قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۴۳ ساعت قبل

تأثیر کودتای 28 مرداد بر فضای فرهنگی سینمای ایران - تسنیم

حکومت پهلوی پس از 28 مرداد، از سینما نه فقط برای سرگرمی، بلکه برای تغییر سبک زندگی مردم استفاده کرد.
 تأثیر کودتای 28 مرداد بر فضای فرهنگی سینمای ایران - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، مجتبی اشرافی، نویسنده و پژوهشگر، مدیر اندیشکده مطالعات راهبردی شیراز طی یادداشتی با عنوان "کودتای 28 مرداد و سینمای ایران؛ وقتی سیاست، پیش از آنکه روی پرده بیاید، پشت پرده سینما را تغییر داد" که در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داد، نوشت:

28 مرداد 1332 را معمولاً با یک تصویر سیاسی سقوط دولت دکتر محمد مصدق و بازگشت محمدرضاشاه به مرکز قدرت به یاد می‌آوریم. اما پیامد‌های آن روز را نباید فقط در سیاست و ساختار قدرت جست‌و‌جو کرد.

کودتای 28 مرداد، اگرچه شاید به‌صورت مستقیم دوربین سینما را به حرکت درنیاورد، اما فضای فرهنگی و اجتماعی‌ای را شکل داد که سینمای ایران در سال‌های بعد درون آن رشد کرد، معنا ساخت و گاه سکوت کرد.

در سال‌های منتهی به کودتا، ایران یکی از مهم‌ترین دوره‌های سیاسی تاریخ معاصر خود یعنی ملی‌شدن صنعت نفت، نخست‌وزیری محمد مصدق، مناقشه ایران و بریتانیا، بحران اقتصادی، کشمکش میان سلطنت و دولت، فرار شاه و سپس بازگشت او و سرانجام کودتای 28 مرداد را تجربه می‌کرد.

با این حال، وقتی به سینمای داستانی آن دوره نگاه می‌کنیم، با یک تناقض قابل تأمل مواجه می‌شویم و آن اینکه در یک دوره تاریخی مشخص، هرچه جامعه‌ی ایرانی یا عاملیت ایرانی سیاسی‌تر شود، سینمای داستانی الزاماً سیاسی‌تر نمی‌شود.

حتی آمار تولید فیلم در سال 1332 تصویری جالب ارائه می‌دهد. تعداد فیلم‌های تولیدی سینمای ایران از 7 فیلم در سال 1331 به یک‌باره به 20 فیلم در سال 1332 افزایش یافت و بخش عمده‌ای از تولیدات این سال پس از مردادماه ساخته شدند. اما افزایش کمّی تولید به معنای آن نبود که مهم‌ترین مسائل سیاسی روز به پرده سینما راه پیدا کنند.

ملی‌شدن نفت، مصدق، فرار شاه، کودتا، سقوط دولت مصدق و حوادث سیاسی آن سال، در سینمای داستانی تقریباً غایب هستند و بیشتر در فیلم‌های مستند و خبری می‌توان ردپای مستقیم‌تری از این تحولات یافت. این نکته، درسی مهم برای مطالعه‌ی تاریخ از طریق سینما دارد. نبودن یک واقعه در فیلم، الزاماً به معنای بی‌اهمیت بودن آن واقعه برای سینما نیست. گاهی سکوت، حذف و نپرداختن به یک موضوع، خود بخشی از تاریخ فرهنگی یک جامعه است.

«ولگرد»؛ سیاستی که مستقیم روایت نمی‌شود

در میان فیلم‌های …





 طائب: ما درخواست آتش‌بس نکردیم؛ آنها به سمت آتش‌بس آمدند و مسیر مذاکره دنبال شد اما طرف مقابل حتی ۶۰ روز نتوانست به آن سند پایبند بماند
۱۰ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

طائب: ما درخواست آتش‌بس نکردیم؛ آنها به سمت آتش‌بس آمدند و مسیر مذاکره دنبال شد اما طرف مقابل حتی ۶۰ روز نتوانست به آن سند پایبند بماند

رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: ما درخواست آتش‌بس نکردیم؛ آنها به سمت آتش‌بس آمدند. سپس مسیر مذاکره دنبال شد و در این مذاکرات به سندی رسیدیم، اما طرف مقابل حتی ۶۰ روز نیز نتوانست به آن سند پایبند بماند و تعهدات خود را نقض کرد.

 حاکمیت و حکمرانی هوش مصنوعی؛ دو مسیر برای یک آینده مشترک
۴ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

حاکمیت و حکمرانی هوش مصنوعی؛ دو مسیر برای یک آینده مشترک

در سال‌های اخیر، هوش مصنوعی از یک بحث فنی و آزمایشگاهی به یکی از مهم‌ترین موضوعات سیاست‌گذاری و مدیریت استراتژیک در جهان تبدیل شده است. اما در میان این تحول، دو مفهوم کلیدی، یعنی حاکمیت و حکمرانی هوش مصنوعی، اغلب به‌جای هم به‌کار می‌روند و همین امر باعث سردرگمی در تصمیم‌گیری سازمانی و ملی می‌شود. برای روشن‌شدن این موضوع و ترسیم مسیر استراتژیک پیش‌روی صنایع ایران، با دکتر امیر رحیمی قاضی‌کلایه، مدیرعامل و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره گروه سرمایه‌گذاری صدرآرین، به گفت‌وگو نشستیم.

 پرونده تراستی‌ها در سه مسیر مجلس، قوه قضائیه و دیوان محاسبات؛ خیانت در امانت در پرونده تراستی‌ها؟/ متخلفان باید پاسخگو باشند
۱۴ دقیقه قبل / سایت صفحه اقتصاد

پرونده تراستی‌ها در سه مسیر مجلس، قوه قضائیه و دیوان محاسبات؛ خیانت در امانت در پرونده تراستی‌ها؟/ متخلفان باید پاسخگو باشند

پرونده تراستی‌ها، واسطه‌هایی که در سال‌های تحریم مسئول جابه‌جایی بخشی از منابع مالی و درآمدهای ارزی کشور بودند، حالا هم‌زمان در کمیسیون اقتصادی مجلس، دستگاه قضایی و دیوان محاسبات در حال بررسی است. منوچهر متکی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، از گزارش‌هایی درباره انحراف و احتمال خیانت در امانت از سوی بخشی از این مجموعه‌ها خبر می‌دهد

 جشن دسته جمعی سبزپوشان در سعادت آباد
۳۷ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

جشن دسته جمعی سبزپوشان در سعادت آباد

اقتصادنیوز: در آخرین روز معاملاتی مرداد ماه، شاخص کل بازار سرمایه از ۶ میلیون واحد عبور کرد تا روزی تاریخی برای بازار سرمایه ایران رقم بخورد.

 اولتیماتوم به کارفرمایان برای پرداخت حق بیمه
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

اولتیماتوم به کارفرمایان برای پرداخت حق بیمه

کارفرمایان برای پرداخت حق بیمه ماهانه نیرو‌های خودشان، فقط تا ساعت ۲۴ امشب مهلت دارند.

 بیشترین جست‌وجوی گوگل ایرانی‌ها در مرداد ۱۴۰۵ چه مواردی بودند؟
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

بیشترین جست‌وجوی گوگل ایرانی‌ها در مرداد ۱۴۰۵ چه مواردی بودند؟

در اتفاقات مرداد فعلا خبری از موضوعات جنگ و صلح نیست. به نظر می‌رسد فوتبال و قیمت طلا و دلار برای اکثریت مردم جذاب‌تر باشد.