قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

سردار باقرزاده به صلیب سرخ: 3 خلبان ایرانی در قطر اسیر هستند - تسنیم

سردار باقرزاده برای پیگیری وضعیت خلبانان ایرانی اسیر در قطر به رئیس کمیته بین‌اللملی صلیب سرخ نامه‌ای نوشت.
 سردار باقرزاده به صلیب سرخ: 3 خلبان ایرانی در قطر اسیر هستند - تسنیم
فرهنگی

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سردار سید محمد باقرزاده به رئیس کمیته بین‌اللملی صلیب سرخ جهت پیگیری وضعیت خلبانان ایرانی اسیر در قطر نامه‌ای نوشت که متن آن به شرح زیر است: 

رئیس محترم کمیته بین المللی صلیب سرخ

سرکار خانم مریانا اسپولیاریک

با تقدیم احترام به اطلاع می‌رساند: درپی شروع حملات ناجوانمردانه ارتش تروریستی ایالت متحده آمریکا و رژیم نامشروع و غاصب صهیونیستی به کشور عزیزمان ایران در 9 اسفندماه سال گذشته (1404شمسی/ برابر با 28 فوریه 2026 میلادی ) و ازمبداء پایگاه‌های هوایی مستقر در کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس، نیروی هوایی قهرمان ارتش‌ جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصل دفاع از تمامیت ارضی کشور، مبادرت به پاسخگویی نمود، در همین راستا دو فروند جنگنده سوخو 24 در تاریخ 11 اسفندماه 1404 (2 مارس 2026) جهت انجام ماموریت رزمی به‌سوی پایگاه نظامی دشمن مستقر در کشور قطر عزیمت نمود که علی‌رغم موفقیت اولیه در انجام وظایف، متأسفانه به‌هنگام بازگشت، به‌علت اصابت پدافند دشمن، خلبانان اجکت می‌نمایند.

یکی از چهار خلبان جنگنده‌های مذکور به درجه رفیع شهادت نائل گردید که پیکر مطهر این شهید عزیز (خلبان مجید کاظمی) تشییع و به خاک سپرده شده است.

برابر اطلاعات به‌دست آمده سه خلبان دیگر حادثه مورد اشاره، خلبانان (جواد صالحی، عبدالمجید دشتیان، عمران به روشیان) به‌طور زنده توسط نیروهای قطری به اسارت گرفته شده‌اند که متأسفانه از آن تاریخ تا کنون دولت قطر با وجود سپری شدن 6 ماه برخلاف همه قوانین و مقررات بین‌المللی از جمله کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو در خصوص ضرورت مراعات حقوق اسرای جنگی، حقوق مسلم این اسراء را نادیده گرفته و نقض نموده است و با وجود همه تلاش‌های دیپلماتیک و پیگیری‌های به‌عمل آمده، اجازه دیدار و مصاحبه و تماس اسراء با خانواده‌ها و مسئولان پیگیری کننده را نداده است که این امر در ذیل فصول مربوط به جنایات جنگی مورد توجه و رسیدگی است.

بر این اساس یادآور می‌شود: مواد 70 و 78 کنوانسیون سوم ژنو به صراحت اشعار می‌دارد:

- اسرا باید بتوانند اخبار اسارت خود را به خانواده‌های‌شان و بخش مرکزی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ اطلاع دهند.

- اسرا حق دارند شکایات و درخواست‌های خود را به نمایندگان نیروهای حمایت کننده از جمله نمایندگان کمیته بین‌المللی صلیب سرخ که از اردوگاه‌های آنان بازدید می‌نمایند، ارجاع دهند، یا خود به طور مستقیم و یا از طریق نمایندگان خود گفتگو و مذاکره نمایند.

- اسرای جنگی که با استناد به نظر پزشک دارای بیماری شدید یا مجروحیت هستند‌، بایستی به طور مستقیم به کشور متبوع خود اعزام شوند.

کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح مراتب نگرانی شدید خود را از وضعیت خلبانان اسیر در قطر ابراز می‌دارد و از آن مقام عالی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ درخواست مؤکد دارد تا در راستای مأموریت‌های بشردوستانه و همکاری‌های دوجانبه، هرچه سریع‌تر با خلبانان ایرانی در قطر مصاحبه نموده و وضعیت سلامت این افراد را به جمهوری اسلامی ایران اطلاع داده و شرایط را برای آزادی سریع این افراد مهیا نماید.

فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح

سرتیپ پاسدار سیّد محمّد باقرزاده

انتهای پیام/  



 شعری برای آقای شهید ایران

شعری برای آقای شهید ایران

در حال و هوای غم فراق آقای شهید ایران و هم‌زمان با مراسم چهلم او، هنرمندان زیادی با آثار خود ابراز احساسات کرده‌اند.

 در نفی تئاتر تجاری / بازتعریف پیتر بروک از هنر نمایش در کتاب فضای خالی

در نفی تئاتر تجاری / بازتعریف پیتر بروک از هنر نمایش در کتاب فضای خالی

کتاب «فضای خالی: کتابی درباره تئاتر/ The Empty Space: A Book About the Theatre» ماندگارترین نوشته پیتر بروک، کارگردان شهیر تئاتر تجربی است که از سال ۱۹۶۸ تاکنون، نقشه راه هنرمندان در سراسر جهان بوده است؛ اثری که با جمله نمادین «می‌توانم هر فضای تهی‌ای را برگزینم و آن را صحنه‌ای عریان بنامم»، تعاریف سنتی تئاتر را درهم شکست و الهام‌بخش تحولاتی در هنر نمایش شد. این اثر ماندگار بروک به‌تازگی با ترجمه فریبا جمور و مقدمه‌ای از مسعود کرامتی از سوی انتشارات «فکر نو» منتشر شده است.

 گفت‌وگوی صمیمانه درباره ۱۶۸پروانه | صحبت اسماعیل بقایی و هوشنگ‌کرمانی درباره شهدای میناب

گفت‌وگوی صمیمانه درباره ۱۶۸پروانه | صحبت اسماعیل بقایی و هوشنگ‌کرمانی درباره شهدای میناب

ماجرای پرکشیدن پروانه‌های میناب، سندی بر جنایت آمریکا و رژیم صهیونیستی است؛ داغی که هیچ‌گاه به سردی نمی‌گراید و دل هر انسان آگاهی در هر گوشه جهان را به درد می‌آورد.

 فیلم جدید کارگردان «بچه‌های آسمان» اکران می‌شود

فیلم جدید کارگردان «بچه‌های آسمان» اکران می‌شود

 «غذای نیمروز» با دریافت پروانه نمایش در فهرست آثار متقاضی اکران قرار گرفت.

 آغاز اکران «سگمار» در هنر و تجربه

آغاز اکران «سگمار» در هنر و تجربه

مراسم رونمایی و اکران فیلم سینمایی «سگمار» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی جواد مزدآبادی برگزار شد. جواد مزدآبادی کارگردان فیلم گفت: ما در این فیلم سعی کردیم یک کار متفاوت بسازیم؛ یعنی یک قصه که تا حدودی متفاوت از جریان عادی سینمای ایران باشد، در یک لوکیشن خاص، با یک کانسپت خاص و در نهایت یک کار متفاوت. خوشبختانه پخش جهانی این فیلم هم شروع شده و در سراسر دنیا به جشنواره‌های مختلف ارسال شده است. حتی این فیلم اکنون به بخش مسابقه جشنواره ریورس نیجریه راه پیدا کرده و چند روز دیگر رقابت جهانی آن با فیلم‌های رقیبش آغاز می‌شود.

 دوست دارم «آگاهی» در ذهن مخاطب باقی بماند

دوست دارم «آگاهی» در ذهن مخاطب باقی بماند

«آن‌بُرد» دیگر یک اجرای مقطعی نیست؛ نمایشی است که در چند دور اجرا، از تئاترشهر و تماشاخانه «هیلاج»، «لبخند» و «تمام ناتمام» در تهران تا رشت، تبریز و دیگر شهرها، مسیرش را ادامه داده و اکنون بیش از ۱۵۰ اجرا را پشت سر گذاشته است. تداوم این اجرا و مواجهه با تماشاگرانی از جغرافیاهای مختلف، بهانه‌ای شد برای گفت‌وگو با مهدی زندیه که نویسندگی و کارگردانی این اثر را برعهده داشته است.

 لحظه حمله پیمان معادی به نوید محمدزاده | این تصاویر از پشت صحنه جالب را ببینید

لحظه حمله پیمان معادی به نوید محمدزاده | این تصاویر از پشت صحنه جالب را ببینید

سکانسی از پشت صحنه فیلم «ابد و یک روز» ساخته سعید روستایی با بازی نوید محمدزاده و پیمان معادی مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.

 چه تعداد کنتور هوشمند برق در صف نصب قرار دارد؟  | اینفوگرافیک

چه تعداد کنتور هوشمند برق در صف نصب قرار دارد؟ | اینفوگرافیک

توسعه کنتورهای هوشمند و افزایش ظرفیت نیروگاهی، دو گام اساسی برای مدیریت مصرف و عبور از ناترازی انرژی است. این داده‌نمایی روند تجهیز شبکه به فناوری‌های نوین و رشد تولید برق را نشان می‌دهد؛ جزئیات این تغییرات آماری را در اینفوگرافیک زیر دنبال کنید.