قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

رقابت ترکیه با روسیه در آفریقا بر سر حوزه نفوذ - تسنیم

حضور روسیه در دو حوزه مهم تسلیحاتی و اقتصادی کشورهای آفریقایی، رقابت را برای ترکیه دشوار می‌کند.
 رقابت ترکیه با روسیه در آفریقا بر سر حوزه نفوذ - تسنیم

بین الملل

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در چند سال گذشته، آفریقا به یکی از مهمترین حوزه های نفوذ ترکیه تبدیل شده است. حالا ترکیه در بسیاری از کشورهای قاره آفریقا حوزه فعال دارد و تعداد سفارتخانه‌های خود را به 48 مورد رسانده است. علاوه بر همکاری‌های دفاعی و تسلیحاتی و احداث پایگاه در سومالی، همکاری نظامی با سودان و چندین کشور دیگر، ترکیه در حوزه اقتصاد نیز در آفریقا بسیار فعال است.

اما حالا شواهد نشان داده که روسیه توانسته در یک بازه زمانی کوتاه، با اتخاذ تصمیمات و راهبردهای هوشمندانه، رقابت را برای ترکیه دشوار کند و در دو حوزه تسلیحاتی و اقتصادی، به یک کنشگر مهم تبدیل شود.

کارشناسان می‌گویند: روسیه برای افزایش نفوذ در قاره آفریقا، ابزارها و امتیازات مهمی دارد اما دو سرفصل مهم همه این ابزارها، گندم و سلاح است.

روسیه در سال 2026 میلادی، با یک افزایش 14 درصدی، توانسته 48 میلیون تُن گندم صادرکند و بخش عمده‌ای از این محموله استراتژیک به کشورهای آفریقایی رسیده است.

کشورهای جنوب صحرای آفریقا از مهمترین مشتریان گندم روسی هستند و مقصد صادرات 10 میلیون ذرت روسی نیز غالباً بازارهای آفریقا بوده است. آمارها نشان داده سودان به تنهایی 2 میلیون و 200 هزار تُن ذرت از روسیه خریده و در کشورهایی مانند کنیا، تانزانیا، اوگاندا، جیبوتی و سومالی نیز خرید غلات روسی بیشتر شده است.

در نیمه اول سال، صادرات کشاورزی روسیه به آفریقا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 1.4 برابر رشد کرد و به 2.9 میلیارد دلار رسید.

این ارقام بیش از یک افزایش ساده در تقاضا ناشی می‌شوند. همه اینها در حالی است که ظرفیت صادرات اوکراین در بنادر دریای سیاه در ماه‌های اخیر به دلیل حملات به شدت محدود شده، قیمت گندم به بالاترین حد خود در دو سال گذشته رسیده و تأمین‌کنندگان روسی به سرعت موفق شده‌اند این شکاف را پر کنند.

هم نان، هم تفنگ

گوکتوغ چالیشکان، کارشناس مرکز تحقیقات بحران و سیاست آنکارا بر این باور است که افزایش حجم صادرات غلات و تسلیحات از روسیه به کشورهای آفریقایی، یک تحول ژئوپولیتیک است. چرا که به عنوان مثال، کشورهای ساحل، شامل مالی، نیجر و بورکینافاسو، پس از قطع روابط با فرانسه، نیازهای امنیتی خود را از طریق روسیه برآورده می‌کنند.

این ساختار …



 رسانه عبری: نتانیاهو با اهداف انتخاباتی دنبال جنگ است
۳۵ دقیقه قبل / سایت مشرق

رسانه عبری: نتانیاهو با اهداف انتخاباتی دنبال جنگ است

سخنان تام باراک در مورد انتخاباتی بودن تنش زایی نتانیاهو با ترکیه بازتاب ویژه ای در رسانه های عبری داشته است.

 پوتین: حملات روسیه به اوکراین موثر و به موقع است - تسنیم
۴ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

پوتین: حملات روسیه به اوکراین موثر و به موقع است - تسنیم

رئیس جمهوری روسیه، حملات به مواضع نیروهای اوکراینی در کی‌یف و دیگر مناطق را موثر و به موقع قلمداد کرد.



نامه‌های ناتالی برای دونالد / فراتر از یک دستیار عادی برای رئیس جمهور آمریکا: «تو تنها کسی هستی که برای من اهمیت دارد»
سایت خبرآنلاین

نامه‌های ناتالی برای دونالد / فراتر از یک دستیار عادی برای رئیس جمهور آمریکا: «تو تنها کسی هستی که برای من اهمیت دارد»

افشای متن کامل نامه‌های خصوصی و احساسی ناتالی هارپ، دستیار ارشد دونالد ترامپ به رئیس‌جمهور سابق آمریکا، ابعاد بی‌سابقه‌ای از میزان نفوذ، ارتباطات عاطفی و حتی چالش‌های ساختاری و امنیتی این دستیار ۳۵ ساله را در حلقه اصلی همراهان ترامپ برملا کرده است.
پاسخ تند کانادا به تعرفه‌های ترامپ؛ «دلار در برابر دلار»
سایت فرارو

پاسخ تند کانادا به تعرفه‌های ترامپ؛ «دلار در برابر دلار»

مک کارنی گفت: کشورش میز مذاکره را ترک کرده است، زیرا ایالات متحده خواسته‌هایی بیش از حد داشت و پیشنهاداتش ناچیز بود.
ترامپ، «میانجیِ محبوب» در مذاکره با ایران را از دست می‌دهد؟ | رمزگشایی از اختلاف اصلی عمان و آمریکا در تنگه هرمز
سایت اقتصادنیوز

ترامپ، «میانجیِ محبوب» در مذاکره با ایران را از دست می‌دهد؟ | رمزگشایی از اختلاف اصلی عمان و آمریکا در تنگه هرمز

اقتصادنیوز: واقعیت روشن است: نقشی که عمان طی سال‌ها برای واشنگتن به‌عنوان یک میانجی قابل اعتماد ایفا می‌کرد، دست‌کم تا زمانی که ترامپ در کاخ سفید است، پایان یافته است.
«بازی وسطی» آمریکا با چین، هند و ترکیه بر سر ایران
سایت افکارنیوز

«بازی وسطی» آمریکا با چین، هند و ترکیه بر سر ایران

مت کرونیگ، پژوهشگر ارشد شورای آتلانتیک، می‌گوید فشار اقتصادی جدید آمریکا می‌تواند صادرات نفت ایران را کاهش دهد، اما برای وادار کردن تهران به پذیرش توافق مورد نظر واشنگتن، به زمان بیشتری نیاز دارد.
مچ‌اندازی ارزی در امارات | آیا واشنگتن می‌تواند تهران را از طریق کشور همسایه کنترل کند؟ |  دبی امروز در نقطه‌ای قرار گرفته که منافع سه بازیگر بزرگ در آن به هم رسیده‌اند
سایت اقتصادنیوز

مچ‌اندازی ارزی در امارات | آیا واشنگتن می‌تواند تهران را از طریق کشور همسایه کنترل کند؟ | دبی امروز در نقطه‌ای قرار گرفته …

اقتصادنیوز:دبی امروز در نقطه‌ای قرار گرفته که منافع سه بازیگر بزرگ در آن به هم رسیده‌اند. آمریکا می‌خواهد مسیرهای مالی و تجاری ایران را محدود کند. ایران به دنبال حفظ دسترسی خود به تجارت و منابع ارزی است. امارات نیز می‌خواهد هم فشار واشنگتن را مدیریت کند و هم جایگاه دبی را در اقتصاد منطقه حفظ کند. به همین دلیل، آینده این گلوگاه تجاری می‌تواند یکی از مهم‌ترین متغیرهای اقتصاد ایران در ماه‌های پیش‌رو باشد.
بن‌بست در میدان، شکاف در واشنگتن؛ پیام استعفای وزیر ارتش آمریکا چیست؟
سایت نورنیوز

بن‌بست در میدان، شکاف در واشنگتن؛ پیام استعفای وزیر ارتش آمریکا چیست؟

خروج قریب الوقوع دن دریسکول، وزیر ارتش آمریکا، پس از ماه‌ها تنش با پیت هگست، فقط یک جابه‌جایی در پنتاگون نیست. نزدیکی او به جی‌دی ونس و هم‌زمانی این تحول با خروج کارولین لویت از کاخ سفید، نشانه‌هایی از تشدید اصطکاک در حساس‌ترین لایه‌های قدرت آمریکا را آشکار کرده است.