قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۲۱

مدیریت سهام عدالت کامل به مردم واگذار شود - تسنیم

نماینده مردم نهاوند در مجلس گفت:مدیریت سهام عدالت کامل به مردم واگذار شود.
 مدیریت سهام عدالت کامل به مردم واگذار شود - تسنیم
اقتصادی

نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از وضعیت فعلی سهام عدالت گفت: اگر قرار بوده این سهام به مردم واگذار شود، باید اختیار مدیریت، شفافیت ارزش سهام، نحوه عملکرد شرکت‌ها و میزان سود و زیان آن نیز در اختیار مالکان واقعی قرار گیرد؛ در حالی که امروز بسیاری از مردم حتی نمی‌دانند سهامشان متعلق به کدام شرکت است و چه میزان ارزش دارد.

علیرضا نثاری، نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره وضعیت سهام عدالت، اظهار کرد: به نظر من زمان اصلاح ساختار سهام عدالت سال‌هاست گذشته است. وقتی سهامی تحت عنوان «سهام عدالت» که عنوانی پرمعنا دارد به افراد جامعه واگذار شده، باید فلسفه اصلی آن یعنی مشارکت مردم در مالکیت و مدیریت اقتصاد محقق شود.

وی افزود: امروز سالانه مبلغی تحت عنوان سود این سهام به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود، اما نکته قابل توجه این است که سود پرداختی عددی تقریباً ثابت است و این موضوع خودش نشان‌دهنده مسائل و ابهاماتی در نحوه مدیریت این سهام است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به نظر من باید یک برنامه‌ریزی اساسی در بحث مدیریت سهام عدالت کشور و خود این سهام انجام شود. سهام عدالت دارای مجموعه‌ای از سهام شرکت‌های مختلف است، اما در عمل سهامداران نقش مؤثری در مدیریت این شرکت‌ها ندارند.

نثاری تصریح کرد: برای مثال، ممکن است سهامی از یک شرکت زیرمجموعه یک وزارتخانه خریداری شده باشد، اما سهام عدالت در هیئت‌مدیره یا مجامع آن شرکت نقش تعیین‌کننده‌ای نداشته باشد و صرفاً افرادی به عنوان نماینده سهام عدالت معرفی شوند که حضورشان محدود به عضویت در هیئت‌مدیره و دریافت حقوق و مزایا باشد و هر چند ماه یک‌بار در جلساتی شرکت کنند؛ این وضعیت نیازمند بازنگری اساسی است.

نماینده نهاوند در مجلس گفت: امروز بسیاری از مردم نمی‌دانند سهامشان متعلق به کدام شرکت است، چه میزان ارزش دارد، چه میزان سود ایجاد کرده، مجامع شرکت‌ها چه زمانی برگزار شده و چه تصمیماتی درباره دارایی آنها گرفته شده است؛ این ابهامات نشان می‌دهد که فاصله زیادی با مالکیت واقعی مردم وجود دارد

وی در پایان اظهار کرد: سهام عدالتی که امروز در اختیار مردم است، عملاً به نوعی به یک یارانه سالانه تبدیل شده و نتوانسته آن‌طور که باید مردم را در اقتصاد مشارکت دهد. به همین دلیل نیازمند یک بازنگری جدی، اساسی، مؤثر و اجرایی در ساختار سهام عدالت هستیم و شاهد آزادسازی سهام عدالت و همچنین واگذاری کامل مدیریت به مردم باشیم. اگر قرار است سهام عدالت به مردم واگذار شود، که به نظر من اصل این واگذاری اقدام درستی بوده است، باید اختیار این سهام، نحوه معامله، عملکرد شرکت‌ها، سود و زیان و تمام اطلاعات مربوط به آن به‌صورت شفاف در اختیار مالک واقعی قرار گیرد.

انتهای پیام/  



 «با تو در عهدیم تا صبح ظهور»؛ روایت یک ملت از چهلمین روز فراق

«با تو در عهدیم تا صبح ظهور»؛ روایت یک ملت از چهلمین روز فراق

چهل روز پس از فقدان رهبر شهید انقلاب، مصلای تهران بار دیگر صحنه حضور مردمی بود که این بار با یک حس مشترک به مراسم آمده بودند؛ دلتنگی برای رهبری که او را تکیه‌گاه خود می‌دانستند و تأکید بر اینکه این دلتنگی قرار نیست به کنار کشیدن از صحنه منجر شود. از پیر و جوان تا کودکانی که از آینده ایران می‌گفتند، روایت‌های مختلف در چهلمین روز به یک نقطه رسید؛ سوگ ادامه دارد، اما به گفته حاضران، راه هم ادامه خواهد داشت.

 مسعود پزشکیان

مسعود پزشکیان


 دیپلماسی با چاشنی پول و نفوذ | امارات چطور لقب اسپارت کوچک را گرفت؟

دیپلماسی با چاشنی پول و نفوذ | امارات چطور لقب اسپارت کوچک را گرفت؟

اقتصادنیوز: آنچه در سال ۲۰۰۶ با شکست یک معامله بندری آغاز شد، امروز به رابطه‌ای بسیار پیچیده‌تر تبدیل شده است؛ رابطه‌ای که در آن سرمایه امارات، فناوری آمریکا، امنیت خاورمیانه و سیاست داخلی واشنگتن به شکلی بی‌سابقه در هم تنیده شده‌اند.

 ایران تاب‌آور در مصاف زنجیره‌های راهبردی

ایران تاب‌آور در مصاف زنجیره‌های راهبردی

چارچوب مفهومی «جنگ زنجیره‌های راهبردی» در همه حوزه‌ها بر سه محور اصلی استوار است که آن را از نظریه‌های مادر مطرح شده، متمایز می‌سازد. محور نخست، کانون فیزیکی...

 ایست شاخص در آستانه مرز مهم

ایست شاخص در آستانه مرز مهم

بورس تهران در معاملات روز سه‌شنبه، یک قدم دیگر به فتح کانال 6‌میلیون‌واحدی نزدیک شد؛ اما افزایش عرضه‌ها در نزدیکی این مرز مهم، مانع از تداوم صعود شاخص کل تا پایان معاملات شد. دماسنج اصلی بازار سهام که در مقاطعی از دادوستدهای روز گذشته تا ارتفاع 5‌میلیون و 970هزار واحد نیز پیشروی کرده بود، در نهایت با رشد 0.84درصدی در سطح 5‌میلیون و 947هزار واحد آرام گرفت. همزمان، خروج حدود یک همت پول توسط سرمایه‌گذاران حقیقی و سرخپوش شدن 48درصد از نمادها نشان داد که بخشی از فعالان بازار در آستانه ورود شاخص به کانال 6‌میلیونی، ترجیح داده‌اند به شناسایی سود بپردازند.

 بازار - ۱۴۰۵/۰۵/27

بازار - ۱۴۰۵/۰۵/27

k: بازار

 حمله آمریکا و اسرائیل به ایران

حمله آمریکا و اسرائیل به ایران


 نفت 90 دلاری ترمز طلا را کشید

نفت 90 دلاری ترمز طلا را کشید

روند بازارهای جهانی امروز نشان می‌داد که برخلاف روز گذشته حرکت کرده‌اند. فعالان بازار امروز ریسک‌گریز شدند، شاخص دلار تقویت شد و قیمت نفت بر مسیر رشد قدم برداشت. اما در مقابل قیمت طلا و نقره نزولی شدند و فلزات صنعتی نیز با این افت بازار همراهی کرد. قیمت انس طلای جهانی با کاهش از 4400 دلار دور شد و قیمت نقره در بازار جهانی 65 دلار را از دست داد. همچنین در بازار فلزات صنعتی قیمت مس با افت بیش از یک درصدی از سقف تاریخی عقب نشست.