قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

پیش‌بینی مهم یک انبوه‌ساز از بازار مسکن در آینده/ معاملات مسکن متوقف شد؛ جهش دوباره قیمت‌ها در راه است؟

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با اشاره به رکود نسبی معاملات مسکن در تهران و برخی استان‌ها گفت آنچه امروز مشاهده می‌شود بیش از آنکه رکود بازار باشد، توقف موقت معاملات در سایه نااطمینانی‌های اقتصادی است و خطر اصلی بازار، کاهش تولید و عرضه مسکن در سال‌های اخیر است که می‌تواند زمینه‌ساز جهش دوباره قیمت‌ها شود.
 پیش‌بینی مهم یک انبوه‌ساز از بازار مسکن در آینده/ معاملات مسکن متوقف شد؛ جهش دوباره قیمت‌ها در راه است؟
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بازار مسکن ایران این روزها در یکی از کم‌تحرک‌ترین دوره‌های معاملاتی سال‌های اخیر قرار دارد؛ خریداران در انتظار ثبات بیشتر اقتصاد هستند، فروشندگان حاضر به تعدیل جدی قیمت‌ها نیستند و سازندگان نیز به دلیل رشد هزینه‌های ساخت و دشواری تأمین مالی، انگیزه کمتری برای آغاز پروژه‌های جدید دارند.

اقتصادآنلاین نوشت: در چنین شرایطی کاهش حجم خرید و فروش این تصور را ایجاد کرده که بازار مسکن وارد رکودی عمیق شده است، اما فعالان صنعت ساختمان معتقدند آنچه امروز مشاهده می‌شود بیش از آنکه رکود بازار باشد، توقف موقت معاملات در سایه نااطمینانی‌های اقتصادی است.

وضعیتی که با بازگشت ثبات می‌تواند به آزاد شدن تقاضای انباشته و افزایش دوباره معاملات منجر شود. در این بین، اما خطر اصلی امروز بازار نه کاهش معاملات، بلکه افت تولید و کاهش عرضه مسکن در سال‌های اخیر است؛ عاملی که در صورت بهبود شرایط اقتصادی می‌تواند زمینه‌ساز جهش دوباره قیمت‌ها شود.

کاهش محسوس حجم معاملات مسکن در ماه‌های اخیر این تصور را در میان برخی فعالان بازار ایجاد کرده که بازار وارد رکود شده است، اما کارشناسان صنعت ساختمان می‌گویند نباید رکود معاملات را با رکود بازار مسکن یکسان دانست.

فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان و توسعه‌گران مسکن و ساختمان در گفت‌وگو با تسنیم اظهار کرد: بازار مسکن ایران بیش از هر زمان دیگری تحت تأثیر متغیرهای کلان اقتصادی، انتظارات فعالان بازار و میزان اطمینان نسبت به آینده قرار دارد. به همین دلیل کاهش حجم معاملات در شرایط فعلی الزاماً به معنای رکود بازار نیست.

وی با اشاره به وضعیت معاملات در تهران و برخی استان‌ها افزود: بازار مسکن پایتخت همچنان با رکود نسبی معاملات مواجه است و در استان‌هایی مانند خراسان و استان‌های شمالی نیز کاهش حجم خرید و فروش مشاهده می‌شود، تقاضای مصرفی همچنان در بازار وجود دارد و بخشی از سرمایه‌گذاری‌ها نیز ادامه دارد.

وی با یادآوری تجربه اقتصاد ایران در دهه‌های گذشته گفت: اقتصاد کشور از سال ۱۳۵۹ تاکنون دوره‌های مختلف جنگ، تحریم و شوک‌های اقتصادی را پشت سر گذاشته و بازار مسکن نیز همواره متناسب با این شرایط واکنش نشان داده است. تجربه نشان می‌دهد با کاهش نااطمینانی‌ها بخشی از تقاضای انباشته وارد بازار می‌شود.

وی مهم‌ترین چالش فعلی بازار مسکن را کاهش عرضه دانست و افزود: طی سال‌های گذشته افزایش هزینه‌های ساخت، رشد قیمت مصالح ساختمانی، افت سرمایه‌گذاری، کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی، محدودیت‌های تأمین مالی و انباشت مقررات روند تولید مسکن را با افت محسوسی مواجه کرده است.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با بیان این‌که موضوع مذکور شکاف بین عرضه و تقاضای واقعی را افزایش داده است، گفت: اگر اقتصاد کشور به سمت ثبات حرکت کند و فضای کسب‌وکار با کاهش نااطمینانی همراه شود، بازار مسکن به دلیل نیاز انباشته، افت تولید در سال‌های اخیر و جایگاه آن به‌عنوان یک دارایی مطمئن می‌تواند بیش از سایر بازارهای موازی با افزایش تقاضا روبه‌رو شود.

پورحاجت تأکید کرد: رونق احتمالی آینده بازار مسکن بیش از آنکه ناشی از رفتارهای سوداگرانه باشد، ریشه در کمبود عرضه و نیاز واقعی خانوارها خواهد داشت.

وی با اشاره به نقش بخش مسکن در اقتصاد کشور اضافه کرد: مسکن تنها یک کالای سرمایه‌ای نیست، بلکه یکی از پیشران‌های اقتصاد ملی به شمار می‌رود و با بیش از ۱۲۰ رشته فعالیت اقتصادی ارتباط مستقیم و غیرمستقیم دارد. رونق این بخش می‌تواند به افزایش اشتغال، رشد سرمایه‌گذاری و تحرک صنایع وابسته منجر شود.

وی خواستار اصلاح سیاست‌های حمایتی در حوزه ساخت‌وساز شد و افزود: دولت و مجلس باید با اصلاح قوانین و مقررات مزاحم، تسهیل صدور مجوزهای ساختمانی، اصلاح نظام مالیاتی و بیمه‌ای، توسعه ابزارهای نوین تأمین مالی و حمایت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، زمینه افزایش تولید و عرضه مسکن را فراهم کنند.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با بیان این‌که رکود امروز معاملات به معنای رکود آینده بازار مسکن نیست، اظهار کرد: هر زمان که اقتصاد کشور به ثبات برسد و سطح اطمینان فعالان اقتصادی افزایش یابد به‌دلیل انباشت تقاضای واقعی و کاهش عرضه در سال‌های گذشته، بازار مسکن با موج جدیدی از تقاضا مواجه خواهد شد. از همین امروز باید برای افزایش تولید و رفع موانع ساخت‌وساز برنامه‌ریزی کرد، چون تنها راه جلوگیری از جهش‌های قیمتی آینده افزایش عرضه متناسب با نیاز بازار است.

۲۲۳۲۲۵ کد مطلب 2254940



 پیشنهاد وزارت کار برای بازگشت هیات‌های سازش برای حل اختلافات کارگری و کارفرمایی

پیشنهاد وزارت کار برای بازگشت هیات‌های سازش برای حل اختلافات کارگری و کارفرمایی

علی اصلانی، فعال حوزه کارگری، با استقبال مشروط از پیشنهاد تشکیل هیات‌های سازش برای حل اختلافات کارگری و کارفرمایی، گفت: این هیات‌ها می‌توانند از ارجاع پرونده‌های ساده به اداره کار و تحمیل زمان و هزینه به کارگران جلوگیری کنند، اما تشکیل آنها باید با تعیین سازوکار مشخص و در چارچوب قانون انجام شود.

 سهم خرید استانی پالایشگاه اصفهان

سهم خرید استانی پالایشگاه اصفهان

دنیای‌ اقتصاد – اصفهان: مدیرعامل، معاونان و مدیران ارشد شرکت پالایش نفت اصفهان در نشست مشترک با اعضای انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت استان اصفهان، بر تقویت همکاری با سازندگان داخلی و استفاده از ظرفیت شرکت‌های بومی تاکید کردند.

 اطلاعیه قطع گاز فردا چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ / گاز این مناطق ۱۲ ساعت قطع می‌شود

اطلاعیه قطع گاز فردا چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ / گاز این مناطق ۱۲ ساعت قطع می‌شود

به گزارش اقتصادآنلاین، شرکت گاز استان خوزستان در اطلاعیه‌ای از اعمال محدودیت ۱۲ ساعته برای جریان گاز در برخی از روستاهای شهرستان کارون خبر داده است. این اقدا...

 «با تو در عهدیم تا صبح ظهور»؛ روایت یک ملت از چهلمین روز فراق

«با تو در عهدیم تا صبح ظهور»؛ روایت یک ملت از چهلمین روز فراق

چهل روز پس از فقدان رهبر شهید انقلاب، مصلای تهران بار دیگر صحنه حضور مردمی بود که این بار با یک حس مشترک به مراسم آمده بودند؛ دلتنگی برای رهبری که او را تکیه‌گاه خود می‌دانستند و تأکید بر اینکه این دلتنگی قرار نیست به کنار کشیدن از صحنه منجر شود. از پیر و جوان تا کودکانی که از آینده ایران می‌گفتند، روایت‌های مختلف در چهلمین روز به یک نقطه رسید؛ سوگ ادامه دارد، اما به گفته حاضران، راه هم ادامه خواهد داشت.

 بازار - ۱۴۰۵/۰۵/27

بازار - ۱۴۰۵/۰۵/27

k: بازار

 آدرس‌های غلط و مسئولیت‌گریزی‌های رندانه

آدرس‌های غلط و مسئولیت‌گریزی‌های رندانه

برای قضاوت درباره عملکرد مسعود نیلی، در این بخش به بازخوانی مقاله انتقادی عباس شاکری استاد برجسته اقتصاد در دانشگاه علامه طباطبایی نسبت به نیلی می‌پردازیم. دکتر شاکری این مقاله را در سال 1397 منتشر کرد. خلاصه مقاله دکتر شاکری در ادامه می‌آید: اواخر سال ۱۳۹۶ یکی از به اصطلاح کارشناسان!!! بانک مرکزی برای این که در تب و تاب ارزی ایجاد شده نرخ بهره را بالا ببرند فرمایش کردند که بمب نقدینگی در حال ترکیدن است. نرخ بهره را بالا ببرید تا پول‌ها سراغ ارز نرود این کار را انجام دادند، ۲۴۰ هزار میلیارد تومان اوراق گواهی سپرده با نرخ بهره 20 درصد منتشر کردند و فروختند، این در حالی بود که مقامات بانک مرکزی دو سال بود وعده کاهش نرخ بهره را به مردم داده بودند تازه بعد از اجرای توصیه این به اصطلاح کارشناس، نرخ ارز که به صدر ۴ هزار تومان رسیده بود به ۱4 هزار تومان پرش داده شد چند روز پیش هم یکی از مشاوران و …

 چرا گاز بورس گران شد؟

چرا گاز بورس گران شد؟

در سال ۱۴۰۵، صنعت پتروشیمی ایران با یکی از مهم‌ترین چالش‌های هزینه‌ای خود در سال‌های اخیر مواجه شده است؛ افزایش نرخ گاز خوراک در شرایطی که شرکت‌ها همزمان با رشد نرخ ارز و تغییرات قیمت جهانی محصولات پتروشیمی روبه‌رو هستند. بررسی ارقام منتشرشده از سوی وزارت نفت نشان می‌دهد نرخ گاز مصرفی واحدهای پتروشیمی از 17هزار و 900تومان به ازای هر مترمکعب در فروردین به 26هزار و 500 در تیرماه رسیده است؛ همچنین قیمت گاز سوخت صنایع فولادی افزایش قیمت معادل 48 درصد داشته است.

 جدول قیمت جدید کارخانه دناپلاس+مردادماه ۱۴۰۵

جدول قیمت جدید کارخانه دناپلاس+مردادماه ۱۴۰۵

گروه خودرو اقتصادآنلاین؛ افزایش قیمت کارخانه دنا در فهرست جدید ایران‌خودرو، یکی از قابل توجه‌ترین تغییرات قیمتی این خودروساز را رقم زده است. ایران‌خودرو در ۲...