قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۲ ساعت قبل

فارن پالسی: فروپاشی اقتصادی ایران نه قریب‌الوقوع است و نه ضامن تسلیم

نشریه آمریکایی گزارش داده است که بعید است فشار اقتصادی آمریکا در بازه زمانی مورد انتظار ترامپ به آنچه «فروپاشی» اقتصاد ایران یا «تسلیم» سیاسی تهران می‌خوانند، منجر شود.
 فارن پالسی: فروپاشی اقتصادی ایران نه قریب‌الوقوع است و نه ضامن تسلیم

به گزارش خبرآنلاین، نشریه «فارن پالسی» در تحلیلی درباره وضعیت اقتصاد ایران و اثر سیاست شکست‌خورده «فشار حداکثری» آمریکا نوشت که دولت ترامپ گمان می‌برد که «افزایش فشار در نهایت نتیجه خواهد داد.»

به گزارش ایسنا، طبق این گزارش، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در ۱۹ اوت از آغاز آنچه «سنگین‌ترین عملیات اقتصادی علیه یک کشور» خواند، خبر داد. فارن پالسی می‌نویسد اقتصاد ایران بدون تردید تحت فشار قرار گرفته است و درآمدها نیز افت کرده‌اند.

با این حال، نشریه آمریکایی اذعان دارد که میان «اقتصاد تحت فشار» و «اقتصاد در آستانه فروپاشی» تفاوت مهمی وجود دارد و ایران هنوز ظرفیت زیادی برای تحمل این فشارها دارد.

در این تحلیل آمده است که حتی یک فروپاشی شدید اقتصادی نیز لزوماً به تسلیم سیاسی تهران منجر نخواهد شد. برای آنکه فشار اقتصادی بتواند محاسبات ایران را به‌طور بنیادی تغییر دهد، یا باید با مشوق‌های اقتصادی واقعی و یک مسیر سیاسی برای خروج از بحران همراه شود، یا توان اقتصاد ایران برای جذب شوک و سازگاری به‌طور کامل از بین برود.

به نوشته فارن پالسی، دولت ترامپ ظاهراً بیش از پیش مسیر دوم را دنبال می‌کند؛ یعنی افزایش فشار تا جایی که بحران اقتصادی به فشار سیاسی گسترده و در نهایت تغییرات مورد نظر واشنگتن در تهران منجر شود.

این گزارش یادآور می‌شود که تحریم‌های طولانی‌مدت از سال ۲۰۱۱ تاکنون خسارت زیادی به اقتصاد ایران وارد کرده‌اند، اما اقتصاد ایران از روش‌هایی مانند تنوع‌بخشی بیشتر به تجارت و تولید داخلی، گسترش شبکه‌های غیررسمی برای دور زدن تحریم‌ها و استفاده از برنامه‌های حمایت اجتماعی، خود را با شرایط تطبیق داده است.

فارن پالسی این وضعیت را یک «اقتصاد بقا» توصیف می‌کند که اگرچه پرهزینه است، اما تاکنون باعث شده تجارت، تولید و انجام تعهدات اصلی دولت ادامه پیدا کند. در عین حال، جنگ و محاصره متجاوزانه و غیرقانونی خطر از کار افتادن این سازوکارها را افزایش داده‌اند.

در این تحلیل، فروپاشی اقتصادی به نقطه‌ای تعریف شده که در آن اقتصاد دیگر توان جذب فشار و سازگاری با شوک‌ها را نداشته باشد. یکی از نشانه‌های اصلی چنین وضعیتی می‌تواند از دست رفتن اعتبار و کارکرد ریال به‌عنوان وسیله مبادله و پس‌انداز و حرکت گسترده جامعه به سمت دلار باشد.

نویسنده …



 کشف ۳۸۲ قبضه انواع سلاح قاچاق و دستگیری ۱۲۸ قاچاقچی
۳۸ دقیقه قبل / سایت دیدارنیوز

کشف ۳۸۲ قبضه انواع سلاح قاچاق و دستگیری ۱۲۸ قاچاقچی

سردار منتظرالمهدی، سخنگوی پلیس گفت: در ادامه اجرای طرح‌های برخورد با قاچاقچیان سلاح و مهمات غیر مجاز در دو استان کرمان و خوزستان، طی ۴۸ ساعت گذشته، تعداد ۳۸۲...

 عکس/ بیست‌ویکمین جشنواره شهید رجایی
۲۴ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

عکس/ بیست‌ویکمین جشنواره شهید رجایی

دکتر مسعود پزشکیان صبح امروز چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵، در بیست‌ویکمین جشنواره شهید رجایی و آیین اختتامیه ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی کشور حضور یافت .

 حماس: ادامه سیاست شهرک‌سازی برای تحمیل الحاق است
۵۸ دقیقه قبل / خبرگزاری ایرنا

حماس: ادامه سیاست شهرک‌سازی برای تحمیل الحاق است

تهران-ایرنا- جنبش مقاومت اسلامی حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد، تصویب مناطق نفوذ جدید برای شهرک‌های صهیونیست‌نشین در کرانه باختری، ادامه سیاست شهرک‌سازی فاشیستی رژیم اشغالگر با هدف بلعیدن و سرقت اراضی بیشتر فلسطینیان و تحمیل واقعیت الحاق و کوچ اجباری با زور است.

 شیرجه اسیدی داریوش اقبالی به داخل دریاچه پارک ارم
۳ ساعت قبل / سایت عصرایران

شیرجه اسیدی داریوش اقبالی به داخل دریاچه پارک ارم

مریم هم چند ماهی افتاد زندان البته داریوش رضایت داد و مریم آزاد شد و بعد رفت میدان تجریش شد توی خیابان و پیاده رو به مردم گل می فروخت.

 زیدآبادی: اظهارنظر‌های کاظم غریب‌آبادی در چارچوب گفتمان سیاست خارجی پزشکیان نیست/ سپاه: اگر آمریکا به تفاهم‌نامه بازگردد، می‌توانیم تنگه هرمز را باز کنیم/ توضیح سخنگوی ارتش درباره سرنوشت خلبانان ایرانی در قطر
۱ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

زیدآبادی: اظهارنظر‌های کاظم غریب‌آبادی در چارچوب گفتمان سیاست خارجی پزشکیان نیست/ سپاه: اگر آمریکا به تفاهم‌نامه بازگردد، می‌توانیم تنگه هرمز را باز کنیم/ توضیح سخنگوی ارتش درباره سرنوشت خلبانان ایرانی در قطر

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...

 پزشکیان: تفاهم‌نامه اخیر سند افتخار ایران است
۵۹ دقیقه قبل / سایت جهان صنعت نیوز

پزشکیان: تفاهم‌نامه اخیر سند افتخار ایران است

رئیس جمهور گفت: در همه تحلیل‌های جهانی، ایران پیروز میدان جنگ شناخته شده است.



ابرتورم در کمین اقتصاد ایران؟ تجربه کشورها چه می‌گوید
سایت اکوایران

ابرتورم در کمین اقتصاد ایران؟ تجربه کشورها چه می‌گوید

​ابرتورم یکی از شدیدترین و مخرب‌ترین اشکال تورم است؛ وضعیتی که در آن سطح عمومی قیمت‌ها با سرعتی بسیار بالا افزایش پیدا می‌کند و ارزش پول به‌سرعت کاهش می‌یابد. با توجه به افزایش تورم در ایران، در ماه‌های اخیر بحث‌هایی درباره احتمال حرکت اقتصاد کشور به سمت ابرتورم مطرح شده است. اما ابرتورم دقیقا چه زمانی رخ می‌دهد و چه عواملی می‌توانند اقتصاد را به این نقطه برسانند؟
روزنامه هفت صبح

سخنگوی دولت: چرا که نه؟ معین هم شهروند ایران است

روزنامه هفت صبح

جوانان جویای کار در دام کلاهبرداران کیونت

تراکم فروشی شهرداری در شرایط جنگ
روزنامه هفت صبح

تراکم فروشی شهرداری در شرایط جنگ

شورای عالی شهرسازی درباره تعداد پلاک‌ها، میزان تراکم و محل مصرف درآمدهای حاصل از واگذاری توضیح می‌خواهد
نجات تولید از مسیر بانکداری تخصصی
روزنامه عصر اقتصاد

نجات تولید از مسیر بانکداری تخصصی

نجات تولید و تبدیل رشد اقتصادی از یک وعده آماری به واقعیتی پایدار، از مسیر افزایش بی‌هدف تسهیلات یا تزریق نقدینگی عبور نمی‌کند، بلکه به تخصصی شدن بانک ها گره می‌خورد. هنگامی که همه بانک ها با یک الگوی مشابه برای جذب سپرده، پرداخت اعتبار و حضور در بازار دارایی ها رقابت می‌کنند، منابع به
از تورم مزمن تا تورم ساختاری
روزنامه عصر اقتصاد

از تورم مزمن تا تورم ساختاری

احمد بختیاری؛ دکترای اقتصاد پولی دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس صنعت بیمه تحولات اقتصادی ایران از فروردین ۱۴۰۳ تا شهریور ۱۴۰۵ حاصل یک عامل واحد نبود. در این دوره مجموعه‌ای از شوک‌های سیاسی، امنیتی، ارزی و زیرساختی به‌صورت زنجیره‌ای بر اقتصاد اثر گذاشتند. هر شوک، بخشی از تعادل قبلی اقتصاد را برهم زد و سطح