایی تاریخی باقی نمانده است؛ سنگ‌هایی که در سکوت ایستاده‌اند و به نسلی جدید یادآوری می‌کنند که هیچ قدرتی، هر اندازه بزرگ، تضمینی برای ماندگاری در سرزمین دیگران ندارد.

باسعیدو را اگر در امتداد تاریخ خلیج‌فارس ببینیم، این معنا روشن‌تر می‌شود. پیش …



 ‌ایستگاه ریلی خاوران به ایستگاه مرکزی تبریز متصل شود - تسنیم
۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

‌ایستگاه ریلی خاوران به ایستگاه مرکزی تبریز متصل شود - تسنیم

استانها

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، علیرضا سلیمانی، مدیرکل راه‌آهن منطقه آذربایجان، در گفت‌وگو با اصحاب رسانه با تبیین جایگاه راهبردی این اداره‌کل در گستره دو استان آذربایجان‌شرقی و آذربایجان‌غربی، بر اهمیت مرز رازی به‌عنوان یکی از مسیرهای مهم اتصال به اروپا تأکید کرد.

وی با اشاره به ضرورت بازنگری در ظرفیت‌های مرز جلفا پس از سال‌ها کاهش فعالیت، گفت: نوسازی و فعال‌سازی این محور از اولویت‌های زیرساختی منطقه است

مدیرکل راه‌آهن منطقه آذربایجان با تأکید بر ظرفیت‌های ریلی در جابه‌جایی مسافر از شمالغرب به مقصدهای پرسفر، گفت: نقش مسیر ریلی خاوران در کاهش زمان سفر به مشهد مقدس بسیار حائز اهمیت است.

سلیمانی، افزود: تکمیل مسائل فنی و تجهیزاتی این ایستگاه و اتصال آن به ایستگاه مرکزی تبریز، از مطالبات مهم برای ارتقای خدمات ریلی استان است.

انتهای پیام/  



 دنیامالی: بر توسعه زیرساخت‌های ورزشی و تقویت ورزش قهرمانی تمرکز داریم - تسنیم
۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

دنیامالی: بر توسعه زیرساخت‌های ورزشی و تقویت ورزش قهرمانی تمرکز داریم - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان، ظهر امروز در جلسه شورای اداری و شدرای عالی ورزش استان کردستان که با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان، استاندار کردستان، نمایندگان مجلس، مسئولان استانی و جامعه ورزشی در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری برگزار شد، با ابراز خرسندی از حضور در این استان اظهار کرد: خداوند را شاکرم که امروز توفیق حضور در میان مردم فرهیخته، عالم، نجیب و دارای ظرفیت‌های فراوان کردستان را پیدا کردم.

وی با اشاره به نگاه ویژه دولت چهاردهم به توسعه استان کردستان افزود: امروز به نمایندگی از دولت و رئیس‌جمهور به این استان سفر کرده‌ام و سلام و احترام ایشان را به مردم شریف کردستان ابلاغ می‌کنم.

وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه رئیس‌جمهور همواره به فرهنگ و هویت اقوام ایرانی توجه ویژه‌ای دارد، تصریح کرد: دکتر پزشکیان بارها با افتخار از زبان مادری کردی سخن گفته و بر حفظ و تقویت سرمایه‌های فرهنگی کشور تأکید کرده است.

دنیامالی با اشاره به پیشینه تاریخی و نقش مردم کردستان در دفاع از کشور گفت: کردستان در دوران دفاع مقدس هشت ساله، رنج‌ها و سختی‌های فراوانی را تحمل کرده و آثار آن ایثار و مقاومت همچنان در جای‌جای این استان قابل مشاهده است.

وی بیان کرد: مردم کردستان همواره در بزنگاه‌های تاریخی نشان داده‌اند که پای آرمان‌های انقلاب، کشور و امنیت ملی ایستاده‌اند و امروز نیز این استان یکی از نمونه‌های روشن وحدت و همبستگی ملی است.

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به تلاش دشمنان برای ارائه تصویری نادرست از کردستان اظهار کرد: یکی از اهداف دشمنان این است که کردستان را ناامن جلوه دهند، در حالی که واقعیت چیز دیگری است و این استان از امن‌ترین مناطق کشور به شمار می‌رود.

دنیامالی با تأکید بر اینکه کردستان دارای ظرفیت‌های گسترده انسانی، فرهنگی، اقتصادی و ورزشی است، اذعان داشت: این استان دارای جوانان توانمند، استعدادهای درخشان و ظرفیت‌های فراوانی است که باید با برنامه‌ریزی درست زمینه شکوفایی آنها فراهم شود.

وی ادامه داد: حضور امروز من صرفاً یک سفر کوتاه نیست و در فرصت دیگری با نگاه عمیق‌تر و بررسی دقیق‌تر ظرفیت‌های استان، مسائل و نیازهای کردستان را دنبال خواهم …



 واکنش آمریکا به حمله تروریستی در روسیه/ حمله چین به کشتی های فیلیپینی/ آمادگی ۴ کشور اروپایی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطینی
۲ ساعت قبل / سایت تابناک

واکنش آمریکا به حمله تروریستی در روسیه/ حمله چین به کشتی های فیلیپینی/ آمادگی ۴ کشور اروپایی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطینی

 

بین الملل تابناک: واکنش آمریکا به حمله تروریستی در روسیه، حمله چین به کشتی های فیلیپینی، آمادگی ۴ کشور اروپایی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطینی، ابتلای همسر ولیعهد انگلستان به سرطان و واکنش سوریه به حمله تروریستی در روسیه از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. 

واکنش آمریکا به حمله تروریستی در روسیه

«جان کربی» عضو شورای امنیت ملی آمریکا و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی این شورا عصر جمعه به وقت محلی در نشستی خبری در واشنگتن، با قربانیان حمله تروریستی آشکار در مسکو ابراز همدردی کرد و گفت: «تصاویر وحشتناک هستند و تماشای آن سخت است. ما با قربانیان این تیراندازی وحشتناک ابراز همدردی می کنیم.»

کربی در عین حال گفت که نمی توان در مورد جزئیات آن صحبت کرد، چون وقایع درحال اتفاق افتادن هستند.

این سخنگوی کاخ سفید گفت: «ما اوکراین را تشویق به حمله به داخل خاک روسیه نمی‌کنیم یا این کشور را قادر به این اقدام نمی سازیم. در حال حاضر هیچ نشانه ای مبنی بر دست داشتن اوکراین یا اوکراینی ها در این تیراندازی وجود ندارد.»

در پی حمله حداقل سه نفر با لباس شبه نظامی به طبقه همکف یک تالار کنسرت در شهر کروکوس در نزدیکی مسکو و تیراندازی با سلاح‌های خودکار به سمت حاضرین در این تالار و پرتاب نارنجک، بیش از ۱۴ نفر کشته و حداقل یکصد نفر محبوس برجای گذاشته است.

حمله چین به کشتی های فیلیپینی

فیلیپین مدعی شد که گارد ساحلی چین صبح امروز (شنبه) مانع تردد یک کشتی کوچک تدارکاتی فیلیپینی شده و با آب‌پاش به آن آسیب رسانده است.

به گزارش تارنمای خبری بارونز، ارتش فیلیپین اعلام کرد که «این حمله در حدود یک ساعت، در ساحل توماس شول دوم (Second Thomas Shoal) در دریای مورد مناقشه چین جنوبی رخ داد.»

بر اساس این گزارش، ارتش فیلیپین ویدئوی منتشر کرده است که نشان می‌داد یک کشتی سفید بارها با آب‌پاش به کشتی دیگری که در کنار آن حرکت می‌کرد، حمله کرده است.

ویدئوی دیگری نشان می‌دهد که یک کشتی سفید با علامت «گارد ساحلی چین» در فاصله ای نزدیک در حال عبور از مقابل یک کشتی خاکستری است.

ارتش فیلیپین در بیانیه‌ای بدون اشاره به میزان دقیق …



 تکمیل تجهیزات ورزشگاه 22گولان سنندج نیازمند حمایت ملی است - تسنیم
۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

تکمیل تجهیزات ورزشگاه 22گولان سنندج نیازمند حمایت ملی است - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرزاد خاکی، مدیرکل ورزش و جوانان استان کردستان،‌پیش‌ازظهر امروز در جریان بازدید احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان از مجموعه ورزشی 22 گولان سنندج، اظهار کرد: این مجموعه یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های ورزشی استان به شمار می‌رود که با توجه به ظرفیت، وسعت و امکانات موجود، توانایی میزبانی رقابت‌های مهم ملی و بین‌المللی را دارد.

وی افزود: سالن 6 هزار نفری 22 گولان سنندج با بهره‌مندی از فضای مناسب، طراحی استاندارد و ظرفیت بالای تماشاگر، می‌تواند به یکی از پایگاه‌های مهم برگزاری مسابقات رشته‌های مختلف ورزشی در غرب کشور تبدیل شود.

مدیرکل ورزش و جوانان کردستان با بیان اینکه بهره‌برداری کامل از این ظرفیت نیازمند تکمیل برخی زیرساخت‌ها و تجهیزات تخصصی است، تصریح کرد: برای رسیدن به سطح استانداردهای حرفه‌ای میزبانی، باید تجهیزات مورد نیاز در بخش‌های مختلف از جمله امکانات فنی، رفاهی، خدماتی و پشتیبانی تأمین شود.

وی گفت: مجموعه ورزش و جوانان استان با وجود محدودیت‌های اعتباری، تلاش کرده است شرایط لازم برای استفاده ورزشکاران و برگزاری مسابقات در این سالن را فراهم کند، اما برای ارتقای سطح کیفی این مجموعه و قرار گرفتن آن در چرخه میزبانی‌های بزرگ، حمایت وزارت ورزش و جوانان و تخصیص اعتبارات ملی ضروری است.

خاکی با اشاره به ظرفیت‌های ورزشی کردستان عنوان کرد: این استان در رشته‌های مختلف ورزشی از جمله کشتی، بسکتبال، والیبال، ورزش‌های رزمی و رشته‌های پایه دارای استعدادهای فراوانی است و وجود چنین زیرساخت‌هایی می‌تواند زمینه رشد و شکوفایی این ظرفیت‌ها را فراهم کند.

مدیرکل ورزش و جوانان کردستان خاطرنشان کرد: توسعه زیرساخت‌های ورزشی تنها به معنای ساخت اماکن جدید نیست، بلکه نگهداری، تجهیز و استانداردسازی مجموعه‌های موجود نیز نقش مهمی در ارتقای ورزش قهرمانی و همگانی دارد.

وی با قدردانی از حضور وزیر ورزش و جوانان در کردستان اذعان کرد: انتظار جامعه ورزش استان این است که با نگاه حمایتی وزارت ورزش، روند تجهیز و تکمیل مجموعه 22 گولان سرعت گرفته و این ظرفیت ارزشمند بتواند در خدمت ورزشکاران، هیئت‌های ورزشی و مردم استان قرار گیرد.

خاکی تأکید کرد: آماده‌سازی این مجموعه …



 مطالبات جامعه ورزش کردستان از وزیر ورزش؛ از عدالت ورزشی تا حمایت - تسنیم
۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

مطالبات جامعه ورزش کردستان از وزیر ورزش؛ از عدالت ورزشی تا حمایت - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، شورای اداری و شورای عالی ورزش استان کردستان پیش از ظهر امروز با حضور احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان، نماینده ولی‌فقیه در استان، استاندار کردستان، مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، مدیران دستگاه‌های اجرایی، پیشکسوتان، مربیان، قهرمانان و جمعی از فعالان جامعه ورزش در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری برگزار شد؛ نشستی که برخلاف بسیاری از جلسات رسمی، محلی برای بیان صریح مطالبات جامعه ورزش کردستان و طرح دغدغه‌هایی بود که سال‌ها در انتظار شنیده شدن مانده‌اند.

در این نشست، از پیشکسوتان پرافتخار ورزش گرفته تا مربیان ملی و قهرمان‌پرور، هر کدام بخشی از مشکلات و ظرفیت‌های ورزش کردستان را روایت کردند؛ از ضرورت سازماندهی پیشکسوتان و بهره‌گیری از تجربه بزرگان ورزش تا عدالت در توزیع امکانات، حمایت از ورزش بانوان، آینده شغلی قهرمانان و امنیت حرفه‌ای مربیان.

پیشکسوت کشتی: تجربه بزرگان ورزش باید به اتاق فکر مدیران تبدیل شود

اشرف هدایت‌نژاد، پیشکسوت و مربی برجسته کشتی کردستان، در این نشست ضمن خیرمقدم به وزیر ورزش و جوانان و هیئت همراه، حضور وی در سرزمین کوه‌های سرسبز و دل‌های دریایی کردستان را نویدبخش روزهای روشن برای توسعه ورزش استان دانست.

وی با اشاره به جایگاه پیشکسوتان در ساختار ورزش کشور اظهار کرد: پیشکسوتان سرمایه‌های زنده ورزش هستند و تجربه سال‌ها فعالیت آنها می‌تواند چراغ راه مدیران و تصمیم‌گیران این حوزه باشد.

هدایت‌نژاد خواستار تدوین اساسنامه‌ای جامع برای تشکیل کانون‌های رسمی پیشکسوتان در سراسر کشور شد و گفت: امروز در بسیاری از استان‌ها کانون‌هایی به‌صورت پراکنده فعالیت می‌کنند که از ساختار مشخص و واحدی برخوردار نیستند؛ بنابراین ضروری است وزارت ورزش با تدوین یک چارچوب مشخص، زمینه سازماندهی این ظرفیت ارزشمند را فراهم کند.

وی افزود: کانون پیشکسوتان می‌تواند به‌عنوان یک اتاق فکر تخصصی در کنار مدیران ورزشی قرار گیرد و در تصمیم‌سازی‌ها، حل مسائل و ارائه راهکارهای عملی نقش‌آفرینی کند.

این پیشکسوت کشتی کردستان همچنین بر ضرورت حمایت رفاهی، درمانی و فرهنگی از پیشکسوتان تأکید کرد و گفت: برگزاری جشنواره‌های فرهنگی ورزشی، تجلیل از چهره‌های …





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 هشدار سازمان مدیریت بحران/ این ۵ پنج استان منتظر وقوع سیل باشند
روزنامه شرق

هشدار سازمان مدیریت بحران/ این ۵ پنج استان منتظر وقوع سیل باشند

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از احتمال وقوع سیل در پنج استان به دنبال صدور هشدار سطح نارنجی از سوی سازمان هواشناسی مبنی بر تشدید بارش‌ها خبر داد.
 اقدام فوری علیه یک شادی گل جنجالی؛ دعوت به تیم ملی ممنوع!
سایت خبر ورزشی

اقدام فوری علیه یک شادی گل جنجالی؛ دعوت به تیم ملی ممنوع!

شاید بهتر باشد یک بار برای همیشه تکلیف این موضوع را روشن کنیم؛ آیا در انتخاب بازیکنان تیم ملی، غیر از مسائل فنی، معیار و استاندارد دیگری هم وجود دارد یا نه؟
 گلایه همسر معاون اول پزشکیان از حجم کار او /  عارف کمتر از ۳ ساعت در روز می‌خوابد
سایت اعتماد آنلاین

گلایه همسر معاون اول پزشکیان از حجم کار او / عارف کمتر از ۳ ساعت در روز می‌خوابد

همسر معاون اول پزشکیان از حجم کار او گلایه کرد.
 نوری قزلجه: امکان واردات مستقیم گندم برای واحدهای صنف و صنعت فراهم می شود
سایت ایران آنلاین

نوری قزلجه: امکان واردات مستقیم گندم برای واحدهای صنف و صنعت فراهم می شود

وزیر جهاد کشاورزی از ابلاغ قریب الوقوع بخشنامه جدیدی خبر داد که به موجب آن، واحدهای صنف و صنعت امکان خرید گندم مورد نیاز خود از داخل کشور را خواهند داشت و زمینه واردات مستقیم این محصول نیز برای آنان فراهم می شود.
 معلمان نقش مهمی در روایتگری صادق و انتقال اندیشه‌های ناب دارند
سایت دیدارنیوز

معلمان نقش مهمی در روایتگری صادق و انتقال اندیشه‌های ناب دارند

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش به نقش معلمان در روایتگری صادق و انتقال اندیشه‌های ناب در سپهر فرهنگ و سیاست جامعه اشاره کرد.
 استرس مزمن؛ قطعه تازه‌ای از پازل آپنه خواب
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

استرس مزمن؛ قطعه تازه‌ای از پازل آپنه خواب

پژوهشگران در مطالعه‌ای جدید دریافته‌اند که استرس روانی-اجتماعی مزمن و احساس تنهایی ممکن است نه‌تنها پیامد آپنه خواب، بلکه یکی از عوامل مؤثر بر افزایش خطر ابتلا به این اختلال باشند.
 جوان‌ترین و پیرترین داوطلبان کنکور معرفی شدند
سایت هم میهن

جوان‌ترین و پیرترین داوطلبان کنکور معرفی شدند

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به حضور داوطلبان با سنین مختلف در کنکور سراسری ۱۴۰۵ گفت: پیرترین داوطلب این آزمون ۸۵ ساله و از استان کرمانشاه است و جوان‌ترین داوطلبان، یک دختر و یک پسر متولد سال ۱۳۹۳ و ۱۲ ساله هستند.
 نتایج مثبت واکسن سرطان پوست سهام شرکت مدرنا را سه برابر کرد
سایت اکوایران

نتایج مثبت واکسن سرطان پوست سهام شرکت مدرنا را سه برابر کرد

سهام مدرنا پس از اعلام نتایج موفقیت‌آمیز واکسن سرطان پوست، در معاملات روز چهارشنبه ۱۷۷ درصد جهش کرد و حدود ۴۴ میلیارد دلار به ارزش بازار این شرکت افزود؛ اتفاقی که نگاه سرمایه‌گذاران را دوباره به آینده مدرنا و ظرفیت رشد آن در صنعت داروسازی جلب کرده است.