قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱ ساعت قبل

پایان انحصار تسلیحاتی روسیه؛ چرخش هوایی ازبکستان به سوی جنگنده‌های چین - تسنیم

گزارش‌ها از خرید جنگنده چینی J-10CE توسط تاشکند، نشانگر تحول بزرگ تسلیحاتی در آسیای مرکزی است.
 پایان انحصار تسلیحاتی روسیه؛ چرخش هوایی ازبکستان به سوی جنگنده‌های چین - تسنیم

بین الملل

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، جنگنده چندمنظوره «J-10CE» ساخت چین می‌تواند به نخستین جنگنده تهاجمی جدید ازبکستان طی چندین دهه اخیر تبدیل شود که طراحی و ساخت آن در اتحاد جماهیر شوروی یا فدراسیون روسیه انجام نگرفته است.

در طول ماه‌های اخیر، نشریات دفاعی و کارشناسان امور نظامی منطقه گزارش دادند که تاشکند احتمالاً اولین فروند از این پرنده‌های رزمی را تحویل گرفته و در نهایت ممکن است 24 فروند از این جنگنده پیشرفته را به ناوگان هوایی خود اضافه کند؛ اگرچه تاکنون نه مقامات ازبکستان و نه دولت چین این توافق تسلیحاتی را رسماً تأیید نکرده‌اند.

چنانچه صحت این گزارش‌ها به اثبات برسد، این قرارداد نظامی نقطه عطف و تحولی بنیادین برای منطقه‌ای محسوب می‌شود که نیروهای مسلح آن از دیرباز وابستگی عمیق و ساختاری به تجهیزات نظامی ساخت شوروی و روسیه داشته‌اند. برای دهه‌ها، مسکو منبع بلامنازع و طبیعی تأمین سلاح‌های جدید، قطعات یدکی و خدمات تعمیر و نگهداری در آسیای مرکزی بود.

اما اکنون جایگاه سنتی روسیه با چالش‌های جدی مواجه شده است؛ چین انواع هواپیماهای جنگنده و سامانه‌های پدافند هوایی پیشرفته را عرضه می‌کند، ترکیه جایگاه مستحکمی در بازار هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) به دست آورده، و کشورهایی نظیر قزاقستان و ازبکستان نیز گام‌های بلندی برای توسعه صنایع دفاعی بومی خود برداشته‌اند.

خرید چراغ‌خاموش از پکن و گمانه‌زنی‌ها پیرامون جنگنده J-10CE

در ماه ژوئیه، گزارش‌هایی مبنی بر تحویل احتمالی 4 فروند جنگنده J-10CE به نیروی هوایی ازبکستان منتشر شد. این پرنده، نسخه صادراتی جنگنده چندمنظوره نسل 4++ «J-10C» چین است که توسط شرکت هواپیماسازی چنگدو (Chengdu Aircraft Corporation) تولید می‌شود و پیش‌تر کشور پاکستان نیز این جنگنده را خریداری کرده بود.

گزارش‌های تکمیلی از احتمال انعقاد قراردادی برای خرید 24 فروند از این نوع جنگنده و اعزام خلبانان ازبکستانی به چین برای طی دوره‌های آموزشی پرواز پرده برداشتند.

رسانه ازبکستانی «Kun.uz» با هدف بررسی صحت و سقم این ادعاها، با وزارت دفاع ازبکستان تماس برقرار کرد، اما این وزارتخانه در پاسخ اعلام کرد که در مقطع فعلی اطلاعاتی برای ارائه در این خصوص ندارد. مقامات دولتی و شرکت‌های سازنده چینی نیز بیانیه …



 نگاهی به کفش‌های عجیب سلبریتی‌ها که مرز‌های نوآوری در مد را جابه‌جا کردند - چی بپوشم
۳۸ دقیقه قبل / سایت چی بپوشم

نگاهی به کفش‌های عجیب سلبریتی‌ها که مرز‌های نوآوری در مد را جابه‌جا کردند - چی بپوشم

کفش‌های سلبریتی‌ها همیشه قرار نیست راحت، زیبا و کاربردی باشند. گاهی قرار است همه‌ی علاقمندان به مد را متعجب کنند!

 خلیج فارس بر سر دو راهی دردناک؛ پارادوکس ناخوشایند در برابر تحریم‌های تازه علیه تهران
۵۷ دقیقه قبل / سایت اکوایران

خلیج فارس بر سر دو راهی دردناک؛ پارادوکس ناخوشایند در برابر تحریم‌های تازه علیه تهران

اکوایران: شاید تصور شود که برای کشورهای خلیج فارس، کمپین فشار اقتصادی نسبت به دور دیگری از حملات ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران ارجحیت داشته باشد، اما این استراتژی هم خطرات خاص خود را برای آن‌ها دارد،

 انگلیس به تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیوست
۸ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

انگلیس به تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیوست

دولت انگلیس با پیوستن به تحریم‌های آمریکا علیه ایران، بار دیگر وابستگی به واشنگتن و تبعیت از سیاست‌های ضدایرانی آمریکا را نشان داد.

 هشدار هواشناسی نسبت به وزش تندباد در تهران/ احتمال سقوط برخی اجسام از ارتفاع
۳۱ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

هشدار هواشناسی نسبت به وزش تندباد در تهران/ احتمال سقوط برخی اجسام از ارتفاع

اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به وزش تندبادهای موقتی در ساعات عصر و شب همچنین احتمال سقوط بعضی اجسام از ارتفاع و خسارت به سازه‌های موقت مانند داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی هشدار داد.

 پزشکیان: بنای ما تفاهم و حل مسائل با مذاکره است
۳۶ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پزشکیان: بنای ما تفاهم و حل مسائل با مذاکره است

رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه بنای ما تفاهم و حل مسائل از طریق تعامل و مذاکره است، تصریح کرد: در عین حال مقابل فشارهای اقتصادی همچنان که تاکنون ایستاده‌ایم محکم می‌ایستیم و با تمهیدات دولت در اقتصاد، آمریکا همان‌طور که در جنگ نتوانست کاری از پیش ببرد با فشار اقتصادی نیز طرفی نخواهد بست.

 علی کریمی برای رضا پهلوی ضرب‌الاجل تعیین کرد/ عکس
۲۲ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

علی کریمی برای رضا پهلوی ضرب‌الاجل تعیین کرد/ عکس

استوری‌های «علی کریمی » و درگیری او با تیم «رضا پهلوی» طی ساعات اخیر در فضای مجازی خبرساز شده است.