قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

تاکید بر ثبات بخشنامه‌های اقتصادی و اجرای تعرفه‌های ترجیحی - تسنیم

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی خواستار ثبات بخشنامه‌های اقتصادی و اجرای تعرفه‌های ترجیحی شد.
 تاکید بر ثبات بخشنامه‌های اقتصادی و اجرای تعرفه‌های ترجیحی - تسنیم
استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، کاظم شیردل در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: رسانه‌ها در سال‌های اخیر، همواره در موضوعات مختلف از جمله جنگ، اقتصاد، سیاست و مسئولیت‌های اجتماعی در کنار دولت، بخش خصوصی، مردم و مسئولان حضور داشته‌اند و در شرایط دشوار کشور، وظیفه اطلاع‌رسانی و مطالبه‌گری خود را به‌درستی انجام داده‌اند.

وی افزود: رسانه‌ها در دوره‌های مختلف، به‌ویژه در زمان وقوع بحران‌ها، مذاکرات و تحولات اقتصادی، در کنار مردم و مسئولان قرار داشته‌اند و تلاش کرده‌اند رسالت اصلی خود را که همان صداقت در رفتار، گفتار و عملکرد است، حفظ کنند. این همراهی و نقش‌آفرینی رسانه‌ها شایسته تقدیر و قدردانی است.

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی ادامه داد: فعالان اقتصادی استان طی سال‌های گذشته ارتباط مناسبی با رسانه‌ها داشته‌اند و در مواردی که با مشکلات یا موانع مواجه شده‌اند، از ظرفیت رسانه‌ها، تجربه فعالان این حوزه و قلم خبرنگاران برای بیان مسائل و پیگیری مطالبات استفاده کرده‌اند که در بسیاری از موارد نیز این اقدامات به نتیجه رسیده است.

شیردل با اشاره به مهم‌ترین مشکلات صادرکنندگان گفت: یکی از مسائل اساسی امروز بخش خصوصی، نبود ثبات در مقررات و بخشنامه‌های اقتصادی است. در شرایط فعلی، بخشنامه‌ها به‌صورت مستمر و پشت سر هم صادر می‌شوند و گاهی پیش از آنکه یک دستورالعمل به‌طور کامل اجرا یا آثار آن بررسی شود، بخشنامه جدیدی جایگزین آن می‌شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر، بخش خصوصی حتی با یک بخشنامه مواجه نیست که بتواند از استمرار و ثبات آن برای مدت شش ماه اطمینان داشته باشد. این وضعیت موجب شده است صادرکنندگان نتوانند برای قراردادها، بازارهای هدف، تأمین مواد اولیه، برنامه‌ریزی تولید و تعهدات ارزی خود تصمیمات بلندمدت اتخاذ کنند.

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی گفت: این بی‌ثباتی در حوزه صادرات و مسائل ارزی، مشکلات بیشتری ایجاد کرده است. صادرکننده زمانی می‌تواند در بازارهای بین‌المللی حضور مستمر داشته باشد که از مقررات روشن و قابل پیش‌بینی برخوردار باشد، اما تغییرات مکرر در دستورالعمل‌ها، هزینه فعالیت را افزایش داده و قدرت رقابت صادرکنندگان ایرانی را کاهش می‌دهد.

شیردل تأکید کرد: موضوع صادرات برای اقتصاد کشور یک ضرورت است، زیرا کشور برای تأمین ارز مورد نیاز واردات، خرید مواد اولیه، تأمین تجهیزات و استمرار فعالیت واحدهای تولیدی به درآمدهای صادراتی نیاز دارد. چنانچه صادرات کاهش یابد، امکان تأمین ارز برای واردات مواد اولیه و کالاهای مورد نیاز تولید نیز با مشکل مواجه خواهد شد.

وی افزود: درخواست فعالان اقتصادی از مسئولان این است که برنامه‌های اقتصادی، به‌ویژه برنامه‌های مرتبط با صادرات، با نگاه بلندمدت و بر اساس نیازهای واقعی کشور تدوین شود. مقررات باید پس از بررسی کارشناسی، با مشارکت تشکل‌های بخش خصوصی و با در نظر گرفتن شرایط بازارهای داخلی و خارجی ابلاغ شود و تا حد امکان ثبات داشته باشد.

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی همچنین بر ضرورت توسعه روابط تجاری با کشورهای هدف صادراتی تأکید کرد و گفت: ایران در برخی کشورها از ظرفیت مناسبی برای توسعه صادرات برخوردار است، اما به دلیل محدودیت‌های بانکی و تحریم‌های اعمال‌شده علیه نظام بانکی کشور، روابط اقتصادی با بخشی از این بازارها به شکل مطلوب انجام نمی‌شود.

وی افزود: با وجود دشواری‌های بانکی، می‌توان از ظرفیت توافق‌های تجاری و تعرفه‌های ترجیحی برای توسعه مبادلات اقتصادی استفاده کرد. لازم است سازمان توسعه تجارت با فعال‌تر شدن، کشورهای هدف صادراتی را شناسایی و مذاکرات هدفمند با این کشورها را دنبال کند.

شیردل اضافه کرد: در مذاکرات تجاری باید کالاهایی مورد توجه قرار گیرد که ایران در تولید و صادرات آن‌ها مزیت دارد و کشور مقابل نیز به آن کالاها نیازمند است. از سوی دیگر، برخی کشورها کالاهایی تولید می‌کنند که در ایران مورد نیاز است و می‌توان از طریق توافق‌های دوجانبه، زمینه واردات این کالاها را فراهم کرد.

وی گفت: اعمال تعرفه‌های ترجیحی برای کالاهای منتخب می‌تواند هزینه تجارت را کاهش دهد، قدرت رقابت صادرکنندگان را افزایش دهد و حجم مبادلات با کشورهای هدف را بالا ببرد. این موضوع باید به‌عنوان یکی از مطالبات اصلی بخش خصوصی در مذاکرات تجاری و اقتصادی دنبال شود.

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی در ادامه به مشکلات موجود در انبارهای عمومی اشاره کرد و گفت: موضوع انبارهای عمومی یکی از مسائلی است که طی چند سال گذشته بارها از سوی فعالان اقتصادی و رسانه‌ها مطرح شده، اما همچنان بخش‌هایی از آن تعیین تکلیف نشده است.

وی افزود: با توجه به اینکه قیمت برخی خدمات انبارهای عمومی از سوی سازمان‌های نظارتی مشخص و درباره آن جلسات متعددی میان دستگاه‌های مرتبط برگزار شده است، انتظار می‌رود نرخ‌های مصوب هرچه سریع‌تر اجرایی و به‌صورت شفاف اعلام شود.

شیردل گفت: صادرکننده، تولیدکننده یا صاحب کالا باید بداند زمانی که محموله خود را وارد انبار عمومی می‌کند، چه هزینه‌هایی به او تعلق می‌گیرد. هزینه ورود، استفاده از باسکول، خدمات جرثقیل، تخلیه و بارگیری، دستمزد کارگر، هزینه نگهداری و سایر خدمات باید به‌صورت دقیق، روشن و قابل دسترس اعلام شود.

وی ادامه داد: ضروری است فهرست کامل خدمات و هزینه‌ها در محل انبارهای عمومی نصب و برای اتاق بازرگانی، اتحادیه صادرکنندگان و اتحادیه کارگزاران گمرکی نیز به‌صورت رسمی ارسال شود تا فعالان اقتصادی پیش از ورود کالا، از میزان هزینه‌ها اطلاع داشته باشند و بتوانند هزینه تمام‌شده فعالیت خود را محاسبه کنند.

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی گفت: شفاف نبودن هزینه‌های انبارداری، علاوه بر ایجاد ابهام برای صاحبان کالا، ممکن است موجب افزایش هزینه‌های صادرات و کاهش قدرت رقابت محصولات ایرانی در بازارهای خارجی شود. از این رو، اجرای نرخ‌های مصوب و اطلاع‌رسانی دقیق درباره جزئیات خدمات، باید در اولویت دستگاه‌های مسئول قرار گیرد.

شیردل در پایان بیان کرد: بخش خصوصی آماده همکاری با دستگاه‌های اجرایی، اتاق بازرگانی، سازمان توسعه تجارت و سایر نهادهای مرتبط است تا مشکلات صادرات، مسائل ارزی، توسعه بازارهای هدف و ساماندهی انبارهای عمومی با سرعت بیشتری پیگیری شود.

وی افزود: استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و تشکل‌های اقتصادی می‌تواند به شفاف‌سازی مسائل، مطالبه‌گری مؤثر و دستیابی به راهکارهای عملی برای حمایت از تولید و صادرات کمک کند.

انتهای پیام/282

   



 فیلم | غنی‌نژاد: لیبرال‌ها بزرگترین منتقدان وضع موجودند | دخانچی: نظام حکمرانی ما دستوری است

فیلم | غنی‌نژاد: لیبرال‌ها بزرگترین منتقدان وضع موجودند | دخانچی: نظام حکمرانی ما دستوری است

اقتصادنیوز: محور اصلی مناظره موسی غنی‌نژاد و میلاد دخانچی این است که آیا می‌توان از دل میراث علی شریعتی و پروژه روشنفکری دینی، قرائتی تازه و قابل‌دفاع از «چپ» بیرون کشید، یا اینکه این عناوین صرفاً بازتولید همان سنت شکست‌خورده چپ با زبانی جدید هستند.

 گردشگری گلستان با ظرفیت و بی‌برنامه

گردشگری گلستان با ظرفیت و بی‌برنامه

استان گلستان با تکیه بر تنوع کم‌نظیر طبیعی، تاریخی و فرهنگی خود، یکی از مستعدترین پهنه‌های گردشگری کشور به شمار می‌رود

 خشم شدید ترامپ از عمان به دلیل توافق با ایران/ ای بی سی: کاخ سفید بر سر اولویت جنگ با ایران اختلاف دارد

خشم شدید ترامپ از عمان به دلیل توافق با ایران/ ای بی سی: کاخ سفید بر سر اولویت جنگ با ایران اختلاف دارد

ای‌بی‌سی‌نیوز نوشت: ترامپ در تضاد با ونس می‌گوید اولویت اول در ایران، سلاح‌های هسته‌ای است، نه قیمت نفت.

 دونالد  ترامپ

دونالد ترامپ


 این کشور اروپایی دو دیپلمات ایرانی را اخراج می‌کند | اقدام متقابل ایران

این کشور اروپایی دو دیپلمات ایرانی را اخراج می‌کند | اقدام متقابل ایران

وزیر امور خارجه فرانسه ژان نوئل بارو به‌جای پاسخگویی در قبال اقدامات دیپلمات‌های خود، روز سه‌شنبه اعلام کرد که دو دیپلمات ایرانی را از فرانسه اخراج خواهد کرد.,

 قیمت تتر امروز

قیمت تتر امروز

اقتصادنیوز:قیمت تتر امروز در صرافی‌های معتبر داخلی با افزایش 1.11 درصدی، به 187,450 (یکصد و هشتاد و هفت هزار و‌ چهارصد و پنجاه) تومان رسید.

 حمله آمریکا و اسرائیل به ایران

حمله آمریکا و اسرائیل به ایران


 ترامپ رویکردش با ایران را تغییر داده است | دستور به مقامات مذاکره کننده

ترامپ رویکردش با ایران را تغییر داده است | دستور به مقامات مذاکره کننده

شبکه خبری سی‌ان‌ان روز چهارشنبه به نقل از یک مقام آمریکایی مدعی شد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا رویکرد خود در قبال ایران را تغییر داده و به نمایندگان ارشد دولت خود دستور داده تا گفت‌وگوهای ادعایی با ایران را متوقف کنند.